OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Pienaseet kieltoon?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Octavius



Liittynyt: 03 Jou 2006
Viestejä: 4
Paikkakunta: Hki / Pohjoinen Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 31.01.2007 14:31    Viestin aihe: Pienaseet kieltoon? Vastaa lainaamalla viestiä

Tuttu edustaja vinkkasi, että seuraava hallitus ottaisi aselainsäädännön tarkastelun alle ja pienaseiden hallussapitoasiat menisivät uusiksi. Idea

Koalitio olisi vasurit + sdp + vihreät.

Tiedä tätä onko tämä vain vaalien alla olevaa hämmentämistä, mutta yllättävän paljon tuolta suunnalta tätä asiaa on jo valmisteltu.

Viittaan tässä mm tuon Esa Suomisen blogiin ja hänen muuhun aktiivisuuteensa asiassa. Kaverihan on sisäpiiritietojen mukaan kovassa nosteessa ja luultavimmin SDP:n seuraavia puheenjohtajia.

Meitä metsästäjiähän löytyy varmaan joka puolueesta ja kannattaa varmaan etukäteen varmistaa tämänkin asian kanta ennen äänestämistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
urbo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 299
Paikkakunta: Ylä-Savo

LähetäLähetetty: 31.01.2007 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://esasuominen.blogspot.com/2006/10/pienaseet-kuriin.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
OliiN
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Mar 2006
Viestejä: 212
Paikkakunta: lahti

LähetäLähetetty: 31.01.2007 16:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos pienaseet kielletään niin multa katoaa pienoiskivääri, johon olen ostanut paukkuja ainakin 100000kpl.. Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Hel 2005
Viestejä: 2042

LähetäLähetetty: 31.01.2007 17:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aina sieltä ladonalta joku bimbo tuntuu löytyvän, pohjat on jo hyvät
kun kerran asevastaisen ulkoministerin kanssa hengaa.

Lainaus:
Esa Suominen
Location: Turku/Helsinki, FI

28-vuotias ulkoministeri Erkki Tuomiojan eduskunta-avustaja ja valmistumisen kynnyksellä sinnittelevä sosiologi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Hel 2005
Viestejä: 2042

LähetäLähetetty: 31.01.2007 17:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:

Paha Kani said...

Hei Esa,
urheiluaseiden säilöminen valvottuihin paikkoihin ei varmaankaan olisi ihan ilmaista, ja kukapa nekin kulut sitten maksaisi? Mä en aseitani kyllä kotona tarvitse, se on ihan totta, mutta mennessäni esim. ampumaradalle A en halua koukata 70 km ampumaradan B kautta, koska viimeksi jätin aseeni sinne. Enkä myöskään haluaisi hakea aseitani joltain komissaarilta. Treenikamojani voin säilyttää salilla, koska en treenaa muilla saleilla, eikä mun hikiset sääri- tai alasuojani ole kovinkaan haluttua tavaraa rikollisten parissa, joten tuskin kukaan murtautuu siellä mun kaappiini. Kyllä se on niin, että ne ovat mun aseitani, ja mä vastaan siitä, ettei niillä tapeta ketään.

Juovuspäissään soheltamisen takia syntynyt ampuma-asevahinko ei kyllä ole enää mikään vahinko, yhtään sen enempää kuin kännissä hengiltä ajetun Ritvan kohtalokaan. Pitäisikö ne autotkin kerätä jonnekin Kansantasavallan Keskusvarikolle, josta ne voisi sitten perusteltua syytä vastaan kerätä pois?

Pienaseilla varmaan tapetaan ihmisiä läjäpäin, mutta ei mun aseillani. Ja se, että mä luovun aseistani, ei kyllä auta sitten yhtään jotain somalialaista perheenäitiä, jota kohti naapuriheimon miehet khat-päissään laulattavat aakoitaan. Tuskin ko. äippä pohtisi siinä kuopassa maatessaan, että oli se sentään hyvä, että Kani luopui pyssyistään, se oli rauhan mies se. Eipä ole Kaninkaan klokki enää Somalian jälleenrakennuksessa kestävän kehityksen esteenä.

Ja jos ne aseet eivät ole maassamme ongelma, niin miksi sä haluat kerätä ne pois? Ja pidetään nyt mielessä, että nämä Australian ja UK:n asekieltoihin johtaneet tragediat ovat kuitenkin kokonaisuus huomioon ottaen aika pikku juttuja. Ei kukaan ole kieltämässä rekkaliikennettäkään Konginkankaan onnettomuuden jälkeen. Ja miksi ei? No koska niin suuri henkilökohtainen tragedia kun se siihen joutuneille olikin, se on kuitenkin vain taustakohinaa, kun sitä verrataan kaikkiin maassamme ennen aikaansa kuoleviin.

