OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vesilintupatruunakokeiluni 2004: Laillisilla jahtiin
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 48, 49, 50  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Mika.K
Vieras





LähetäLähetetty: 09.09.2004 08:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Edellisvuosina hyväksi havaitsemani Wisun 12/76 3 dyrlock teräspaukun huonon saatavuuden takia piti testailla tänä vuonna muita teräspaukkuja.
Remaria tuntui olevan kaupoissa, joten aloin testailla sitä. Sopivalla supparilla sain kuvion todella hyväksi. Käytännössä paukku osottautui todella hyväksi. Sorsat tulivat alas vielä todella pitkiltä matkoilta(50m). Itsestä tuntuu, että Winsun ja Remarin 12/76 teräspaukuilla tulee sorsat paremmin alas kun lyijyllä. Teräspaukulla kyllä ampuu helposti myös ohi, johtuen tiukasta kuviosta. Haavakoita ei tullut yhtään, joko menee ohi(ei mitään merkkiä osumasta) taikka rättinä alas.

Todella harmi, että Winsun teräspaukuilla on todella huono saatavuus. Osaako kukaan sanoa missä olis myynnissä 12/76 Winsua?
Takaisin alkuun
Hannes
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1194

LähetäLähetetty: 09.09.2004 17:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ostin juuri Roissa Ollin Erästä teräskuteja koeponnistusta varten, Winsun drylokia 12/76 ja 12/89 sekä Remarin 12/70:stä. Katotaan miten soveltuu...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vituxmän
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Kes 2004
Viestejä: 286

LähetäLähetetty: 10.09.2004 13:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kylläpä on (valitettavasti) aikalailla samansuuntaisia kokemuksia kuin Nihiksellä...

Mulla kanssa sorsapaikat kortilla, ja persana kun ei oo oikein aikaakaan.No viksuna miehenä ittelin älysin että vuokramaillehan se on lippastava jos meinaa sorsanluita imeskellä tänä syssynä.
Eikun vaan kauppaan hirmusen kolikkopussukan kanssa ( lasten säästöpossu Embarassed ) ja kysyin ".. niitä sorsapaukkuja .."
" Ihanko oikeita sorsapaukkuja ? "
" No niin no niin niitä .. "
" Ei niitä kukaan enää kysy, ei ole muuta kuin Hubertuksen sinkkiä.."

Naama punasena ostin yhden askin, kotona otin panoksen käteen ja luulin että on unohtunu haulit pois kun on niin kevyt...
Siihenpä se lopahti oikeestaan koko into, vaan oottaakaapa ens syksyä kun on rautaa ampuva havelikko ja panokset haettu 500 kilsan päästä niin nähdään mistä kana pissii.
Aika moni samanikäinen sälli jonka kanssa on vuosikaudet metästelty välillä uupumukseen asti viimeiset rahat pensaan ja panoksiin pistäen on tuumannu että ensin loppu koko sorsastus, sitten alko tympimään kanalintujahti ja nyt on mukavampi raapia genitaaleja sohvalla ja kattoa vaikka noriko souta Evil or Very Mad

Toivottavasti saadaan uusi sukupolvi metsästäjiä jotka eivät edes pähkäile tälläisiä haulimateriaali hommia, onneksi on tommosia testaajia kuin Lahtinen ( thumbs up Exclamation )
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20222
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 13.09.2004 09:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sattui muuten siinä mökillä ensimmäistä kertaa käteen Elokuun M&K. Tuossahan oli tehty vastaavantyyppistä testiä ja puitu korvikemateriaaleja. Koelaukaukset oli ammuttu savitiiliin ja maksimaalinen upotus oli mitattu (Itseäni olisi kiinnostanut vielä tuo prosentuaalinen upotus, eli missä suhteessa osuneita hauleja on eri syvyyksillä. Esimerkiksi Hevi-patruunoissa voi olla mukana hyvinkin isoja hauleja ja tämä saattaa vääristää upotusta, jos tuijottaa vain maksimia).

Ainakin itselleni alkoi tuon artikkelin myötä kirkastumaan tämä korvikemateriaalihomma hieman paremmin. Tuossa jo aikaisemmin nimimerkki leksa valoitti Hevi-maailmaa.

Tilannehan on lyhyesti kaiketi seuraavanlainen:

Näitä wolframisekoitepaukkuja on tehty ainakin kahdella tapaa:

- Sotkemalla wolframia muoviin.

- Sotkemalla wolframia nikkeliin ja rautaan.

Kaiketi ainostaan jälkimmäisellä tavalla saadaan sikakovia ja noita lyijyä raskaampia hauleja? Eli ei taida olla yhdentekevää minkämoisia ”tungsteneja” ostaa, jos haetaan ihan maksimaalista upotusta? Itse asiassa taitaa olla mahdoton tietää, mitä wolframiin on sekoitettu, tuossa patruunoiden ostovaiheessa. Paitsi että Hevi on rekisteröity tavaramerkki ja noissa on kyseessä nuo lyijyä raskaammat varmuudella.


