OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Peurankyttäykksen ABC?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
paskiainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2005
Viestejä: 312

LähetäLähetetty: 31.07.2006 15:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

paskiainen kirjoitti:
Ampuuko joku teistä kyttäyspeuran makuulta? Jos näin on niin muutama mietelause olisi mielenkiintoista luettavaa......


Tarkoitin, että ampuja ampuu makuuasennosta seisovan tai kävelevän peuran. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
paskiainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2005
Viestejä: 312

LähetäLähetetty: 31.07.2006 15:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

paskiainen kirjoitti:
Ampuuko joku teistä kyttäyspeuran makuulta? Jos näin on niin muutama mietelause olisi mielenkiintoista luettavaa......


Tarkoitin, että ampuja ampuu makuuasennosta seisovan tai kävelevän peuran. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3960

LähetäLähetetty: 31.07.2006 19:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse on tullut muutama peura ammuttua makuulta, mutta ei ole tullut kytättyä kuin pari kertaa. Muistikuvat tästä on että käy niskan päälle ja vaatii hyvän alusen, kun nämäkin on ollut lumikelillä. Itse pystyn olemaaan pidempään liikkumatta kun istun. Yleensä tulee maattua ja odoteltua selällään ja kyljellään kyttäyskopissa, joskus on pieniä muistikatkoksia kun tulee nukahdettua Rolling Eyes .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Recce
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 526

LähetäLähetetty: 03.08.2006 19:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen jonkun verran peuroja makuulta ampunut. Kaikki pääsäntöisesti alkusyksystä, jolloin on vielä melko siedettävää maata maassa. Joitakin myös lähenemisen jälkeen. Yleensä makoilen ojaluiskassa heinänkorsi suupielessä katsellen taivaita. Välillä sitten käännytään mahalleen katselemaan olisiko ammuttavaa ilmaantunut.

Syynä tähän on ensinnäkin se, että joskus peurat alkavat käymään sellaisella pellolla jolla ei koppia tai tornia ole. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että ketään muuta ei kiinnosta pellolle mennä kyttäämään jolloin saa olla itse paikan valtiaana.

Toiseksi pääsee huomattavasti lähemmäs luontoa, ihan ruohonjuuri tasolle. Näin kyttäys alkaa jopa tuntumaan hivenen metsästykseltä, toisin kuin lämmitetyssä kopissa nukkuminen. Viime syksynä käveli kahdeksan peuran tokka kymmenen metrin päästä eivätkä merkanneet minua mitenkään. Maan pinnalla tarvitseekin olla huomattavasti tarkempana tuulen kanssa kuin tornista kytätessä.

Ampuminen on jonkun verran haastavaa, johtuen paikkojen puutumisesta. Bibodi helpottaisi asiaa vaan ei ole tullut hommattua. Lisäksi pitää olla tarkkana heinien sun muun kasviston kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
malen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Tam 2005
Viestejä: 65
Paikkakunta: helsinki

LähetäLähetetty: 30.10.2007 12:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kertokaapa pukkien ruokailuista tarkemmin. Toisinaan kirjoitetaan, että pukit eivät käy kasoilla lainkaan kiima-aikana vaan vasta metsästyskauden lopulla. Kyllä meidän saurassa aina pukkeja ammutaan heti alkusyksystä lähtien ruokinnalta.
Eli tarkoittaako tuo pukkien syömättömyys nimenomaan ja vain ns. valtapukkeja. Peruspukit siis käyvät ruokinnalla niinkuin muutkin peurat?
Kysymys: Oletteko ampuneet isosarvisia pukkeja Alkukaudesta/kiima-aikana ruokinnalta? (tällä ei tarkoiteta pellon reunassa tilannetta tarkkailevaa eläintä, joka ei siis ole syömässä) Itse olen ampunut vain yhden valtapukin ja se tuli ruokinnalle tammikuun alussa.
_________________
sitkeydellä voitetaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
paskiainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2005
Viestejä: 312

LähetäLähetetty: 31.10.2007 01:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ilmeisesti peuran kiima-aika on nyt aluillaan? Vielä tälläisin ainakin pikkupukin, valtapukin ehkä vasta naimapuuhien jälkeen, mutta se on vain oma solidaarinen näkemys muita pukkeja kohtaan.

Hyviä ilmoja on viikonlopuksi tulossa, sillä pakkanen saa esim. sokerijuurikkaan maistumaan omalla jahtipaikalla taivaalliselta. Olen myös ajatellut vaihtaa viikonloppuna patruunan kolmenollakasiin 9,7 gramman nostler n.t.p:hen. Vaikka etäisyydet on lyhyenlaiset. Tärkeintä on, että elikko löytyy melko läheltä. Tämä on puhtaasti eralle.netistä tehty kokeilupäätös! Peura tuppaa tulemaan omalla paikalle hieman ennen pimeyttä, vähän kuin leijona afrikassa haaskalle. Kun peura tekee lähtöä ruokintapaikalta on jo melko pimeää. Näin on käynyt omalla paikalla jokusen kerran.

