OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Peurajahti 2008
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 31, 32, 33  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jeze
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Mar 2005
Viestejä: 1435
Paikkakunta: Paimio/Pöytyä

LähetäLähetetty: 29.10.2008 23:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jani S.

Koska tuo 22 piikkinen on ammuttu? Ja sieltä teiltä päin vai mistä?
_________________
Benelli Super Black Eagle 12/89
Sako Quad 22lr
Sako finnbear 30-06
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
WTD
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2007
Viestejä: 149

LähetäLähetetty: 29.10.2008 23:51    Viestin aihe: joo Vastaa lainaamalla viestiä

mielestäni pukeista kannattas ampua aina pois sellaset huonopiikkiset. pukista näkee jo 3-4 vuotiaana tuleeko piikeille mittaa vai ei. ja ehdottomasti ennen kiima-aikaa pois sukua jatkamasta. syksyllä sänkimailta parvista saa valita rauhassa. sitten jättää komeimmat periyttämään. tämä siis jos haluaa kehittää sarviainesta.

meillä on lupia taas reilut 300. ei kyl jää mahoja naaraita vaikka muutama pukkikin ammutaan. sarviaines on vaan mennyt niin piloille suuren kannan vuoksi ettei sarviltaan todellisia isomuksia ole. ja naaraita niin paljon että surkeetkin pääsee pukille. kulta ja hopeamitalisarvet harvassa vaikka pukkeja näkyy kymmenittäin joka vuosi. pyrimme ampumaan !&%¤# pois ja jos joku haluaa ampua kunnon pukin niin sitten sellaset joiden sarvet ei enää kasva eli vanhoja yksilöitä.

isoja on ollut aikanaan kun kanta oli harva. isokroppaisia kyllä edelleen on, mutta sarvet ei vaan kasva. 4+4 lähes kaikilla jo nuoresta, mutta viidennen piikin tuleminen harvinaista ja piikit jäävät turhan lyhyiksi. tämän tietää jättösarvista koska isoimmat löytyvät varmiten ja niiden joukossa viittä piikkiä todella vähän. sukurutsaustakin varmaan esiintyy reippaasti ja tämä heikentää sarviainesta. hylsynmittaset tappipäät lisääntyneet myös viime vuosina. hyvällä 1-v tappipäällä on 20 sentin tapit ja 2+2.

pukkeja ampumalla ei kanta laske, kyllä se vaatii raakaa naarasverotusta. voi olla että suhteisiin puututaankin joskus. meillä se on pysynyt hyvin tasan johtuen vähemmän valikoivan mäykkymetsästyksen lisääntymisestä. vierasjahtilaisille uros taas on kiinnostavampi saalis.

valmetin pukeista keskimmäinen on riistanhoitoa, tollasia lyhytpiikkisiä on meilläkin paljon. viimiset on komiat leviät ja sai jo ampua. kuvasta paha sanoa mutta paksuutta olis varmaan tullu vielä lisääkin. tyvipiikit sais olla kunnon keihäät ni tulis näköä. ekat on just semmoset ku kannattas pari vuotta pitää maastossa.

olis tossa semmone kuva tältä syksyltä kun on 1+1, 3+3, 3+3, 3+4, 3+4, 4+4 ja 4+4 samassa kuvassa mut en osaa onneks laittaa. niistä yks on semmonen nuori ku olis saanu säästää, loput ei erikoisia. kaikki alueen isot jäi pystyyn.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8366
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 30.10.2008 10:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, sama meillä. 8-piikkisiin kyl törmää sillointällöin, mut 10 on tosi harvinainen!! Sad Kaks tiedän ammutun, toinen 5+5 ja toinen 4+6, ja lisäks yhden tappoi ooppeli viime vuonna...

