OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sairaskohtaukset hirvimetsällä
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14825

LähetäLähetetty: 16.11.2007 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

eero kirjoitti:
täytyisi laittaa yläikäraja tohon metsästykseen,näyttää tuottavan melkosta huolta nuorempien keskuudessa noi vanhat papat.


On seitsenkymppisiä, jotka ovat täydessä kunnossa ja on nelivitosia, jotka ovat niin rapakuntoisia, että saisivat remontoida itseään vuodenpäivät ennen metsään menoa... Ei siis yläikärajaa, mutta esim. sellainen koe, joka karsisi huonokuntoiset ja alkoholistit pois metsästä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
olsa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2006
Viestejä: 3024

LähetäLähetetty: 16.11.2007 22:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
eero kirjoitti:
täytyisi laittaa yläikäraja tohon metsästykseen,näyttää tuottavan melkosta huolta nuorempien keskuudessa noi vanhat papat.


On seitsenkymppisiä, jotka ovat täydessä kunnossa ja on nelivitosia, jotka ovat niin rapakuntoisia, että saisivat remontoida itseään vuodenpäivät ennen metsään menoa... Ei siis yläikärajaa, mutta esim. sellainen koe, joka karsisi huonokuntoiset ja alkoholistit pois metsästä...


Eipä ihan pidä teiän teoria paikkaansa, kyllä siellä kerrottiin muutama sivu taaksepäin tapaus missä olin lähellä.
Piileviä vikoja on alta 50 kymmisilläkin, tulevat esille vaativissa olosuhteissa. Ketä mettämies kieltää kun hirvi lähestyy, sydän naksuu päässä ja korvissa. Ellei naksu ei ole tosi hirvimies, tai ei ole rehellinen.
Se kuuluu pompottaa vähän kovenpaan, rata-ampujatkin ovat asian myöntäneet. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
zenith
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Mar 2007
Viestejä: 20
Paikkakunta: Pirkanmaalla asutaan mutta metsästän Sisä-Savossa ja Villi Pohjolassa

LähetäLähetetty: 21.11.2007 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
zenith kirjoitti:

Kokemukseni mukaan hätäkeskuspäivystäjä ei välttämättä osaa tiedostaa sitä, ettei autolla pääse asiakkaan läheisyyteen. Tästä on kirjoittaneella valitettavasti muutamia kokemuksia takana.


Tästä tuli mieleeni, että kysäisenpä asiantuntijalta, jos sopii.

Miten maastoon tulee oikeaoppisesti hälyttää apua? Kun hätäkeskukseen soittaa ja sanotaan vaikka, että sieltä kysytään osoitetta, niin kelpaako silloin koordinaatit? Meillä kävi viime vuonna siten, että yksi mies piti saada pois metsästä sydänvaivan vuoksi, ja tällöin meinasi tulla aivan oikea konflikti hätäkeskuksen ja soittajan välillä kun hätäkeskuksessa ei meinattu uskoa, että paikkaan ei ole osoitetta ja kyseinen paikka sijaitsi jossain noin parin kilometrin päässä tiestä (selkeän maastonkohdan läheisyydessä kuitenkin). Siis soittaja ja vastaaja olivat konkreettisesti eri maailmoista...

Vaikuttaako tähän vielä enemmän se, jos hätäkeskustoimintaa keskitetään jatkossa?


Hälytyksen vastaanottajan pitäisi aina olla se selvittävä osapuoli, kuten esim. osoitteen selville saamiseksi tai avun laadusta. Uusi hätäkeskuksen ohjelmisto kaipaa osoitetta ja sellaistahan ei ole olemassa keskellä metsää. Tällöin tulee kysymykseen antaa lähistöllä kulkevan tiennimi ja mahdollisesti arvioitu numero, tai kahden tunnetun tien risteys yms. Kordinaatit auttavat myös, mutta kaikki on yleensä hyvin paljon kiinni hätäkeskuspäivystäjän ammattitaidosta. Vaikka ei olisi mitään tietoa lähimmästä tiennimestä, sijainnista yms (vrt. eksyksissä) niin on mahdollista paikallistaa soittajan kännykän perusteella suhteellisen tarkka sijainti. Tämän voi tehdä vain hätäkeskus. Selvittämällä saatu tarkkuus vaihtelee paljon läheisten linkkejen määrästä ja sijainnista. Jossain tapauksissa se voi olla todella tarkka. Vähänkin epäselvissä "osoitteissa" kannattaa pyytää ensimmäisenä paikalle saapuvaan vasteeseen suora puhelinyhteys, joka helpottaa avun perille pääsyä huomattavasti.


Mikäli sairaskohtaus, vammautuminen yms tapahtuu metsässä ja kauempana tiestä olisi hyvä lähettää kahden - kolmen henkilön ryhmä vastaan kyytiautoa ja/tai muuta lisä vastetta. Tämä sen takia että vasteita saattaa tulla 2 - 3 ja varsinkin maaseudulle ne yleensä saapuvat kohteeseen eri aikaan. Olisi siis oppaita neuvomassa eri vasteiden henkilöstöä tapahtumapaikalle.

Jo koulussa opittujen tietojen kertomisen lisäksi on tarpeellista kertoa matka ja maasto tapahtumapaikalle, jotta hätäkeskus osaa hälyttää tarvittavia vasteita riittävästi. Koskaan niitä ei ole liikaa mutta niiden vähäisyys on jo huonompi asia.

Aspiriini ja haavansidontatarvikkeet eivät vie repussa paljon tilaa ja ne olisi hyvä olla jokaisella mukana. Aina ja kaikkialla on ensiaputaidoista hyötyä kun sairakohtaus ilmenee jollakin.


Mielestäni on aivan höpö höpö puhetta, että olisi jokin ikä yläraja metsästykseen. Mikäli puhutaan perusterveestä henkilöstä ja sydänperäisestä sairaskohtauksesta niin iso osa heistä ovat 40 - 50 vuotiaita joille se tulee yks kaks yllättäen kuin salama kirkkaalta taivaalta.
Mikäli aikaisemmin on todettu jokin sydänperäinen sairaus niin metsästyksen suorittamisesta kannattaa keskustella lääkärin kanssa ja sen jälkeen päättäköön jokainen itse, mitä tekee. Ei me valikoida tai jätetä ketään pulaan sen takia, että tapahtuuko sairakohtaus kerrostalossa vai passissa.

Kaikki uudistukset tähän mennessä ovat menneet huonompaan suuntaan, poislukien Virven (viranomaisverkko) käyttöönottoa. Hälytysviiveet hätäkeskuksesta hälytyksen saajille ovat kasvaneet. Samoin sairakohtaus ilmoitukseen saattaa vastata poliisi, jonka puhelinneuvot hoidosta tai sen aloittamisesta voivat olla puutteellisia.

Vastaan kyllä esittämiinne kysymyksiin siltä osin kun osaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
Sivu 4 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com