OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsästysasu
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
iiroS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hei 2005
Viestejä: 3864
Paikkakunta: E-Savo

LähetäLähetetty: 20.09.2008 10:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Vaikka noita perätukun pukuja niin maan perusteellisesti moititaankin, niin tästä uudehkosta kamoasusta on foorumeilla kirjoitettu aikasta vähän negatiivisin äänin ja mun kokemukset tukee myös tämän asun käyttöä; vieläkin hiukasen liian lämmin yli +10 asteen keleissä, mutta kun lämpö on alle tuon, niin sitten pelittää jo mukavasti; ei paljoa tavaraa alle vaadi ja on äänetön ja häviää suomalaiseen metsään värityksensä puolesta, ehkä yksi parhaimmista puvuista mitä on tehty??!! Vielä ei ole moitteita edes sen kosteuden kestävyydestä, joten testiä jatketaan pikkuhiljaa eteenpäin. Wink


Jos siihenkin on nuin tyytyväinen niin ajatteleppa kuin hyvä on semmottinen välikäsien kautta hommattu huippupuku Laughing Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gerberos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 3549
Paikkakunta: E-savo

LähetäLähetetty: 22.09.2008 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse ostin joskus halvan norsveda asun. Hiki tuli. Panosvyö oli takinhelman alla ja panosten kannat hapettui ihan järkyttävästi parin päivän metsästyksen jälkeen ja vyönsolki ruostui myös vain päälläollessa. Maiharin varret oli märät sieltä missä lahje oli niiden päällä. Se siitä ja sen hengittävyydestä. Sad

Sitten pistin nelisensataa ecua likoon ja ostin Härkilä Setter puvun. Metsästysmuoto on kanalintujahti liikkuen usein punaisen pikinokan kanssa ja pakkasaamuina suon reunalla kytäten. Liikkeelle lähdetään ennen auringon nousua ja kämpälle tullaan vasta kun ilta pimiää. Kilometrejä tulee. Enemmän kuin usein joutuu maailmaa katsomaan suopursujen alapuolelta suossa teertä tai metsoa lähestyttäessä eikä ole kuivaa. Meikäläinen on vielä melko kova hikoilemaan mutta ei ole ollut kertaakaan moisesta harmia. Very Happy

Puku on sopivan ohut, riitävän hiljainen, liikuvuus on erinomainen ja silti ryhdikäs, hengittää yli odotusteni vaikka on kalvopuku enkä ole koskaan ollut niiden puolesta puhuja koska olen sellanen hikoilija. Ja vettä pitää sato miten paljon vaan.

Väri on hiukan vaalea makuuni, mutta ei ole kyllä tullut ongelmaksi hiivinnässä/ ryömimisessä. Maaston käyttö on mielestäni oleellisempaa. Ei missään kurkkusalaatti puvussa kuitenkaan lähelle pääse jos ei käytä maaston suomia näkösuojia.

Kaulus on korkea mutta väljä. Käytän kylmillä kurkun kipeytymistä välttääkseni joustavasta kankaasta tehtyä putkimaista kauluria. Se on kätevä nostaa peittämään läskinvalkea lärvi joka paljastaa hiipijän usein kun kurkkii latvalintua.

En tiedä kipinän kestosta, mutta ei ole ollut tarkoitus sitä kokeillakaan. Tauoilla on riittänyt ohut fleece repussa jonka on heittänyt väliin niin pysyy lämpimänä jos on iho vähän kostee. Kuivuu yleensä kokonaan helposti makkaratulien aikana.

Kaikin puolin olen ollut tosi tyytyväinen eikä käytön jälkeen enää tuo hintakaan harmita. Very Happy

Isäukolla on jahti jakt pro puku ja on sitäkin kehunut. Mulle se on ihan liian paksu ja tukehtuisin siinä todennäköisesti. Sille se tuntuu käyvän, varsinkin kun se ei hikoo yhtä helposti. En pidä sitäkään huonona, vain paksuus ja ehkä hieman painava.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bearking
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2006
Viestejä: 590
Paikkakunta: pohjois-savo

LähetäLähetetty: 05.10.2008 23:36    Viestin aihe: Re: Metsästysasu Vastaa lainaamalla viestiä

perisofeus kirjoitti:
Ryhmä, aloitin tämän topicin, jotta jokainen voisi listata ja keskustella aiheesta täydellinen metsästysasu. Jotta jätämme heti alkuunsa halvat kalvoasut pois pelistä niin keskitymme liikkuvaan metsästykseen. Paikallaan olemisessa asun hengittävyys ei ole niin avainasemassa.

