OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Blaser D99 vastaan Merkel K96
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 15, 16, 17  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Yxa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Mar 2004
Viestejä: 151
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 05.02.2007 22:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onpahan maksuaikaa Laughing . Vai pyytääkö ne hinnan tai sen osan jo etukäteen? Merkeliä ei ilmeisesti kannata huonokuntoisen ja iäkkään ihmisen tilata, saattaa muuten mennä suoraan perikunnalle. Wink

Mutta upea ase. Millaisen optiikan ajattelit laittaa?


Viimeinen muokkaaja, Yxa pvm 05.02.2007 23:14, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mky
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 724

LähetäLähetetty: 05.02.2007 22:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hieno merkki, täydelliset kaliberit ja vielä sivulevyillä.
Jos olisin taipuvainen kateellisuuteen niin kade olisin.
Onneksi (Huom. Tursas) mokoma keekoilupyssy tulee vasta puolentoista vuoden kuluttua, mutta siten sulla alkaakin megalomaaniset, lähes ylipääsemättömät ongelmat 7mm patruunoiden ja FMJ-luotien etsimiseksi täältä Euroopan syrjäseuduilta. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kassu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Kes 2006
Viestejä: 32

LähetäLähetetty: 05.02.2007 23:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

yxa:
30% maksan siinä vaiheessa, kun tilausvahvistus aikanaan tulee. Ymmärtäähän sen siinä mielessä, että onhan kauppiaalla varmaan tietynlainen halu varmistaa että tuon hintaluokan tussari ei jää hyllyyn. Optiikaksi tulee Zeiss Victory varipoint 2.5-10x42.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 06.02.2007 09:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoisen "avarakatseista" tämä drillinkien kaliiperivalinta" puhumattakaan yhdistyksen nimestä. Mky:lle mainittakoon, että tuon "keekoilu"-termin otti näissä drillinkikeskusteluissa käyttöön joku muu kuin minä. Tosin se näyttää sopivan erinomaisesti muutamien viljelemään "avarakatseiseen ja kansainväliseen" tyyliin vaikkapa kaliipereitten suhteen.

Drillinkihän on käsittääkseni hieno yleisase, jonka monipuolisuutta pystytään lisäämään erilaisilla sisäpiipuilla. Kuitenkin monet tähän yleisaseeseen ilman erikoistilausta saatavat kaliiperit ovat Suomesta katsoen hankalasti saatavia sekä latauskomponenteiltaan, -resepteiltään että varsinkin tehdasladatuilta patruunoiltaan. Mielestäni yleisaseeseen kuuluu osana helppo patruunahuolto. Näitäkin kaliipereja on tehtaiden valikoimissa. 308 Win, 30-06 Sprg ja 6,5x55 ovat hyvin yleisiä, mutta laippakanta toimisi taittuvassa aseessa paremmin. Kuitenkin kaliiperin, jonka patruunat ovat Suomesta helposti saatavilla, esittäminen tuntuu aiheuttavan joissakin piireissä voimakasta närästystä. Onko niin, että drillingin omistajan status putoaisi, mikäli ase olisi pesitetty tavallisen metsästäjän käyttämälle kaliiperille? Drillingin omistaja tavoittelee aseellaan myös tietynlaista erikoisuutta. Kuitenkin esimerkiksi erikoistilauksella hankittu maailman ainoa 7,62x53R -kaliiperinen kolmipiippu näyttää olevan vastustamisen arvoinen jo suunnitteluasteella.

Monesti aseissa, joissa on sisäpiippu, pienempi luotikaliiperi on juuri tässä sisäpiipussa. Tuossa madekoukkuja värkätessäni ja natsi-Siwan makoisaa makkaraa pureskellessani aloin suunnittelemaan käypäistä sisäpiipulla varustettua drillinkiä laippakantaisin luotikaliiperein.