Kenttäkokeet jäivät viikonloppuna lintujen yhteistyöhaluttomuuden takia melkoisen suppeiksi Smile.

Yksi varis erehtyi liihottelemaan luodon yli, mutta koska se saapui takakatveesta tuli laukauksessa vähän kiirus ja matkaakin oli ”jonkin verran”. Kaveri seurasi laukausta viesressä ja totesi, että olipa ravakka pöläys. Varsi tuli aivan myttynä alas. Itse epäilen tuon ankaran pöläyksen syyksi sitä, että haulit sujahtivat kokonaan kropasta läpi ja tekivät myös ulostuloreiät.

Patruunana Kentin Impact 12/76.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20222
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 22.09.2004 12:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Syksyn mittaan aatokset ovat kääntyneet vähän seuraavanlaiselle kehityssuunnalle.

Kenties jatkossa tulee hommattua customsupistaja väljyydessä light imp tai improved cylinder. Lähinnä juuri harvemman parven saamiseksi noille aika yleisille kuvastusholleille. Jaa miksikö customsupistaja: Ensinnäkin piipun ulkopuolelle ulottuva supistaja on todella cooool Smile. Oikeastaan tuollainen pitkä supistaja on pirun nopea ja helppo vaihtaa ilman työkaluja tarvittaessa.

Toiveissa on tietysti, että omassa eräliikkeessään pääsisi joskus valitsemaan vesilinnustuspatruunoita vaikka oheisesta valikoimasta…

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/index/index-display.jhtml?id=cat540016&navAction=push&navCount=1&parentId=cat540016&parentType=subcategory&rid=&_DARGS=%2Fcabelas%2Fen%2Fcommon%2Fcatalog%2Fcategory-link.jhtml_A&_DAV=MainCatcat20712
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hannes
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1194

LähetäLähetetty: 22.09.2004 12:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävinpä päivänä muutamana luumuilemassa Winsun sivuilla ja siellä joillekin High Velocity-patruunoille lupailtiin jopa 1550fps nopeuksia (3ft etäisyydellä), se tekee reilut 470m/s!!!

Vähin tässä itekki aloitellu teräskutien kokeilua, vielä on hakusessa kunnon käynti. Kuolaamaan pistää tuommoset sivustot.

Reilusti plussaa Roissa Ollin Erä ja kalastus- nimiselle alan putiikille! Lämmittää testaajan mieltä ja säästää rahoja kun voi ostaa patruunoita kappaleittain testejä varten, ei tarvi ostaa koko rasiaa. Jäisi epäkelvot vajaat rasiat vain nurkkiin pyörimään. Huomattavasti mukavampaa kokeilla myös laadukkaita/hintavia kuteja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lingvisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 116

LähetäLähetetty: 24.09.2004 12:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käytin sorsajahdissa pitkään pelkästään parannettua sylinteriä ja rautahaulipanoksia. Tähän yhdistelmään päädyin omien kuviotestiammuntojeni perusteella. Erityisesti ilta- ja aamulennoilla käytän samaa yhdistelmää edelleenkin.

Nyt vähitellen on tullut hommatuksi suppeitakin custom-rautahaulisupistajia, joilla niilläkin on saalista alkanut tulla.

Mutta nyt kun itsellä on kunnon kamppeet, ongelma on juuri tuo mitä Lahtinen ja Hannes edellä toteavat panosten saatavuuden suhteen. Kun saisi edes muutaman rasian noita erilaisia High-Velocity-panoksia. Sieltä saattaisi löytyä sellaisia supistaja-panosyhdistelmiä, että niillä pärjäisi pitkälle tulevaisuuteen sekä hanhi- että sorsapasseissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ikuinen Aloittelija
Vieras





LähetäLähetetty: 24.09.2004 13:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lehteä lainatakseni: Vismutti (Bi)
Puhtaana melko haurasta. Alkuvuosina Eleyn Englannissa valmistamat
haulit olivat turhan kovia ja hauraita antaen varsinkin suppeaksi poratuista
piipuista huonohkoja osumakuvioita osan hauleista hajotessa "pölyksi".
Tämän havaittua nykyisiin vismuthauleihin käytetään lisänä tinaa, jolloin lajeerinki on enemmän lyijyn kaltaista muotoutumiseltaan ja osumakuviot sekä teho ovat parantuneet.
vismutti ominaispaino 8,9g/cm"2.

