OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Pyssy poplariin käärittynä
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
TAK85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 11357

LähetäLähetetty: 23.05.2007 16:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo vaan sisään asianomaiseen laitokseen. Mieluummin eri teksteillä ja sormenjäljet pyyhittynä Very Happy Very Happy Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
E_h_e
***


Liittynyt: 12 Jou 2004
Viestejä: 2169
Paikkakunta: Maarianhaminasta itään

LähetäLähetetty: 23.05.2007 16:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tietoa Hätäkeskuslaitoksesta

Hätäkeskustoimintaa varten perustettiin vuoden 2001 alussa sisäasianministeriön alainen Hätäkeskuslaitos, jota johdetaan yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Ainutlaatuinen toimintamalli

Suomessa toteutettiin valtakunnallinen hätäkeskusuudistus vuosina 2001–2005. Uudistuksessa aiemmin toisistaan erillään toimineet pelastustoimen kunnalliset hätäkeskukset ja poliisin hälytyskeskukset yhdistettiin valtion ylläpitämiksi 15 hätäkeskukseksi. Lisäksi Ahvenanmaalla on oma hälytyskeskuksensa, jonka kanssa tehdään yhteistyötä.

Hätäkeskuslaitoksen toimintamalli on kansainvälisesti tarkasteltuna ainutlaatuinen. Kansalaiset saavat Suomessa nyt yhden hätänumeron kautta apua kaikissa hätätilanteissa, olipa kyse sitten poliisin, pelastuksen, sairaankuljetuksen tai sosiaalitoimen kiireellisestä avuntarpeesta. Hätänumerona toimii edelleen tuttu 112, jota käytetään myös muualla Euroopassa.

Tavoitteena turvallisuustason parantaminen

Uudistuksen avulla pyritään luomaan Suomeen tehokas, luotettava sekä avun tarvitsijoita että yhteistyöviranomaisia tasapuolisesti palveleva hätäkeskusjärjestelmä ja näin parantaa turvallisuustasoa entisestään.

Hätäkeskukset

Hätäkeskuslaitoksen 15 hätäkeskuksen tehtävänä eri puolilla maata on ottaa vastaan pelastus-, poliisi-, sosiaali- ja terveystoimen toimialaan kuuluvia hätäilmoituksia sekä muita ihmisten, ympäristön ja omaisuuden turvallisuuteen liittyviä ilmoituksia sekä välittää ne edelleen auttaville eri viranomaisille sekä yhteistyökumppaneille.

Hätäkeskuslaitokseen kuuluu hallinnollinen Hätäkeskusyksikkö, joka toimii Porissa, sekä 15 hätäkeskusta ympäri Suomea. Klikkaa kartasta oman alueesi numeroa, niin saat tarkempaa tietoa oman alueesi hätäkeskuksesta.

Ahvenanmaa ei kuulu Hätäkeskuslaitoksen toimialueeseen. Hätäkeskuslaitoksen alaiset 15 hätäkeskusta ja Ahvenanmaan hälytyskeskus tekevät kuitenkin yhteistyötä. Ahvenanmaan hälytyskeskuksesta saat tietoa osoitteesta http://www.alarmcentralen.aland.fi/.

Tutustu, mitkä kunnat kunkin hätäkeskuksen alueeseen kuuluvat hätäkeskusuudistuksen jälkeen. Voit myös tulostaa kaikkien hätäkeskusten kuntaluettelon (pdf 64 KB). Omaa hätäkeskusaluettasi voit tarkastella myös sisäasiainministeriön verkkosivuilla valitsemalla vasemmasta palkista Hätäkeskusalueet ja klikkaamalla sen jälkeen Näytä-painiketta. Ministeriön sivuilta löydät myös pelastusosaston sekä 22 pelastuslaitoksen yhteystiedot.

www.112.fi

...

Niinkuin yllä selviää hälytystiedot vastaanottaa ja välittää mm. poliisille Hätäkeskuslaitoksen alainen alueellinen hätäkeskus.
Normaalien päivittäistehtävien osalta reserssien käytön linjaa kenttäjohtaja, joka useimmiten on ylikonstaapeli ja käytännössä vuoroesimies. Poikkeavien ja mittavimpien tapausten osalta linjaukset tekee yleensä yleisjohtaja, joka yleensä on komisario / ylikomisario tasoinen poliisipäällystön virkamies.
Yleisjohtaja yleensä päättää kiireellisistä virka-apupyynnöistä muille viranomaisille.

Koska resursseja on yleensä niukasti silloin kuin kysyntä on suurinta, niin ratkaisuissa noudatetaan yleensä suurta tarveharkintaa eikä resursseja aina ilmeisesti kyetä mitoittamaan tarpeen edellyttämällä tavalla. Näin kertoi asioista hyvin perillä oleva naapurini.

Toimintaa rajaa poliisilaki ( 7.4.1995/493), erityisesti sen

2 § Poliisin toiminnan yleiset periaatteet

"Poliisin on toimittava asiallisesti ja puolueettomasti sekä sovinnollisuutta edistäen.

