OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ilmatäytteiset makuualustat
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20236
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 03.04.2007 15:29    Viestin aihe: Ilmatäytteiset makuualustat Vastaa lainaamalla viestiä

Onko jollakulla kokemuksia “ilmatäytteisistä” makuualustoista?

Luut ei tahdo kestää enää Savotan telttapatjalla nukkumista Smile.

Olen hieman markkinoita seuraillut ja ”ilmapatjarintamalla” tuntuu olevan montaa yrittäjää ja monella mallilla. Varsinkin ei-retkeilykaudella osaa on myyty kohtuu inhimillisiin hintoihinkin, ainakin näiltä perusmerkeiltä.

Osaako joku sanoa, tekeekö esimerkiksi Mckinley- tai Halti-tasoisilla ilmatäytteisillä makuualustoilla yhtään mitään?

Itseäni on lähinnä askarruttanut muutama seikka:

- Onko moinen oikeasti ”mukava nukkua”?

- Onko nuo riittävän luotettavia, toisinsanoen kuinka herkästi alkavat vuotaa?

- Osalla tuntuu koko olevan perinteiseen telttapatjaan verrattuna yllättävänkin pieni, minkämoisen mitoituksen olette havainneet toimivaksi tai toimimattomaksi?


Liittyykö ilmatäytteiseen makuualustaan jotain universaaleja hyviä ja huonoja ominaisuuksia, jotka olisi ennen hankintaa hyvä tiedostaa?

Löytyykö markkinoilta joitain ehdottomasti suositeltavia tai kartettavia malleja?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JukkaI
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1548
Paikkakunta: Riihimäki

LähetäLähetetty: 03.04.2007 17:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä topikki. Minulla heräsi heti lisäkysymys omien vähäisten kokemusten pohjalta. Oletteko muut kokeneet tulleenne kusetetuksi tässä itsestääntäyttyvien makuualustojen jutussa. Onhan totta, että sitä makuualustaa ei tarvitse nukkumaan mennessä puhaltaa mutta ainakin omasta mielestäni lähes saman työn joudut tekemään sitten aamulla kun kasaat sen patjan ja yrität saada ilmat ulos. Voi että on pistänyt vihaksi kiireessä kasata sitä patjaa!!! Olisiko mieltä sellaisessa, että olisi sitten jonkinmoinen käsipumppu aamuksi jolla imasta se patja tyhjäksi?? Sama kai se sitten on pumppaatko/puhallatko aamulla vai illalla.

Pointti noissa on ilmeisesti se, että pienikin kerros ilmaa nukkujan ja maan välissä toimii hyvänä lämmöneristeenä. Omien testien kokemuksella homma toimii hyvin ja patja eristää.
_________________
Jos väittelet idiootin kanssa, varmista ettei hän tee samoin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Konus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Jou 2006
Viestejä: 129
Paikkakunta: Kitee

LähetäLähetetty: 03.04.2007 18:45    Viestin aihe: gg Vastaa lainaamalla viestiä

hyvä siinä on nukkua
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Hannes
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1194

LähetäLähetetty: 03.04.2007 18:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on ollut alun toistakymmentä vuotta käytössä Therm-A-Rest(taijotainsinnepäin)-merkkinen alusta, ja hyvänä olen pitänyt. On huomattavasti mukavampi nukkua, kuin marketin "peruspefletit". Laadukas solumuovipatja on tosin kokeilematta, joten sellaisiin en osaa verrata. Muista merkeistä ei käytännön kokemuksia. Alan lehdistä löytyy takavuosilta jotain vertailuja, myös näihin kunnollisiin solumuovisiin.

Puhkeamisvaarahan on tietty huono puoli. Käytin alussa solumuoviretkipatjaa suojana sekä kuljetuksessa (solumuovinen päällimmäisenä) repun päällä, että maata vasten alimmaisena nukkuessa. Luovuin tuosta"tuplasuojauksesta" sitten jossain vaiheessa, eikä ongelmia ole ollut. Aina kannattaa hieman kiinnittää huomiota, minkälaisella pohjalla alustaansa käyttää, ettei edellisten asentopaikalla olleiden kaljaveikkojen pullonsirut pääse yllättämään. Mutta normaali metsämaastoissa ei itellä ole ongelmia ollut.
Kaverilla kyllä alkoi ilmatäytteinen vuotaa talvireissulla kovalla pakkasella muuan vuosi sitten ja se oli keljumpi homma. Varsinkin, kun vuoto oli niin olematon, ettei sitä havainnut ilman veteen upottamista eli vasta kotona. Patja vuoti aina tovin kuluttua täytöstä niin, että eristyskyky katosi ja kylmä maa pääsi hohkamaan selkään.