Haulipiiput voisivat olla kaliiperia 20/76. Perusteluina keveys verrattuna 12-kaliiperiseen, riittävä teho ja patruunoiden saanti muualtakin kuin kalliista helsinkiläisliikkeestä. Alan harrastaja voi hakea omaan aseeseensa hyvin toimivat patruunat myös itseladaten. Drillingillä ammuttaville panosmäärille riittänee mainiosti edullisempikin haulikonlatauslaite. Samalla harrastus laajenee.

Luotipiippujen kaliiperivalinta on myös helppo. Mitään pienikuulaista herhiläistä en itse suosisi.
Tuo pienempikaliiperinen sisäpiippu voisi olla juurikin tuo 7,62x53R, rihlannousu 10".
Lakipykälien puolesta jo tämä piippu riittäisi kaikelle Suomessa vastaantulevalle riistalle. Kun 7-millisten vaatimaton kokovaippaluotivalikoima on kerran riittävä, tähän linnustukseen erinomaisesti sopivassa kaliiperiin se on suorastaan uskomaton. Koska aseet ovat yksilöitä, voi olla että käypäisen luodin / latauksen / patruunan etsiminen vaatii useamman luodin kokeilun. Tälläisessä tapauksessa laaja luotivalikoima on tervetullut. Myös muut komponentit ovat todella helposti saatavilla ja kaliiperin yleisyys hirviaseena vaikuttaa patruunoiden saatavuuteen lähes jokaisesta patruunoita myyvästä liikkeestä. Lataamista varten kaliiperiin on saatavilla jopa edullisia vasaralataussarjoja, jos joku haluaa tunnelmoida vaikkapa lataamalla jahtipatruunansa eräkämpällä.

Sitten sen varsinaisen luotipiipun valintaan. Useissa drillingeissä käytetään suhteellisen järeää luotipiippua. Hirvieläimille nämä kaliiperit ovat soveliaita lyhyiltä ampumamatkoilta ja villisikajahdeissa suositeltavia jo turvallisuudenkin takia. Haavoittuneen karjun nopeaan pysäyttämiseen tarvitaan suuri kaliiperi. Useasti apuna on haulipiipun täyteinen. Kuitenkaan niiden tarkkuus ei ole kivääripiipun luokkaa.
Varsinaisen luotipiipun kaliiperi on 45-70 Government, rihlannousu 18".
Kaliiperi soveltuu erinomaisesti hirvijahtiin lyhyiltä ampumamatkoilta. Drillingissä oleva mittaperä helpottaa suunnattavuutta näissä lyhyiden matkojen nopeissakin tilanteissa. Luotivalikoima on kattava halvasta harjoituskuulasta premiumluokan suurriistaluotiin ja solid-luoteihin. Valikoimaa täydentävät kaupallisestikin valmistettavat valukuulat, joita on tarjolla sekä harjoitteluun että metsästykseen sopivilla seoksilla. Voidaanpa sanoa sen olevan erinomainen lyhyen matkan kaliiperi kaikelle kaurista suuremmalle riistalle.
Piipun saatavuus tuskin aiheuttaisi ongelmia. Tehdäänhän Saksassa esimerkiksi laadukkaita Lothar Walther -piippuja, jollaisen tehdas varmaankin erikoistilauksen tullessa aseeseen asentaisi ja pesittäisi.
Luultavasti kovin vastustus kyseisen kaliiperin käytöstä tulisi "avarakatseisten" drillinginomistajien taholta. Olisihan pöyristyttävää mikäli kaliiperina olisi yleinen tuumamittainen kaliiperi eikä teutooninen erikoisuus. Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että myös tuolle kaliiperin jälleenlataukseen on saatavana edullinen vasaralataussarja.
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mky
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 724

LähetäLähetetty: 06.02.2007 11:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan hyviä ajatuksia Tursaalta, vaikka olenkin periaatteesta joka asiassa eri mieltä Very Happy

Yleiaseeseen yleiskaliberi pätee myös haulipuoleen, joten 12/76.

