OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

vitutuksen aiheita hirvijahdissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 241, 242, 243  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Verokarhu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Huh 2004
Viestejä: 151

LähetäLähetetty: 27.10.2004 09:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kivan terapeuttinen aihe! Very Happy

- Viinan kittaaminen ja kännissä sekoilu
- Idiootit, jotka liikkuvat passissa! Näitä ei ole saatu kuriin, kun ei uskalleta/haluta sanoa pahasti. Ihme kun ketään ei vielä(kään) ole ammuttu hirvenä... Rolling Eyes
- Lahtijengi on vanhoja kääpiä, jotka sörkkivät sisäfileetkin piloille. Niille ei kuitenkaan saa asiasta huomauttaa, koska suuttuvat.
- Kun useimmiten metsästetään koirien kanssa, ajomiehiä ei tarvita. Kolmasosa jengistä norkoilee majalla, juo kaljaa seuran laskuun ja odottelee, että josko traktori tois heille hirven, jotta pääsevät taas sörkkimään sen piloille. Shocked
- Jatkuva !&%¤#. Näin naisena sitä ei vaan jaksais kuunnella, kun luomakunnan kruunut 1) juoruavat, 2) itkevät kännissä naisenpuutettaan, 3) jaksavat yhä edelleen puhua niitä yksiä ja samoja härskejä juttuja, vaikka jo 10 vuotta sitten on todistettu että porukan naiset eivät jutuista häiriinny. Blaah.

Tänä vuonna en viittiny edes mennä. Ehkä sitten taas ensi vuonna... Laughing
_________________
What you see IS NOT what you get!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PKTy
Vieras





LähetäLähetetty: 27.10.2004 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä Jämpti on niin.. kirjoitti:

Lainaus:
Onkohan tuo PKTy käynyt koskaan hirvijahdissa?

4 vuotta

Lainaus:
Kyllähän ne harmaat ja jämptit on pysäyttäviä/haukkuvia hirvikoiria.


En kai olekaan muuta väittänyt. Meillä 4 vuoden aikana tehdyistä kaadoista 8,3 % on ollut haukkuun ammuttuja. Haukkuun kaadetuista 2/3 on olleet haavakkoja. Ettei nyt nh:n tai jpk:n omistajat vedä hernettä nenäänsä, sanoisin omana kommenttina että koirien pelaamattomuus johtuu enempi isännistä kuin koirista.

Lainaus:
Se vaan on niin ettei hirvet aina jää haukkuun ja varsinkin siinä vaiheessa kun isäntä menee haukulle tulee karkko. Sitten koira taas koettaa pysäyttää hirvet ja hommat jatkuu.


Totta. Meillä ei hirvet vaan jää näitä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta haukkuun. Viisaammat tietää kertoa, että syynä on metsästysalueen pieni koko.

Lainaus:
Pienissä "loteissa" metsästettäessä hirvet ovat usein varovaisia ja tietoisia ympärillä olevista passimiehistä. Niitä on vaikea saada pysymään haukussa, vaikka koira normaalisti (esim. kokeissa) pysäyttää ja haukkuu hirviä tuntitolkulla.


Totta. Taisin asia jo kirjoituksessani ilmaista. Isommissa loteissa taas hirvellä on loistavat mahdollisuudet karistaa huonosti toimiva koira kannoiltaan ja muutaman ukon passilinjat metsämaastossa ei paljon hirviä pidättele.

Lainaus:
Se että joku passimies ampuu haukusta karkoittuneen ja liikkuvan hirven ei kenenenkään hirvikoiraa pilaa.


Tähän lainaisin toisen tekstiä.

Lainaus:
Kyllä metsästys porukan tulisi muistaa että jos se haluaa metsästää pysäyttävällä hirvikoiralla niin koiralle tulee antaa hirvi pari syksyssä. Koiralle eniten hyvää tekee se kun hirvi ammutaan seisontahaukkuun sen eteen metsässä. Etenkin tämä tulisi muistaa nuorien koirien kohdalla. Ja kai se on seurallekkin hyvä siinä vaiheessa kun kuitenkin joskus se haavakko tulee jos käytössä on hyvä sitkeä koira. Siinä vaiheessa kiitellään koiraa mutta ei muisteta/tiedetä mitä se on vaatinut että koirasta on tullut toimiva. Ei niitä toimivia koiria synny kuin sieniä sateella. Vanhemmille koirille se nyt on ihan sama minne ne hirvet ammutaan. Mutta jos koiramies hoitaa koiraa ympärivuoden niin ei liene liikaa vaadittu jos hän saa ampua koiralleen muutaman hirven vuodessa ikään kuin palkkioksi. Toisaalta on koiramieheltä itsekästä ampua kaikki hirvet itse, toivottavasti tällaista ei paljon tapahdu. Ja kuten edellä sanottiin, on niin paljon erilaisia porukoita että mikä toimii toisilla on myrkkyä toisille.


