OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ase&Esittely: Sikarit ja Saalisvarmuus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12, 13, 14  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
olsa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2006
Viestejä: 3024

LähetäLähetetty: 21.06.2007 23:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

dxman kirjoitti:
Sikarit alkavat olla käsiteltyinä ja odotinkin jutun jatkuvan saalisvarmuudella eli käyttökokemuksilla esim. hirvipassissa. Houkutteleeko savu suorastaan vai onko sikarinpoltosta passissa saalisvarmuuteen heikentäviä tekijöitä?

Itse polttelen passissa tupakkaa, mutta jos sikarilla tulee paremmin hirviä, niin siirryn niihin passauksissa.

Tähän on pakko kertoa tositapaus.
Oltiin tauolla kaveri tarjos paksut sikarit porukalle, en polttanu siinä
päätin että nautin oikeen kunnolla seuraavassa passituksessa.
Passiin päästessä matalassa männikössä tornin vierellä päätin istua kannolle, kun ajon alkuun on pitkä aika. Ei muuta kun kahvi mukiin Laughing
hyvän kerman kanssa, sikaria kerkesin polttaan pariminuuttia.
Kymmenenmetrin päässä suoraan eressä hirvi sieraimet pyöreänä,
korvat pystyssä katso minua. Oli vasajahti, en pitäny mitään kiirettä
latasin aseen kumminkin, nousin seisoon , vasa seiso emän takana
onnistununut kaato tuli vasalle.
Kyllä puhuttiin sikarin polttamisesta passissa, mistä oli apu sillä kertaa.
Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20239
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.06.2007 12:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koska aihe tuntuu kiinnostavan, niin jatketaan:

Sikarien hankintapaikat

Itse aloitin sikariharrastuksen joskus viime vuosituhannella. Harrastuksen aloitusaikoja leimasivat jalassa nauhat auki retkottaneet Niken parkkiintuneet tennarit, farkut ja Vaatehuoneen Simolta halavalla ostettu silkkicatalina takkina Smile. Taloudellinen tilanne rakentui tuolloin 80-luvun ruosteisen Corollan ja melkoisen muhkean opintovelkakuorman varaan. Nuo tekijät muokkasivat omaa sikariharrastustani ja heijastelevat varmasti vielä tähänkin päivään. Periaatteena on usein ollut sama mitä Minullaontytöistävideonauhaa-Vesalla: ”Sieltä ostetaan, mistä halvimmalla saadaan.”

Näin jälkikäteen arvioiden vuosien varrella erilaista sikaritilpehööriä on kertynyt loppuviimeksi sijoitettuun rahamäärään nähden melkoinen määrä. Aloittelevan harrastajan ei kannata varustepaljoudesta hämääntyä, sillä pelkällä toimivalla humidorilla pärjää kalustopuolella jo todella hyvin.


Hankintoja olen vuosien varrella tehnyt jostain kotimaisesta nettikaupasta, kokemukset eivät olleet kovin kehuttavia. Käsittääkseni uuden tupakkalain voimaantultua osa nettikaupoista on iskenyt ns. pillit pussiin.

Ravintoloiden humidoreista voisi sanoa, että jo vanhan tupakkalainkin aikaan noinmitalla 9/10 humidoreista taisi olla niin huonolla hoidolla, ettei hankinta noista olisi ollut rahan haaskuun heittämistä. Uuden tupakkalain voimaantultua tilanne luultavasti tulee entisestään huonontumaan ja sikariravintoloiksi erikoistuneet paikat etsivät muuntyyppistä houkutinta. Osassa tämäntyyppisistä erikoisravintoloista sikarit olivat ”hyvässä iskussa” ja hinta vähittäismyyntimielessä ihan kohtuullinen..

Joskus isoissa tavarataloissakin oli oma humidorinsa, mutta ainakin oman käsitykseni mukaan osa noistakin on siirtynyt ns. kuivien, eurooppalaistyyppisten, sikareiden myyntiin.