Kannattaa ostaessa sopia liikkeen kanssa, että jollei patja aukea riittävästi itsekseen(ilman puhallusta), saat palauttaa sen. Puhalluksen mukana menee aina kosteutta ja varsinkin pakkasilla se on huonompi homma. Ite palautin näin sovittuna ekan ostamani, Metzelerin patjan. Oli ollut rullalla hyllyssä niin kauan, ettei auennut edes viikossa. Nykyinen pelittää täysin, puhaltaa ei tarvi ja säilytän suorana venttiili auki ni pääsee pullistelemaan rauhassa.

Sittenhän on vielä näitä untuvapatjoja, jotka antavat paremman eristyksen sitä tarvittaessa. Luultavimmatusti hankin jossain kohtaa sellaisenkin talvireissuja varten, siksi hyviä kokemuksia yhdellä kaverilla on siitä. Vähän tullut koposteltua yhteisillä reissuilla. Sitä patjaa siis, ei kaveria.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 03.04.2007 19:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaikka et tuosta valmisteesta kysynytkään, niin kerronpas hieman...



Jos katsot tarkkaan, niin tuossa kuvassa nukutaan Erätukun itsetäyttyvän patjan päällä. Hyvin tuli yö nukuttua. Patja on hämmästyttävän hyvä keksintö ja en enää viitsi kanniskella mukanani tilaa vieviä solumuovisia patjoja. Oikeastaan ainoa huono puoli tuossa on aikas paljon suurempi paino solumuoviseen verrattuna. Pieni koko pakattuna ja mukavuus on kuitenkin Erätukun patjan parasta antia, ei tunnu muhkut läpi, eikä tule kylmä samalla tavalla läpi, kuin solumuovisessa. Lisäksi pintamateriaali on mukavan tuntuista.
Patja vain täytyy laittaa ajoissa täyttymään, että ehtii paisumaan tarpeeksi. Täyttymisaika myös vaihtelee lämpötilan mukaan. Itse olen vielä puhaltanut pari-kolme keuhkollista ilmaa, niin patja tuntuu vieläkin pehmeämmälle. Eikä siihen aamuiseen kokoonpanemiseenkaan mene kuin vaivaiset pari minuuttia. Kaikenkaikkiaan oli hyvä ostos. Suosittelen!

Kuvassa on myös Tarjoustalosta kahdella ja puolella eurolla ostettu puhallettava tyyny. Myös se kuuluu nykyään retkivarusteisiini. On hintansa arvoinen verme sekin!

Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Huru
***


Liittynyt: 25 Jou 2004
Viestejä: 182
Paikkakunta: Länsi-Suomi

LähetäLähetetty: 03.04.2007 19:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja Repen kädessä oleva aine on tietysti tarkoitettu vain poistamaan patjaan puhalletussa ilmassa olevan veden. Very Happy Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fullstock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 525
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 03.04.2007 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulla on aika negatiivisia kokemuksia noista itsetäyttyvistä patjoista. Ohessa listausta asiasta.

1. Eristävyys heikkoa. Ilmakerros (n. 2-3 cm) joka vielä painuu ohuemmaksi luiden kohdalta, ei riitä eristämän kylliksi. Kylmä tulee alta.
2. Kapeita ovat, taidolla nukuttava.
3. Vaikea saada ilmoja ulos ja kapinetta kasaan.
4. Ihme kapine pitää olla jos ei ala vuotamaan juuri silloin kun sen ei pitäisi. Siis kestävyys ei riitä minun käytössä. Se se vasta kiva on kun pakkasella pitäisi nukkuman alkaa ja patja on rikki!

