OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mielivaltaa lupa asioissa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Andy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 615
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 04.08.2004 18:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No minulla nyt sattuu olemaan juuri tälläkin hetkellä taskussani avaimet radalle, jossa saa ja on ammuttukin sarjatuliaseilla. Pääasiassa konepistooleilla. Panokset pitäisi tosin ladata itse, jotta taustalevyt kestäisivät, mutta sehän ei ole ongelma. Seuramme sisäisissä kilpailuissa sarjatuliaseen käyttö on täysin sallittua - olen näet itse kirjoittanut säännöt.

Mitä tulee turvallisuuteen, niin koska sarjatulirynnäkkökiväärin käsittely luontui minulta armeijassakin ilman mitään aiempaa aseenkäsittelykokemusta, uskon sen luonnistuvan ihan yhtä hyvin nyt vuosien ampumaharrastuksen jälkeen.
_________________
Joka päivä voi tiiliskivi pudota päähäsi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lippis
Vieras





LähetäLähetetty: 04.08.2004 22:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

: voimmeko siis perustaa uudelleen suojeluskunnan ja lotta järjestön?

Käsittääkseni voit perustaa Suojeluskuntayhdistyksen. Se ei kuitenkaan saa olla a) sotilaallisesti organisoitu, b) jos se kouluttaa ampuma-aseiden käyttöä niin sen pitää anoa Lääninhallitukselta siihen lupa.

Eli Suojeluskunta-termiä ei käsittääkseni ole enää kielletty käyttämästä(rauhansopimus siltä osin ei päde), sen sijaan vanhan Suojeluskunnan keskeisimmät toimintatavat on nykyään keskitetty Suomen Puolustusvoimien piiriin ja alaisuuteen. Eli jos haikailet oman aseistetun kodinturvajoukon perustamista niin se ei onnistu laillisesti.

Lotta Järjestön perustamista ei laki kiellä. Pariisin rauhansopimus kielsi mutta sen muutkin kiellot on jo hylätty. Eli sen kun perustat.

Asia jota en tiedä on seuraava: Joku taho (valtio ?) voi olla rekisteröinyt jo Lotta-Svärd ja Suojeluskunta -nimet itselleen. Tällöin muut ei saa niitä käyttöönsä. En tiedä onko noi jo jonkun hallinnassa.

Yhdistyslakia kannattaa lukea www.finlex.fi:stä Jos se ja Perustuslaki ovat ristiriidassa niin Perustuslaki voittaa. Matti Wuorta voi kyllä joissain riidoissa tarvita.
Takaisin alkuun
Lippis
Vieras





LähetäLähetetty: 04.08.2004 22:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

: Puhumattakaan siitä riskistä, mitä sarja-rk edustaa tottumattoman käyttäjän käsiin jouduttuaan (luodit penkan yli jne).

Tähän on keksitty ratkaisu: Suoritettu varusmiespalvelus tai kaupallisen kouluttajan tai viranomaisen erillinen "sarjatulikortti". Näillä dokumenteilla voidaan todeta että luvanhakijalla on sarjatuliaseen käyttöön riittävä osaaminen.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 05.08.2004 08:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lippis kirjoitti:
Eli Suojeluskunta-termiä ei käsittääkseni ole enää kielletty käyttämästä(rauhansopimus siltä osin ei päde), sen sijaan vanhan Suojeluskunnan keskeisimmät toimintatavat on nykyään keskitetty Suomen Puolustusvoimien piiriin ja alaisuuteen.


Tämä keskittäminen taidettiin tehdä jo joskus -20 ja -30 lukujen taitteessa. Joskus näihin aikoihin säädettiin laki suojeluskunnista joten yleinen käsitys villistä valkofacistien lahtarikaartista on väärä ja perustuu lähinnä -60 ja -70 luvuilla tiettyyn aatesuuntaan hurahtaneiden ihmisten maailmanselitykseen.
Takaisin alkuun
Lippis
Vieras





LähetäLähetetty: 28.08.2004 19:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lotta-Svärdin perinteitä muuten vaali Lottien perinneyhdistys. Veikkaan että Lotta-Svärd-nimisen yhdistyksen perustaminen ei onnistuisi. Sen sijaan mikä tahansa "Maanpuolustuksen Naiset Ry"-tyyppisen yhdistyksen perustaminen onnistuisi.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 28.08.2004 19:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anonymous kirjoitti:
Lippis kirjoitti:
Eli Suojeluskunta-termiä ei käsittääkseni ole enää kielletty käyttämästä(rauhansopimus siltä osin ei päde), sen sijaan vanhan Suojeluskunnan keskeisimmät toimintatavat on nykyään keskitetty Suomen Puolustusvoimien piiriin ja alaisuuteen.


Tämä keskittäminen taidettiin tehdä jo joskus -20 ja -30 lukujen taitteessa. Joskus näihin aikoihin säädettiin laki suojeluskunnista joten yleinen käsitys villistä valkofacistien lahtarikaartista on väärä ja perustuu lähinnä -60 ja -70 luvuilla tiettyyn aatesuuntaan hurahtaneiden ihmisten maailmanselitykseen.


