OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kattojärjestöön kuuluminen
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Seuratoiminta
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
TAK85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 11352

LähetäLähetetty: 06.06.2007 12:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä se on havaittu että nykynuorisosta ei ole käytännön pyöritttäjiksi. Yhdistykset kuivuvat kokoon kun ei löydy vastuunkantajia entisten tilalle. Arvostelun nykynuoriso sensijaan kyllä hallitsee mutta kun pitää tehdä jotain muiden eteen niin harvemmassa näyttävät olevan.
Pullamössösukupolvi on pullamössösukupolvi Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 8928

LähetäLähetetty: 06.06.2007 15:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän provosoiva tuo TAK85:n kommentti, ilmisesti se oli sellaiseksi tarkoitettukin. Laughing

Kun lueskelee nuorten kommentteja esimerkiksi seuraan liittymisestä ja siihen liittyvistä "rituaaleista" ja velvollisuuksista, niin päällimäiseksi jää helposti yhdistyslain "tasa-arvopykälä". Siihen vedotaan nimenomaan siinä passiivisessa mielessä, että uuden jäsenen, nuoren, ei tarvitse, eikä edes lain mukaan hänellä saakaan teettää mitään ylimääräistä. Jos näin toimitaan, niin tuskin kukaan niistä tasa-arvoisista nuorista on koskaan missään seuran johtoelimissä ja turha edes kuvitella jossain metsästäjäliittojärjestön toiminnassa mukana. Kyllä ne kaveri, jotka hommia johtavat tekevät nimenomaan ylimääräistä rivimieheen nähden.

Toinen asia, mikä näissä keskusteluissa sieppaa on JKK:n mollaus. Kaveri tekee muutaman miehen työt nimellisellä palkalla ja jaksaa vielä olla innostunut toimestaan. Veikkaanpa, että kun JKK jää eläkkeelle, niin saman aukon paikkaamiseen tarvitaan useampi tasa-arvoinen jupisija, jos niitä edes saadaan kokoon riittävää määrää Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Metsastyskerho1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Lok 2005
Viestejä: 906

LähetäLähetetty: 06.06.2007 18:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mutta jotta pääsemme eteenpäin niin esittelen tässä hieman suunnitelmia millä voi päästä vaikuttamaan metsästysseuran toimintaan:

Metsästysseura on vapaaehtoista toimintaa mikä tarkoittaa käytännössä sitä että paras tapa varmistaa jonkin asian tapahtuminen on tehdä se itse tai ainakin kerätä siitä kiinnostunut porukka kokoon ja tehdä se porukalla. Jos/KUN homman tekee kunnolla, se toimii ja pikkuhiljaa niin hommaan lähtee mukaan lisää porukkaa. Ja vähitellen tästä uudesta tekemisestä tulee osa seuran vakiintunutta toimintaa.

Yllätys yllätys, yleensä metsästysseurojen johtokuntiin ei ole erityistä tungosta. Johtokuntajäsenyys ei tuo oikeastaan mitään etuja, vain hieman lisätyötä. Hoitamalla seuran toimihenkilöposteja (hirvivouti tms) kunnolla on hyvä mahdollisuus tulla ehdotetuksi johtokuntaan ja tätä kautta pääsee muodollisestikin vaikuttamaan monen asian käsittelyyn. Jos seura on SML:n jäsen, SML:n piirikokoukseen lähetetään luultavasti juuri joku johtokuntalainen ja tätä kautta ehkä eteenpäin SML:ssä. Luulenpa ettei SML:n johdon ikärakenteeseen ole syynä niinkään etteikö sinne otettaisi nuorempiakin vaan enemmänkin se ettei ehdolla välttämättä ole kovin paljoa nuorta porukkaa. Aktiivisen ja virkeän eläkeläisen saattaa olla huomattavasti helpompi käyttää aikaansa tämänkaltaiseen luottamustehtävän hoitamiseen kuin monen työelämässä pitkää päivää painavan pienten lasten isän, siksipä jälkimmäisiä ei välttämättä tungeksimassa ehdokkaiksi SML:n liittohallitukseen.

Mielenkiintoinen ilmiö on myös että täällä forumeilla valiteltu johtokunnan ikärakenne toistuu myös talkoissa. Kyllä usein metsästysseuran talkoissa osallistujakaartin ikäjakauma on hieman erilainen kuin koko jäsenkunnan ikäjakauma, painottuen nimenomaan sinne senioripäähän eli nuoremmista ikäluokistakin voisi olla enemmän edustusta. Voisiko tälle asialle tehdä jotain sillä mitä useampi meistä osallistuu talkoisiin, sitä vähemmän siellä joutuisi tekemään. Itseasiassa olen menossa ensi lauantaina eräisiin ampumaratatalkoisiin ja veikkaanpa että huomattava osa osallistujista on ikäluokkaa 50+.