Lie sit mistä johtuu. Mä ite epäilen et tosi harval pukil on edes potentiaalia siihen et sarvist tulis valtavat. Eli suurimmast osast ei tuu "mörköä" vaik miten kauan antais kasvaa. Meidän alueel näkee usein pukkeja jotka on kooltaan todella isoja ja joiden sarvet on paksuja, mut piikit on lyhyitä ja sarvien leveys vaan jotain <40cm Sad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valaisija
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 1158
Paikkakunta: north side

LähetäLähetetty: 30.10.2008 13:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hih kirjoitti:
valaisija kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
valaisija kirjoitti:





On se peukele kun ei mene toisilla kaaliin tämä homma. Isot on nuo valmetin sarvet, mutta eivät vielä mitkääm huiput. Tuo pukki on vielä nuori ja sarvet olisivat olleet ensi vuonna paremmat ja seuraavana vielä paremmat. Mutta tuolla kannanhoidolla mahdollisuus saada todellinen isomus on lottovoiton luokkaa.

Juuri valmetinkin alueilla peurojen keskipainot ovat pudonneet melkein 20kg 20 viime vuoden aikana. Mitäs siitä sanot valmetti, ei tässä ihan pelkästään sarvista ole kysymys.

Tuo verotusmalli mitä valmeteilla käytetään on niin takapajuinen että, mutta onneksi peurat ovat paikallisia ja jokainen ampuu omiaan, joten naapuriporukalla voi asiat olla ihan toisin. Ihme homma kun ei pysy toisilla lapasessa, vaan pitää ylhäältä määrätä.


enpä ole 20v sitten ollut peuroja ihailemassa mutta ei juuri yli sataa ole silloinkaan painaneet...

vasojen keskipainot meillä 22kg paikkeilla ja pukeilla siinä 70kg. kantaa meillä ei tarpeen vähentää ainakaan liikennesyistä, 2 peurakolaria sattunut tänä vuonna, viimmevuonna 1.

siis korostan että eivät ole allekirjoittaneen tekosia nuo sarvet.

nämät+kymmenkunta muuta sen sijaan ovat:








jaahas tartteekin lähteä kytikseen jos vaikka pukin saisi nuriin. pistän kuvia sitten kuinkä kävi.



Joo mene ampumaan vain ja ammu kaikki pukit pois, omiasi ammut ja itse päätät peurakantasi sarvista Cool Cool Laughing Laughing .

Eivät nuo sarvet niin komeita ole. Keskimmäiset osoitus juuri vinoutuneesta uros verotuksesta. Kahdesta muusta olisi voinut tulla todelliset isomukset, mutta nyt pääsi henki liian aikaisin ja nupulit polkivat Laughing Laughing .

On valaisijallakin kaksi teuraspainoltaan 100kg pukkia( tai toinen oli99kg) ja sarvet aivan eri luokkaa. Ne on otettu taiteen sääntöjen mukaan ja vuosien tarkkailun jälkeen.Tuollaisia keski kuvan sarvia ei ole enää piitkään aikaan keräilty Cool .

Se peurakannassa on hienoa kun sitä voi jokainen hoitaa ja kasvattaa omalla alueellaan kuten haluaa Cool . Tietysti yhteisymmärryksessä muun porukan kanssa Cool

Mutta ymmärrystä puuttuu ja paljon peurakannan hoidossa Laughing Laughing Laughing .
[b][/b]

Tämä juttu on pojaat valitettavasti vaan niin, että peuroja ei kasvateta, jalostaa tietysti saa!
Niitä pitää vain "tappaa", elleivät sudet ja ilvekset tee tehtäväänsä, mikä niille on määrätty.
Peurakolarit lievästi lisääntyneet lounaassa.

Odottaa sopii, että peuran metsästykseen tulee muutoksia kannan pienentämiseksi.

Ei muuta kuin koppiin!


Kuten on jo todettu jokainen ampuu omia peurojaan eikä kunnon trofeille muuta mahdollisuutta kuin niiden kasvattaminen. Tämä teitysti ottaa joillekin koville, mutta aina voi ihailla naapuriseurueen komeita sarvia Cool .