Mitä ominaisuuksia asussa pitäisi olla?
Mikä hintaluokka menee yli kipukynnyksen?
Onko yhdellä asulla mahdollisuus hoitaa kaikki tai suurin osa lajeista?
Pitääkö olla camo (mikä kuvio) vai voiko olla vihreä?
Tyylikysymykset: kuinka tärkeää asun on olla ns. kaupunkisiisti pukumainen?


1.Hiljainen = fleece, kulutettu puuvilla.
2.koko puku max. 250€. takki n.100€. Housut 50€. öljykangastakki on eri juttu.
3.Ei. sorsastuksessa suosin camoa. Jänismetällä harmaata sarkaa. muuten perusvihreää.
4.Riippuu tilanteesta. Kuvio maaston mukaan.
5.Tulisi enemmän käyttöä jos voi vaikka lähikaupassa käydä asioimassa asuste päällä.
_________________
kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pone
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Elo 2007
Viestejä: 26

LähetäLähetetty: 09.10.2008 08:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kellään kokemusta NATULAR GEAR lumipuvusta ? (Mikä kalvo lie kyseessä ? )
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Marvin
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Maa 2006
Viestejä: 96

LähetäLähetetty: 10.10.2008 11:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tähän mennessä itselläni ollut käytössä vain ohut peruskuviollinen kuoripuku ja hyttystakki. Näillä on toki hyvin pärjännyt lämpimällä ja kuivalla kelillä, kuoripuku pitää jotenkin kevyen tihkusateen mutta tuuli tulee läpi, että tohina käy. Nyt on ruvennut rassamaan, kun pitää alle laittaa niin julmetusti vaatetta ettei tule kylmä tai tuuli käy, mutta kävellessä tulee sitten kuuma.
Aikani tutkailin ja mietin keskusteluissa olleita pukuja, mietin vonkamiestä, erätukun pukuja ja vaikka mitä, mutta en kerennyt mitään oikein kunnolla kokeilla, kun vahingossa löytyi. Eli päädyin haltin seita fleece-takkiin. Löytyi todellakin vahingossa Budget Sportista (Lempäälän idea park) ja hinta oli 49,90€ (ovh 129€). Housut voi sitten vielä hommata, kun oli noin halpakin ja halti on varmasti laatu-tuote, ainakin sellainen uskomus itsellä. Kokeilemaan en ole vielä päässyt kunnolla, mutta voin sitten kirjoitella kokemuksia, kun niitä kertyy. Pieni miinus on taskujen vähäisyys (3kpl)
Tuossa vielä linkki (väri on tumman vihreä, kuva vähän valehtelee)
http://www.halti.fi/dynamic/1/productdetail/8/1/28/3686.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hansa-hopper
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Syy 2006
Viestejä: 129
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 12.10.2008 14:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juu siis kun kattelee noita erätukun vehkeitä nin aikas hyvii kuosii löytyy.
Aika tylsää jos joka ukolla olis tollaset. Vanha m62 oli sentäs sitä jotain.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bearking
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2006
Viestejä: 590
Paikkakunta: pohjois-savo

LähetäLähetetty: 23.10.2008 22:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin. Nyt sitten ostin deerhunterin pacha puvun. Tosin vanhojakaan en unhoita pois, koska k.o puku on melkoisen hyvin topattu, joten kanalinustuksen alkaessa on vielä liian lämmin liikkua tässä puvussa.

Ja oma mielipiteeni/kokemukseni erätukun Jahti/Jakt vehkeistä on se, että laatuvaihtelu on suurta. Pintakangas raskasta varsinkin märkänä. Eikä hengittävyyskään ole markkinoiden paras. Parempia vaihtoehtoja löytyy samalla rahalla ihan erikoisliikkeiden hyllyiltä. Tosin kylkiäisiä ei tule mukana. Mutta ne nyt ei paljoa maksa tarjouksessa muutenkaan, joku perusfleece, kalsaripuku, lippis, henkselit ja hirviliivi vai mitä ne nyt oli....
_________________
kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
citymies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hei 2007
Viestejä: 132

LähetäLähetetty: 25.10.2008 14:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Marvin kirjoitti:
oikein kunnolla kokeilla, kun vahingossa löytyi. Eli päädyin haltin seita fleece-takkiin. Löytyi todellakin vahingossa Budget Sportista (Lempäälän idea park) ja hinta oli 49,90€ (ovh 129€). Housut voi sitten vielä hommata, kun oli noin halpakin ja halti on varmasti laatu-tuote, ainakin sellainen uskomus itsellä. Kokeilemaan en ole vielä päässyt kunnolla, mutta voin sitten kirjoitella kokemuksia, kun niitä kertyy. Pieni miinus on taskujen vähäisyys (3kpl)
Tuossa vielä linkki (väri on tumman vihreä, kuva vähän valehtelee)
http://www.halti.fi/dynamic/1/productdetail/8/1/28/3686.html


