Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 17.05.2008 20:12 Viestin aihe: Vilperin pannukakku |
|
|
Ei kuulu riistaruokiin, mutta jälkiruokana erinomainen lisäke riistan yhteydessä!
Tässä hyväksi havaittu ohje pannarin tekemiseen:
Kolme kananmunaa astiaan:
Puoli kourallista sokeria ja teelusikallisen verran suolaa joukkoon ja aloitetaan vatkaaminen:
Lisätään desi kermaa ja taas vatkataan:
Voimakkaan vatkauksen jälkeen voidaan lisätä maito:
Ja taas vatkataan:
Jauhoja sekaan sen verran että saadaan paksuhko lättytaikina aikaiseksi:
Ja koska aineet olivat kylmiä, niin ne pitää laittaa lämpiämään vatkaamista unohtamatta:
Taikina on n. 37 asteista ja on aika laittaa pellille vähän rasvaa ja hetkeksi uuniin lämpiämään:(huomaa kaasu-uunissa vesiastia!)
Rasvat lämmenneet ja taikina seuraavaksi pellille:
Systeemi uunissa:
Ja valmis lopputulos:
Jälkihoitona leivinpaperiarkki päälle ja sen päälle pyyheliina ja sunnuntain hesari ja annetaan muhia 30-60 minuuttia ja eikun syömään!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
juskup Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tou 2007 Viestejä: 449 Paikkakunta: Pohjois-Savo
|
Lähetetty: 17.05.2008 20:16 Viestin aihe: |
|
|
Aijai ku on herkullisen näkönen kropsu Vesi herahti kielelle. _________________ "Toivossa on hyvä elää" sano lapamato.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
palokatko Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hel 2007 Viestejä: 161
|
Lähetetty: 17.05.2008 21:35 Viestin aihe: |
|
|
Aivan oikea oppisesti tehty Ja kuten huomaatte, niin vilperi osaa käyttää valkosipulia _________________ Ihmisen tyhmyys on mittaamaton määre |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 17.05.2008 22:58 Viestin aihe: |
|
|
ja hellan siivonnu.... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
turparalli Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Tam 2008 Viestejä: 121 Paikkakunta: Hellsinki
|
Lähetetty: 18.05.2008 11:03 Viestin aihe: |
|
|
Hyvältä näytti. Valion tuotteilla homma toimii!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tärppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Mar 2004 Viestejä: 1699 Paikkakunta: Pallas
|
Lähetetty: 18.05.2008 17:00 Viestin aihe: |
|
|
Tuosta respektistä innostuneina tehdään täälläkin tänään pannukakkua, tai sitten jopa lettuja...
Ja Vilperi hei: Meilläkin on nykyään valurautalettupannu _________________ Tärpin ja Roopen sympioosi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 18.05.2008 17:06 Viestin aihe: |
|
|
Ei ne lätyt muuten aidoilta maistukaan, niinkuin hyvin muistat! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tärppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Mar 2004 Viestejä: 1699 Paikkakunta: Pallas
|
Lähetetty: 18.05.2008 23:15 Viestin aihe: |
|
|
Ja voilla paistettuina maistuivat kyllä todella hyviltä
Siis letut... _________________ Tärpin ja Roopen sympioosi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 19.05.2008 09:16 Viestin aihe: |
|
|
Tuohon taikinan sekaan kun pistää vielä porkkanaraastetta niin jopa on maittavaa "roiskeläppää". Kannattaa kokeilla. Suosittelen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 07.06.2008 14:17 Viestin aihe: |
|
|
Heittivät mua työpaikalla rasiallisella viiriäisen munia, joten oli niitä sitten pakko kokeilla pannariin:
Suurin osa kuvista on kuin kopioita siitä alkuperäisestä reseptistä, joten mä laitan tekstiä sekaan vaan jos on jotain erikoisenpaa!
Näitä tyrkkäsivät matkaan:
Vesilasi vieressä sen takia, että vaarana oli jos joku mulkvisti olisi ollut jo aikansa elänyt; ekaks rikkominen lasiin ja vasta sen jälkeen kulhoon:
Kaikki olivat kunnossa, mutta määrä vaikutti vielä vähän aneemiselta, niin heitin yhden tavallisen egun vielä sekaan:
Seuraavat vaiheet on sitten samoja kuin alkuperäisessä joten mennään vähän eteenpäin harpaten:
Ei nouse yhtähyvin kuin tavallisilla munilla:
Tuossa kuitenkin valmiina:
Jäähtymisen jälkeen biitti lautaselle, vähän omppuhilloa päälle ja ripaus sokeria ja eiku syömään!!
Ei ainakaan mun suu mitään kummempaa makueroa havainnut ja Möykyllekin näyttää hyvin maistuvan!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
JR Lekker™ Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 594 Paikkakunta: Päräperäsemeri
|
Lähetetty: 07.06.2008 14:35 Viestin aihe: |
|
|
Mummu teki aina terni maidosta pannarit. Vei 100-0 juontimaidoista tehdyt. _________________ Aina ei voi voittaa, ei ees jokakerta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 07.06.2008 14:41 Viestin aihe: |
|
|
JR Lekker™ kirjoitti: | Mummu teki aina terni maidosta pannarit. Vei 100-0 juontimaidoista tehdyt. | Entäs uunijuusto...nami,nami |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 07.06.2008 14:46 Viestin aihe: |
|
|
Ternimaitoon ei tarvii laittaa munia ollenkaan, mutta mistäs sitä enää nykypäivänä kaupunkilainen sais!!?? Silloin vielä kun Vihdissä asuin, niin naapurista aina joskus sitä saatiin ja todella hyvää oli niin juustot kuin pannaritkin!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 07.06.2008 15:16 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Ternimaitoon ei tarvii laittaa munia ollenkaan, mutta mistäs sitä enää nykypäivänä kaupunkilainen sais!!?? Silloin vielä kun Vihdissä asuin, niin naapurista aina joskus sitä saatiin ja todella hyvää oli niin juustot kuin pannaritkin!! | Ennenhän laitettiin "laihaan"ternimaitoon juustonjuoksutinta...korvaako se pornopallot??? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 07.06.2008 15:19 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | mutta mistäs sitä enää nykypäivänä kaupunkilainen sais!!?? | Hopi,hopi maalaistalojen ovia koputtelemaan....ei ne kaikki sieluttomia ole |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|