OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

seuraamus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 29.07.2004 11:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites se lyijyhaulikiellon tarkka sanamuoto menikään ? Saako esim. hanhea ampua lyijyisellä täyteisellä ?
Takaisin alkuun
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6210
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 29.07.2004 11:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anonymous kirjoitti:
:No etpä sitten saa metsästää vesilintuja haulikolla sitten ollenkaan alueillasi. Vai väitätkö etät rikot lakia ja ammut niitä lyijyllä ?


Joo, lojauttelen täyteisillä. Ne jotka ei osaa kunnolla ampua, ampuu vismutti, molybdeeni yms. hauleilla.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tositapauksia?
Vieras





LähetäLähetetty: 02.08.2004 14:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi täällä vain mietitään mahdollisia tilanteita ja spekuloidaan joillain itseladatuilla sorsapaukuilla..? Onko todellakin niin että kenelläkään ei ole kertoa tositapausta lyijyhaulien käytöstä vesilinnustuksessa? Tilanne? Tuomio? Perustelut?

Itse tunnen kymmeniä metsästäjiä ympäri Suomea mutta en ole kuullut että ketään olisi vielä edes epäilty lyijykiellon rikkomisesta tuomioista puhumattakaan..

Kaikilla meillä on varmasti omat käsityksemme siitä kuinka tarkasti tuota lakia noudatetaan mutta itselleni on ainakin jäänyt epäselväksi kuinka valvonta on tehonnut niillä alueilla joilla sitä on.

Olen itse valantehnyt metsästyksenvalvoja ja en ole vielä koskaan tarkastanut kenenkään asetta. Minulle riittää kun mies on suunnilleen selvinpäin ja paperit ovat kunnossa. Jos katsoisin asetta ja sieltä löytyisi lyijyrakeita, sanoisin varmaan vaan että olet näköjään varautunut kyyhkyjen ja varisten varalle. En alkaisi heti syyttelemään laittomuuksista. Realismia vai laiskuutta?
Takaisin alkuun
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 02.08.2004 15:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen tietoinen yhdestä miehestä jolta poliisi oli parivuotta sitten tivannut keskeltä yhtä patruunaa näytille, miehellä ei ollut saalista, mutta oli myöntänyt heti olleensa hanhijahdissa (ei ollut mukana kun karkeita lyijyhauleja) noh olivat poliisitkin olleet näreissään kun äijä oli totta puhunut ja joutuivat pirunmoisen paperisouvin tekemään pikkujutun takia, metsästys tapahtumana lopetettiin siihen paikkaan, ja sai kuulemma muutaman päiväsakon rikkomuksesta, ei ollut todisteita että olisi ampunut lyijyllä veslinituja päin. Tämä tapaus on limingasta.

Tositapauksia: muistelisin että sinulla valantehneellä metsästyksenvalvojalla ei ole edes oikeutta tarkastaa panoksia ainoastaan normaalikansalaisen tapainen oikeus kysyä lupia "omilla" mailla joilla metsästät (tosin sinun luvankyselyoikeus on laajennettu riistanhoitopiirin alueelle RHP:n luvalla), voihan ne paukut joku näyttää jos haluaa mut ei ole pakko, et saa tarkistaa mitään edes silloin kun on vahva epäilys metsästysrikkomukseen, vaan sinun on soitettava poliisit paikalle jotka voivat tarkastaa aseen ja käydä repun läpi. Et voi vaikuttaa edes käynnissä olevaan metsästystapahtumaan ilman poliiseja tai muuta virkavaltaa.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tositapauksia?
Vieras





LähetäLähetetty: 03.08.2004 09:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näinhän se on että metsästyksenvartijana minulla ei juuri ole oikeuksia. Jossain koulutuksessa kyllä mainittiin että metsästäjän tulee osoittaa pyyntivälineidensä lainmukaisuus vastaavalla tavalla kuin hänen tulee osoittaa esim. puuttuva metsästyskortti. Käytännössä tuollaista ei voi edes kuvitella..
Metsästyksenvartija on kuin kuka tahansa muu metsästysoikeuden haltija omilla mailla liikkuessaan siihen asti kun joku esim. lyö tai uhkailee häntä tai kertoo hätäpäissään väärän nimen. Silloin vartijaa verrataan poliisiin ja kyseessä on virkamiehen väkivaltainen vastustaminen tai virkamiehen harhauttaminen..
Toisella puolella lakia on sitten taas vastassa sellainen tilanne missä vartija itse syyllistyy metsästysrikkomukseen. 100% varmuudella vartijakortti on silloin haitaksi oikeudessa. Kuten on myös poliisinvirkakin..

Olisin utelias kuulemaan noita lyijyhaulitapauksia lisää. Tuossa edellisessä tapauksessa olisi riittänyt kun olisi ollut edes yksi vismunttipaukku mukana. Toisaalta ei kai siinä paljon näyttöjä tarvitse jos mies kerran oli heti tunnustanut..rehellinen jahtimies!

Suurin osa meistä metsästäjistä on varmasti sitä mieltä että tuo laki on epäonnistunut. Olisi hyvä saada lainsäätäjien tietoisuuteen se tosiasia että tämä laki on tehty rikottavaksi ja valvonta on olematonta..

Kertokaahan lisää huhuja tai tositapauksia lyijyhaulikiellon rikkomisesta.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 16.08.2004 15:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt kun sorsastus taas alkaa niin olisi tosiaan mukava kuulla miten lyijykiellon valvonta on toteutettu ympäri maata? Vielä mukavampi olisi kuulla käytännön tilanteista joissa esim. poliisi on epäillyt lyijyn käyttöä ja miten sitten sen jälkeen on toimittu?
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com