OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Miksi hirvimiehet käyttävät vaimenninta??
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 20.07.2004 14:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

latvalaturi kirjoitti:
Tottakai jokainen ymmärtää vaimentimen jos ampujalla on joku kuulovaurio.

Toihan on vähän kuin kirurginen leikkaus kuoleman jälkeen Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
Heska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1578

LähetäLähetetty: 20.07.2004 15:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

latvalaturi kirjoitti:
Olen edelleen sitä mieltä että hyvä kivääri menee pilalle jos piippua lyhennetään tai siihen asennetaan vaimennin.


Perusteletko hiukan miksi/mikä aseessa menee pilalle?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
mjy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Maa 2004
Viestejä: 128

LähetäLähetetty: 20.07.2004 16:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo piipun katkaiseminen ja kiväärin käynnin huononeminen on yleensä sitä mutu tietoa, jolla ei ole mitään yhteyttä käytäntöönWink

Asennutin kevään korvalla Sakolaiseen 30-06:een vaimentimen. Piippua katkaistiin n. 10 cm. En ole huomannut minkäänlaista käynnin huononemista vaimentimen kanssa tai ilman vaimenninta. Ase on yhtä tarkka kuin aiemminkin. Olen ollut viimeisen päälle tyytyväinen vaimennetun kiväärini toimintaan radalla. Pientä etupainoisuutta on havaittavissa, mutta ainakin tämän kesäisen kokemukseni mukaan varsinkin pystyammunta on vakaampaa kuin ilman vaimenninta.

Syksy sitten näyttää, miten uusittu peli toimii hirvipassissa. Siitä olen varma, että peurankytyä ajatellen ase varmasti käyttökelpoisempi kuin ennen vaimentimen asentamista:)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tomni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Maa 2004
Viestejä: 183
Paikkakunta: kymenlaakso

LähetäLähetetty: 20.07.2004 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jos piippua lyhentää, ei ruuti kerkeä palamaan hitailla ruudilla piipun matkalla. joten piippu menee aikaisemmin pilalle kuin pitkä piippu ja jos taas käyttää nopeaa ruutia nini silloin palaa kanssa piippu nopeammin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Vieras






LähetäLähetetty: 20.07.2004 20:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikös se piipun lyhentäminen laske lähtönopeuksiakin?! Elikkä tehot laskee!
Takaisin alkuun
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7475

LähetäLähetetty: 20.07.2004 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei taida löytyä suomesta montaa hirvikivääriä joka on hirvijahdissa ammuttu pilalle liian lyhyen piipun takia.

Itsellä on tinnitus ja kuulon alenema. Tinnitus on siintä harmillinen, että jopa yksi vaimentamaton laukaus saattaa saada korvat vinkumaan vielä kovempaa. Viimmeeksi kertaamassa olessa ammuin rynkyllä kilpasarjat ja vaikka oli ne kuulosuojaimet päässä, niin viikon verran oli tehostettua ohjelmasiirtoketjunmittausääntä.

Haulikolla ammuttaessa ,4 kierroksen jälkeen alkavat korvat soimaan, vaikka käytän kuulosuojaimia. Ilmeisesti rekyyli välittyy jotenkin leukaluita myöden korvakäytävään.

Hirvijahdissa käytän aktiivikuulosuojaimia ja äänenvaimenninta. Tämän tinnituksen takia on hyvä kun saa säätää pohjakohinaa korkeammalle, sillä hiljaisuus ei ole hiljaisuutta korvissa.

Omassa vaimentimessa ei ole kuin yksi huono puoli, lämpöväreily kolmannen laukausen jälkeen. Ei siis haittaa hirvijahdissa lainkaan, mutta radalla erittäin häiritsevä. Erittäin matalat kiikarinjalat ja laiskuus väreilyn poistossa, eli olisi sekin ongelma poistettavissa.

Kokonaan oman topickinsa ansaitsi taasen se, että kaikissa seurueissa ei saa käyttää vaimenninta. Esim. tässä vierekkäisissä seuroissa eri käytäntö. Eli Valkeasaaren kk- veteraanille ei oikein aukene, että mitä varten äänenvaimennin on hyvä, kun itse on laskenut vyötä läpi urakka tahtiin nuoruusvuosinaan. Tosin taustamelua taisi olla niin paljon ettei kk-n läpytys paljoa häirinnyt.

Ja onhan haulikkopuolellakin kuulonsuojaus parantunut männä vuosista. Harvoin näkee enään ketään tunkemassa Nortin filtteritä korviinsa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaatokanki
Vieras





LähetäLähetetty: 20.07.2004 22:50    Viestin aihe: Minä tein näin Vastaa lainaamalla viestiä

Hankin valmiiksi kuuron koiran ja ammun ilman vaimenninta ,sillä kyllä se vaan niin että kaato ilman kajahtavaa laukausta on kuin orgasmi iman naista---------- se on runkkaamista ja kuka aito metsämies sellaiseen syyllistyy.
Muutoin asiaakin siteeksi, kyllä kuuro koira toimii hirvikoirana.
Olen metsästänyt syntymästään saakka kuurolla pystykorvalla jo 12 hirveä kolmessa vuodessa joten kyllä se homma näinkin luonnistuu ja tietysti ilman vaimenninta.
Takaisin alkuun
mjy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Maa 2004
Viestejä: 128

