OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

käykää antamassa kehitysideoita seuramme kotisivuille
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Seuratoiminta
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 08.11.2006 16:40    Viestin aihe: Re: käykää antamassa kehitysideoita seuramme kotisivuille Vastaa lainaamalla viestiä

kettu82 kirjoitti:
kehitteillä metsästysseurankotisivut.. ulkopuoliset havaitsevat puutteet ja plussat.. asiallinen palaute auttaa kehittämään hyvät sivut...

http://mantyla.homelinux.net


Tuli heitettyä tuossa vähän raflaavasti ensikommentit, joten pyrin antamaan palautteeni hieman perustellummin:

Ensivaikutelma:

Erittäin tuore (2005) Pohjois-Karjalainen pienpetojen pyyntiin keskittyvä yhteenliittymä, jonka tarkoituksena tehostaa pienpetopyyntiä alueella yli seurarajojen. ---> Hyvä

SML:n jäsenseura ---> Hyvä

Mambojambot nuorten asian ajamisesta ---> Hyvä, vaikken itse näihin täysin uskokaan Smile

Webbisivujen rakenne suht OK ja ainakin päivitetty lähiaikoina --> Hyvä

Jo lyhyellä toiminta-ajalla:”Muutama seura kuitenkin salli vapaan pienpetojen metsästyksen maillaan ja valtaosa seuroista antoi luvan, kun joku seuran jäsen on mukana jahdissa.” ---> Helvatan hyvä saavutus uudelta toimijalta, erinomainen neuvottelusuoritus!


MUTTA

Seuran puheenjohtaja ja perustajajäsenet mollaavat sivuilla alueen muita seuroja ”ukkoontuneiksi”, ”kyvyttömiksi pyytämään pienpetoja” ja ”riittämättömästä riistanhoitotyöstä. Siis myös niitä seuroja, jotka ovat tämän uuden porukan kanssa yhteistyössä ---> Ei kovin hyvää politiikkaa.

Anoitte lupaa metsästää pienpetoja alueen seurojen alueilla. Kun ette saaneet koko alueelle ”rajatonta pyyntilupaa ilman seuran jäsenen mukanaoloa”, kitisette asiasta ja mollaatte paikallista Rhy:tä ---> Ei kovin fiksua politiikkaa, kun ajattelee että olette uusi peluri kentällä.

Olette ”myyneet itsenne seuroille” tarjoamalla pienpetojen vähennyspalveluita --> Todellisuudessa keskitytte nykypäivänä kuitenkin jo maanvuokraustoimintaan eurokorvauksin ---> Luultavasti kaikki alueen metsästysmaat eivät ole rahallisen korvauksen piirissä, joten jo olemassa olevat seurat pitävät teitä todella vaarallisena kilpailijana, sillä joka seuralla menee tasaisesti maanvuokrasopimuksia vanhaksi ja uusimisia tehdään. Kun kentällä on uusi ”maaton ja maksava peluri”, homma hankaloituu automaattisesti.


Loppukaneettina voisin sanoa seuraavaa:

Keskittykää toimimaan alueen pienpetojen vähentäjänä, eli jonkinlaisena yli seurarajojen toimivana organisaationa. Pitkässä juoksussa saatte seurojen jäseniä riveihinne ja ”seuran mies mukana jahdissa-ehto” on helppo täyttää. Tällä tyylillä pystytte tarjoamaan pienpetojen metsästysmahdollisuuksia myös niille esiintuomillenne nuorille käytännössä ilmaiseksi. Pienpetojen poistopalvelujen tuottajana teitä ei koeta muiden seurojen taholta uhkana

Jos pysytte nyt valitulla linjalla, ei tarvi olla mikään selvännäkijä, jos veikkaa nykyisten ”pienpetojahtisopimusten” irtisanoutuvan useimman seuran kohdalla --> Jos maanvuokraustoiminta ei lähdekkään rokkaamaan, metsästysmahdollisuudet seurassa kaventuvat melko radikaalisti, puhumattakaan seuranne henkilöstön jo olemassa olevien seurajäsenyyksien vaarantumisesta.