Kiinteässä luotipiipussa tulee olla hirvi-, ja pienriistakelpoinen yleiskaliberi (esim. 7mm tai .30) jotta drillinkiä ei tarvitse muuntaa rihlakoksi sisäpiipulla pienriistajahtiin lähdettäessä.

Sisäpiipun kaliberiksi kannattaa sitten valita mahdollisimman järeä kaliberi (9,3 tai 45-70) niin on käytettävissä kaksi (jopa kolme) piipullista hirvelle , karhulle ja sialle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kapu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2005
Viestejä: 138

LähetäLähetetty: 06.02.2007 11:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tursaastahan kuoriutuu avarakatseinen postmoderni retromies, senverran mielenkiintoista kaliiberisoppaa hän tuossa virittelee unelmiensa drillinkiin. Itse törmäsin juuri vähän samanlaiseen yhdistelmään vajaa vuosi sitten yhdessä Itävaltalaisessa liikkeessä; sirot haulinheittoputket ja kunnon kuugelipiippu reilulla röörillä. Haulipiiput 16/65 mustalle savulle ja luotipiippuna .450 Express (72R), josta saa puhallettua hirvilailliset joulet pihalle mustalla savulla ja siten kohtalaisen lähellä tuota Tursaan suosimaa toista tuumamittaista kaliiberia. Itkettää vieläkin, kun nuo haulikon damaskipiiput olivat niin pahoin syöpyneet, että uudestaan prooffaus olisi voinut tehdä niistä kasan rautalankaa. Panoshuollon puolesta vain tosin lienee ei oota tiedossa niin Helsingissä kuin muuallakin päin peräpohjolaa kyseisellä kombinaatiolla. Siinä sitä olisi ollut puhdetta eräkämpällä lyhdyn valossa ensin lyhennellä haulinheittokoneen hylsyt ja samoin .450 base hylsystä tehdä tuo .450 express ja öyheet sisään ja ryynit päälle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 06.02.2007 11:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos hyvästä kirjoituksesta Tursas. Vaikka en juuri nyt ole drillinkiä hankkimassakaan niin ajattelin kommentoida kirjoitustasi muutamalla lauseella; laippakanta-patruuna on perinteisesti ollut se "ainoa oikea" taittuva piippuisissa ja puolustaa paikkaansa viekäkin. Uudempien laatuaseiden kunnolliset ulosvetäjät toimivat kuitenkin ihan luotettavasti urakantantaisilla joten älkäämme antako tuon kantamallin rajoittaa kaliiberivalikoimaamme.

Meillä suomessa on toki kohtuullisen hyvä valikoima patruunoita tuohon "vanhan sotaratsun" kaliiberiin, mutta entäpä ulkomailla? Virosta ja Venäjältä toki löytyy mutta muualla saattaa olla hieman hankalaa. Lisäksi olen ollut huomaavinani että ainakin täällä pääkaupunkiseudulla "sotilaskiväärin" kaupoista löytyvä patruunavalikoima ei ole mitenkään ylivoimaisen laaja. Allekirjoittanut ei ole käyttänyt kotimaisia patruunoita enää vuosikausiin joten se että SAKO tai LAPUA ei tee jotain tiettyä kaliiberia ei ainakaan minulle ole mitään merkitystä.