Harvassa kaupungissa toimii enää sikarikauppa, aikoinaan ainakin Helsingissä moinen oli ja sellaisessa vierailua voi lämpimästi suositella. Nykypäivänä taitaa Turussakin sikarikauppa olla. Palvelu on noissa yleensä asiantuntevaa ja kokemus monesti, vaikkapa yksittäisen sikarin ostosreissuna tulevaan pössyttelyhetkeen, nostaa tunnelmaa ja luo myönteisiä odotuksia.

Itse olen pyöriskellyt myös lentokenttien humidoreissa, kuten Tallinnan sikariliikkeessäkin. Itse suosittelisin kuitenkin seuraavaa hankintakanavaa, koska harvemmassa kaupungissa on kunnollista sikariliikettä:

http://www.cigarworld.de/


Omaa sikariharrastusta on aina leimannut alkuvuosina opittu ”kustannustehokkuus”. Huulessa ei savua mitään maailmanluokan sikariklassikoita, vaan tuntemattomammista merkeistä on pyritty etsimään oman maun mukaisia suosikkeja. Näissä monasti luokittelemattomissa, ilman sikarivyötäkin myytävissä, tekeleissä hinnat saattavat lähteä noin 1.5e hujakoilta. Joskus näistä tulee ihan uteliasuuttaan tumppi leikattua brutaalisti auki, jota näkee, onko kyseessä oikeasti long filleriä ja miltä käärintä vaikuttaa ylipäätään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Harvesteri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Mar 2006
Viestejä: 15
Paikkakunta: Satakunta ja vähän päällekin..

LähetäLähetetty: 27.06.2007 15:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Terve kanssametsästäjät.

Paljon tätäkin foorumia lukeneena ja seuranneen niin voi kyllä todeta Lahtisen rikastuttaneen kekseliäillä jutuillaan viestien kirjoa aika paljon.
Päivä päivältä valkenee asioita jotka viittaavat jonkinlaiseen hengenheimolaisuuteen tuon Lahtisen kanssa??. (sori vaan) Confused

Pitkällisen, joskin ei ihan materiaali (lue. tarvike) tasolla ihan noin pitkälle menneen sikariharrastuksen omaavana on mukava nähdä että täältä löytyy muitakin jotka ovat hieman perehtyneet asioihin jotka omalla kohdalla jo irrottamattomasti liittyvät niin rakkaaseen metsästysharrastukseen. Yksi tällainen on juuri kiintymys laadukkaisiin sikareihin..

Aiheena sikareissa tosiaan liikutaan aika rajoilla. Nähtiinhan jo ylläpidonkin keskusteluun puuttuvan. Tämä antaa oman rajoituksensa, muutenhan Lahtinen kai johta kirjoittaisi laadukkaista punaviineistä ja ennenkaikkea Scotlantilaisista single malt-viskeistä..?? Very Happy

Kiitokset Lahtiselle hyvistä jutuista! Satakunnassa tuntuu olevan metsästyskulttuuri korkealla.. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20239
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.06.2007 16:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sikarit ja harrastukseen liittyvät terveydelliset lieveilmiöt

Jokainenhan meistä tietää tupakoinnin vaarat, niistä on jaettu kaikille informaatiota jo aivan pienestä pitäen.

Eränkäyntiliitännäistä sikariharrastusta on vaikea suoraan rinnastaa tupakointiin:

- Sikarien polttaminen on hyvin satunnaista.
- Long filler sikaria poltettaessa savua ei kuulu vetää ns. henkeen.

Näillä reunaehdoilla terveydelle ja keholle aiheutettu kuormitus jäänee tervastulilla paistetun makkaran veroiseksi.

Ei pidä kuitenkaan luulla, etteikö sikarinpoltolla olisi välittömiä fyysisiä vaikutuksia:



Sikarinpolttoon after_eränkäynti-vaiheessa yhdistetty hieman intensiivisempi nestemäisten nautintoaineiden käyttö saattaa aiheuttaa yllättävän yhteisvaikutuksen: Humalan tila muodostuukin ravakammaksi mitä alun perin aiottiin.

Esimerkiksi jylhän taimenkosken rannalla poltettu sikari saattaa hetkellisesti heikentää koordinaatiota ja aiheuttaa vaarallista kompurointia rantakivillä.