Junakohtauksen kantaan yhtyen: Mun aseillani ei tapeta tai vahingoiteta ketään, enkä halua niistä luopua sen takia, että joku muu ei osaa olla kunnolla.
8:50 AM
Paha Kani said...

Aijuu, asiaa olenkin jo sivunnut täällä:
http://www.middlebeercommando.com//wordpress/?p=11
1:42 PM
Jussi Halla-aho said...

Hei, Esa. Ajattelin kommentoida, koska omassa komerossani on useita tuliaseita.

Ei varmaankaan ole *itseisarvo*, että ne ovat komerossani. Lähinnä kyse on siitä, että muukin omaisuuteni on omassa hallussani. Lisäksi käyn harrastamassa useissa eri paikoissa, joten en tiedä, missä muualla aseita voisi käytännöllisesti säilyttää kuin komerossani.

Kerro minulle, mitä suomalaisten käsiaseiden takavarikoinnilla saavutettaisiin. Henkirikosten korkea määrä Suomessa on asekysymyksen kannalta täysin irrelevantti, koska suomalaisia henkirikoksia ei tehdä juuri lainkaan käsiaseilla. Niitä tehdään juovuspäissä keittiöveitsillä.

Tuliaseiden uhreja ei auta lainkaan, jos lailliset tuliaseet kerätään pois niiltä, jotka eivät ammu tuliaseilla ihmisiä.
2:03 PM


Hyviä pointteja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Harjula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2225
Paikkakunta: NATO Suomi

LähetäLähetetty: 31.01.2007 18:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No eihän tuossa mitään uutta ole.Jos äänestää sossuja/vasemmistoa niin saa riesaksi holhousvaltion jota virallisesti nimitetään "hyvinvointiyhteiskunnaksi" jossa kaikki on kiellettyä tai ainakin tiukasti rajoitettua...
Vaalit on taas ovella,niin että kannattaa todellakin pohtia kenelle sen äänensä antaa...
_________________
Halloo. Sanohan onko siellä petterbughissa kylymä?
Tuhotaan muskovia. NYT!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bushmaster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 2591

LähetäLähetetty: 31.01.2007 18:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu nyt tulikin kiire hommata se nelivitonen.. Very Happy

Jepjep, kylkyl. Kun aseet kielletään, niin rikollisuus häviää, tottakai. Ja sehän nimenomaan auttaa afrikassa että suomalaiset harrastajat riisutaan aseista, aivan ehdottomasti. Ensinnä kaikki tuovat kiltisti tuhansia maksaneet aseensa valtiolle hymysuin, ja sitten menevät harrastamaan vaikka neulomista, juuh. Seuraavaksi voidaankin sitten kieltää lain rikkominen, niin suomesta tulee maailman paras maa, kun kukaan ei riko lakia, koska sehän on kielletty, maar! Eikö sitä nyt olla jo opittu ettei se aseiden kieltäminen muuta kuin LISÄÄ aserikoksia aluksi lähinnä siksi että harvat luopuvat mielellään yleensä kohtuu kalliista aseista joka johtaa siihen että niitä myydään pimeästi rikollisille kun ne sentään maksavat niistä jtn. Sen lisäksi että se nostaa rikoslukuja, se vie sadoilta tuhansilta hyvän metsästys tai ampumaharrastuksen ja aiheuttaa närää ja *ttuutumista. Aseet on moraalisesti pahoja, toisin kuin motot, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö niitä vois käyttää turvallisesti, itse asiassa oikeissa käsissä on tilastollisesti todennäköisempää että motolla sattuu helpommin onnettomuus kuin laatukiväärillä. luvallisten aseiden kohalla ääriharvassa tilanteessa on kyse että aseenomistaja on bimbo vaan kun ollaan vähän vedetty tärpättiä kurkkuun ja kaveri alkaa ärsyttää, tallataan kaapille hakemaan berettaa. Nyt jos se beretta oliskin siellä kassakaappilukon takana, huuruissakin ehtis jo kiekkoa pyöritellessä miettiä että onkohan tää sittenkään järkevää, ellei ole jo niin kännissä, ettei osaa miettiä, mutta sitten ei kyl saa edes lukkoa auki kun silmät heittää volttia. Rikolliset sitten taas yleensä hommaa aseensa muita teitä että aselaki ei ole se oikea keino puuttua niihin narkkien aseensaantiin. Iso, JÄREÄ teräskaappi pitää kyllä rikolliset loitolla jos asediileri on niin pilvessä että pitää turvautua naapurin metsästäjä-sepon aseisiin. Sitten roskalehdet voi sen järeällä käsiaseella riehuneen narkin sijasta uutisoida että narkit jäivät ilman aseita, KÄYTÖSSÄ JÄREÄ TERÄSKAAPPI Very Happy