Painekäyrä esitti epäsuoran kysymyksen


Lainaus:
Taisi lainatulle napsahtaa kipeästi tuo paukkuahneus?


Ei napsahtanut. 4 vuoden sisään olen ampunut 3 hirveä, enkä ole roiskinut epävarman tuntuisiin paikkoihin. Samaa ei kyllä voi sanoa useimmista muista porukan jäsenistä.
Takaisin alkuun
Vanhempi metsästäjä
Vieras





LähetäLähetetty: 27.10.2004 21:53    Viestin aihe: Haavakkojahti Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä se hirvikoira rodusta riippumatta on varsin kehno kapistus haavakko jahdissa.
Vaikka olenkin metsästänyt hirvikoiralla yli 30 vuotta en hevin laita hirvikoiraa haavakon perään.
Kun seurueella on käytössä oikea jälkikoira, joka seuraa verijälkeä erehtymättömästi jopa vuorokauden ei siihen yksikään hirvikoira pysty.
Varsinkin hirvitiheillä alueilla vaihtuu haavakko helposti toiseen hirveen ja se onkin sitten selvittämätön paikka missä vaiheessa vaihto on tapahtunut.
Toisaalta jos hirvikoiraa ei saada pois haavoittamisen jälkeen ollaan myös samassa tilanteessa ja selvitystyö on moninverroin vaikeampaa, kuin silloin jos jälkikoira saataisiin tuoreeltaan oikean eläimen jäljelle.
Mitä koirametsästykseen yleensä tulee näkisin, että ollaan murrosvaiheessa siinä mitä ominaisuuksia hirvikoiralta vaaditaan.
Lisääntyneet susikannat ovat muodostuneet sellaiseksi uhkaksi pysäyttävälle hirvikoiralle, että perinteistä seisonta haukkuun ampumista seuraa aina suuri riski, että susi ehtii haukulle ennen kuin mies.
Niimpä haukutus ajat ovat väkisinkin jääneet niin lyhyiksi että hirvi ei ehdi rauhoittua haukkuun kun lähestyminen haukulle on suoritettava.
Toinen ongelma on hirven siirtyminen ensikosketuksesta niin kauas, että seisontahaukkuun ei ehditä ajoissa.
Lyhimmillään seisontahaukku ei ole ehtiny jatkua kymmentä minuuttia kun susi on jo saavuttanut koiran.
Tästä syystä näkisin, että jatkossa tuo passiin paimentava lyhythakuinen ja helposti kytkettäväksi saatava koira tulee olemaan se koiratyyppi jolla ikääntyneet hirviporukat hirvensä pyytävät.
Käytännössä metsästys tapahtuu hyvin samalla tavalla kuin aikoinaan ajometsästyksessä ainoastaan ajotehtävä jää koiralle ja koiranohjaajalle.
Kun tähän vielä lisätään susialueilla havaittu hirvien arkuus haukkuun jäämisessä johtaa tämä väistämättä siihen, että hirvi koiran ensikosketuksessa pakenee passiketjuun ammuttavaksi vaikkei koira anna ääntäkään.
Näin ollen jos petotilanteelle ja sen leviämiselle ei pystytä asettamaan rajoituksia voidaan metsästyksessä joutua palamaan vanhoihin kotimaisiin rotuihin joita jo esi isämme käyttivät aikoinaan metsästyksessä.
Moinen mielikuva ei oikein jaksa innostaa kun omistaa kolmevuotiaan hirvikoiran, joka pelaa kuin unelma mutta joka kerta kun sen metsään laskee joutuu hyvästelemään kuin viimeiseen jahtiin lähtijän.
Takaisin alkuun
A-P
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Lok 2004
Viestejä: 543

