OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hanhivarkaat!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
juhojus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hel 2007
Viestejä: 205
Paikkakunta: h-vesi

LähetäLähetetty: 06.09.2007 09:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

oisko tetri jättäny ampumatta sen takia ku ei vene satu olee iha vieressä? Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ippetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Elo 2007
Viestejä: 3598

LähetäLähetetty: 06.09.2007 10:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Deviln00b kirjoitti:
Tässäpä taas yksi hyvä syy, miksei hanhenpyyntiin kannata lähteä ilman noutavaa koiraa.


Tai venettä tai uimataitoa tai uskallusta kysyä toisilta paattia.......

Oppi ja ikä kaikki on ikävää oppia kaikki Wink
_________________
Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 06.09.2007 15:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juhojus kirjoitti:
oisko tetri jättäny ampumatta sen takia ku ei vene satu olee iha vieressä? Rolling Eyes
Olisin ampunut hyvältä hollilta yhden hanhista, koskapa mulla on noutava/jäljestävä koira aina "iha vieressä", eikä toisekseen vene tai kanoottikaan olisi jossain tien poskessa, jos olisin liikkeellä sorsavesillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jahimees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 159
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 06.09.2007 16:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täällä on ainakin yks metsämies, joka olisi tasan tarkkaan ampunut sen yhden hanhen ja antanut muiden jatkaa muuttoa. Omatunto olisi alkanut jo toisen kohdalla kolkuttelemaan.

Oli surullista seurata aloituksessa, miten seudun suoalueen ainoa viiden linnun metsähanhipoikue teurastettiin kokonaan sen erehtyessä koukkaamaan suositun sorsajärven yli. Eipähän tarvi ensi vuonna kuunnella hanhenlaulua pimenevässä illassa ellei ihmeitä satu.

Näinhän se on, että karrtuva rutiini saa useimmat metsämiehet ajattelemaan asioita pidemmällä tähtäimellä. Jahtiuran alkutaival on usein tuota suuren saaliin tavoittelua ilman suhteellisuudentajua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Väliliha
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Syy 2007
Viestejä: 16

LähetäLähetetty: 06.09.2007 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tässä mikään viherpiiperö tarvii olla, että ymmärtää jättää siemenperunoita tulevillekin vuosille.

Monille tuntuu hanhi olevan se "must" juttu ja niinpä niitä tulitetaankin 10/89 ym., oli matka/laji mikä hyvänsä. Tosimiehellä ei sitten ilmeisesti ole huono omatunto haavakoista ja hukkaan menneistä linnuista...
Tää turha tappaminen on aina asia mistä ei saisi puhua; ollaanhan me kuitenkin mettämiehiä eikä mitään suojelijoita.

Valitettava tilanne tällä hetkellä on se, että mettäläisten kannat laskee ja yhtenä erittäin merkittävänä tekijänä on lajiin kohdistuvan metsästyksen ja sitä kautta saalismäärien kasvu. Tätä ei voi kukaan kiistää. Ja vaikka nyt kuinka tuntuisi, että on jokaisen oma asia miten monta hanhea syksyssä ampuu niin viimeistään siinä vaiheessa asia on kaikkien yhteinen, kun metsähanhi siirtyy rauhoitettujen listalle.

Ja ylipäänsä tuntuu kummalta, että tiputetaan lintuja sellaisiin paikkoihin mistä niitä ei pysty hakemaan. Ei kait se tappaminen kuitenkaan ole pääasia, eihän?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnDDiL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2005
Viestejä: 377
Paikkakunta: haapavesi

LähetäLähetetty: 06.09.2007 17:59    Viestin aihe: Re: Hanhivarkaat! Vastaa lainaamalla viestiä

Pantse009 kirjoitti:
Tällaista sattui rovaniemellä. Pari tyyppiä ollu hanhenpyynnissä ja nähneet 6 hanhea lennossa. Puhalsivat hanhipilliin ja hanhet laskeutui järveen, johon saivat 5 hanhea ammuttua! Järvellä oli myös muita metästäjiä. soittivat jonku tuomaan kanoottia, että saavat hanhet pois järvestä. Molemmat lähti hakemaan kanoottia tien varresta ja hanhet jäi vartioimatta. Kun tulivat kanootin kanssa takaisin, oli enää 1 hanhi järvessä ja kaikki oli varmasti ollu kuolleita. Oli muut metästäjät käyny viemässä 4 hanhea! Että tällasia pyytäjiä on joukossamme.