LähetäLähetetty: 20.07.2004 23:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suomihan on vapaa maa, saahan sitä ilman äänenvaimentajaakin hirvee ampua;)

Tuohon nopeuden ja tehon pudotukseen/piipun katkaisu vielä hieman kommenttia. Todennäköisesti luodin nopeus ja samalla teho hieman putoavat piipun katkaisun myötä. Riippuu tietysti käytetyn ruudin laadusta. Toisaalta mitä hitaampi luoti, sitä siistimpi reikä hirven kyljessäWink Kyllä tuossa 30-06:n Hammerheadin tai Naturaliksen tehossa on vara vähän pudotakin ja hirvi vielä kaatuu komiasti:)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kuparinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 243

LähetäLähetetty: 21.07.2004 01:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuulo ei ole koskaan "mennyt"... siten että voisi ampua ilman suojaimia, tai äänenvaimentimia. AINA se "menee" lisää.

Kuulovaurio on keräytyvä ilmiö, äkkinäisen meluiskun jälkeen korva palautuu jonkin verran, mutta ei koskaan entiselleen. Jokainen laukaus ilman suojausta heikentää sitä kuulokykyä mitä vielä on jäljellä.

Vaimentimen käyttö tietysti kyrsii niitä jahtivaareja, jotka eivät suvaitse edes muovikahvaista puukkoa uudella seuran jäsenellä. Nyt kun vaimentimen käyttö on sallittua, miksi sitä pitää mollata. Jo äänenvaimentimen sallivien lakien perusteluissa on mainittu että laukausmelu pitää torjua lähteellään eikä suojautua sitä vastaan muulla tavalla; silloin melun haittavaikutus ympäristöön on pienin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Karhukoira
Vieras





LähetäLähetetty: 22.07.2004 21:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niih....mahtaakohan noista vehkeistä niiiiin paljo tehot laskea että pittää hylätä hirvihommista kokonaan... Rolling Eyes Eikun takomaan auraksi. Olipahan taas mukava juoksutella hirveä ja poksautella vaimennetulla ysikolmosella joka tapauksessa. Kieltämättä en kiellä sitä, etteikö ilman vaimenninta ysikolmosella ampumisessakin erilailla munaa olisi...tuli sitäkin tehtyä 7 vuotta. Mutta nyt näin ja tyytyväinen. Very Happy

Ai nii...ja täällä on koiramies joka kehtaa raahata mukanaan. Pittää nyt mehtämiehellä sen verta olla ruista hartioissa...pysykööt hernepyssymiehet ja riukukepit tupahommilla Razz Wink
Takaisin alkuun
latvalaturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 454

LähetäLähetetty: 23.07.2004 07:56    Viestin aihe: äänenvaimennin todettu tarpeeliseksi Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt mie sen hokasin, äänenvaimennin on tarpeen jos lliikutaan autolla hirvimetsällä. Hirvet on tottuneet vaimennetimilla varustettujen autojen ääniin.
Mielipide on mielipide eikä muutu.
Omalta osalta tämä tyhjänpäiväinen aihe riitti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 23.07.2004 12:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei siitä piipusta tartte ottaa pois kun sen verta ett piipun päähän saa jengat tehtyä ja siihen kierrettyä vaimentimen kiinni. Itelle laitettiin just piipun päälinen vaimennin pituutta tuli lisää max 5 cm ja tyytyväinen oon ollu. Yleensä kun on laitattanut vaimentimen, mukana tulee holkki jonka voi laittaa piipun päähän jos haluaa ampua ilman vaimenninta.
Kyllä sen koiran kuulo heikkenee siinä tapauksessa kun ollaan antamassa niskamälliä hirvelle ja koira häärää ympärillä. Koiralla on niin paljon herkempi kuulo että siihen voi vaikuttaa jo se yksi laukaus niin paljon, että koira alkaa pelkäämään ampumista tai koiran kuulo heikkenee ja hyöty hirvikoirana on pilalla. Exclamation Exclamation
Takaisin alkuun
eljohnny
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Elo 2004
Viestejä: 255
Paikkakunta: Kouvola

LähetäLähetetty: 19.08.2004 22:29    Viestin aihe: Heh Vastaa lainaamalla viestiä

KKi kirjoitti:
Vanhalla palstalla joku valitteli että, äänäriä käytettäessä vastapuoli eli hirvi tahi peura tai muu riistaeläin tipahtaa helpommin,
kun se ei kuullessaan pamauksen voi väistää,
koska äänenvaimentimella ammuttaessa eläin ei kuule äänetöntä pamausta. Laughing


Täähän on hauska juttu... Tuli tossa mieleen jotta äänen etenemisnopeuden ilmassa ollessa 340m/s... ja tämä on suoraan lapuan sivuilta: "Naturalis toimii täydellisesti poikkeuksellisen laajalla 600 m/s – 950 m/s nopeusalueella" , pirskatti siinä on hirvellä nopee kuuloaisti... Surprised
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com