LähetäLähetetty: 28.10.2004 03:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä kun on pienet alueet niin hirvet harvoin jäävät löytöhaukkuun kovin pitkäksi aikaa.. tahrovat vaihtaa mettäpalstaa hyvinkin pian.
Ammutaan useinmiten hirvet passista.. mutta monesti ne pysähtyvät kuitenkin joksikin aikaa paikalleen ja koira on pyörimässä ympärillä..
tilannehan on siis aivan sama kuin sen hirven ampuisi jossin "metsän sisällä" seisontahaukkuun.
Pienillä mailla se vaan ei oikein onnistu samaan tapaan ampua seisontahaukkuun kuin jossain isoilla alueilla.
Tähän on aika monessa paikassa jo löytynytkin ratkaisu Suomenpystykorvasta joka ei pistä hirviä liikenteeseen niin helposti kuin isommat harmaat koirat , aika monesti kuuleman mukaan SPK:lle hirvet ammutaan melkeinpä löytöhaukkuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elmersson
Vieras





LähetäLähetetty: 28.10.2004 08:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oikeastaan ainut vituttava asia on juuri nuo "harhailijat", jotka eivät pysy passissa vaan saattavat olla missä vain liikkumassa hirven saamisen toivossa. Omassa porukassa yksi tällainen vanhempi mies, eikä kukaan kehtaa sanoa mitään...
Takaisin alkuun
PKTy
Vieras





LähetäLähetetty: 28.10.2004 08:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on pari kertaa ollut hirvikoirasta apua haavakkojahdissa. Näissä tapauksissa hirvet eivät ole karkonneet kauas. Jälkikoiriksi niitä ei ole koulutettu. Tosin ei niitä ole kyllä muutenkaan koulutettu. Ne nyt on vaan ainoat käytettävissä olevat koirat ja niinollen parhaat mahdolliset.

Susiongelmaa ei vielä ole ollut, eikä toivonmukaan tulekaan. Ei tosiaan käy kateeksi niitä, jotka joutuu suden esiintymisalueella hirvensä metsästämään. Ajometsästys on ainakin pienillä porukoilla kohtalaisen hankalaa touhua. Toisaalta jos sudet on apuna hirvikantaa paimentamassa, niin eihän metsämiesten tarvitse sitten niin paljon hirviä kaataa.

A-P kirjoitti:

Lainaus:
Meillä kun on pienet alueet niin hirvet harvoin jäävät löytöhaukkuun kovin pitkäksi aikaa.. tahrovat vaihtaa mettäpalstaa hyvinkin pian.


En toistaiseksi omista koiraa, mutta kun olen tutustunut esim. spk:n tai laikan haukkukoeiden kulkuun, olen jäänyt siihen käsitykseen, että ainakin toimivilla koirilla löytöhaukku voi kestää 2-3 tuntia. Olisiko tässäkin tapauksessa sivullisten eli passimiesten aiheuttama häiriö syynä huonoon haukkuun jäämiseen.
Takaisin alkuun
Velli Velihousu
Vieras





LähetäLähetetty: 28.10.2004 09:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt puhui Vanhempi metsästäjä asiaa tuolla aikasemmin!
Ite olen miettinyt ihan samoja asioita koiran käyttämisestä vähän uudemmalla tavalla, joka totta tosiaan voi olla se alkuperäisempi tapa.
Ei ole uskaltanut vaan suutansa avata kun tietää mikä haloo siitä nousee, joskus tuntuu että mitä nuorempi sitä kankealiikkeisempi (no tämä on osaksi vitsi).
Mutta näin kait pitää jermujen ruveta radikaaleiksi.
Takaisin alkuun
havu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 3242

LähetäLähetetty: 28.10.2004 10:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, kyllä hyvin usein passimiehet kolajaa siihen malliin, että koiran täytyy olla melkoinen diplomaatti, jotta hirvi suostuisi jäämään neuvotteluun. Omasta Vassista ei siihen ole, kun on samaa taipumusta kuin mitä Ruutiukko omasta vanhuksestaan mainitsi. Liekkö johtuu koiran omasta arkuudesta. Uumoilen ihan saman suuntaisia metodeja ainakin tähän uuteen porukkaani tulevaisuudessa kuin mitä vanhempi metsästäjä mainitsi ja kun koira nytkin jo lähihakuisena silleviisiin pöläyttelee. Toisaalta niinkin, että seurue tykkää semmoisesta mallista ainakin niin kauan kun vauhtia ei ole liiaksi. Mutta nopeeta ja sähäkkää touhua.