Itselataus on toki monellakin tapaa hyvä ratkaisu mutta silloinhan yleensä valitaan jokin erikoisempi kaliiberi sen erityisen sopivien ominaisuuksien vuoksi. Tässä tapauksessa tietysti 7,62 x 53R on sellainen Wink Tosin ainakin allekirjoittanut ei hankkisi yleiskäyttöön asetta johon toimivat patruunat saadakakseen joutuu latailemaan ne itse (tosin sillä tavoin saadaan aina se lopulta paras tulos). Meillä varmasti suurin osa luotiaseista on .30 cal. piipulla mutta tämä ei MIELESTÄNI suinkaan tarkoita sitä että tuo kaliiberi olisi se paras. Oman ballistisen tietämykseni perusteella yleisesti saatavilla olevilla sekä 6,5 mm että 7 mm luodeilla on parempi ballistiikka kuin suurimmalla osalla .30 cal. luoteja. Itse nostaisin yhdeksi vakavasti otettavasti kaliiberivaihtoehdoksi 8 x 57 I(R)S:n. Se on hiljalleen lunastamassa takaisin vanhaa paikkaansa ja toimii hyvin ainakin kaikille jänistä isommille eläimille. Löytyy kohtuullisen hyvin kotimaisista liikkeistä.

Osumistarkkuudesta vielä sen verran että jos tilaa itselleen tehdasuuden aseen niin yleensä aseen mukana tulee jonkinmoinen osoitus (ts. koeammunta-tulos) aseen käynnista. Tilausta tehdessä voi käsittääkseni myös esittää toiveita rihlannoususta ja siten vaikuttaa siihen minkä tyyppinen luoti toimii parhaiten aseessa. Tämä on merkittävä seikka ainakin 7 mm kaliibereissa.

Haulikkokaliiberissa kallistuisin tuohon 20/76 koska sillä tavoin saadaan asetta hieman keveämmäksi. Patruunoitakin löytynee riittävä valikoima poislukien tietysti kiekkopaukut, joten haulipiippujen koeammunnat täytyy hoitaa jossain muualla kuin kiekkoradalla.

Loppukaneettina sanoisin että drillingin luotikaliiberi kannattaa ihan reilusti valita omien tarpeiden perusteella. Patruunahuolto on aina järjestettävissä tavalla tai toisella ja se lähin asekauppiaskin tilaa jos vain ostettava erä on riittävän suuri (esim. 10 laatikkoa). Tai jos ei tilaa niin sitten joku muu kauppias jossain muualla suomessa tilaa ja lähettää matkahuollossa. Asia vain vaatii hieman vaivannäköä mutta niinhän kaikki hyvät asiat aina tekevät Smile .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeturiVille66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2005
Viestejä: 4774
Paikkakunta: Nääsmaa

LähetäLähetetty: 06.02.2007 12:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Moro.

Hieno kirjoitus Tursakselta.Ihan kuin olisi lukenut jonkun uskottavan ase tai metsästys lehden arvostetun/tunnustetun ja asian tuntevan toimittajan kirjoituksen.
Tulee vaan entistä vaikeemmaks kaliperien valinta...
No onneks ei oo kiire hankinnan kanssa ja onkin oikeen hyvä, että täällä voi "keskustella" ja kysellä asian tiimoilta.Mulla on sellatteet "lehmän hermot", että voi odottaa vaikka vuosia, ennenkuin tekee sen lopullisen päätöksen.Eli ei tarvitse ostaa sitä ensimmäistä "laatuasetta"kun kohdalle osuu.
Tai sitten on muutaman vuoden päästä hourulassa, selittämässä tädeille Drillingin hienouksista ja mikä/mitkä olis minkäkin kaliperin hyvät ja huonot puolet... Laughing

T:V-V
_________________
Pumppaaminen on kivaa.
Asuuhan ne ihmiset iglussakin.
Muija on ihan peräänkatottava...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2005
Viestejä: 790

LähetäLähetetty: 06.02.2007 12:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

igorrock kirjoitti:

Haulikkokaliiberissa kallistuisin tuohon 20/76 koska sillä tavoin saadaan asetta hieman keveämmäksi. Patruunoitakin löytynee riittävä valikoima poislukien tietysti kiekkopaukut, joten haulipiippujen koeammunnat täytyy hoitaa jossain muualla kuin kiekkoradalla.


