OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Huomio!!! Kaikille!!!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
deadline
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2004
Viestejä: 2904

LähetäLähetetty: 26.03.2007 01:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näinpä se on. Esimerkiksi hiirillä ja myyrillä ennen niin tasaiset syklit on loivenemassa ja pikkuhiljaa poistumassa, ja itseasiassa meno alkaa vaikuttaa paikoin samanlaiselta kuin mitä Keski-Euroopassa on samoilla lajeilla.

Johtuneeko se sitten ilmaston lämpenemisestä vai mistä..

Teerille nyt esimerkiksi pesimäaikaan vallitseva sää voi vaikuttaa laajaltikin syksyn ja sitä kautta seuraavan kevään lintumäärään. Joitakin tutkimuksia on myös tehty, joiden mukaan teeri on viime vuosikymmeninä ruvennut aikaistamaan muninnan aloittamista jatkuvasti, ja riski että kylmä korjaa poikaset on siten suurempi, vaikka ilmasto tuntuukin olevan lämpenemässä.

Teeri hyötyy jonkin verran nykyisestä metsätaloudesta. Tai sanotaanko, että ei häiriinny siitä niin paljon kuin metso. Teeri kun on sopeutunu aukoille ja kiittää koivumetsiköistä, joita on noussut esim. vanhoille pelloille.

Joka tapauksessa elinympäristöjen muutos on se, minkä takia lintukannat ovat laskeneet. Tutkimusten mukaan ihmisen lintuihin kohdistama metsästyspaine ei vaikuta lintukantoihin. No, alueellisesti tietenki muutama töhö voi tehä isonkin loven, mutta näin niinku laajassa mittakaavassa. Koskapa mitä vähemmän ihminen lintuja ottaa matkaansa, sitä enemmän pedot sitten juhlivat. Ihmisen suorittamassa metsästyksessä ei ole kyse kummemmasta kuin tuoton korjaamisesta ja luonnon kiertokulusta.
_________________
"Hän oli mahtava metsämies Herran edessä"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
welkkuherra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2005
Viestejä: 110
Paikkakunta: milloin mikäkin..

LähetäLähetetty: 26.03.2007 16:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:


Argumenteissa ei voida mielestäni tarttua vain kasvun määrään. Metsä kun on paljon muutakin kuin nopeasti kasvavaa puuta.


Olen samaa mieltä , itseni omistamani maat kun eivät ulotu edes silmänkantamattomiin Smile , mutta suuremmilla metsänomistajilla on kyseessä tiettyjä taloudellisia intressejä metsiensä suhteen , eli kyse lienee rahasta ja siitä miten sijoitettu raha (metsässä) tuottaa eniten , se trendi että pörssiyhtiöt ( ja osa yksityisistä sijoittajista ) näkevät vain tilastoneljänneksen kerrallaan ja tavoitellaan nopeita voittoja näkemättä "huomiseen" on jatkunut jo jonkin aikaa eikä sille valitettavasti ole loppua näkyvissä...
Tosin onhan näitä päitä honkaan hakattu ennenkin metsäasioissa...se on vaan valitettavaa että väärien ratkaisujen takaisin kasvuun menee aina vähintään se yksi sukupolvi...

Ja noista metsäkanoista tuli vaan mieleen että monissa seuroissa käsittääkseni on aika tiukat kiintiöt niiden metsästämisen suhteen , voi olla koppelo kokonaan rauhoitettu ja muutenkin määrät muutamissa kappaleissa/metsästäjää kohti , ja kun seuroissa läheskään kaikki ei kanalintuja juuri metsästä niin tuskin kantojen romahdus on meidän syytämme...

ps.kevään alkuja...
_________________
*ikä tuo kokemusta , kokemus nöyryyttä ,joten kaikki esittämäni asiat ovat vain omia näkemyksiäni *
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussijänismies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2005
Viestejä: 2606
Paikkakunta: Hallan Aroilla...