Harkitkaa tarkkaan, kuinka isoa kakunpalaa kannattaa yrittää haukata ja kuinka suuren riskin "toiminnan laajentaminen uusille alueille" tuo jo olemassaoleville mahdollisuuksille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 08.11.2006 21:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

GWP kirjoitti:

Koska olen käsittänyt että puuhapete on jonkinsortin järjestöjyrä tuolla mettästäjäliitossa, niin on pakko kysyä että kuuluuko ukkoutumisen ja metsästäjäkunnan sisäsiittoisuuden edistäminen mettästäjäliiton tavoitteisiin? Pikkuisen semmoinen tunne kyllä muidenkin liiton jyrien toimista on tullu.


Jospa GWP hankkisi vaikkapa saksalaisen Fritzin tai Hansin omaa metsästysseuransa sisäsiittoisuutta ehkäisemään, niin taitaisi siinä kuitenkin käydä niin, että takaraivolla kytisi ajatus siitä, että minkähänlaisen summan kahisevaa tuo ulkomaan elävä tuo seuran kassaan.

Toisekseen jokainen kirjoittelija voi mennä hieman itseensä ja miettiä tuliko osallistuttua esim. oman seuran vuosikokoukseen, vai tuliko jäätyä tarkoituksella kotiin, ettei vain joutuisi johonkin johtokuntaan tai jaostoon valituksi.

Vai kolmanneksi, tuliko oltua kokouksessa ja kuin yhdestä suusta ne "entiset" valittiin jälleen kerran jatkopestiin eri jaostoihin tai johtokuntaan vaikka pestiä valitulla onkin takana "vaivaiset 30 vuotta".
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
GWP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2006
Viestejä: 1442
Paikkakunta: tosi lähellä ruåttia

LähetäLähetetty: 08.11.2006 22:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Puuhapete kirjoitti:
Jospa GWP hankkisi vaikkapa saksalaisen Fritzin tai Hansin omaa metsästysseuransa sisäsiittoisuutta ehkäisemään

Ei tarvitse, enkä mie motkottanut meän seurasta, vaan lähinnä kyselin että kuuluuko ukkoutumisen ja metsästäjäkunnan sisäsiittoisuuden edistäminen mettästäjäliiton tavoitteisiin.

No koska en saanut siihen tuonkummempaa vastausta, niin pitänee ymmärtää että kuuluu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kettu82
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Elo 2006
Viestejä: 561
Paikkakunta: pohjois-karjala

LähetäLähetetty: 08.11.2006 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hei poijat eipäs etäännytä aiheesta Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sarma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 517
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 09.11.2006 01:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kieltämättä tuon muiden seurojen mollaaminen on ollut harkitsemattomuutta tältä uudelta seuralta. Luulenpa että tätä ei ole tarkoitettu ilkeydeksi mutta nuoret miehet ovat joskus hieman harkitsemattomia. Juuri siksi seurassa kannattaisi olla hieman kokemustakin mukana.

Mitä taas tulee metsästysmaiden vuokriin niin kuka tahansa vähänkin matematiikkaa hallitseva huomaa kyllä että siinä pelissä ei voita kukaan: Pienestä vuokrasta ei ole käytännössä mitään hyötyä, ainoastaan työtä ja paha kyllä se metsästysoikeuden vuokrakin on verollista tuloa.
http://www.vero.fi/default.asp?article=612&domain=VERO_MAIN&path=5,40,372,374,409&language=FIN
http://www.vero.fi/default.asp?article=600&domain=VERO_MAIN&path=5,40,372,374,409&language=FIN

"Keskisuuri" vuokra se vasta huono olisikin, sekin aiheuttaisi seuralle jo melkoisen kustannustaakan ja tämä näkyisi jäsenmaksuissa mutta olisi tulonmuodostuksen kannalta edelleen melkolailla merkityksetön maanomistajille, jäöttäen vain extratyötä verotuksen kanssa tehtäväksi. Ei hyvä.