Erittäin mielenkiintoinen keskustelu, kiitoksia vaan kaikille jotka jakaa kokemuksiaan/näkemyksiään. Itseäninkin on alkanut drillinki kiinnostamaan, mutta todennäköisesti se tulisi vain pienriistan metsästykseen. Uuteen aseeseen ei meikäläisellä ole oikein varaa, tai ainakaan en voi sen hintaa puolustella edes itselleni verrattuna perheen muihin tarpeisiin, joten käytetty on ainoa vaihtoehto.

Haulikaliiperi voisi olla vaikka 16/70, 16/65 on myös mahdollinen. Kuulakaliiperin suhteen tuskin kannattaa kaivautua mihinkään poteroon, koska sopivia käytettyjä ei kuitenkaan ole niin paljon, että sen voisi vapaasti valita. Ase tulisi enemmänkin haulikkokäyttöön, ja luotia käytettäisiin esimerkiksi hanhille kohtuullisilta etäisyyksiltä, joten ase voisi olla vaikka kokonaan ilman optiikkaa.

Näissä kevyissä drillingeissä on ostajan kannalta se etu, että ne näyttävät esim. Ruotsissa olevan huomattavasti halvempia kuin hirvilaillisella luotipiipulla varustetut aseet.
_________________
just because you're paranoid doesn't mean they're not really out to get you
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 06.02.2007 15:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...

Viimeinen muokkaaja, perisofeus pvm 26.04.2008 12:39, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 06.02.2007 15:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...

Viimeinen muokkaaja, perisofeus pvm 26.04.2008 12:38, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Kiul
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2005
Viestejä: 3980

LähetäLähetetty: 06.02.2007 16:26    Viestin aihe: Re: D99 Vastaa lainaamalla viestiä

Kusti Kairikko kirjoitti:
..oops - niinpä onkin. Ja hieno paukkuhan tuo 6,5x55:kin.

Samassa yhtyedessä pitää taas ihmetellä miksi 7-millisen kokovaipoista jaksetaan vinkua koko ajan. Niitä löytyy, se on todettu monta kertaa, ja kuinka monta erilaista niitä nyt sitten ihan oikeasti tarvitsee ? Mutta meneehän se elämä tietysti sitäkin surressa, ei silti.

WBR


Voi olla, että löytyy kokovaippaa hyvin ... Kyse lienee siitä mitä sanalla 'hyvin' tarkoitetaan Wink . Omaa jälkimmäistä pyssykkää kun v. 2002 hankin, niin hieman kartoitin, minkä verran niitä 7x57R valmiita patruunoita lähiseudun kaupoista löytyy. Ei niitä sitten kuitenkaan montaa hyllyistä löytynyt, kun asiaa oikein loppuviimeksi tutkittiin. Tilaamalla kyllä varmaan, mutta olen sillä kannalla, että 'yleispyssyn' patruunoita tulisi olla yleisesti saatavilla ja ase, jonka patruunahuolto perustuu itselataukseen on 'no go'.

Nille joille drillinki on haulikko, jossa on luotipiippu mukana, saattaa hyvin käyvän kokovaippapatruunan saanti kaupasta olla hyvinkin tärkeä kriteeri hankinnassa. Toisille se saattaa olla vähemmän tärkeää, mutta asiasta keskustelu tuskin täyttää 'vinkumisen' tunnusmerkkejä Twisted Evil

Saattaahan tosin olla, että ymmärrän sanan 'vinkuminen' hieman eri tavalla kuin kirjoittaja, mutta sen verran Läntisen/Keskisen Uudenmaan murteeseen on tullut tutustuttua, että tuskinpa näin on käynyt. Laughing

Muuten olen sitä mieltä, että 7x57R on varmasti tarkka ja tappava yleiskaliiperi pienelle ja keskisuurelle riistalle.

