OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ase&Esittely: Hankimme drillingin, ehkä…
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 62, 63, 64  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
weawer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tou 2006
Viestejä: 204

LähetäLähetetty: 10.01.2008 17:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaurispukki...täällä on kohtalotoveri! Vuoden verran näitä keskusteluja lukeneena on nyt sitten drillingin aika. Ennen pidin asetta painavana/kömpelöna ja olin päättänyt että ei ole mitään järkeä maksaa toisesta haulipiipusta maltaita mutta...mutta...nyt jälkeenpäin kun on lukenut näitä juttuja niin tulee vaan mieleen että miksi en ole ennemmin hankkinut drillinkiä Wink Jospa asia saataisiin korjattua tässä parin viikon sisällä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16693

LähetäLähetetty: 10.01.2008 18:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri noin siinä käy, eli sanoisiko, että liha on heikko. Kaksi päivää tässä harjoiteltu nostoja drillingillä, niin että olokapiät on kippeet. Rolling Eyes
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
weawer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tou 2006
Viestejä: 204

LähetäLähetetty: 10.01.2008 18:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hintaahan tuolle aseelle kyllä tulee kun illat pitkät kyttää ilmoituksia niin ohimoita jomottaa niin pirusti. Noh, paketti buranaa päivässä pitää lääkärin loitolla...Ongelmana on valinnan vaikeus, Merkel/Suhl 95S 20/76-5,6X50R tai Krieghoff super dural 12/70-5,6X52R. Ase on tulossa kanalintu hommiin joten mielellään tuo luotipiippu saisi olla tuota kokoluokkaa. Molemmat aseet priima kuntoisia mutta kun en ole ikinä nähnyt kumpaakaan "livenä" niin vaikea tietää kumpi noista sopii paremmin Confused . Onko kellään tietoa noista perän pudotuksista näissä aseissa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 10.01.2008 19:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Luulenpa että hankinnan kannalta olennaisempaa kuin perän pudotus (joka on helposti jälkeenpäin muokattavissa sinulle sopivaksi) on patruunoiden saatavuus noihin kaliibereihin. On nimittäin niin että ampuvat eri luotia keskenään. Muistaakseni on niin että 5,6 x 50R vastaa ominaisuuksiltaan käytännössä .222:a ja ampuu myös samaa luotia. Patruuna on ollut Ruotsissa aijemmin erittäin suosittu mutta nykyisin monet myyvät aseensa pois ja hankkivat tilalle isompireikäisen (usein 7 mm luodilla) joka on käytöltään monipuolisempi. Tuossa toisessa on isompi luoti ja sen saatavuus on huomattavasti hankalampaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
weawer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tou 2006
Viestejä: 204

LähetäLähetetty: 10.01.2008 19:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Panosten saatavuus on selvitetty ja sen puoleen ei ole väliä kumman ottaa. Monipuolisuus juttu taasen ei minun kohdalla vaikuta kun ase tulee pelkästään lintujahtiin (pystykorva). Jos joskus tulee eteen hirvi/kauris hommat niin niissä käytän kivääriä. No joo, seppähän saa tukin muokattua mutta ajattelin vain että toinen saattaisi sopia paremmin heti kättelyssä. Luoti asiakin on selvitetty ja niinhän se menee että ampuvat erikokoista luotia ja tuo 228 luoti on hiukan vaikeammin saatavilla mutta onnistunee...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mky
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 724

LähetäLähetetty: 10.01.2008 20:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuon Krieghoffin baskyyli taitaa olla alumiinia, mikä kannattaa ottaa tällaisessa kestokulutushyödykkeen hankinnassa huomioon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaakko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2005
Viestejä: 117
Paikkakunta: Pieksämäki

LähetäLähetetty: 11.01.2008 13:44    Viestin aihe: . Vastaa lainaamalla viestiä

Tänne tulossa Saksasta myös 16/70 + 5,6x50R Mag. Myyjällä olisi ollut antaa satakunta panosta, mutta vain kymmenkunta kokovaippaista joten jätin sikseen kun lintuaseesta on kyse.

Muuta valmispatruunaa ei tunnu olevan kaupassa kuin Sellier&Bellottia, joten jos se ei käy niin täytyy kääntyä asiansa osaavan lataajan puoleen.

Kauaa ei asetta tarvinne enää odotella, rahatkin olivat jo kuuleman mukaan saapuneet perille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Asia kiinnostaa
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 54

LähetäLähetetty: 11.01.2008 13:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En nyt joulunaikaan käydessäni kysynyt mutta Häijäässä on ainakin ollut RWS:n pateja 5,6 x 50R.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wilkastus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 347

LähetäLähetetty: 11.01.2008 17:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minkälaista paukkua on 16/70 -miehet käyttäneet haulitorvissa? Tämänviikkoisen soittokierroksen perusteella valikoima ei ole huima, joskin riittävä ainakin pystärimiehille. Itselläni ajatuksena hommata drillinki mahd. hyvin lentoonammuntaominaisuuksin (onko sellaista Embarassed) Tämä tarkoittaa tapauksessani myös sitä, että haulipiipuista tulisi saada hajottavaa kuviota. 16 cal dispersantet tuntuu ainakin olevan vähissä markkinoilla. Mielessä on käynyt myös piippujen - ainakin toisen- avarrus.