Sikarinpoltto yhdistettynä alkoholinkäyttöön saattaa tuoda viimeisen särmän krapulan terään.

Riippuen sikarilaadusta, kitalaki saattaa aamulla tuntua siltä, kuin siellä olisi riehunut nurmikkopalo.

Myös kurkkukipua saattaa esiintyä.

Ja kertoivat aikoinaan jotkut Pirkanhiihtoon treenaavat kaverit, ettei sikarinpoltto ja urheiluharrastus varsinaisesti tukeneet toisiaan…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20239
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.06.2007 17:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

After-eränkäynti, sikarit ja "kyytipojat"

Sikarinpolttoon yhdistetään monesti konjakinjuonti. Ja samoin monesti after_eränkäynti-tilaisuuksiin saattaa liittyä sikarin ohella myös nestemäisten nautintoaineiden käyttö. Itse en lähtisi näin tiukkaa konjakkiliitännäis-rajausta tekemään ”oikeista sikarin seuralaisista”, vaan jokaisen kannattaa olla avoimin mielin ja valita tarvittaessa omien mieltymyksiensä mukainen kombinaatio.


Tummahkot oluet kannattaa kokeilla.


Ei mallasviskissäkään mitään vikaa ole.


Juomat kannattaa testata ennen ”tosipaikkaa”. Esimerkiksi monen kehuma HINEn konjakki maistuu omassa suussa turhankin hedelmäiseltä ja hajuvesimäiseltä, ihan joltain Metaxalta.


Sikari saattaa palaa pitkäänkin, on siis syytä varmistautua siitä, että suosikkijuomaa piisaa koko session ajaksi. Etualalla oma viimeisin sikaritilpehööriliitännäinen heräteostos: Reilun kilon painoinen umpilasinen tuhkakuppi, alle 3e hinta sai ostokynnyksen ylittymään.


Kannattaa kokeilla myös makeita juomia; Portviiniä, Dubonneta tai vaikkapa Aperitaa. Nämä ovat useimmiten omia suosikeja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20239
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 29.06.2007 14:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Sikarit alkavat olla käsiteltyinä ja odotinkin jutun jatkuvan saalisvarmuudella eli käyttökokemuksilla esim. hirvipassissa. Houkutteleeko savu suorastaan vai onko sikarinpoltosta passissa saalisvarmuuteen heikentäviä tekijöitä?

Itse polttelen passissa tupakkaa, mutta jos sikarilla tulee paremmin hirviä, niin siirryn niihin passauksissa.


Lainaus:

Tähän on pakko kertoa tositapaus.
Oltiin tauolla kaveri tarjos paksut sikarit porukalle, en polttanu siinä
päätin että nautin oikeen kunnolla seuraavassa passituksessa.
Passiin päästessä matalassa männikössä tornin vierellä päätin istua kannolle, kun ajon alkuun on pitkä aika. Ei muuta kun kahvi mukiin Laughing
hyvän kerman kanssa, sikaria kerkesin polttaan pariminuuttia.
Kymmenenmetrin päässä suoraan eressä hirvi sieraimet pyöreänä,
korvat pystyssä katso minua. Oli vasajahti, en pitäny mitään kiirettä
latasin aseen kumminkin, nousin seisoon , vasa seiso emän takana
onnistununut kaato tuli vasalle.
Kyllä puhuttiin sikarin polttamisesta passissa, mistä oli apu sillä kertaa.
Laughing



Muistelin sorkkaeläinjahteja jostain 80-luvulta alkaen juhannuksena laiturinpielessä rauhakseen istuskellessani.


Jatkoin tuota pohdiskeluhommaa vielä juhannuksen jälkeenkin ”toimistolla”.

Omat käsitykseni ovat seuraavat, sillä mitään aukotonta kirjanpitoa en ole pitänyt:

- Tupakkimiehet ampuvat vähintään yhtä paljon hirviä, mitä savuttomat.

Seurueessamme oli myös yksi sikarinpolttaja. Vuosien varrella hänen kohdalleen osui mielestäni poikkeuksellisen paljon seuraavanlaisia tilanteita:

- Riistatilanteita siunaantui poikkeuksellisen paljon jahtiaikaan suhteutettuna.