Jotta metsästysaluevuokralla olisi jotain konkreettista merkitystä sen pitäisi olla vähintään sellaiset 50 €/hehtaari/vuosi. Tyypillinen 10 hehtaarin omistaja saisi siis tuloa sellaiset 500 € ja maksaisi tästä heti kättelyssä arvonlisäveron ja jäljellejääneestä summasta vieläpä elinkeinoveron. Tällä vuokralla tuhannen hehtaarin alueen vuosivuokra olisi jo 50 000 €. Eli vaikkapa 50 jäsenen seurassa jo pelkkä metsästysmaiden vuokrasopimukset aiheuttaisivat kullekin jäsenelle jäsenmaksurasitusta 1000 €/hlö minkä päälle tulisivat luonnollisesti kaikki muut kulut. Eli tuon seuran jäsenmaksu olisi äkkiä jossain 1050 €. Tämän suuruinen jäsenmaksu saisi äkkiä jäsenkunnan vinoutumaan siihen suuntaan että nimenomaan aktiivisimmin talkoileva porukka (nuoret pojat, eläkeläiset, yms) jäisi pois ja jäljellejäänyt porukka ei juuri osallistuisi talkoisiin vaan odottaisi vastinetta korkealle jäsenmaksulleen (tajuamatta että ei ole ketään kotitonttua joka tekisi kaikki työt) mikä puolestaan pakottaisi teettämään yhä enemmän tekemisistä ostotöinä tai ostamaan valmiina => kustannustaso nousisi entisestään => jäsenmaksu nousisi sekin entisestään moni seurassa => yhä useampi talkooaktiiviseen sektoriin kuuluva jäsen jäisi pois =>...

Itse en lähtisi tarjoamaan rahaa metsästysmaista vaan mieluummin yrittäisin ylläpitää asialliset välit maanomistajiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vihtori
***


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 433

LähetäLähetetty: 13.12.2006 21:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Klubin tendenssit vaikutti ensin melko hyviltä, mutta pieni syventyminen sisältöön kertoi kyllä heti, että klubilla ei noilla toimintamuodoilla tule olemaan tulevaisuutta.

Idea pienpetoklubistahan on hieno, mutta heti kun siihen aletaan sotkemaan muuta pienriistaa ja hirveä astutaan melko vahvasti jo olemassaolevien seurojen varpaille. Vuokraamattomat alueet ovat varmasti tiukassa, saati että niistä saisi yli 500ha:n yhtenäisen alueen hirvenpyyntiin.

Lainaus:
Seuramme maksaa tällä hetkellä uusille (MYÖS YKSITYISILLE) maanvuokraajille hehtaarivuokraa, joten yhteistyömme on teitäkin kannattavaa...


Tuollaisen vuokranmaksukierteen aloittamisesta ei hyödy kukaan. Lisäksi, jos maksatte jollekkin maanvuokraajalle vuokraa, pitää teidän varmasti maksaa sitä kaikille, koska maanvuokraajien asettaminen eriarvoiseen asemaan ei varmasti pidemmänpäälle ole kovinkaan kannattavaa.

Ihmetyttää vain jos maita ei yritetä ottaa seuroilta, niin mistä sitten?


Kuvagalleria ja jahtikertomukset itsessään karkoittasi jo monta vuokraajaa, jos niitä olisikin tarjolla. Samalla ne kertovat hieman resursseista harjoittaa sitä tehokasta pienpetopyyntiä, jota luvataan ja mitä tietysti myös odotetaan.