No, toimii se siten, että laittaa ohuen solumuovipatjan sen päälle, silloin eristävyys on ihan hyvä. Toisaalta, kun laittaa kaksi solumuovista päällekkäin (ilman sitä itsetäyttyvää) niin hakkaa mennen tullen itsetäyttyvän.
_________________
-----------------------------
Voiko tää olla tottakaan!
-----------------------------
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 03.04.2007 20:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eivät ole mitään ilmapatjoja nuo. Niissä on jonkinlainen kuitutäyte sisällä. Pesee mukavuudessa mennen tullen solumuoviset patjat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vanha Pieru
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Hel 2006
Viestejä: 217
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 03.04.2007 20:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ostin muutama vuosi sitten messukeskuksen joltain pyörä- ym. messuilta tarjouksena olleen patjan (merkkiä en muista). Koko jotain 50x180. Pakkautuu jotain reilun Karhun pinttitölkin kokoiseen pussiin eikä paina just mitään. Olen käyttänyt elokuun hanhireissuilla. Alla ollut normaali solumuovi "telttapata" joka on mukana joka tapauksessa rimmillä makoilua varten. Muuten hyvä, mutta koko on sopiva vain riisitautisille. Vaikka paksuutta ei ole kuin n. 4 senttiä, niin kummasti se vaan estää luita painumasta tämmöiselläkin keskikehon rakentajalla (185 cm/90 kg). Siis kyseessä ei ole itsestään täyttyvä, vaan puhallettava patja. Täyteen puhaltamista en näe ongelmaksi, siinä se täyttyy ohimennen illalla laavulla istuskellessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Metsola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2005
Viestejä: 736
Paikkakunta: P-Savo

LähetäLähetetty: 03.04.2007 20:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huonekaluliikkeistä saa hyviä "vieraspatjoja".
Sen kun polokasee pumpulla täyteen, niin ei paremmasta väliä!
On tietysti iso repussa kuljetella, mutta autossa kulkee hyvin...
_________________
Suosin suomalaista!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JohnR
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2004
Viestejä: 149

LähetäLähetetty: 03.04.2007 21:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on tälläinen puhallettava Expedin Airmat 7.5 DLX:

http://www.reittipiste.fi/product_info.php?products_id=366&language=fi

Joululahjaksi sain joten käyttökokemukset uupuvat toistaiseksi, ainakin näin kotitesteissä tuntuu mukavalta köllötellä. Tuo on melkein uimapatjan paksuinen kapistus ja menee todella pieneen pussiin.
Hyvä tuossa on ainakin se että alusta on jaettu kahteen ilmakammioon, jos toinen puhkeaa voi toisella puolella vielä köllötellä. Kovin montaa puhallusta tuohon ei normijampalla tarvitse puhaltaa niin on täynnä ja ilman saa myös nopeasti pois. Noita on vissiin saatavana untuvatäytteelläkin notta tarkenee paremmin pakkasella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hannes
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1194

LähetäLähetetty: 03.04.2007 21:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pelkkää ilmaa sisältävät patjat eivät vain eristä yhtä hyvin kuin patja, jossa on täytettä. Ilma pääsee ns "uimapatjamalleissa" kiertämään ylös-alas ja jäähdyttää kehoa. Täytetyssä versiossa eli oikeassa retkipatjassa tätä ei juuri tapahdu.

Ja niitä patjoja saa monia eri kokoja, vaikka 3/4pituisia grammanviilaajille. Jalat kun eivät kaikissa oloissa välttämättä tarvi niin hyvää patjaa alleen. Se oma patjani lie jotain vajaa 4 cm paksu, oliskohan 3,8. Joka suuntaan löytyy variaatioita, sekä pituuteen, leveyteen että paksuuteen. Ei tarvi ostaa kapeaa ja keikkua sillä.
Ostin kakkospatjaksi joku vuosi sitten McKinleyn halvahkon patjan, muttei ole tullu vielä edes käytettyä. Patjan materiaaliin kannattaa muuten kiinnittää huomiota myös siinä mielessä, ettei ota liian liukasta. Siltä liukuu yön mittaan aina pois märälle ja/tai kylmälle maalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 04.04.2007 06:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...

Viimeinen muokkaaja, perisofeus pvm 26.04.2008 17:56, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 04.04.2007 06:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...

Viimeinen muokkaaja, perisofeus pvm 26.04.2008 12:22, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6577

LähetäLähetetty: 04.04.2007 08:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Exped Downmat 7 eli
http://www.reittipiste.fi/product_info.php?cPath=40_41&products_id=107

Siis untuvatäytteinen. Riittävän pehmeä ja tarkenee. Ja patja täytetään kuljetuspussilla eikä keuhkoilla.

Kateellisena olen kieriskellyt ja katsellut solukumipatjan päältä kun vieressä parempi puoliso nauttii unista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 1 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com