Niin vai pitäisi vielä joku vitutus kaivella esiin vaikka se niin kivvaa touhua onkin. Uudessa porukassa on vaikea !&%¤#"!, muuten kuin omaan maasto-outouteen, mutta sepä menee ajan kanssa eli ei oikein natsaa. No sen verran yleisellä tasolla ajateltuna, niin turhat rutinat joskus ottaa hattuun taikka lippikseen. Ei sillä, että tässä uudessa porukassa kukaan olisi rutissut, mutta aiemmassa ja tutummassa joku joskus. Pahimmilla rutisijoilla on tapana karsiutua ihan itsestään pois. Hirviporukka on oikeastaan demokratian ilmentymä; ermieltä ollaan päätöksen tekoon asti ja sen jälkeen pulinat pois. Jahtipäällikkö kun puhuu hänen päätäntävaltaan kuuluvia assiijoita niin senkään jälkeen ei pidä rutista. Näihen jälkeen jos alkaa rutina, niin sitten ottaa pattiin.

Aina ei edes huomata syyllistyvänsä rutinaan. Silloin kun rutisija on niin oikeassa kuin olla voi, mutta muu porukka seisoo esim. tottumuksesta vanhan käytännön takana (lihan jaot, passipaikan jakamiset, koira vs. ajo yms.).

No nytpä keksin mikä riepoo oikein tuelta: soon ohi jo!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
seppä
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Syy 2004
Viestejä: 7
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 28.10.2004 12:23    Viestin aihe: Mikäkö harmittaa hirvijahdissa? Vastaa lainaamalla viestiä

1. Arvottujen passipaikkojen (meillä muutoin hyväksi havaittu käytäntö) pakkovaihtaminen lähes liikuntakyvyttömien "jäärien" kanssa. Yleensä ne tilanteet tulevat juuri vaihtamallesi paikalle.

2. Metsätyöt / avohakkuut, liikkuminen, kröhiminen, auton ovien paukuttelu, "huutaminen" ym. bullshit viereisellä passipaikalla tai passiin mentäessä. Yleensä "jäärä" asialla.

3. Huhut. Laukauks(i)en jälkeen arvailuihin tietonsa perustavat totuudenTORVET levittävät sanomaansa - tietänette mitä tarkoitan.

4. Makkaratauot joka ajon välissä => päivä venyy useimmiten pitkäksi ja nylkeminen tai mahd. haavakon haku tapahtuu lähes pimeässä.

5. Tähän keskusteluunkin liittyvä koirahirvestäjien ajohirvestyksen (ehkä myös päinvastainen) väheksyminen ja "Päällikkö" -asenne. Juuri tällaiset asennevammaiset osaltaan maksimoivat vitutuksen jo aiheesta keskusteltaessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7462

LähetäLähetetty: 28.10.2004 20:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nuorenpana ajomiehenä vitutti suunnattomasti yksi henkilö ,joka ei hirveä ampunut koskaan, vaikka olisi holleja ollut. Aina oli "risuja edessä", "katsoi silloin muualle", tai joku muu vastaava tekosyy. Ei ollut herkkua tarpoa kilometritolkulla ryteiköissä ja huomata, että taas sama mies jätti ampumatta.No, tulihan käveltyä.

Nykyisin, ehkäpä harmittaa enmmän, jos joku ampuu hieman hätäisesti ja joutuu etsiskelemään hirveä. Ennen vanhaan joutui etsiskelemään ajomiehiä, kun olivat löytäneet hyvän karpalopaikan ja unohtuneet juomaan kossua ja syömään karpaloita. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ent.ap
Vieras





LähetäLähetetty: 28.10.2004 21:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin VITUTUKSENAIHEITA: Kun on koiran kanssa hakemassa hirveä, niin porukka päättää muuttaa alkuperästä suunnitelmaa ja alkaa ajohommat Evil or Very Mad

Kun jättää koiran kotiin, niin ajohommia on halukas lisäkseni tekemään n.2 äijää.

Jos kaatoja ei saaha, niin ennen 12.00 porukat haluaa kotiin.