Ei sinne ois tarvinnu molempia koska joku oli tullut tuomaan kanoottia eli siellä kanotilla oli jo joku kenen kans kanootin ois voinut kantaa. Kyllä sitä tuossa tilanteessa ei tulis jätettyä hanhia vartioimatta.
_________________
Metsästys ei ole harrastus, vaan elämäntapa!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
AnDDiL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2005
Viestejä: 377
Paikkakunta: haapavesi

LähetäLähetetty: 06.09.2007 18:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mikko81 kirjoitti:
Mikä siinä nyt niin ihmeellistä on jos kaheteen mieheen lähtee kanottia tienvarresta hakemaan,onhan se nyt huomattavasti mukavempi kantaa kahdestaan ku yksin Question Kyllähän se nyt niin on että toisten saaliita ei mennä räpeltämään jos ei olla täysin varmoja siitä että ampuja ei meinaa itse saalistaan hakea vaan aikoo jättää sen sinne kellumaan,täytyy olla kyllä melkosen kateellista ja röyhkeetä sakkia joka niin tekee tai voihan se tietysti olla reteetä mennä Essonbaariin kylän ukoille kehumaan et tuli tossa muutama hanhi kellistettyä vaikka totuus on ihan toinen...


Tuohon viittaan tuolla edellisellä viestillä.
_________________
Metsästys ei ole harrastus, vaan elämäntapa!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Jahimees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 159
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 06.09.2007 18:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Välilihalta hyvä kirjoitus.

Surkeimmat mahdolliset perustelut ahnehtimiselle metsähanhen pyynnissä ovat juuri näitä:

- "Meitä oli viiden ukon porukka ja saatiin kahdeksan mettähanhea -> eihän siinä ole kuin reilu yks hanhi per ukko".
- "Pakkohan niitä oli ampua sen kun sai, kun kerran elämässä tulee kohdalle".
- "Kyllähän niitä täällä meren rannan pelloilla lentelee muuttoaikaan harva se päivä. Paljon niitä on ja paljon niitä myös kuvilta napsitaan".

Vastuu hupenevien metsähanhikantojen pyynnissä on tällä hetkellä meillä metsästäjillä. Harmi vaan, että vastuunkantajiksi meistä ei ole ennen kuin ollaan todella sillä asteella, että rauhoituksiin mennään. Eiköhän tilanteen todellinen luonne paljastu vaikka katsomalla pelkästään palstan nimimerkkejä: muuttohanhia vastassa on teurastajaa, teik 'emmiä, pakkiverta, terminaattoria, killeria ja jatkopumppua. Puhupa näillä kavereille metsähanhenpyynnin vastuullisuudesta. =)

Hanhenpyynti on sitä maailman hienointa hommaa, mutta kylläpä ne henkilökohtaiset ja varsinkin paikkakuntakohtaiset rajoitukset olisivat kaikessa mahdottomuudessaan paikallaan. Metsähanhien verotus on suurta ja se yhdistettynä jatkuvaan elinympäristöjen tuhoutumiseen on kyllä tulevaisuudessa koitumassa metsähanhikannan turmioksi. Muuttomatkoilla hanhia on "helppo" pyytää, kun ne ilmestyvät suurina tokkina yht'äkkiä vakituisille muuttoreiteilleen/levähdysalueilleen ja ovat kuville tulevaa tavaraa. Pitäisi muistaa, että joka ikinen parvi koostuu jonkun tietyn suoalueen kannasta ja paikallisia tuhoja on kovalla ampumisella vaivatonta saada aikaan. Edelleenkin olen juuri tästä syystä pumppujen patruunarajoitusten kannalla. Rajoitukset on käytännön syistä pakko asettaa kaikille pumppuhaulikoilla metsästäville, vaikka suuri osa näistä metsämiehistä vastuullista ja tolkkua porukkaa ovatkin. EU:n mukanaan tuoma ns. jatkomakasiini-ilmiö on metsureille sitä pahinta hallaa. Tietysti tällä kommentilla kusen pumppumiesten muroihin. Kaikkihan puolustavat omia tottumuksiaan ja etujaan. Sama asia on nyt taas nähtävissä palkkaneuvotteluissa. =)

Metsästetään enemmän merihanhia ja kanadanhanhia. Toivottavasti tulevaisuudessa myös valkoposkia. Niiden kannat kasvaa saaliiden mukana ja mahtavaa niin. Metsureiden kohdalla voisi miettiä, että riittäisikö se yksi hanhi vaikkapa joulupöydässä sen sijaan, että äpöstetään lintuja ikenet verillä.