Poliisin toimenpiteet on suoritettava aiheuttamatta suurempaa vahinkoa tai haittaa kuin on välttämätöntä tehtävän suorittamiseksi. Toimenpiteiden on oltava perusteltuja suhteessa tehtävän tärkeyteen ja kiireellisyyteen sekä tilanteen kokonaisarviointiin vaikuttaviin seikkoihin.

Poliisin tulee ensisijaisesti neuvoin, kehotuksin ja käskyin pyrkiä ylläpitämään yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Poliisi ei saa puuttua kenenkään oikeuksiin enempää kuin poliisin tehtävän suorittamiseksi on tarpeen."

Pohjoismaisen tutkimuksen mukaan Suomen poliisin voimankäyttöä on erittäin hillittyä verrattuna esimerkiksi Ruotsin poliisiin.

Lisätietoja: Finlex
_________________
Errare humanum est
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 23.05.2007 17:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

AUH! Taas tuota copypaste-terrorismia Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
jg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2005
Viestejä: 790

LähetäLähetetty: 23.05.2007 17:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:


Jos soitan palokunnan paikalle ja mitään tulipaloa ei ollutkaan niin sakkoa ja maksuja tulee. Jos "näen" Katajanokalla "miehen jolla oli takin sisällä aseen näköinen tavara" niin ilmeisesti mitään sakkoja tai sanktioita ei tule vaikka yhtään kuvatunlaista hahmoa ei lopulta löydykään. Kannattaisi ehkä tarkistuttaa kyseisen ilmoittajan lääkitys samalla.


Turhasta hälytyksestä tulee seurauksia vain, jos hälytyksen tekijä on ollut tietoinen siitä, että hälytys on turha, siinä mielessä vertaus ontuu jonkun verran.

Ilmoittajan lääkityksen tarkistuksen tarpeellisuudesta olen samaa mieltä, se vain ei tietenkään ole asia joka kuuluu poliisille.
_________________
just because you're paranoid doesn't mean they're not really out to get you
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13035

LähetäLähetetty: 23.05.2007 22:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehkäpä poplaritakit pitäisi kieltää niin ei tulisi "helposti poplarin alle kätkettävien aseiden" kanssa niitä lupaongelmia ?

Ehkäpä muu ase -lupiin voitaisiin lisätä käyttörajoitus: Ei saa sakon uhalla käyttää yhtäaikaa popliinitakin tai muun pitkän päällysvaatteen kanssa. Mahtuu hyvin siihen "Ei saa asentaa taitto- tai teleperää" -rajoitustekstin alle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TAK85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 11357

LähetäLähetetty: 24.05.2007 10:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja jääkiekkoliiton sääntöihin että mailaa ei saa kuljettaa polpiinitakkiin käärittynä yleisen turvallisuuden vaarantumisepäilyjen takia. Very Happy Very Happy Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 24.05.2007 10:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No jos ajatellaan lyijyhaulikiellon kannalta väännettynä lakitekstiin, niin kielletään poplaritakkien kantaminen yleisellä paikalla tai taajamassa. Mikä minun mielestäni olisi hieno kielto.
_________________
Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 24.05.2007 16:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei noista poplarimiehistä tiedä millainen pyssy sieltä takin alta löytyy...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 24.05.2007 16:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan vaan pienenä sivukaneettina keskustelulle: Onko kukaan muu miettinyt näiden nykyisten airsoft-aseiden osuutta tämänkaltaisissa tilanteissa, sekä myös "aseellisissa" ryöstöissä ja ylipäätään sellaisissa rikoksissa missä ei ammuta lainkaan? Näitähän voi kuka tahansa hankkia vaikkapa lähimmästä honkkarista ja koska yhdennäköisyys oikeaan ampuma-aseeseen on lähes yksi yhteen, niin mistäpä sitä kohteeksi joutunut uhri tai poliisi erottaa tälläisen leluaseen kun jo sarjanumeron etsiminenkin tuottaa virkamiehille ylitsepääsemättömiä vaikeuksia näemmä. Puhumattakaan ollenkaan siitä, että harrastajankin silmään vaikuttaa nuo airsoft vehkeet hyvinkin aidon näköisiltä.

