Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
propulsion Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Elo 2006 Viestejä: 237 Paikkakunta: Mänttä-Vilppula
|
Lähetetty: 04.09.2007 21:32 Viestin aihe: Helppo sorsaresepti ekakertalaiselle |
|
|
Nyt on viimein ekat heinurin rintalihat pakkasessa. Vinkkejä otetaan vastaan, miten tälläinen poropeukalokokki sais noista helposti aikaiseksi maukasta sapuskaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 05.09.2007 08:02 Viestin aihe: |
|
|
Muksuille meillä kelpas eilen hyvin seuraava sapuska,lihat irti rintalastasta fileerausveitsellä ja kertaalleen sitten halki vielä keskeltä,mausta suolalla ja pippurilla,sitten amerikan pekonia kaupasta ja kääräset lihasuikaleen aina pekoniin ja pannulle,paistelet reilussa voi/öljyseoksessa kunnes ovat kypsiä,lihat pois pannulta ja tekaset perus ruskea kastikkeen paistoliemeen,siinäpä se,perunoitten kans oikiasti hyvvää! _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 05.09.2007 19:46 Viestin aihe: |
|
|
juhatapio kirjoitti: | ,sitten amerikan pekonia kaupasta ja kääräset ja pannulle,paistelet reilussa voi/öljyseoksessa kunnes ovat kypsiä,lihat pois pannulta ja tekaset perus ruskea kastikkeen paistoliemeen,siinäpä se,perunoitten kans oikiasti hyvvää! | sianliha kastike????ja kattelet sorsan kuvaa ja kuvittelet syöväsi sorsaa  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
pihkat Vieras
|
Lähetetty: 05.09.2007 21:30 Viestin aihe: |
|
|
Petralla varmaankin on hyvä sesepti, vai osaatko vain arvostella toisten tekemisiä.... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
veikkokoponen Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Maa 2006 Viestejä: 304 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 05.09.2007 22:06 Viestin aihe: |
|
|
Lähentelee varmaan ennätystä: kolmannesta viestistä jo alkaa sota! Muahahaa!
Mutta asiaan: Kuumalla grillillä tai suoraan valurautapadassa luuttomista rintapaloista "pinta umpeen" kuitenkaan polttamatta lihaa yltiöpäisesti. Pippuri ja suola lihaan. Sipulia suurina paloina ja pari valkosipulinkynttä kevyesti veitsen lappeella rutistettuna sekaan. Kaada päälle kermaa mutta älä peitä lihoja kokonaan. Terveelliseksi tiedetty voi ei varmaan haittaisi.
Tämän jälkeen pata kannella varustettuna uuniin vaikka 120 asteeseen muutamaksi tunniksi. Kiehuttaminen runsaassa liemessä on iso eiei koska siinä touhussa tahtoo mennä liha aivan muusiksi. Lihoja voi välillä käännellä niin ei ainakaan kuivu mikään kohta. Jatkuva kyttääminen ja liemen maistelu on muutenkin aina paikallaan näissä hommissa.
Loppuvaiheessa kaada loput kermapurkista pataan ja vilauta vielä joukkoon lihaliemikuution puolikas tai mieluummin sitä pulloversiota (vasikan buljonki käy mielestäni vaikka ruokajuomaksi, on se niin hyvää). Lyhyt haudutus niin että liemi on tasainen ja maistuu hyvälle. Oikein voinen , raa'alla sipulilla viritetty perunamuusi on mielestäni nro uno lisäke tähän kohtaan.
Ja jos nyt välttämättä haluaa teeskennellä metroseksuaalia (niinkuin minä nykyään aika usein) voi leikellä lautaselle kypsää kotimaista tomaattia muka keventämään. Ja ehkä keräkaalta oikein ohuena suikaleena.
Tuo valurautapata on kyllä ihan kurko näissä hommissa kun samalla kipolla voi ruskistaa pinnan ja hauduttaa.
(Ja kun haluaa hifistellä niin alkuruuaksi sienikeitto, jälkiruuaksi vaniljakermajäätelöä Mud Cake:n päällä kahvin ja konjakin kera. Ja vaikka viineistä pitäisikin niin kyllä täysi-ikäinen suomipoika juo tämän ruuan kanssa huurteisen tai pari.)
Tulipa pitkä satu... mutta jos käynnistät bull shit -suodattimen, huomaat että ohje on pirun simppeli. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 05.09.2007 22:15 Viestin aihe: |
|
|
pihkat kirjoitti: | Petralla varmaankin on hyvä sesepti, vai osaatko vain arvostella toisten tekemisiä.... | voin laittaa yv.nä....seseptin jopa reseptin.....mutta en vesilinnusta..kun se pitää kiäriä sianläskiin ennenkun siitä saa keleposta..mut havulinnuista voin laittaa...  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Olli V. Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Jou 2005 Viestejä: 222 Paikkakunta: Nivala
|
Lähetetty: 05.09.2007 22:21 Viestin aihe: |
|
|
Riistaa voi syyä ihan riistana mutta käsittääkseni ei ole lakia joka estää käärimästä vesilinnunlihaa vaikka kuivattuun norsunpaskaan ja syömään sen sellaisenaan...
Ei se ole rikos eikä alenna riistaruuan imagoa ollenkaan jos sitä syö muun lihan kanssa. _________________ Menestys on ku pieru, muu ku oma ee hyvälle haese. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 05.09.2007 22:27 Viestin aihe: |
|
|
veikkokoponen kirjoitti: | Lähentelee varmaan ennätystä: kolmannesta viestistä jo alkaa sota! Muahahaa!