Jos muistetaan että Mäntsälän Kapina oli suojeluskuntaväen tempauksia niin voitaneen todeta että ei SK-väenkään historia nyt aivan tahraton ole. Samoin kyyditykset olivat aika lailla aktiivien SK-miesten tekosia nekin. Kyseessähän oli käytännössä pienimuotoisen vallankaappauksen yritys joka tosin onneksi raukesi ennen kuin ruumiita syntyi.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 28.08.2004 20:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

20-30 -lukujen tapahtumia pitää tarkastella tuon ajan taustaa vasten, ei niitä asiayhteydestään irroittaen ja tämän päivän arvoilla ja normeilla. Eivät tämänkaltaiset levottomuudet olleet mitään poikkeuksellisia maailmansotien välisessä Euroopassa, pikemminkin päinvastoin. Erilaiset maailmankatsomukselliset järjestöt ja poliittiset puolueet kokosivat omia sotilaalisia taistelujärjestöjä jotka ottivat ruumiitakin tuottavissa katutappeluissa yhteen. Näihin verrattuina suojeluskuntalaisten rötökset ovat tuskin maininnan arvoisia pikkurikkeitä.

Se että suojeluskuntajärjestöön kuuluvia ihmisiä osallistui lainvastaisiin toimiin ei riitä perusteeksi leimata koko järjestöä rikolliseksi ja mitätöidä sen kiistämätömät ansiot maanpuolustushengen ja ennen kaikkea taidon luomisessa ja ylläptämisessä.

Suojeluskunnastakin pitäisi pystyä keskustelemaan kiihkottomasti ja analyyttisesti viimeistään nyt kun ns. yleiset syyt lakkasivat olemasta yli kymmenen vuotta sitten tärkein julkista ajattelua, keskustelua ja mielipiteitä ohjaava voima.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 28.08.2004 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni keskustelu Suojeluskunnista, Lotta Svärd-järjestöstä tai Sotilaspojista on lähihistorian tapahtumien pohdiskelua ja tutkiskelua, jolla ei ole mitään merkitystä nykyään tehtäviin vapaaehtoista maanpuolustusta koskeviin suunnitelmiin. Kaikki kunnia kyseisille järjestöille ja niiden tekemälle korvaamattomalle työlle. Eletään 2000-lukua, ja toimitaan ajan olosuhteiden ja vaatimusten mukaisesti.
Mm. eri reserviläisjärjestöt jatkavat kunniakkaasti em. järjestöjen
työtä, mutta tämän päivän tilanteet huomioon ottaen.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 29.08.2004 17:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samaa mieltä. Ikävä kyllä kun vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön liittyvistä asioista keskustellaan poliittisella tasolla tietyt piirit vetävät natsikortin esiin ja alkaa puhe pussihousukaarteista ja itseladattavista kertatulikonepistooleista.

Koska keskustelu menee kumminkin loanheitoksi niin kannattaa tutustua todelliseen historiaan, ei tarkoitushakuisesti väritettyyn mielikuvahistoriaan. Tämä leimakirves on edelleen helposti käteenotettava lyömäase ja sitä vastaan ei toimi muu kuin faktat.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 29.08.2004 21:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Turha haikailla Suojeluskuntaa takaisin. Sillä on toki ansionsa mutta myös rasitteensa ja vastustajansa. Nyky-Suomessa Suojeluskuntatermin käyttö on vain turhaa riidanhaastamista vasemmiston kanssa. Retoriikka jyllää ja SK-toiminnan historiasta löytyy kyllä kritisoitavaa siinä missä Eläninaktivisteista ja Green Peacen toiminnasta. Poliitiikka taas on mitä suurimmassa määrin retoriikkaa ja mielikuvia.

Tästä syystä esimerkiksi kukaan viranomaisista ei suostu puhumaan vapaaehtoisen maanpuolustuksen kohdalla sen enempää Suojeluskunnasta kuin Suojeluskuntatoiminnasta.

Fiksummat ja vähemmän provosoivat termit ovat Vapaaehtoinen maanpuolustustyö tai Kodinturvajoukot. Viimeisin keksintö taitaa olla Maakuntajoukot. Sisältö näissä kaikissa on juuri sitä mita tarvitaan mutta ilman Oikeisto/Lahtarikaarti/Natsi/SuurSuomi/AKS-painolastia.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 01.09.2004 18:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lotta Svärd -nimi palasi käyttöön

Suomen naisten huoltosäätiö on muuttanut nimensä Lotta Svärd -säätiöksi. Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi uuden nimen kesäkuun lopussa. Lotta Svärd -järjestö lakkautettiin vuonna 1944, ja sen tilalle perustettiin Suomen naisten huoltosäätiö. Nyt, kun Lotta Svärd -järjestön lakkauttamisesta on kulunut 60 vuotta, säätiö on ottanut käyttöön alkuperäiseen järjestöön viittaavan nimen. Lotta Svärd -säätiön toiminta-ajatus on kuntouttaa ja avustaa entisiä lottia sekä vaalia lottaperinnettä.

Turun Sanomat 30.8.2004 10:31:32
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Sivu 7 Yht. 7

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com