Talkooaktiivisuus voisi siis usein olla alle 50-vuotiaiden ikäluokissa parempi. Ymmärrän kyllä että aina ei pääse mutta silloin tällöin tapaa jäseniä joilla on aina muuta menoa kun olisi talkoot ja kysymys ei ole mistään satunnaisesta ilmiöstä vaan joillakin jäsenillä useita vuosia jatkuvasti ja poikkeuksetta toistuvasta ilmiöstä. Valitettavasti tämä ilmiö painottuu alle 50-vuotiaisiin jäseniin. Ja sanon tämän kaiken itse selvästi alle viisikymppisenä metsästysseuran puheenjohtajana ja erään ampumaseuran hirvijaoston vetäjänä.

No nyt joku kysyy että miksi kukaan asettuu ehdolle metsästysseuran johtokuntaan tai tuostuu toimimaan siellä jos siitä ei kerran saa mitään erityisetuja? Syy on niin yksinkertainen ettei metsästysseuratoiminta pyöri ilman että tälläisiä henkilöitä löytyy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tinurien Kirkkoherra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2004
Viestejä: 2262

LähetäLähetetty: 07.06.2007 10:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Totta sekin puoli, että on nuorten oma kivireki välinpitämättömyys seuran hallinnointia kohtaan. Jälkiviisaana on turvallista kritisoida kärkkäästikin toisten tekemiä virheitä. Siinä sitten keksiä, että miten herättää "nukkujat"? Päästään tavalliseen yhteiskunnalliseen ongelmaan.
Jahti-lehteä silmäillessä, huomaa kuitenkin suunnattoman kehityksen siihen verranten, mitä lehti oli jokunen vuosi sitten. JKK taisi olla, suurin piirtein, ainoa lehden "toimittaja", ja kiireiltään ei sensuurikaan aina pelannut(Muistuu mieleen huuhkaja-metsot-artikkeli, jossa koppelo oli kuin rekan alle jäänyt). Siitä on päästy pois, ja yhä enemmän toivoisi lehden kirjoittajakunnan laajenevan.
Tästä päästäänkin aasinsillalla, siihen JKK:n työmäärään. Kyllähän tekijäshenkilö moiselle pallille täytyy saada jatkossakin, mutta voiko työmäärän organisoinnilla keventään yhden henkilön työtaakkaa? Onko edes tarkoituksenmukaista yhden henkilön roimia yli omien käsivarsien? Taitaa vain karahtaa mietelmä kysymykseen nimeltä raha. Voisiko organisaatiossa muuttaa jotakin, ettei aina tarvitsisi nostaa jäsenmaksuja?
_________________
...saadakseni lopettaa. Moron poro!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 07.06.2007 14:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainakaan kahteen vuoteen ei SML:n jäsenmaksut ole koronneet.

Eikäpä sinne liittohallitukseen noin vain mennä, pääsemiseen pitää olla näyttöä monestakin eri asiasta mm: yhdistyslaki tulee tuntea läpikotaisin, on saatava oman piirin kannustus...
Toisaalta hallituspaikoista äänestetään ja pääsääntöisesti läpimenevä ehdokas saa niin suuren äänivyöryn, ettei hallitukseen pääse kaikki ehdokkaat joita sinne esitetään.

Ja lopuksi voin vain toistaa sen mitä Metsästyskerho 1 jo totesikin, monella nuoremmalla on kotonaan perhe, ja perheasiat ajavat harrastustoiminnan yli mennen tullen. Tietysti jossain päin Suomea voi löytyä näitä peräkammarin aikamiespoikia joilla ei em. asioita ole ja siitä johtuen he voisivat kulkeakin kaikissa riennoissa mukana.
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
olsa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2006
Viestejä: 3024

LähetäLähetetty: 07.06.2007 17:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

puuhapete kirjoitti. Ainakaan kahteen vuoteen ei SML:n jäsenmaksut ole koronneet.
Eikä taida paineita olla korottaakaan, kertoi puheenjohtaja että liitto oli saanut huomattavan lahjoituksen jokuaika sitten, reilut 200000 ekua mikä on sijoitettu hyvin tuottamaan. Silloinpa pääsevät piiritkin hyötymään lahjoituksesta, hyvä että kerrotaan tälläiset asiat julkisuuteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 08.06.2007 09:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vallinneen noususuhdanteen takia on muutamat rahastot tuottaneet liitolle pientä hedelmää. Hallitus oli aikoinaan kaukaa viisas kun sijoitti rahastoon.
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Seuratoiminta Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Sivu 10 Yht. 10

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com