LähetäLähetetty: 27.03.2007 21:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vai suojellaan metsiä liikaa? Vanhoja metsiä ei ole käytännössä missään muualla kuin noilla suojelualueilla ja sieltä on kohta liikkuminen kielletty kokonaan, että hyvällä mallilla. !&%¤# että suomi elää metsistä, muutama metsäyhtiöiden herra niillä elää prkl!!! Apinaa tosiaan koijataan oikein urakalla.

Aukkohallitus tosiaan, tuossa naapurikunnassa tämä aukkohallitus päätehakkaa jo 40-50vuotiasta taimikkoa kun ei yksinkertaisesti vanhaa mehtää ole enää mistä kaataa ja jostain pitää rahaa repiä!! Tämä on muuten taivahan tosi.
_________________
Jussa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lingvisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 116

LähetäLähetetty: 27.03.2007 22:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma metsälinnunpyyntini Suomessa on ollut monitoimikoneen kanssa kilpajuoksua, johon liittyy monta sydäntäriipaisevaa tilannetta. Ehkä "pahin" tilanne oli Suomussalmella kymmenkunta vuotta sitten, jolloin ukkometso istui aivan tuoreella aukkohakkuualueella n. 80 metrin päässä kannon nokassa, ja minä seisoin rekka-autojen urauttamalla metsäautotiellä.

Tilanne päättyi siihen, että aikansa tuhottua elinpiiriä tarkkailtuaan metso kohosi ylväästi siivilleen ja aloitti matkalennon kohti Venäjää. Allekirjoittanut starttasi autonsa, ajoin pois enkä ole sen koommin palannut tuolle suunnalle.

Onneksi on läntinen naapurimaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gary Grandi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2007
Viestejä: 146
Paikkakunta: Loppumaton erämaa

LähetäLähetetty: 27.03.2007 22:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asenteet tuntuvat olevan muutoksessa. Vielä muutama hetki sitten jos kajautti ilmaan tälläkin foorumilla, että suojelu on hyvästä, niin jo oli leima otsassa ja pitkään, ja yksin sait palautevirrassa sätkytellä.

Jokainen voi tahollaan kantaa kortta kekoon. Kansallisuutemme aarteineen on aikaa sitten myyty ja huorattu markkinoilla. Mutta pakko ei sitä ole hyväksyä.
_________________
Tietokoneesta näyttö rikki, palataan asiaan tulevaisuudessa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34962

LähetäLähetetty: 28.03.2007 07:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä tosiaan ole pitkää aikaa siitä kun minuakin kutsuttiin halveksivasti viherpiiperöksi, kun tohdin moittia ääneen aukkohallituksen toimia.

Vuokrattiinpa tässä taannoin metsästysmaata metsähallitukselta, enimmäkseen suota joiden seassa saarekkeina vähän vanhempaa puustoa n. 80-100 vuotiasta, olivat kuulema luvanneet säilyttää puskat ihan biodiversiteetin vuoksi koska alueella oli kohtullinen metsokanta (pari- kolme pesivää koppeloa Laughing )
Mutta kuinka kävikään, jo ensimmäisenä syksynä tien päässä oli pöllipinoja ja nyttemmin loputkin puskat on ajettu paperisäkkitehtaalle tai myyty ulkomaille, niin uskomattomalta kuin se tuntuukin niin Suomesta myydään kuorellista puuta ulos kuin jostain kehitysmaasta joka sitten se ostetaan kalusteina takaisin.
Osa tästä hyvälaatuisesta puusta menee myös rakennuspuuksi esim. Saksaan jossa osataan arvostaa puuta rakennusaineena aivan eritavalla kuin tässä puurakentamisen mallimaassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iiroS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hei 2005
Viestejä: 3864
Paikkakunta: E-Savo

LähetäLähetetty: 28.03.2007 10:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun tietää nuo Saksan omat metsät ja ottaa huomioon sen, että Saksa on Euroopan suurin saha-teollisuusmaa, niin tuntuu vähän siltä jotta joitakuita kustaan hieman silmään. Todennäköisesti täällä pohjoisessa Confused
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6
Sivu 6 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com