- Poikkeuksellisen paljon tilanteita, jossa hirvet menivät ”sikaripassiin” omia aikojaan tai ”passiketjun takaa”.

- Yllämainittu ilmiö korostui mielestäni näissäkin tilanteissa: Passiin tulleet hirvet olivat pääsääntöisesti naaraita ja (+ vasikoita).


Olen asiaa pohtinut, että kuinkahan tehokkaita ”long filler sikarit” ovatkaan, kun jo kuivilla sikareilla saavutetaan moinen vaikutus. Tästä ei julkista tietoa ole saatavissa, tai ainakaan hommasta tietävät eivät siitä ”kylillä huutele”...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
***
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Hel 2005
Viestejä: 85

LähetäLähetetty: 29.06.2007 17:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näistä sikarinautintoa tukevista aineista tulevat mieleen nämä erityisesti sikarinnautiskelijoille suunnatut tuotteet:

Dalmore Cigar Malt

Davidoff Classic

Gautier Pinar Del Rio XO

Cohiba (Bisquit)

Onko muilla kokemuksia näistä. Tuo Dalmore Cigar Malt herättää kyllä ristiriitaisia tuntemuksia.

Omat hankintani olen suunnannut Suomen Tasavallan verokanto-oikeuden ulkopuolelle Ruotsiin, Kanariansaarille ja Viroon.

Tätä voin suositella:

La Casa Del Habano
Dunkri 2, Tallinn 10123
Telefon: 6 445 647
e-post: lcdh@havanas.ee
http://www.havanas.ee/

Liike on vastapäätä Tallinnan panimoravintolaa, siis kivenheitön päässä vanhankaupungin torilta. Siellä on vaikuttava kellarihumidoori.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20239
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 30.06.2007 17:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sikarit ja tiimihenki

Tiimihenkeä rummutetaan nykypäivän työelämässä todella usein. Aika moni meistä on osallistunut jos jonkinmoisten Innoteamien ja Elämystaikureiden tilaisuuksiin. Milloin on kiipeilty tyhjien kaljakorien päälle tai muuta vastaavaa ja oletuksena on ollut, että teamihenki nousee uusiin sfääreihin.

Jo muinaiset intiaanit tiesivät parhaan menetelmän tiimihengen parantamiseen. Metsästäjäryhmä istui tulien äärellä ja sikari kiersi ringissä. Aikanaan tuo kopioitiin pienin muutoksin Western-elokuviin, joissa se esitettiin rauhanpiipun kierrättämisenä.


Erämiehiä jossain Käkkälöjokivarressa. Vaikka homma ei varmaan sikarietiketin mukaista olekaan, niin eränkäynnissä optimaalisimman lopputuloksen takaa, kun porukassa on hyvä henki. Sikarin kierrättäminen erämieheltä toiselle luo yhteenkuuluvaisuudentunnetta.

Kun sikari kiertää suusta toiseen, väistämättä myös basiliskot siirtyvät erämiehestä toiseen. Sikarin savu on kuitenkin niin voimakasta, että basiliskot ovat mitä ilmeisimmin pahasti taintuneita, aivan kuten rokotteidenkin basiliskot. Erämiehen keho luo noille helposti vasta-aineet, jotka suojaavat jatkossakin noilta sairauksilta. Tästä syystä moni hyvässä porukassa metsästävä erämies kärsii harvemmin flunssasta, nahkahomeesta, silmäpaskosta tai muista vastaavista valtaväestön yleisistä sairauksista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 03.07.2007 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minäki alotin "aakkoset" ihan A:sta. Joko tässä vaiheessa kannattaa ruveta kahtelemmaan isompaa reppua ?

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 05.07.2007 08:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi ylläpito sallii jatkuvan alkoholin ja tupakan mainonnan. On ymmärrettävää, jos jutun kuvituksen yhteydessä esiintyy mainonnan kieltäviä materiaalia "jutun juoneen" liityen ja "ryydittäen" sen sisältöä.