Saman ketjun putiikista tuli keväällä ostettua tuollainen haltin rotsi. Metsälle en ole sitä laittanut, kun on siihen korvamerkattuja ja paremmin soveltuvia tamineita kaappi täynnä. Muutenhan tuo on ollut päällä todella paljon. Alkukesän ja nyt syksyn koleudessa hemmetin hyvä arkitakki. Jonkun verran on työn puolesta sellaista kevyttä luonnon helmassa hengailua, siihen sopii hyvin.

Kunnon sade tulee kyllä läpi. Fleecetakiksi plussaa, että on kainalovetskarit. Tai oikeastaan se kertoo aika paljon. Siinä mielessä hieman "haltimainen" tuote ettei ole mitenkään erityisen hyvin hengittävä. Tuntuisi että käyttölämpötila-haitariltaan olisi kapeampi kuin vertailukohde, suuresti arvostamani kalvollinen Chevalierin canada-setti. Mutta Haltista puuttuu sitten ne muut ominaisuudet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Marvin
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Maa 2006
Viestejä: 96

LähetäLähetetty: 25.10.2008 22:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

citymies kirjoitti:
Marvin kirjoitti:
oikein kunnolla kokeilla, kun vahingossa löytyi. Eli päädyin haltin seita fleece-takkiin. Löytyi todellakin vahingossa Budget Sportista (Lempäälän idea park) ja hinta oli 49,90€ (ovh 129€). Housut voi sitten vielä hommata, kun oli noin halpakin ja halti on varmasti laatu-tuote, ainakin sellainen uskomus itsellä. Kokeilemaan en ole vielä päässyt kunnolla, mutta voin sitten kirjoitella kokemuksia, kun niitä kertyy. Pieni miinus on taskujen vähäisyys (3kpl)
Tuossa vielä linkki (väri on tumman vihreä, kuva vähän valehtelee)
http://www.halti.fi/dynamic/1/productdetail/8/1/28/3686.html


Saman ketjun putiikista tuli keväällä ostettua tuollainen haltin rotsi. Metsälle en ole sitä laittanut, kun on siihen korvamerkattuja ja paremmin soveltuvia tamineita kaappi täynnä. Muutenhan tuo on ollut päällä todella paljon. Alkukesän ja nyt syksyn koleudessa hemmetin hyvä arkitakki. Jonkun verran on työn puolesta sellaista kevyttä luonnon helmassa hengailua, siihen sopii hyvin.

Kunnon sade tulee kyllä läpi. Fleecetakiksi plussaa, että on kainalovetskarit. Tai oikeastaan se kertoo aika paljon. Siinä mielessä hieman "haltimainen" tuote ettei ole mitenkään erityisen hyvin hengittävä. Tuntuisi että käyttölämpötila-haitariltaan olisi kapeampi kuin vertailukohde, suuresti arvostamani kalvollinen Chevalierin canada-setti. Mutta Haltista puuttuu sitten ne muut ominaisuudet.



Tervehdys!

Pari viikkoa sitten tuli käytyä kotiseudulla ja pääsi metsällekin pitkästä aikaa ja tietenkin testailemaan uutta takkia. Kahden iltalennon sekä reilun tunnin metsässä kävelyn verran tuli kokeiltua, eli aika vähälle vielä jäi mutta jotain käsitystä kuitenkin.
Ensimmäisenä iltana sää oli melko tyyni ja n 7c astetta. Alle laitoin tarkoituksella vähemmän vaatetta, kylmä ei kuitenkaan tullut eikä tyynestä kelistä johtuen tuulikaan tuntunut läpi.
Toisena iltana olikin todella kova ja kylmä tuuli. Takki piti kuitenkin tuulen suht mallikkaasti, mutta kylmä pääsi hiipimään ohuiden hanskojen ja ohuen housuvaatetuksen vuoksi. Illan aikana ollut tihkusade ei tuntunut millään tavalla ja takin pinta kuivui aika nopeasti.
Aamulla tulikin käytyä kanalintujen perässä. Lenkin aikana tuli kontattua, ryömittyä, risukkomaastossa mentyä ja reipasta kävelyäkin tuli. Takin alla oli vähän mitä sattuu, joten hengittävyyden kokeilu jäi huonolle. Jossain vaiheessa tuli pienoinen hiki pintaan, ja paikallaan ollessa kylmä ei tullut ja hikikin haihtui pienen tovin kuluttua. Lenkin päätteeksi tuli istuttua tulilla järven rannassa, rannalla tuuli taas navakasti, mutta tuuli pysyi takin ulkopuolella hyvin ja edelleenkään kylmä ei päässyt yllättämään.
Äsken tuli tehtyä pienimuotoinen vedenpitävyys kokeilu Kala-Harrin suihkutestien tapaan, mutta pienemmässä muodossa. Ajattelin, että kokeilun verran voin matkia. Reilun minuutin verran pidin hihaa hanan alla, vettä annoin tulla reilusti. Vettä ei tullut läpi yhtään eikä takin sisäpuolikaan tuntunut kylmältä. Minuutti on todella lyhyt aika, mutta tulipahan tästäkin osa alueesta pieni käsitys. Ainahan sen parhaan kuvan saa todellisessa tilanteessa, mutta puitteiden rajoissa jouduin tällä hetkellä tekemään.
Vielä kuva äskeisestä kokeilusta