Mielestäni tälläinen organisaatio olisi jossakin muodossa ihan tervetullut ja niitä varmasti onkin. Toiminta voisi vaan lähteä paremmin käyntiin kun toimijat koostuisivat hieman kokeneimmista pyytömiehistä, eri seurojen alueilta, eikä aleta heti hakemaan pontta nuorista "suhareista", joilla ei kaikesta huolimatta välttämättä riitä taidot toimia tälläisessä seurarajat ylittävässä organisaatiossa, joissa toimitaan hyvin monien tahojen "puristuksessa".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vihtori
***


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 433

LähetäLähetetty: 13.12.2006 21:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuplat pois

Viimeinen muokkaaja, vihtori pvm 14.12.2006 01:00, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hirvikoiramies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2005
Viestejä: 2177

LähetäLähetetty: 13.12.2006 23:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vihtori kirjoitti:
Vuokraamattomat alueet ovat varmasti tiukassa, saati että niistä saisi yli 500ha:n yhtenäisen alueen hirvenpyyntiin.


Tarkoitat varmaan 1000 hehtaaria ? Vai onko hehtaari "rajoitus" alentunut hirvellä 500 hehtaariin ?

Minusta olisi järkevänpää ruveta yhdistämään seuroja ennemmin kuin tekemään uusia pikku seuroja.
Ei tosin saa unohtaa sitä että monet isot seurat on pirstaloituneet aikoinaan riitojen vuoksi.

Koolla on todellakin väliä ja iso on aina parenpi(isoissa seuroissa vähenee yksittäisten ihmisten "diktatuurin" mahdollisuus)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vihtori
***


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 433

LähetäLähetetty: 14.12.2006 01:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, muistin väärin. Eli lupien myöntämisen edellytyksenä hirvelle 1000ha ja muille hirvieläimille 500ha.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kettu82
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Elo 2006
Viestejä: 561
Paikkakunta: pohjois-karjala

LähetäLähetetty: 14.12.2006 13:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vihtori kirjoitti:
Klubin tendenssit vaikutti ensin melko hyviltä, mutta pieni syventyminen sisältöön kertoi kyllä heti, että klubilla ei noilla toimintamuodoilla tule olemaan tulevaisuutta.


Pienpetojen pyyntimaita on jo nyt kymmeniä tuhansia hehtaareja, joten tavoitteet siltä osin ovat saavutettu ja jäsenistö on siihen tyytyväinen. seura on vuodessa kasvanut toimivaksi kokonaisuudeksi, joka tarjoaa paljon erilaista toimintaa. en näe syytä etteikö seuralla olisi tulevaisuutta.


Lainaus:
Idea pienpetoklubistahan on hieno, mutta heti kun siihen aletaan sotkemaan muuta pienriistaa ja hirveä astutaan melko vahvasti jo olemassaolevien seurojen varpaille. Vuokraamattomat alueet ovat varmasti tiukassa, saati että niistä saisi yli 500ha:n yhtenäisen alueen hirvenpyyntiin.


Siis olemassa olevien seurojen varpaille ei olla astumassa, yksityisten maat ovat kortilla, mutta on semmoisia jotka eivät ole syystä tai toisesta vuokranneet maitaan muille seuroille, samoin metsäyhtiöillä on sillointällöin tarjolla maa-alueita, ja muilla yhteisöillä. ja jos ei ole tarjolla niin olemme sitten ilman. En näe syitä miksi emme voisi "sotkea" pienriistaa kuvaan jos meillä on siihen mahdollisuus, sehän vain tarjoaisi jäsenille uusia etuja, totta on että hirvimaat ovat ehkä liian iso haave tällähetkellä, emmekä realistisesti tavoittelekkaan sitä 1000ha.
sikäli tiedän että eteläsuomessa seurat ovat mielestäni ärhäköimpiä näihin asioihin eikä tämmöiset projektit välttämättä onnistuisi, täällä ollaan hiukan suvaitsevaisempia projektia kohtaan, sekin täytyy ottaa huomioon kun mietitte samantapaisen projektin onnistumista omassa pitäjässänne.

Lainaus:
Seuramme maksaa tällä hetkellä uusille (MYÖS YKSITYISILLE) maanvuokraajille hehtaarivuokraa, joten yhteistyömme on teitäkin kannattavaa...


