OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ase&Esittely: Naiselleni
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, ... 19, 20, 21  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Flash
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Kes 2007
Viestejä: 199
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 25.01.2008 22:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Berkele kirjoitti:
VAROITUKSEN SANA:
riistakokkauksessa piilee eräänlainen vaara. Meillä ei enää kelpaa edes huippuravintoloiden pihvit. Olen totuttanut oman naaraani niin hyvälle, ettei kuulema ulkoistettu ruuanhankinta kelpaa. "Ei varmaan sitä vasan fileetä löytyis enää pakkasesta"


Juu, juuri niin. Nytkin iltapalaksi takassa folion sisällä haudutettua pyytä ja kyytipojaksi punaviiniä.
Huomenna syödään riistakarjalanpaistia, joka hautuu yön yli samaisella takan lämmöllä. Voittaa molempien mielestä ravintoloiden pihvit. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LEHMIPOIKA
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Tam 2008
Viestejä: 51
Paikkakunta: SOUTH WEST

LähetäLähetetty: 03.02.2008 23:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikään tuollainen ei oikein toimi, jos ajat tietynmerkkisellä saksalaisvalmisteisella autolla, joka mielletään niin sanotuksi ******jatkeeksi. Metsästyskulttuurissa on aika paha sudenkuoppa tuo kaatoryyppy, joka on saanut itsenikin alkoholisoitumaan tällekin asteelle. Jos pienen kulauksen ottaa kaadolle, niin aika jurrissa on loppupäivästä.
_________________
I'm a poor lonesome cowboy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 14.02.2008 15:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En saanut siinä ihan täyttä liehittelykokkaus-draivia päälle, kun pikkutäystuho kävi kääntelemässä hellannappuloita ja repimässä lahkeesta Smile. Siitä huolimatta pieniä virityksiä tuli harrastettua tuossa ystävänpäivän alla.



Meidänkin seuran alueelta löytyy silloin tällöin näitä kauriita isoissa laumoissa. Siitä kun yhden näppärästi poimii kiväärillä, niin muut ehtivät usein paeta läpi lankojen bää bäää huutojen saattelemina.


Pienet pannutukset ja vuokaan. Viisaammilta opittua hommaa harjoittelemaan, eli kevyttä uunitusta.


Viintä


Pökäleet uunista


Kansainvälisessä keittiössä syödään ennakkoluulottomasti vaikka etanaa.


Kattauksesta tuli erittäin visuallinen ja romanttinen Smile


Kahvihetki
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 14.02.2008 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikä Lahtinen ole vieläkään saanut kaivettua sitä valurautapannua naftaliinista!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
susihiisi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2006
Viestejä: 1396
Paikkakunta: Työvoimapula

LähetäLähetetty: 14.02.2008 19:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laitoit sitten smetanaa kahviinkin Shocked .
_________________
Joka sialle joulu koittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 14.02.2008 19:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Eikä Lahtinen ole vieläkään saanut kaivettua sitä valurautapannua naftaliinista!! Laughing


Sydäntä särkee katsella tuollainen amuliinipannulla puuhastelu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2206
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 14.02.2008 23:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minun mielestä näyttää liian tehottomalla pannulla paistetulta. Uunissapaahdon aikana irronnut nestekin kielii siitä. Kunnon kuumalla valurautapannulla kärväyttää pikapikaa pinta kunnolla kiinni ja sitten uuniin 250 asteeseen sopivaksi ajaksi (riippuu fileen/paahtopaistin koosta ja halutusta kypsyysasteesta).

Itse laitoin tuossa muutamia päiviä sitten paremmalle puoliskolle syntymäpäiväillallista:

Alkupaloina friteerattuja scampeja, pääruokana poron sisäfilettä paahtomalliin laitettuna herkkutattimuhennoksella ja pariisinperunoilla, jälkiruokana olisi ollut jäätelöannos, mutta eipä tuota jaksanut enää syödä.