Mutta asiaan: Kuumalla grillillä tai suoraan valurautapadassa luuttomista rintapaloista "pinta umpeen" kuitenkaan polttamatta lihaa yltiöpäisesti. Pippuri ja suola lihaan. Sipulia suurina paloina ja pari valkosipulinkynttä kevyesti veitsen lappeella rutistettuna sekaan. Kaada päälle kermaa mutta älä peitä lihoja kokonaan. Terveelliseksi tiedetty voi ei varmaan haittaisi.
Tämän jälkeen pata kannella varustettuna uuniin vaikka 120 asteeseen muutamaksi tunniksi. Kiehuttaminen runsaassa liemessä on iso eiei koska siinä touhussa tahtoo mennä liha aivan muusiksi. Lihoja voi välillä käännellä niin ei ainakaan kuivu mikään kohta. Jatkuva kyttääminen ja liemen maistelu on muutenkin aina paikallaan näissä hommissa.
Loppuvaiheessa kaada loput kermapurkista pataan ja vilauta vielä joukkoon lihaliemikuution puolikas tai mieluummin sitä pulloversiota (vasikan buljonki käy mielestäni vaikka ruokajuomaksi, on se niin hyvää). Lyhyt haudutus niin että liemi on tasainen ja maistuu hyvälle. Oikein voinen , raa'alla sipulilla viritetty perunamuusi on mielestäni nro uno lisäke tähän kohtaan.
Ja jos nyt välttämättä haluaa teeskennellä metroseksuaalia (niinkuin minä nykyään aika usein) voi leikellä lautaselle kypsää kotimaista tomaattia muka keventämään. Ja ehkä keräkaalta oikein ohuena suikaleena.
Tuo valurautapata on kyllä ihan kurko näissä hommissa kun samalla kipolla voi ruskistaa pinnan ja hauduttaa.
(Ja kun haluaa hifistellä niin alkuruuaksi sienikeitto, jälkiruuaksi vaniljakermajäätelöä Mud Cake:n päällä kahvin ja konjakin kera. Ja vaikka viineistä pitäisikin niin kyllä täysi-ikäinen suomipoika juo tämän ruuan kanssa huurteisen tai pari.)
Tulipa pitkä satu... mutta jos käynnistät bull shit -suodattimen, huomaat että ohje on pirun simppeli. | Muuten ok.mut sianliha tai pekoni puuttu Vitsi.vitsi......Voiko vesilintu olla syötävää Ajattele missä !&%¤# lammikoissa ne uiskentelee......kaikki tehtaitten lämpimät !&%¤# veet missä ne kesän lilluu,maanilveilijöitten !&%¤# altaat ja nami,nami..... Pienenä vinkkinä.....oon vieressä kahtomas missä !&%¤# ne kesän kasvavat.... ja illalla lentävät puhtaalle järvelle....ja kauhia möyke kuuluu...Eipä tulis itellämieli niitä ruuaksi laitella  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 05.09.2007 22:31 Viestin aihe: |
|
|
Olli V. kirjoitti: | Riistaa voi syyä ihan riistana mutta käsittääkseni ei ole lakia joka estää käärimästä vesilinnunlihaa vaikka kuivattuun norsunpaskaan ja syömään
E | ja reseptiä ootellessa  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 05.09.2007 22:31 Viestin aihe: |
|
|
Kato Pertti pottuhi kasvaa paremmin pask..assa... ja hyvin kelepaa . |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
veikkokoponen Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Maa 2006 Viestejä: 304 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 05.09.2007 23:06 Viestin aihe: |
|
|
esteri kirjoitti: | Kato Pertti pottuhi kasvaa paremmin pask..assa... ja hyvin kelepaa . |
Synnyinseudullani on kuolematon sanonta: "Kyllä p.askassa kasvaa ku olla jaksaa." |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 06.09.2007 08:36 Viestin aihe: |
|
|
Niin,meillä kun tuo riistanliha ei oo niin kauhian harvinaista herkkua kun poikakin mettästää vielä mun lisäksi ja yleensä myös osuu mihin torvella osoittaa niin ei ihan jokaista sorsaa viitti hauduttaa cabernet sauvignonin tarapacassa tai valpolicellassa,samoin ei joka tavin päälle napsasta jälkiruuaksi grahamin jälkiruoka viiniä ja päälle vielä kahvit ja rellun carte noire extrat,meillä riista tehdään yleensä arkiruokapöytään hyväksi maukkaaksi ruoaksi,sellaiseksi joka maistuu kaikille ja on suunmyötäistä,tietysti olisin voinut aloittaa reseptin vaikka tyyliin erota toisistaan ulompi ja sisempi rintalihas jne,,,no se siitä, Petralle kuitenkin mielenrauhoitukseksi kerron että kun meillä molemmilla on ravintola-alan pitempi koulutus ja mamma työskentelee edelleen ravitsemusalalla niin uskoisin että tieto taito löytyy perheestä myöskin laittamaan sorsan muutamalla eksoottisemmallakin tavalla kuin tuo edellä mainitsemani "helppo ja maukas resepti"!! _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 06.09.2007 16:19 Viestin aihe: |
|
|
Riistanhaaskaaja kirjoitti: | Nyt on viimein ekat heinurin rintalihat pakkasessa. |
...ja vain rintalihat!
VOE HALAVATUN RIISTANTÄRVÄÄJÄT.
SYÖKÄÄ KANAA! _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
ELLU69 Vieras
|
Lähetetty: 07.09.2007 16:02 Viestin aihe: |
|
|
....mites sää noin äksy olet  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
olsa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2006 Viestejä: 3024
|
Lähetetty: 07.09.2007 16:14 Viestin aihe: |
|
|
Oli aihettakin, ei turhasta sanonu.  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|