Kauppaan mennessä kannattaa tarkistaa, ettei ole mitään vanhaa varastoa myynnissä.
Meinaa tuli syksyllä omia kokemuksia tost Eleyn vismuntista. Heitä mielummin kokonaisena jos on tarkka käsi parempi teho vaikutus.
Ei siitä sen enempää!
Takaisin alkuun
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20222
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 24.09.2004 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itseäni kiduttaakseni kävin tuolla linkintakana katsomassa noita patruunoita ja niiden hintoja. Itselläni on ollut sellainen käsitys, että nämä ovat ihan sikakalliita, eikä niitä saada siksi suomeen.

Olen ostanut noita Remingtonin nitro steelejä 12/76 mitassa tänä syksynä noin euron kappalehintaan. Siispä nopeasti räknäsin parin muunkin 12/76 patruunan hinnan suhteutettuna tuolla remarin hinnalla --> Eli jos kulut olisivat samoja, niin ohessa noinhintoja, mitä nuo täällä maksaisivat:

Eli verrokki Remington nitro steel 12/76 noin euro per pala.

Arviot:

Winsu supreme 0.88e

Winsu expert 0.5e

Kent fast steel 0.46e

Federal ultra shock 1e

Federal tungsten iron 1.04e

Remari hevishot 3.2e


Vähän näyttää siltä, että heviä tuskin saadaan inhimilliseen hintaan tänne, mutta rautarintamalla olisi varmasti potentiaalia melkoisellekin kysynnälle, jos joku näitä repertuaarissaan tarjoaisi vaikka yllämainittuihin hintoihin?

Voi silti olla, että laskin väärin…

Kuriositeettina, että Winsun expert high velocityä saisi tuon kaavan mukaan 1550ft lähdöillä ja 3.5 tuuman hylsyyn pakattuna alle euroon pala… Aaaargh.

Luulisi, että tässä alkaisi olla jo jollekin liikkeelle bisnescasea, jos myisi volyymia eikä koittaisi riistää hinnoilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hannes
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1194

LähetäLähetetty: 27.09.2004 15:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuota odotellessa Lahtinen.
Soittelin tosiaan Hjorthille asiasta ja meinasivat selvitellä saatavuuksia ja hintaa. Vielä ei luvannut että niitä tulee, muttei tyrmännytkään.
Ovat kuulemma masentuneet teräshaulikutien huonosta menekistä lyijyhaulikiellon astuttua voimaan. Metsähallitus ja jotku yksityisetki kun ovat kieltäneet niiden käytön maillaan metsätaloudelle aiheutuvien ongelmien takia. Olivat kuulemma saaneet myydä monta vuotta niitä patruunoita, joita olivat ennakkoon tilanneet lyijykiellon varalle.

Mutta aktiivista kyselyä siihen suuntaan niin jos se siitä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hande
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 2030
Paikkakunta: Gunbarrel, CO

LähetäLähetetty: 27.09.2004 16:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen; mistä saa noin halvalla Federalin tungsten iron paukkua ? 12/70, 12/76 vai mikä ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20222
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.09.2004 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kas, olin katsonut laatikkokoon väärin. Eli vastaavalla tavalla laskettu estimaatti olisi noin 2.5e.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MustaRuuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 722
Paikkakunta: Merikarvia/Pori

LähetäLähetetty: 30.09.2004 12:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoinen testi.

Itselläni ei ole kuin myönteisiä kokemuksia cleverin hevi-shotista.

Reilusta 30 metristä sinkityn kattopellin läpi niin että naskahti ja kuvio tiheä.

Ihmeteltiin vaan että ei kuulunut lyijy haulien omaamaa meteliä hauliparven pelliin osuttua vaan pienen pieni risahdus.

Hiuka ihmeteltiin että menikö kaikki ohi mutta totuus oli mustaavalkoisella ja pellissä oli reikiä.
_________________
Pellon laitaan kuljin.Lukon suljin,olin huoleton.


Viimeinen muokkaaja, MustaRuuti pvm 05.09.2006 01:55, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 30.09.2004 21:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Tässä on kyllä raaka peli. Jos kyttää vaikka kettuja haaskalta tai ampuu lintuja puuhun pystykorvalta, niin kannattaa mielestäni kokeilla (Edellyttäen, ettei piittaa sahamiesten kiroilusta) Smile


Miten tämä HeviShot käy EI rautahaulikelpoisiin haulikoihin? Itsellä on morsiamena Tikka M07 -haulikkorihla vaihtosupistajilla ja sitä tuskin on v. -73 suunniteltu rautahauleille. Ase kulkee mukana niin kanalinnustuksessa, hanhimetsällä ja jänisjahdissa kettu- ja ilvesjahdista puhumattakaan. Kestääkö ampua HeviShottia M tai IC -supistuksella?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jarih
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 2086
Paikkakunta: Kirkkonummi

LähetäLähetetty: 30.09.2004 22:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hevi-Shot on tarkoitettu rautahaulikelpoisiin haulikoihin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Kokeet ja testit Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 48, 49, 50  Seuraava
Sivu 5 Yht. 50

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com