EDIT: Niin jäi sanomatta, että hyvältä silti näyttää. Olis varmaan meikäläiseenkin "uponnut".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 14.02.2008 23:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

susihiisi kirjoitti:
Laitoit sitten smetanaa kahviinkin Shocked .
ja emännälle annoit sen ylikypsän fileen pään Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 14.02.2008 23:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä tuli Lahtiselle nyt kurat silmille tästä proggiksesta. Joka jätkä olisi silti syönyt ja lisääkin tahtonut. Soovvarma.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 15.02.2008 09:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyviä pointteja.

Siinä sitten ystävänpäivän iltana aloin pohdiskella tuota valurautakaluston kohtaloa. On meinaan tullut muutamankin kerran muutettua edellisen valurautapaistoksen jälkeen ja vähän pelotti mihin pannu on mahtanut johkaantua.

Ei muutakuin uunin sokkeliin kolistelemaan:


Tadaa! Legendaarinen Rosenlewin kaksseiska?


Melkoinen teelmys tämä on teflonpannuihin verrattuna.


Ei muuta kuin heti muistoja verestelemään, loput etanat mukaan kuvioihin ja irlantilaisesta kahvittelusta ylijääneet kermat.


Kohta Pirkanmaallakin kaivataan jonkinlaista Pohjois-Karjala-projektia…


Koska valurautapannun tehoja on hehkuteltu lähes 12/89 ultimagnumin tai jopa 45/70 Marlinin tasoille, ajattelin jatkossa siirtyä kyljyksissäkin hieman paksumpiin versioihin. Ei tarvi jatkossa isommin puljata alkupalojen tai jälkiruuan kanssa, tai edes minkään pääruuan lisukkeiden…

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 15.02.2008 12:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uskallan kyllä väittää Lahtisenkin tunnustavan että maut on kohdillaan valurautaisen jäljiltä! Laughing Noin paksu klöntti kuin viimeisen kuvan perusteella vaatii kyllä vähän enemmän kuin minuutti ja puoli tavalliseen pihviin verrattuna. Ja älä unohda niitä lättykestejä!!! Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 15.02.2008 12:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Berkele kirjoitti:
Uunissapaahdon aikana irronnut nestekin kielii siitä. Kunnon kuumalla valurautapannulla kärväyttää pikapikaa pinta kunnolla kiinni ja sitten uuniin 250 asteeseen sopivaksi ajaksi (riippuu fileen/paahtopaistin koosta ja halutusta kypsyysasteesta).


Kun liha on väritetty pannulla/parilalla, niin uuniin matala lämpö. 100 - 150 astetta on soppeli jos haluaa että lihasnesteet pysyvät omalla paikallaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Janme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Elo 2004
Viestejä: 756
Paikkakunta: \o/

LähetäLähetetty: 15.02.2008 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, kyllä tuomoset 225-250 kuuluu pakastepitsoille, ranskalaisille ja teollisuuskeittiöille. Smile

Tuo 100-150 hyvä väli. Digitaalinen paistomittari vallan näppärä apuri, ku lihaa uunissa laittaa. Pari astetta vaille soppeliksi ja 10min folioon vetäytymään ja kypsymään loppuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
susihiisi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2006
Viestejä: 1396
Paikkakunta: Työvoimapula

LähetäLähetetty: 15.02.2008 16:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Kyllä tuli Lahtiselle nyt kurat silmille tästä proggiksesta. Joka jätkä olisi silti syönyt ja lisääkin tahtonut. Soovvarma.


Ääähh. Meitä kaikkia vaan ottaa pattiin ukon pohjaton pakastin. Smile
_________________
Joka sialle joulu koittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 15.02.2008 17:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mä avaan tän päivän aikana proggikseni hirvipaistista, joka kyllä varmaan olis kelvannut tännekin osiolle, mutta kun me ollaan koiruuden kanssa kahdestaan mökillä, niin se naisväen hurmaaminen on poissuljettu vaihtoehto! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, ... 19, 20, 21  Seuraava
Sivu 2 Yht. 21

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com