Toivottavast ei ollu niin sekavaa kun musta tuntuu Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Hel 2005
Viestejä: 2042

LähetäLähetetty: 31.01.2007 18:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tosiaan samalla periaatteella että aseet on pahoja joilla sattuu vahinkoja
voitaisiin kieltää tuhat muutakin asiaa.
Esimerkiksi kaikenlaiset rälläysvehkeet jotka eivät ole välttämättömiä
elämisen kannalta. Autot voitaisiin rajoittaa niin että ne kulkisivat
vain sen 100 km/h maksimissaan koska yli normaali tierajoituksien
kulkevat autot on tarpeettomia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jantteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tou 2004
Viestejä: 1202
Paikkakunta: Kotomaa

LähetäLähetetty: 31.01.2007 18:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kielletään seksi, niin ei tarvi pian lukea tuollaisten idioottien ajatuksia. Tai ainakin kortsun käyttöpakko jos vanhemilla on ollut taipumusta vastaavaan sekoiluun. Twisted Evil
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fullstock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 525
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 31.01.2007 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Leipään tukehtuu aivan mahdottomasti populaa, kielletään sekin. Mad Banzai!
_________________
-----------------------------
Voiko tää olla tottakaan!
-----------------------------
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 31.01.2007 19:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onneksi maastamuuttokin on vaihtoehtona olemassa. Mutta Eurooppaan ei parane jäädä, jos aikoo ammuntaa harrastaa.

Ikävä juttu, että aseet herättävät paljon tunteita eikä niillä politikoidessa faktat paljon menoa haittaa.

Suomestakin tulisi tutkimusten mukaan aika turvallinen ja rauhallinen, jos tietty pari prosenttia väestöstä kerättäisiin pysyvästi kaltereiden taakse. Ne on nimittäin saamat naamat, jotka koheltaa. Muu osa väestöstä käyttäytyy kunnolla.

On kohtuutonta, että pienen vähemmistön tunaroinnin takia kiristellään koko muuta enemmistöä, ja kaiken lisäksi kiltin enemmistön raippaaminen ei juuri yhtään hidasta niiden tunareiden menoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gorba suuriseikkailija
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2005
Viestejä: 399

LähetäLähetetty: 31.01.2007 19:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Suomestakin tulisi tutkimusten mukaan aika turvallinen ja rauhallinen, jos tietty pari prosenttia väestöstä kerättäisiin pysyvästi kaltereiden taakse. Ne on nimittäin saamat naamat, jotka koheltaa. Muu osa väestöstä käyttäytyy kunnolla.


Näinhän se on, mutta valitettavasti mister Suomisen aivoissa ei taija olla tarpeeksi välittäjäainetta, jotta se älyäis vaihtaa haukkunsa suuntaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TAK85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 11352

LähetäLähetetty: 31.01.2007 19:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TUossahan on yläpuolella LYly Rahjalan ja Petri salon kysely aseasioista. Eikä ole asevastainen. LYly ainakin on täällä Oulun vaalipiirissä ehdolla. Liekö tuolla pyssyä mutta näyttää ainakin ajattelevan meidän asiaa, ja jo vuosia ennen vaaleja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Tam 2005
Viestejä: 116

LähetäLähetetty: 31.01.2007 20:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pääasia että kukaan ei erehdy äänestämään demareita, vasemmistoa tai vihreitä. Näissä pohjasakkaa taitaa olla eniten. Tosin keskustakin on aika arveluttava valinta Vieno.. eiku Karpel.. eiku Saareloineen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 31.01.2007 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TP kirjoitti:
demareita, vasemmistoa tai vihreitä


Näissä kaikissa aatteissa on sellainen perusajatus, että kansa on holhottavia tolvanoita ja vain poliittinen eliitti tietää mikä on kansalle parhaaksi.

Tämä järjestelmä myydään sitten äänestäjille kauniilla lupauksilla kuten hyvinvoinnilla, yhteisestä kassata jaettavalla rahalla, luonnon säästymisellä, turvallisuudella jne. Ja juuri nämä lupaukset petetään toimimalla tehottomasti.

Vasemmalla kysymys on yleensä, miten valtio voisi johonkin asiaan puuttua. Oikealla kysymys on yleensä, miten jokin asia rahoitetaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com