Jos käytän lämmitysjärjestelmää kopissa niin tuon pelipaikalle kuumaa vettä 20-litran ämpäreissä. Sahasin ampuma-aukkoa pleksiin isommaksi, jatkuva huuru on ongelma ja en pidä avattavista luukuista, juuri näkemisen vaikeutumisen johdosta. Tykkään käyttää "jahtipussia" kylmillä keleillä.

Peuralla on mitätön kuuloaisti verrattuna kettuun, mutta taatusti ihmistä parempi. Olen välillä ihmetellyt korkealta kopista, että eikö se kuule mitään mutta enemmän se taitaa johtua hyvästä kopista jne. Samaten näkökyky korkealle on ihmeellinen, eläin ei huomaa 30 metrin päästä, vaikka heiluttelen sille suuresta ikkunasta. Haju lienee tarkka, tosin tuulen alta ja vielä korkeapaineelta eivät saa vainua läheltäkään tietenkään.

Mutta peuroissakin lienee monenlaisia yksilköitä kuin ihmisissä ja ketuissa.

Raottakaa kokemuksianne, meille hieman peuroista kokemattomille...

Uudessa M&K-lehdessä on juttua kalistimistä, hajuista, "märisijöistä", pilleistä jne. Itsellä on nyt peurakaave, pitäisi mennä kokeilemaan sitä pellolle kun ehtisi.

Yksi mikä luultavasti toimii on ketun kusi. Se meinaan toimii ketullekin(ketuillakin eri rooleja reviirin suhteen, naaraat ja urokset..."valtaurokset) ja uskon, että peurapukki luottaa repolaisen viekkauteen. Omalla paikalla peuroja tulee tunnin päästä, vaikka olisin itse talsinut ruokintapaikalla. Mutta tuleeko sinne sitten ne varovaisimmat yksilöt?

Olen seurannut, että peurat voivat alkaa omenoista, sitten ottavat juurikasta, sitten ohraa ja takaisin juurikkaisiin. Ne ovat vähän kuin lemmikkejä, varsinkin kun niitä katselee hyvinkin läheltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2004
Viestejä: 308

LähetäLähetetty: 31.10.2007 18:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä en ole kovin montaa kautta peuroja päässyt jahtaamaan, joten kokemusta ei isommin ole. Yhtään pukkia en kuitenkaan ole ampunut ruokinnalta. Kaikki on tulleet heti kauden alussa kesantopeltoon, mistä niitä on tullut napsittua 9.3:lla. Kerran tuli kaksi pukkia (8p ja 4p) ja lehmä ihan nippuna peltoon kauden alussa, joten kyllä ainakin ne pukit kimpassa liikkui, vaikka oli tyttöystäväkin mukana.

Kauden alussa peurat tulevat pellolle syömään vähän ennen auringon laskua. Siinä on semmoinen tunnin-puolentoista aika, minkä näkee seurata kävijöitä, mutta passissa pitää olla jo mielellään pari tuntia ennen hämärtymistä. Mitä aiemmin, sen rauhallisemmaksi peurat paikan tuntevat. Jos on kaveri apuna, kannattaa käyttää talvella, pimeään aikaan vanhaa kikkaa, eli että kaveri tuo passittajan kopille tai tornille autolla ja ajaa sitten autollaan pois. Näin siihen lähettyville ei jää mitään uutta ja outoa.

Vasat tulee aukealle ensin, lähes varomattomasti. En tiedä laittaako lehmä vasat tunnustelijoiksi vai onko kyse vain nuoren eläimen kokemattomuudesta ja jonkinlaisesta yltiöpäisyydestä. Vasa käy monesti pellossa parikin kertaa ennen lehmän ilmaantumista. Lehmä on varovaisempi. Jos on kaksosvasat, niin lehmä on tullut yleensä nopeammin peltoon kuin yhden vasan emä.

Sitten kun peurat alkavat käymään talven tultua paremmin ruokintapaikalla, niin pukit tulee niin myöhään tai vasta aamuyöstä, etten ole niitä nähnyt. Aina on ollut ruokinnalla iltaisin kävijät lehmiä ja vasoja. Jäljistä päätellen pukkeja käy kuitenkin, mutta ne tulee joskus myöhään yöllä tai aamuyöllä.