Kaikki ymmärtävät, jos ns. metsästys artikkelissa esiintyy kymmeniä kuvia alkoholi pulloista ja yksityiskohtaisia "ihannoivia ohjeita" sikarin poltosta, niin sillon ei ole enää kysymys vahingosta.

On oikein, että ylläpito puuttuu, jos artikkelit menevät henkilökohtaisuuksiin täyttäen lähes herjan piirteet. Siksi on myös toivottavaa, että ylläpito puuttuu myös ko. mainontaa, niin kuin lainsäätäjä ohjaa.
_________________
Ammuin ohi !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7482

LähetäLähetetty: 05.07.2007 11:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oljenkorsi Kuhnalla. Nyt yrittää kiemurrella lakipykälien taakse vaikkakin alun perin kommentoi Kuhnamaiseen katkeroituneeseen tyyliinsä herra !&%¤#. Ihme ettet älyä poistua foorumilta. Ilmakin puhdistuisi kun ei aina yksi ole valittamassa kaiken aikaa maailman pahuutta ja vääryyttä juuri sinua kohtaan.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
maunoahonen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Jou 2005
Viestejä: 92
Paikkakunta: pöpilä

LähetäLähetetty: 05.07.2007 11:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sanoisin kylläkin, että tämä forumi olisi paljon köyhempi sekä tylsempi ilman Kuhnan (kuin myös Lahtisen) valaisevaa ja verbaalisesti lahjakasta seuraa. Jatkakaa samaan malliin.
_________________
mä oon pannu tos ladossa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 05.07.2007 12:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toki osaan hävetä kirjoituksiani. Lahtisen tietoutta ja asioihin pureutumista ei ole kiistäminen. Hänellä on aivan varmasti tarkoituksensa ja paikkansa metsästyksen saralla. Oikeastaan noudatin (oman seurani) perinnettä, missä kaikisnainen "elvistelu" saa kyllä palkkansa miehiltä, jotka "ovatte viäl hyvii leuoistaan".

Mielenkiintoisinta "trakediassa", missä viestejä poistettiin oli se, että kun herjasin hirvimiehiä, niin viestejä ei poistettu. Kun kiusasin naisia, niin viestejä ei poistettu, vaikka kummassakin tapauksessa olisi ollut syytä. MUTTA, kun kritisoin "tekstiilimetsästystä ja hienostelevaa herraskaisuutta", niin viestejä poistettiin.

Johtopäätös: Sivustolla on nuoria miespuolisia koulutettuja käyttäjiä, siis KESKILUOKKAA. Hyvä niin! Nuorempi polvi on astunut kuvioihin.

PS. Tosiaankin en itse uskaltaisi tuoda mitään sikaarileikkuria lähellekkään jahtimaita. Saisin kuulla siitä lopun ikääni. Tämä on tosi!
_________________
Ammuin ohi !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 05.07.2007 12:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kuhna kirjoitti:
PS. Tosiaankin en itse uskaltaisi tuoda mitään sikaarileikkuria lähellekkään jahtimaita. Saisin kuulla siitä lopun ikääni. Tämä on tosi!

Very Happy

Mitenkäs sen sikarin sitten leikkaisit? Jos joku tarvike tai väline on välttämätön, niin kulkekoon mukana.

Ja sinun kannattaisi kokeilla uusia lääkkeitä, jos vaikka löytäisit sellaisia vähemmän tosikoksi tekeviä...

Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jylyppy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Kes 2006
Viestejä: 133
Paikkakunta: polvikoski

LähetäLähetetty: 20.07.2007 22:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

*** kirjoitti:
Näistä sikarinautintoa tukevista aineista tulevat mieleen nämä erityisesti sikarinnautiskelijoille suunnatut tuotteet:

Dalmore Cigar Malt

Davidoff Classic

Gautier Pinar Del Rio XO

Cohiba (Bisquit)

Onko muilla kokemuksia näistä. Tuo Dalmore Cigar Malt herättää kyllä ristiriitaisia tuntemuksia.


Caol Ilan kanssa hyvä sikari kruunaa illan, syksyä odotellessa..
_________________
"fujisanpan-kertakäyttökamera"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12, 13, 14  Seuraava
Sivu 5 Yht. 14

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com