Ironista on myös se, että näiden kirjoituksien jälkeen meikäläinen on "piiperö", jonka naamalle syljeksitään, ja joka lentää helikopterilla aloituksen seutuvilla pitkin Pohjois-Pohjanmaan merenrantoja ja peltoja. Ja !&%¤#. Olen todellisuudessa ainoastaan realisti (toki hyvällä maulla luonnonsuojeluhenkinen sellainen), joka ei halua syödä kaikkia eväitä tulevilta ajoilta. Luonnonsuojelu on tietyllä tapaa edellytys metsästykselle ainakin joidenkin taantuvien lajien osalta. Siis sellaisten lajien, jotka niistä jatkuvista elinympäristöjensä tuhoutumisista kärsivät. Esimerkiksi juuri metsähanhikannat ovat kiistattomasti vahvimmat suojelluilla suurilla suoalueilla. Ja nämä alueet ovatkin helppo suojella, kun niillä tunnetusti ei oikein puu kasva. Vaikkapa jonkun merenlahden rauhoitus tuntuu aina paikallisista metsämiehistä ikävältä, mutta kannattaa muistaa, että tällainen alue voi olla melkoinen lintupankki, josta materiaalia riittää ympäristöönkin pitkälle syksyyn. Ei tietty pidä liiallisuuksiin mennä tässäkään asiassa meidän metsästäjien rakkaan harrastuksen kustannuksella. Kyllä metsureita vielä onneksi on - huolestuttavaa on kuitenkin kantojen laskeva trendi.

Eilen näkyikin nätti 40 metsähanhen muuttoparvi. Menivät kohti etelää korkealla ja lujaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 06.09.2007 19:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhojus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hel 2007
Viestejä: 205
Paikkakunta: h-vesi

LähetäLähetetty: 06.09.2007 20:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hyvä jahimees!!ku luin tuon sinu jutun nii tein päätöksen että seuraavalla kerralla yritän pudottaa vain sen yhden. Smile vaikka en minä koskaa mikää teurstaja ole ollu, yhesti olen päässy tuplat verottamaan mettiläisiä.minä olen sitä mieltä että hanhellekkin saalis rajoitukset kuten kanalunnuille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Väliliha
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Syy 2007
Viestejä: 16

LähetäLähetetty: 06.09.2007 20:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No asia on juurikin näin kuten jahimees tuon näppärästi tiivisti.
Täytyy vielä muistaa, että ei hanhien taival vielä eteläisen Suomen pelloille lopu. Vielä on Baltian maat, Ruotsi ym. jäljellä, hieman muuttoreiteistä riippuen. Kyllä sielläkin lintuja osataan tiputtaa! Talvehtimisalueilta ammutaan ties kuinka paljon.

Siispä, jos ei omaa kontrollia ole niin ei muutakuin seurojen kautta kiintiöitä.
Ja nyt ei siis kannata sotkea meri- ja metsähanhea (vaikka moni sotkeekin) keskenään. Merihanhien lahtaukseen en osaa olla mitään mieltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 06.09.2007 20:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Väliliha kirjoitti:
Siispä, jos ei omaa kontrollia ole niin ei muutakuin seurojen kautta kiintiöitä.
Niinpä, mutta taitaa vaan suurelta osin metsähanhijahti tapahtua ns. vapaan metsästysoikeuden nautinta-alueilla ja V.P:n valtuutuksella(?).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Väliliha
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Syy 2007
Viestejä: 16

LähetäLähetetty: 06.09.2007 20:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo on kyllä ihan totta, mutta kyllä silti uskoisin, että suurin osa tästä kasvaneesta metsästyspaineesta kohdistuu pelloilla levähtäviin muuttoparviin. Varmaankin peltometsästysvideoilla oma osuutensa tähän kasvavaan harrastukseen Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 06.09.2007 20:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siltäpä se näyttää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jahimees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 159
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 06.09.2007 20:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aloituksen seutuvilla verotusta tapahtuu Pohjois-Suomen soilla, jotka ovat juuri valtion mailla pääosin. Esimerkiksi tänä syksynä Simon Martimoaavan ohi ajellessa on siellä ollut järkiään puolenkymmentä hanhimiesten autoa tien poskessa. Pudiksella majailevat innokkaimmat paikalliset viikkokaupalla soilla parvia odotellen jahdin alettua.

Kuitenkin samaa mieltä, että nimenomaan muuttomatkoita palaa näihin aikoihin yhä harvempi metsähanhi pesimäsoilleen. Juuri kuvastus pelloilta on koko ajan tullut suositummaksi metsästysmuodoksi.

Kokonaisuushan se ratkaisee. Kaikki on pesimäkannasta pois: niin aloitusjahti soilla kuin peltojahdit muuttomatkoilla niin Suomessa kuin etelämpänäkin.

Wikipedian mukaan Suomen pesivä kanta on 1990-luvulla ollut vajaa 2000 paria. Saalis oli viime vuonna RKTL:n arvion mukaan 11200 lintua. Toki suuri osa saaliista on venäläisiä lintuja. Olisipa kiva tietää, että montako prosenttia.. Karulta silti kuulostaa nuo luvut. Vallankin, kun pesimäkanta hupenee ja saaliit kasvavat. Toki lisäksi on tuhansia pesimättömiä Suomessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
Sivu 4 Yht. 7

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com