Ei ole digikameraa, mutta kun sellainen saadaan voidaan panna kuvia.

Mutta uskoo ken tahtoo, kunnon trofeille ei ole muuta tietä kuin kannan kasvatus. Peuran kohdalla se on helppoa jos ei nyt ihan 1000ha alueella operoi, silloin ehkä täytyy tehdä yhteistyötä naapurin kanssa.
_________________
Muista Matti Vanhasen asevastaisuus!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pepetus
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 30 Lok 2007
Viestejä: 99
Paikkakunta: P-häme

LähetäLähetetty: 30.10.2008 18:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Missähän päin valaisija metsästelee?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valaisija
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 1158
Paikkakunta: north side

LähetäLähetetty: 31.10.2008 10:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pääasiassa Suomessa Cool .
_________________
Muista Matti Vanhasen asevastaisuus!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pepetus
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 30 Lok 2007
Viestejä: 99
Paikkakunta: P-häme

LähetäLähetetty: 31.10.2008 13:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, niin minä kielestäkin pikkasen päättelin, mutta murteesta en päässy selvyyteen että missäpäin suomen mannerta...? Vaikuttais kyllä joltain hämäläiseltä murteelta ja se että teillä on peuroja, vetää pohjosen rajankin, mutta toi määrätietoisuus oman asian ajamiseen viittais savolaisuuteen... Wink
Profiili jonka sijainnista ei ota selvää Confused .
Kunhan nyt aattelin vaan että missäpäin metästelet.

Kuinkas muilla juoksee peurat ruokinnalla? Nyt lupailee ainakin sunnuntai aamulle pakkasia, jospa alkais kannettukin ruoka taas kelpaamaan elukoille?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8366
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 31.10.2008 16:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä juokse ruokinnalla Sad Pelloilla vielä pyörivät ainakin meidän alueella. Mut kyyl se vielä muuttuu ku tosiaan ne pakkaset tulee! Sit "kääntyy vaaka" taas metsästäjän puolelle... Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rampsu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Lok 2008
Viestejä: 72

LähetäLähetetty: 31.10.2008 22:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään se sitten koitti... Se kauan odoteetu ilta. Klo 15:50 emä ja 2 vasaa peltoon porkkana läjälle. Klo 16:15 norman oryx koitui toisen vasan kohtaloksi. 20 iltaa se otti aikaa ennenkuin onnistui. Elämäni ensimmäinen peura kaato näki päivänvalonsa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
keskari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Jou 2007
Viestejä: 89
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 02.11.2008 17:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kopissa istuskelen peuran emä ja vasa pellolla matkaa 300m . Tulisivat ruokinnalle niin sais vasan kellistettyä tonttiin Very Happy 16.30 kaurisvasa kellistetty Laughing jos viellä peuranvasan sais tälle illalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valaisija
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 1158
Paikkakunta: north side

LähetäLähetetty: 03.11.2008 15:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pepetus kirjoitti:
Joo, niin minä kielestäkin pikkasen päättelin, mutta murteesta en päässy selvyyteen että missäpäin suomen mannerta...? Vaikuttais kyllä joltain hämäläiseltä murteelta ja se että teillä on peuroja, vetää pohjosen rajankin, mutta toi määrätietoisuus oman asian ajamiseen viittais savolaisuuteen... Wink
Profiili jonka sijainnista ei ota selvää Confused .
Kunhan nyt aattelin vaan että missäpäin metästelet.

Kuinkas muilla juoksee peurat ruokinnalla? Nyt lupailee ainakin sunnuntai aamulle pakkasia, jospa alkais kannettukin ruoka taas kelpaamaan elukoille?


Vähän siinä vitsailin Embarassed . Siinä taidetaan metsästellä pepetuksen naapuriseurueessa Cool . Kivoja nuo profilointiohjelmat, valehtelevat enempi kuin tuhat sanaa.