Loppujen lopuksi, tähän astisen kokemuksen perusteella olen todella tyytyväinen takkiin. Hintaansa nähden todella hyvä tuote, ja todellakin pidän takkia päällystakkina joten tulevaisuus varmasti näyttää takin kestävyyden ja laadun. Toivottavasti jatkossakin tulee positiivisia kokemuksia. Tuuli tulee vähän läpi vetoketjujen kohdalta, tämänkin toki saisi estettyä paremmalla alusvaatetuksella. Muutenkin takki on tyylikäs ja arkikäytössä menee siinä missä muukin takki.
Tässä juttua tältä erää ja lisäkokemuksien myötä voin kirjoitella lisää, kun tuli kamerakin hommattua niin kyllähän sitä kuviakin tulee räpsittyä ja toki tänne laitettua juttua kuvien kera.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
citymies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hei 2007
Viestejä: 132

LähetäLähetetty: 27.10.2008 20:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No sitä vettä tuli taivaalta kuten tuosta hanasta, ja paita kastui kunnolla. Ulkoilu kesti sillä erää kuuden ampujan ykköstrappikierroksen verran.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sopranos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hel 2005
Viestejä: 1067
Paikkakunta: Etelä-Suomi/Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.10.2008 22:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nythän se sitten oli testiviikonloppu jahtiasuille.
Sunnuntaina puolilta päivin kuului valituksia että märkiä ollaan ja aina oli
kyseessä kuratukun halpavaatteet.
Chevalier, Woodland yms. -miehet taas olivat kuivina.
_________________
Välineet, luvat ja eväät vähän maksavat mutta
liha on ilmaista ....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leafs
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2006
Viestejä: 2059

LähetäLähetetty: 27.10.2008 23:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään tuli taas testattua Sastan vedenpitävyyttä. Noin 5 tuntia kävelyä vaihtelevissa maastoissa, vettä satoi melkein koko ajan.
Kokemuksia; hiki kasteli seljän, sade kasteli hihat ranteenkohdalta, hanskat kastui, tavan korruptiolippis tiputti vettä niskaan ja kaulus kastui. Muuten pysyin kuivana, jos ei kumppareissa hiestyneitä villasukkia lasketa. Ei siis mitään uutta auringon alla. En tiiä, pitäskö se "lerppahattu" vielä laittaa? Ei tuo koiran rotu sitä vielä kyllä puolla Embarassed mokomakin ylösajattimus.
_________________
HPPH
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ouboy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hel 2007
Viestejä: 307

LähetäLähetetty: 28.10.2008 18:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän se hiukan huvitti, kun hirvikämpällä Jahti/Jakt miehet veti sadetakkeja ja sadehousuja propukujensa päälle. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JoneK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2008
Viestejä: 4071

LähetäLähetetty: 28.10.2008 18:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pois.

Viimeinen muokkaaja, JoneK pvm 12.01.2011 00:53, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hih
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Jou 2006
Viestejä: 65

LähetäLähetetty: 28.10.2008 19:24    Viestin aihe: Mikä vaate toimi??? Vastaa lainaamalla viestiä

Kertokaa nyt hyvät ystävät mikä puku viime sunnuntaina piti veden ulkona!
Pelasivatko kaikki Goretexit ja entä muut???
Uusi vaate pitäisi hommata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24, 25  Seuraava
Sivu 22 Yht. 25

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com