'Sotilaskiväärin' patruunaa en kyllä suosittele. Käytössä oli hetken aikaa Taiga tällä kaliiperilla ja kyllä valmista, laadukasta patruunaa ei siihenkään kovin runsain mitoin ole tarjolla. Omien kokemusten mukaan laippakanta ei näissä yhdistelmäaseissa autaaksi tee, sormin ne hylsyt joutuu yleensä kuitenkin noukkimaan. Eri juttu, jos pesä on pjaskainen ym. Laippakanta on sitten kova sana kaksoiluodikoissa ejektoreiden kera. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hannes
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1194

LähetäLähetetty: 06.02.2007 17:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Moro drillinkimiehet, täällä yks ehkä tuleva sellainen!

Olen kahlannut varmaan kaikki drillinkikeskustelut näiltä sivuilta, ja olis pari kysymystä joihin toivoisin arvon herroilta vastauksia:

Millä valmistajilla on tarjolla vaihtosupisteiset, teräshaulikelpoiset haulipiiput? Normaalitilauksena, ei minään "saahansitärahallakaikkeakutilaavaan"-erikoistoimituksena.

Entä löytyykö vapaasti värähtelevää luotipiippua muilta kuin Krieghoffilta ja Blaserilta(ei ihan puhtaasti vapaasti värähtelevä)?

Täytynee kysellä myös myyjiltä/maahantuojilta, mutta aluksi näin teiltä...
Yksi ongelma hankinnassa (kuten monella muullakin) on se, miten perustella ITSELLENI (ei morsiamelle) noinkin kalliin aseen hankinta, kun tuota rahareikää on riittämiin (kesällä valmistunut okt ym), ja käyttötarkoitukseen (pienriista, pääasiassa maalinnut pystärillä) soveltuvaa kalustoa on jo kaapissa vähintäänkin riittävästi ja erilaisia. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 06.02.2007 19:16    Viestin aihe: Re: D99 Vastaa lainaamalla viestiä

...

Viimeinen muokkaaja, perisofeus pvm 26.04.2008 12:38, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
x-matsa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2005
Viestejä: 219

LähetäLähetetty: 06.02.2007 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tursas kirjoitti:
.
Varsinaisen luotipiipun kaliiperi on 45-70 Government, rihlannousu 18".
Kaliiperi soveltuu erinomaisesti hirvijahtiin lyhyiltä ampumamatkoilta. Drillingissä oleva mittaperä helpottaa suunnattavuutta näissä lyhyiden matkojen nopeissakin tilanteissa. Luotivalikoima on kattava halvasta harjoituskuulasta premiumluokan suurriistaluotiin ja solid-luoteihin. Valikoimaa täydentävät kaupallisestikin valmistettavat valukuulat, joita on tarjolla sekä harjoitteluun että metsästykseen sopivilla seoksilla. Voidaanpa sanoa sen olevan erinomainen lyhyen matkan kaliiperi kaikelle kaurista suuremmalle riistalle.
Piipun saatavuus tuskin aiheuttaisi ongelmia. Tehdäänhän Saksassa esimerkiksi laadukkaita Lothar Walther -piippuja, jollaisen tehdas varmaankin erikoistilauksen tullessa aseeseen asentaisi ja pesittäisi.
Luultavasti kovin vastustus kyseisen kaliiperin käytöstä tulisi "avarakatseisten" drillinginomistajien taholta. Olisihan pöyristyttävää mikäli kaliiperina olisi yleinen tuumamittainen kaliiperi eikä teutooninen erikoisuus. Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että myös tuolle kaliiperin jälleenlataukseen on saatavana edullinen vasaralataussarja.
Idea Tuli mieleen,että jos Drillingin luotipiippu olisi 45/70 niin sen sisään saisi mahtumaan esim.22wm tai 22 hornet sisäpiipun!jäisi molemmat haulipiiput käyttöön,ja ase olisi entistä monipuolisempi.Nippanappa saattaisi onnistua 9,3:seenkin,ehkä?Hiukka ohueksi menisi kyllä sisäpiipun seinämät...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 15, 16, 17  Seuraava
Sivu 10 Yht. 17

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com