Lainaus:
Tuollaisen vuokranmaksukierteen aloittamisesta ei hyödy kukaan. Lisäksi, jos maksatte jollekkin maanvuokraajalle vuokraa, pitää teidän varmasti maksaa sitä kaikille, koska maanvuokraajien asettaminen eriarvoiseen asemaan ei varmasti pidemmänpäälle ole kovinkaan kannattavaa.
Ihmetyttää vain jos maita ei yritetä ottaa seuroilta, niin mistä sitten?


vuokran maksu on ollut täkynä maanomistajille jotka eivät ehkä muuten vuokraisi, jos seura laajentuisi tuhansien hehtaarien seuraksi siitä koituisi varmaan kohtuutonta haittaa, mutta jos tarkoituksena olisi nyt alkuun saada jonkinlainen läntti ja tyytyä siihen näin aluksi ja jos vuokranmaksu tarjous auttaisi meitä saamaan sen maan en pitäisi sitä pahana kenenkään kannalta. Harkitsemme tosin ilmoituksen poistamista jos se aiheuttaa närää ja ennakkoluuloja toimintaamme kohtaan, kuin että se auttaisi meitä maiden saannissa. kiitos palautteesta.


Lainaus:
Kuvagalleria ja jahtikertomukset itsessään karkoittasi jo monta vuokraajaa, jos niitä olisikin tarjolla. Samalla ne kertovat hieman resursseista harjoittaa sitä tehokasta pienpetopyyntiä, jota luvataan ja mitä tietysti myös odotetaan.


Jos rupeaisimme siistimään ja harkitsemaan joka kuvan laittamista jonka seuralainen laittaa sivuille, sen takia että se vaikuttaisi jonkin maanvuokraajan päätöksiin niin olemme väärillä jäljillä.
sivujen tarkoitus on palvella pääasiassa seuralaisia ja julkaistut kuvat kelpaavat minulle niin ne saavat kelvata muillekkin tai olla kelpaamatta.
veikkaan että vuokrasopimukset tulemme luomaankin pääasiassa suhteiden pohjalta.
Ja resursseista en tiedä mutta onhan nuo pojat kiitettävästi petoja pyytäneet, että siitä ei sen enempää.=)


Lainaus:
Mielestäni tälläinen organisaatio olisi jossakin muodossa ihan tervetullut ja niitä varmasti onkin. Toiminta voisi vaan lähteä paremmin käyntiin kun toimijat koostuisivat hieman kokeneimmista pyytömiehistä, eri seurojen alueilta, eikä aleta heti hakemaan pontta nuorista "suhareista", joilla ei kaikesta huolimatta välttämättä riitä taidot toimia tälläisessä seurarajat ylittävässä organisaatiossa, joissa toimitaan hyvin monien tahojen "puristuksessa".


eipäs aliarvioida nuoria, pienpetomaita saatiin hienosti, eikä mitään negatiivista ole kuulunut muilta seuroilta. toki te vanhemmat ja viisaammat voisitte hoitaa hommat paremminkin, mutta onko vanhemmilla kavereilla inspiraatiota ryhtyä tämmöseen?
ja olisiko porukka liian pessimististä rupeemaan näihin?, rueta nyt tämmöseen joidenkin pienpetojen takia?

mutta pääasia et tämmönenkin projekti on nyt keksitty, nyt joku voi saada tästä hyviä ideoita omille kotikulmilleen miten vois edistää pienpetojen pyyntiä. kiitoksia palautteesta!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kettu82
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Elo 2006
Viestejä: 561
Paikkakunta: pohjois-karjala

LähetäLähetetty: 14.01.2007 20:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sivusto valmis.. tosin uutta luodaan tai vanhaa parannetaan aina ajan kanssa... palautteesta otettu vaarin ja sivustoa muokattu yleisöystävällisemmäksi.. kiitoksia palautteesta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Seuratoiminta Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com