Nopein kytiskeikka oli muutaman vuosi sitten tammikuun alussa, kun joskus 7-8 aikaan illalla kävelin passiin, laitoin reppujakkaran kuusen oksista tehdyn näkösuojan taakse, istuin siihen, latasin aseen ja muutaman minuutin tähtäilin kiikarin läpi kaurakasaa, niin vasa loikkii kasalle. 308 Oryxi pysäytti vasan. Auton oven kiinni laitosta meni n. 15 minuuttia siihen, kun vasa oli nurin. Pidin varmasti ääniä passiin metsän läpi kävellessä, mutta ei vasa niistä tuntunut piittaavan tai sitten se juoksi jostakin tosi kaukaa syömään.

Jos kaksoisvasoista kaataa toisen ja on tarkoitus saada toinenkin, kannattaa mennä seuraavana iltana samaan paikkaan kyttäämään samoihin aikoihin tai vähän aiemmin. Usein lehmä käy katsomassa seuraavana iltana, jos vasaa löytyisi ja sen mukana tulee se toinen vasa.

Tammikuun lopulla on vasat hyvänä ruokavuotena jo aika isoja, mutta ne erottaa omasta emästään vielä selvästi, jos on lunta maassa ja näkee vertailla niitä siinä ruokinnalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NiCo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2007
Viestejä: 361
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 03.11.2007 21:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kysymys vanhemmilta konkareilta!!
Miten peura tykkää liikuskella ku on ihan just tullut ensilumi maahan, sii liikkuuko heti ensilumella mitenkä mielellään??
_________________
''Hirvikoiramies NiCo''
Ammattimetsästäjä Thomas Ekberg
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3960

LähetäLähetetty: 04.11.2007 18:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä ainakin eilen illalla ja yöllä liikku. Tuli sitten ammuttua tämän kauden ensimmäinen peura 3+4.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pastrana
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Tou 2006
Viestejä: 230
Paikkakunta: Varsinainen Suomi

LähetäLähetetty: 04.11.2007 18:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole vanhempi konkari, mutta kävin päivällä ruokintapaikalla ja jälkiä löytyi uudesta lumesta ihan samalla tavalla kuin ennen lumia savesta.

Ja ruokintapaikka on siis perustettu vasta heinäkuussa.
_________________
Juujuu... mitämittäää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bow-shooter
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Syy 2007
Viestejä: 194
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 05.11.2007 16:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En minäkään mikään vanha tekijä ole,mutta kyllä ne mun mielestä pari päivää ens lumen jälkeen vähän arempia on, tulee myöhemmin peltoon esim. Toisaalta kun on lunta niin näkee pitempään ja sehän tietää elikoille herkempää hengen menoo Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jahtipäällikkö
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Jou 2006
Viestejä: 93
Paikkakunta: Seinäjoki/Nurmo

LähetäLähetetty: 08.11.2007 22:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viikon aikana oon saanu elämäni ensimmäiset peurat x 2 vasaa Very Happy Kyllä nyt on suu messingillä Very Happy Ruokailupeltoon ammuin käyttäen houkutuspillejä!Oletin et pillit autto ku elukat tuli tavallista aiemmin peltoon kuikuillen minun suuntaan!Mut voipi olla että sattuivat tulla vaan aiemmin!Pukkeja siinä on pyöriny mut tulevat vaan niin myöhään ettei näe ampua mut ku lumi tuloo nii mä ne siitä költtään Twisted Evil
_________________
En mäkään täyrellinen oo multa puuttuu vaan heikkouret!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pepetus
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 30 Lok 2007
Viestejä: 99
Paikkakunta: P-häme

LähetäLähetetty: 09.11.2007 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jepjep, kohta lähtee koppi pellon reunaan, missä jo jalusta oottelee yksiöö päällensä. Lupaili ens viikolle jo pakkasia ja toivottavasti tuo luntakin maahan asti täälä etelässäkin....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pepetus
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 30 Lok 2007
Viestejä: 99
Paikkakunta: P-häme

LähetäLähetetty: 20.11.2007 08:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän taas noi kelit vaihtelee, maa mustana, mut eipä o kyllä ollu isompaa ruuhkaa ruokinnallakan. Uudella paikalla yhden yksinäisen ison jälki vilja automaatin vierestä. Vanhoilla ruokintapaikoilla käy jo jokunen elukka, mut metissä on viä ilmeisesti riittävästi apetta kun ei isompaa liikettä o ollu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fygy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2007
Viestejä: 935
Paikkakunta: Ryttylä

LähetäLähetetty: 20.11.2007 08:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo o !&%¤#"! ku taas tuli vesikelit ja vähäinenkin lumen härmä lähti heti on taas niin !&%¤#"! pimeetä tulisnyt kunnolla lunta ja pikku pakkanen ni olis ihan erimeininki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 5 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com