Onko suosituksia hajottavan kuvion saamiseksi?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
x-matsa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2005
Viestejä: 219

LähetäLähetetty: 11.01.2008 21:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rotweill waidmansheil ja winsun super speed toimi omassa,valikoimaa kyllä on kuustoistasiin yllinkyllin,paremmin kuin 20/76:seen.Itse olen tehnyt hajotuspateja hyvin tuloksin leikkaamalla stuukkauksen pois,ja tekemällä kaljatölkist
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Havulintu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 196
Paikkakunta: Kukertajaissuo

LähetäLähetetty: 12.01.2008 01:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Weawerille sen verran, että en ole nyt aivan varma mikä on tuo "Krieghoff super dural" pyssy mistä puhuit, mutta jos kyseessä on malli "plus" dural versiona niin kehotan miettimään kahdesti. Ase on muuten ihan hyvä, mutta jos metsästät lintuja niin plussan viritin ei ole paras mahdollinen ratkaisu lintuhommiin. K:n malleista kannattaa etsiä sellaisia, joissa haulipuoli virittyy erikseen eli aseen taittuessa (esim.Trumpf). Pomppulinnuissa olet "plussalla" aina jäljessä tai jos kuljet ase koko ajan vireessä olet vaaraksi muille. En itse myöskään pitänyt "Plussan" perästä. Makuasia tietenkin...
_________________
"Korpikankailla möyrii karhu, iso musta elävä, kyrmyniska..."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 12.01.2008 13:54    Viestin aihe: Tottumuskysymys Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen poppulintuja ampunut rantapusikoista kolmattakymmentä vuotta. Yleensä haulikolla, Plussa on ollut lainassa parina päivänä ja Trumpf on itsellä. Plussa ei ole yhtään hitaampi todellisessa käytössä kuin Browning 425 ainakaan mulla. 425 on kuitenkin itselleni parempi, koska yleensä drillingit on aika suppeasti ampuvilla putkilla ja pomppulinnut ammutaan usein aika tiheistä paikoista lyhyiltä etäisyyksiltä. Toi viritys on tottumiskysymys. Esim itselläni on niin vähän kokemusta tukin sivussa olevasta varmistimen käyttövivusta (taitavat kutsua Greeneriksi), että on parempi heittää aseella kuin ampua. Ei aseessa ole vikaa en vain osaa käyttää sitä.

Noista Krieghoffin dural aseista kertovat saksalaiset niiden viimeisen 25 vuoden aikana valmistettujen olevan hyvin kestäviä lintukalipereilla. Eli noin 7mm tai 8x57IRS ovat vielä turvallisia valintoja. Vauriot joita on on vaikea korjata ovat lähinnä kaatumisista johtuvia. Jos joku tälläisen väljäksi ammutun löytää niin korjaus maksaa yleensä luokkaa 200-350€.
Noille 5,6 millisille dural (tai ergal) runkoinen ase on turvallinen valinta. Krieghoff ja Heym antavat niille 10 vuoden takuun. Ruotsista ostetussa teräs Merkkelissä on takuutodistuksen mukaan 2 vuoden takuu en tiedä kuinka Suomessa. Saksassa se on kuulemma pidempi. Kevytmetallirunkoisten aseiden huono maine johtuu -50-60 luvulla valmistetuista drillingeistä, joissa oli ongelmia lähes valmistajasta riippumatta. Ne pyrittiin tekemään niin kevyiksi ja siroiksi kuin mahdollista. Materiaalin ominaisuuksien vaihtelu oli kuitenkin liian laaja käytetyille mitoituskriteereille, kokemusta ei ollut tarpeeksi. Vieläkin kevytmetallirunkoiset aseet ovat käytettynä lähes 25% halvempia kuin teräsrunkoiset. Ruotsi on poikkeus, siellä kevytmetallirunkoiset ovat lyöneet itsensä läpi. Niihin luotetaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Kaurispukki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Tou 2006
Viestejä: 47
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 12.01.2008 20:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin, kiekkoja on nyt kokeiltu uudella drillingillä. Vasta- ja myötäkiekkoa, matalaa sivukiekkoa, läheltä ja haukaa, hiljaa ja kovaa. 50 kiekkoa 4 pummia.

Nyt voisi olla sopiva hetki laittaa metsästyshattu mikroon ja ketsuppia päälle.
Ihannehaulikkoon nähden hieman on raskas mutta kyllä perkule tämä yksilö
käy mulle hyvin haulikkona. Huhhuh.... kyllä sitä välillä voi olla aika väärässä
näkemystensä kanssa...

Kyllä taitta olla tässä asiassa sellainen juttu että aseen näppäryys ja tukin muotoilu
on aika paljon oleellisempaa kun piippujen määrä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 12.01.2008 21:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"50 kiekkoa 4 pummia"

Ammuitko nuo pummit juoksuun vai seisoivatko paikoillaan ? Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaurispukki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Tou 2006
Viestejä: 47
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 13.01.2008 00:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä ne ilmassa matkusti... Smile Pitää kuitenkin muistaa että englannista opittu tapa mennä heittimen etumaastoon alaviistoon muuttaa tilannetta aika radikaalisti helpommaksi trappiin ja skeettin verrattuna. Ampumatilanne on huomattavasti rauhallisempi, joten tulokset ei tietenkään ole vertailukelpoisia. Mutta todistaa kuitenkin sen että tukki sopii mainiosti.

Jopa ennemmin Merkelin haulikolla vaikeuksia tuottaneet matalat sivukiekot meni hyvin rikki,
ilmeisesti haulikko on hieman "yläkäyntinen" ja drillinki menee suoraan jyvän päälle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 62, 63, 64  Seuraava
Sivu 12 Yht. 64

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com