Ei tässä pepetus mistään omanasian ajamisesta ole kyse. Minulle on täysin samantekevää kuinka kukin peurakantojaan hoitelee. Omiaan kukin ampuu, tästähän on hyviä esimerkkejä peurojen ydinalueilla. Isot pukit kenttään vain järjestään, niin pääsee valaisija paremmin pöyhkeilemään suurilla sarvillaan Cool
_________________
Muista Matti Vanhasen asevastaisuus!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pepetus
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 30 Lok 2007
Viestejä: 99
Paikkakunta: P-häme

LähetäLähetetty: 03.11.2008 20:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaa että niinkin lähelle osu? Et sunkaan sä ole se kaveri kuka ampu ton pukin minkä 11 piikkiset jättösarvet löysin 3-4 talvee sitten? Se kuulemma ammuttiin seuraavana talvena itänaapuriseuran mailla.
Samainen pukki oli kaverilla jo kiikarissa kunnes tuli kaks moottorikelkkaa ja sadun lopun kaikki varmaan arvaa....
Nyt kumminkin on alueella ainakin 2 isomusta, joilla oli jo toissa vuonna romua aikas hyvin otassa.
Aika näyttää mitä ovat, tai sitten ei Cool ....!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pepetus
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 30 Lok 2007
Viestejä: 99
Paikkakunta: P-häme

LähetäLähetetty: 04.11.2008 19:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaveri ampu just 53 kg peuralehmän. Itelle ei kerenny tuleen mitään kun lähdin jelppiin. Oli astellu jo vähän jälkeen neljä omenakasalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8366
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 04.11.2008 22:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä ne voi aikast aikaisin tulla syömään välillä. Itse tykkään mennä aika ajois aina kyttää ku on kiva istua ulkona ku ei oo vielä kylmä Smile Ja sellaisen 3-4h jaksaa kyl istua helposti jos peuranlihaa tekee mieli...

Sääennusteesta katselin et alkais ilma vähä kylmenee Laughing Se tietää hyvää, kohta alkaa peuroille ruokintaruoka maistua. Saa nähdä jos v-loppuna on hyvä keli niin vois ehkä lähteä kytistelee...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
stalker
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Lok 2007
Viestejä: 23

LähetäLähetetty: 05.11.2008 00:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hypoteettista musta tuntuu -ajattelua...
Toteaisin että ainakin tuolla meidän seudulla (noin 30km Tampereelta etelään) ns. "nupisarvisten" pukkien (yleensä 1+1 ja alle 6cm tapit ja olemattomat teuraspainot) esiintymistiheys on kyllä ainakin omien havaintojen pohjalta (ei tietenkään objektiivinen totuus) noussut viimeisten vuosien aikana huomattavasti.
Tämä lienee seurausta trofeepukkien ampumisesta (tunnustan itsekin) ja tietysti siitä tosiasiasta että koko valtakunnan valkohäntäpeurakanta on alkujaan peräisin hyvin pienestä määrästä yksilöitä. Satakunta vuotta sisäsiitosta tekee tehtävänsä.
Tarttis nyt varmaan tuoda lisää kunnon siitospukkeja amerikoista geenipohjaa laajentamaan, fluoresoiva heijastinmaali kylkeen ja sakko puohon jos joku ampuu tällaisen ekan kolmen vuoden aikana. Tämä yhdistettynä järkevään ja kontrolloituun saalisvalikointiin voisi tuottaa tuloksia.. ehkä.. kai.. (älkääkä nyt vaan kysykö millai tällainen projekti voitaisiin oikeasti läpiviedä tässä EU -byrokratian luvatussa maassa..)
_________________
Älkää säätäkö päätänne -vika on todellisuudessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 31, 32, 33  Seuraava
Sivu 9 Yht. 33

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com