Jos koiralla hirvi menee väärälle alueelle, niin porukat katoaa sen siliän tien(ei yritetäkkään ajoa, kun kukaan ei halua ajaa).

Jos koira haukkuu väärällä puolen, niin harmittaa ettei saa ampua(henk.koht mielipie).

Kun kiikarissa kohtalaisen kokonen hirvi(pyyetään suuria), niin malttanu olla ampumatta, kunnes joku ampuu "kinttanan" Evil or Very Mad

Jos koira ei ole PARENPI kuin senhetken PARAS seuran hirvikoira, niin sillä ei tehe mitään(kaatomäärät ei merkkaa mitään).

Jätkät alkaa pyytämään lintuja, kesken hirvenpyynnin Evil or Very Mad

Kun jälkeen 12.00 haluaa passin(että äijät saa kaatoja), niin ne on tulilla (kerkiävät vielä passiin) tai menneet lintuhommiin/kotia.

Jos on saatu kaato, niin ei kellään etes kaljapulloa(kaatoryypyksi) kun on juotu jo kaikki.

Ja onhan näitä, välillä hauskojakin kärtyämisen aiheita Wink , mutta alan olla jo tottunu niihin.

Kaikesta huolimatta tykkään olla hirvimettällä Very Happy
Takaisin alkuun
rp
Vieras





LähetäLähetetty: 28.10.2004 22:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika hyvä topikki. Parempi kuin tuo luotikeskustelu. Sijaisuituttaa aivan sairaasti kun appiukko ensin hookoon kokoomuslaisen traditionaalisesti mulkunmalliseksi viillettyään ja pahimmassa alkusavussa "paistettuaan" pudottaa sen aivan jo mustana nuotioon suoritettuaan ensin sellaisen operettimallisen piruetin sen pelastamiseksi. Kun appiukko poimii sen sieltä palavan roskan seasta ja vetää sen teknikon tekemien takasektoriin kirjaimellisesti suu korvissa, niin huomaa että tälläkin kertaa uitutti aivan turhaan. Ei kannata olla niin tarkka ja defaulttinegatiivinen pikkuasioissa. Paitsi silloin hiukan kun vedetään show kotona että taaaaas on mentävä... joka tietty epäonnistuu jälleen kerran eikä sekään edes enää jaksa uituttaa.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 28.10.2004 23:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mua uituttaa eniten se että meillä on niin hyväporukka ettei uituta mikään muu ku se että joutuu täällä etelässä opiskeleen eikä pääse jokapäivä pyyntiin.meillä ei oikeen kukaan viittis ampuakkaan kaikkia hirviä ku loppuu tuo riemu ja makkaranpaisto muutenki liian aikasin,se kans uitutti ku viimmeksi joutu oleen kokopäivän passeisa ku ku oli niin huono mäihä että oli jalka kipiä ei se ois ajomiehenä olemista haitannu,mutta hidasti senverran että ku porukanjohtaja sano että ne jotka haluaa ajoon tuonne ja ne jotka passiin nii tuonne,ei millään ehtiny nilkuttaa sinne ajomiestenpuolelle ku ne oli niin nopioita,uitutti. Sitte mua uituttaa se että joillakin reppanoilla on nuin epäsopusaa hommaa tuommonen harrastaminenki,minä kyllä pyytäsin vaikkei sais ees lihaa on se vaan nii löppössää touhua,vain ei tullu kysymykseenkään että oisin ottanu vaan puolikkaan lihaossuuden ku en joka viikonloppu täältä pääse makkaranpaistoon,väkisellä työnsivät koko osuuden.Yks asia mua oikiasti harmittaa,se että en ymmärrä minkä helevetin takia te siellä jahdissa ootte ku on suurella osalla nuin kytystä ja stressistä hommaa. -jiihoo-onnellinen (hirvi)mies-
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 29.10.2004 00:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ja sekin vielä uituttaa kovasti kun jotku onnettomat pitävät passissa 308 mukana??? voitteko ymmärtää??? Wink
Takaisin alkuun
ar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 1220

LähetäLähetetty: 29.10.2004 11:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mua jos uituttaa nuo tyypit jotka pitää .308 leluana. Se on hirvi ase piste Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 241, 242, 243  Seuraava
Sivu 3 Yht. 243

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com