OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

EWB?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Konu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 117

LähetäLähetetty: 19.01.2008 19:11    Viestin aihe: EWB? Vastaa lainaamalla viestiä

Mitä tarkoittaa lyhenne EWB, joka on vähän jokaisen eu-maan aseliikkeiden tai myyntipalstojen lupaa vaativien artikkelien perässä?
Eli minkälainen lupakaavake pitää täällä päässä hakea että puhutaan samasta asiasta ? Onko kellään jakaa tietoa kokemuksista eu:n sisäisistä hankinnoista tarvikkeiden osalta? Onko yhtään helpompaa kuin kokonaisten aseiden osalta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TRK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Mar 2006
Viestejä: 978
Paikkakunta: Vehkalahti

LähetäLähetetty: 19.01.2008 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

EWB on saksalainen ostolupa.

Polliisin Web-sivustolla on suomenkielinen versio hankintaluvan EU-lomakkeesta. Se maksaa muistaakseni jotakin ekstraa, ja se pitää lähettää myyjälle, joka maksaa taas jotain ekstraa paikalliselle viranomaiselle ja saa sen esittämällä vientiluvan.

Luvanvaraisten härpäkkeiden EU-maasta hankintaa varten tarvihet siis suomalaisen hankintaluvan aseelle/luvanvaraiselle osalle/a-tarvikkeille sekä tuon EU-lomakkeen.

Polliisin Web-sivuilta löytyy lomakkeita sekä tietoja ja asemalta itse kysymällä varmasti vielä lisää, samoin kuin käytännön ohjeita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
stgarak
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 754
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 19.01.2008 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyseinen lomake on siis Ase12, hakemus ja ennakkosuostumus ampuma-aseiden, aseen osien, ampumatarvikkeiden ja erityisen vaarallisten ammusten siirtämiseksi Suomeen toisesta EU-jäsenvaltiosta.

Paperiin kannattaa kirjoittaa siirron kohteen tiedot tietenkin myös muulla kielellä kuin suomeksi (yleensä lähinnä englanniksi tai saksaksi).

Toisessa päässä "siirtäjä" hakee sitten tämän ennakkosuostumuksen kanssa omalta viranomaiseltaan planketin 13, joka on varsinainen siirtolupa kyseisestä EU-maasta Suomeen.

Kyseiset paperit tarvitaan siis myös luvanvaraisiin osiin sekä em. ampumatarvikkeisiin. Pulmia voi tulla jos toisessa maassa jokin osa vaatii luvan ja meillä ei. AAHYltä ainakin ennen sai lievää korvausta vastaan paperin jossa kerrotaan mihin meillä tarvitaan lupa.

Paikallispoliisin lupakonttorilla ei välttämättä tiedetä näistä kuvioista tuon taivaallista... Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com