OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tasku- vai tarkkuuspistoolin luvat

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Pk-seudulta
Vieras





LähetäLähetetty: 25.08.2004 12:50    Viestin aihe: Tasku- vai tarkkuuspistoolin luvat Vastaa lainaamalla viestiä

Jos pistooliin, joka on taskuase alkuperäisiltä mitoiltaan, on vuosia sitten tehty piippuun jatkoholkki kiinteästi kiinni, jotta se ei mahdu taskuaselaatikkoon, niin saako ko. aseen ostaa tarkkuuspistoolin luvilla?
Nykyäänhän taskuaseen voi muuntaa tarkkuuspistooliksi vaihtamalla piipun pidemmäksi, mutta ei piippua jatkamalla. Mutta jos tämä piipunpidennys on aikaisemmin tehty ja ase sellaisena tarkkuuusaseeksi hyväksytty, niin muuttaako se tilannetta. Ase on tarkkuusaseen luvilla ollut viimeksi.
Tarkoitus on kysyä paikkakunnan lupaviranomaiselta asiasta, mutta jos siellä asia on uusi niin voisi kertoa miten mahdollisesti muualla on asiaan suhtauduttu, ties vaikka vaikuttaisi asiaan.
Takaisin alkuun
JPe
Vieras





LähetäLähetetty: 25.08.2004 13:22    Viestin aihe: Re: Tasku- vai tarkkuuspistoolin luvat Vastaa lainaamalla viestiä

Pk-seudulta kirjoitti:
Jos pistooliin, joka on taskuase alkuperäisiltä mitoiltaan, on vuosia sitten tehty piippuun jatkoholkki kiinteästi kiinni, jotta se ei mahdu taskuaselaatikkoon, niin saako ko. aseen ostaa tarkkuuspistoolin luvilla?


Laki on yksiselitteinen. JOS ase ei mahdu laatikkoon se ei ole taskuase. Toisaalta JOS jatkoholkki olisi helposti irroitettavissa (esim. kierteillä ja käsin ruuvattavaissa), niin tilanne olisi ehkä toinen.

Lainaus:
Nykyäänhän taskuaseen voi muuntaa tarkkuuspistooliksi vaihtamalla piipun pidemmäksi, mutta ei piippua jatkamalla.


Mielenkiintoinen tulkinta, joka ei ole lakikirjasta. Ensinnäkin nykyisin (!) taskuaseen muuttaminen "tarkkuuspistooliksi" on aseen muuntamista, joka on luvanvaraista. Joskin juuri tässä tapauksessa hyvin helppoa ja vaikkei lupaa hakisi, tuskin tulisi sanomista. Toisin päin kyllä. Pistoolin muuttaminen taskuaseeksi ilman ao. lupaa on erikseen rangaistavaa, kuten se käytännössä oli vanhankin lain aikana.

Lainaus:
Mutta jos tämä piipunpidennys on aikaisemmin tehty ja ase sellaisena tarkkuuusaseeksi hyväksytty, niin muuttaako se tilannetta. Ase on tarkkuusaseen luvilla ollut viimeksi.


Lain mukaan aseen mittojen pitää olla ratkaisevassa asemassa asetta luokitellessa. Käytännössä aiempi tarkkuuslupa helpottaa tilannetta.
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com