Kuinka moni ampuma-aseilla tapahtuvista rikoksista todellisuudessa suoritetaankin näillä leluilla? Tuolla jo ehdotettiinkin poplaritakkien luvanvaraistamista mutta oma ehdotukseni olisi se, että tuollaiset yksiyhteen näköispainokset aseista pitäisi kyllä tehdä sellaisiksi, että niistä nopeasti harjaatumatonkin silmä huomaisi kysymyksessä olevan lelu eikä oikea ampuma-ase. Samassa tilanteessa olisivat kyllä tällöin myös dekoaseet. Jokainen voi tälläisen hankkia ilman lupaharkintaa ja myös tälläisellä aseella voi suorittaa ryöstön tai minkätahansa muun uhkauksen. Nämä tilanteethan sitten niputetaan samaan kastiin luvanvaraisten, ampuma-aseilla, tapahtuvien kanssa ja YJT:sta painajaisia näkevä lupaviranomainen saa lisää pontta aivopieruihinsa.
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
E_h_e
***


Liittynyt: 12 Jou 2004
Viestejä: 2169
Paikkakunta: Maarianhaminasta itään

LähetäLähetetty: 24.05.2007 17:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Järjestyslaki (27.6.2003/612)
...
10 § Toisen vahingoittamiseen soveltuvien esineiden ja aineiden hallussapito
...
Ampuma-asetta tai räjähtävää esinettä erehdyttävästi muistuttavien esineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty.
...

Lisätietoja: Finlex
_________________
Errare humanum est
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 24.05.2007 17:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

E_h_e kirjoitti:
Järjestyslaki (27.6.2003/612)
...
10 § Toisen vahingoittamiseen soveltuvien esineiden ja aineiden hallussapito
...
Ampuma-asetta tai räjähtävää esinettä erehdyttävästi muistuttavien esineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty.
...

Lisätietoja: Finlex


Mutta tämähän onkin mukava tietää. Ehkä ne airsoft/replica/deko - aseilla rikoksensa tekevät sitten tuota pykälää noudattavat mutta oikealla ampuma-aseella varustettu rikollinen ei.

PS. Ihan itsestään selvyyksiä laista tai sen tulkinnasta ei sinunkaan "E_H_E" tarvitse linkittää.
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TAK85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 11357

LähetäLähetetty: 24.05.2007 17:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pistä E_h_e vaan pykäliä näkyville edelleenkin. Ei niitä ole pakko niiden lukea jotka ovat asiastaan varmoja. Very Happy Very Happy Very Happy
Huomautukset eivät liene kovin kannustavia mutta siitä viis... Tiedän että tälläkin palstalla keskustelijoissa on lautamiehiä mukana joten ei tieto mene hukkaan.
Hämmästyttää vaan miten ihmiset vänkäävät vastaan selviäkin asioita. Kannattaa valita näisssäkin asioissa se pienemmän riesan tie.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ossi_v
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 325

LähetäLähetetty: 25.05.2007 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

E_h_e kirjoitti:
Järjestyslaki (27.6.2003/612)
...
10 § Toisen vahingoittamiseen soveltuvien esineiden ja aineiden hallussapito
...
Ampuma-asetta tai räjähtävää esinettä erehdyttävästi muistuttavien esineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty.
...

Lisätietoja: Finlex


Tuota olisi helpompi valvoa, jos lakiin otettaisiin samanlainen lisäys kuin joissakin USA:n osavaltioissa, joissa jokaisessa airsoft/lelu/tms. asejäljitelmässä pitää olla isokokoinen värikäs osa (keltainen/oranssi/punainen) josta näkee selvästi, ettei ase ole oikea, ja tuon osan poistaminen lelusta on jo rikos. Tällöin poliisi voi heti puuttua asiaan, kun näkee aseen tai jäljitelmän (ilman väripalaa).

Ossi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 25.05.2007 16:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ossi_v kirjoitti:
Tuota olisi helpompi valvoa, jos lakiin otettaisiin samanlainen lisäys kuin joissakin USA:n osavaltioissa, joissa jokaisessa airsoft/lelu/tms. asejäljitelmässä pitää olla isokokoinen värikäs osa (keltainen/oranssi/punainen) josta näkee selvästi, ettei ase ole oikea, ja tuon osan poistaminen lelusta on jo rikos. Tällöin poliisi voi heti puuttua asiaan, kun näkee aseen tai jäljitelmän (ilman väripalaa).

Ossi

Joo hyvä idis! Tökkäsin tossa juuri hirvikiväärin piippuun sellaisen oranssisen korvatulpan. Jäljitelmäkiväärihän se siinä ihan selvästi!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
Ossi_v
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 325

LähetäLähetetty: 25.05.2007 16:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kettu kirjoitti:
Ossi_v kirjoitti:
Tuota olisi helpompi valvoa, jos lakiin otettaisiin samanlainen lisäys kuin joissakin USA:n osavaltioissa, joissa jokaisessa airsoft/lelu/tms. asejäljitelmässä pitää olla isokokoinen värikäs osa (keltainen/oranssi/punainen) josta näkee selvästi, ettei ase ole oikea, ja tuon osan poistaminen lelusta on jo rikos. Tällöin poliisi voi heti puuttua asiaan, kun näkee aseen tai jäljitelmän (ilman väripalaa).

Ossi

Joo hyvä idis! Tökkäsin tossa juuri hirvikiväärin piippuun sellaisen oranssisen korvatulpan. Jäljitelmäkiväärihän se siinä ihan selvästi!!!



Sinä keksitkin nopsaan tuon säädöksen heikon kohdan. Älä kerro Amerikan rikollisille!

Ossi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 3 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com