OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven lihan palvaus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5 ... 16, 17, 18  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 30.09.2008 07:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täältähän minä teko-ohjeet "pöllin".
Tuo kivikasa tuolla sisällä pitää ilmeisesti lämmön kohtuu tasaisena. Itellä lämpö jökötti aika tasaseen 80 asteessa, vaikka välillä oli vain hiillosta ja toisinaan melekoset liekit.
Hammaslääkärilläkin pistäysin välillä eikä savustushomma siitä keskeytynyt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 19.10.2008 08:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Illan tuotoksia. Jäniksen fileitä ja koipia palvattuna


Muunkin sorttista lihaa


Eiköhän sitä tällä aamupalalla jaksa taas päivän painaa metsässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
korpiukko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Syy 2004
Viestejä: 128

LähetäLähetetty: 14.11.2008 11:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

minkälaisia mittareita käytätte savusauna savustuksessa?lihassa tietenkin omansa ja kurkihirren lähellä omansa mutta mitkä ovat hyviä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MIKU04
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Elo 2005
Viestejä: 331
Paikkakunta: etelä-pohojanmaa

LähetäLähetetty: 14.11.2008 12:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sahkuifk kirjoitti:
Onpa Esterillä komia palvaamo! Siellähän pieni pygmi vaikka saunois Wink Meillä on Isännän kanssa vanha saunan vesipata, hyvin toimii sekin ja helppo pitää puhtaana. Kolmeen kerrokseen saa tavaran, koon mukaan.


saiskos kuvatuksia ja vinkkejä tosta virityksestä, kun itelläkin ois joutilaana vesipata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 14.11.2008 13:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

-------
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 16.11.2008 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei nyt saa kuvaa tähän hätään mutta se on ihan tavallinen vesipata missä on oma pesä alla, taitaa olla Helo. Piippua on takaa vähän jatkettu niin ei tule savut silmille ja vetää hyvin. Peltinen kansi kannattaa vaihtaa puiseen tai ainakin naputella isommat kolot umpeen ja laittaa painoo päälle. Harjateräksestä ja vanhoista uuniritilöistä on värkätty teline mihin sitten laitetaan ritilöitä sen mukaan paljonko on tavaraa.
Padassa on paksu vaippa ympärillä joka varaa mukavasti lämpöö eli esim. kaloille ei tarvi laittaa kuin pari pesällistä puita ja jättää sitten muhimaan.
Varsinainen palvauslaitoshan tämä ei ole mutta kun laittaa pohjalle katajat, lepät ja muut niin kyllä kaikkeen makua saa.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 07.12.2008 14:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä savuhomma alakaa jalostua...



... se vain että kun edellisen päivän savustaa, seuraavana aamuna tuntuu että ohta halakiaa ja janottaa vaan kahta kauheammin Embarassed .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 07.12.2008 19:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

se on se häkä... Smile

Hyvältä näyttää lihat. Täytynee tässä itsekkin ennen joulua palvailla, pakastimessa ei ole kuin rippeet jäljellä edellisestä satsista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
syksyaamu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2006
Viestejä: 720

LähetäLähetetty: 13.12.2008 18:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

esteri kirjoitti:
80 astetta ja ruiskulla tökin vajova 10 % suolaliuoksen lihapalojen sisään, sekä tasautin 1,5 vuorokautta samassa liuoksessa.


Mistä Esteri hommasi tuon savukiukaan?Ja paljonko maksoi?
Olisi tarvetta palvaukseen hirvenlihalle.samaten sianlihalle>kinkulle.
_________________
Sinne se meni,mutta perrään en kerinnyt,mänköön sitten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 14.12.2008 16:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Savukiuas" on entinen saunan kiuas. Kota-merkkinen muistaakseni.
Valurautaa sisältä ja raskas kuin Perk..le.
Ei kuitenkaan loppuunpoltettu, vaan joutui väistymään ainavalmiin sähkökiukaan tieltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
syksyaamu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2006
Viestejä: 720

LähetäLähetetty: 14.12.2008 19:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minule luvassa puukius jatkuva lämmitteinen,ilmeiseseti toimii palvauksessa.
_________________
Sinne se meni,mutta perrään en kerinnyt,mänköön sitten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
egi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hei 2005
Viestejä: 556

LähetäLähetetty: 15.12.2008 09:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni pitäisi olla ns. kertalämmitteinen, eli savut kivien välistä pönttöön.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
syksyaamu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2006
Viestejä: 720

LähetäLähetetty: 15.12.2008 10:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos otan pois savuputken,niin silloin savu tulee keskeltä ulos,on ilmeisesti liian tulinen lämpö palvaukseen??
_________________
Sinne se meni,mutta perrään en kerinnyt,mänköön sitten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
egi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hei 2005
Viestejä: 556

LähetäLähetetty: 15.12.2008 12:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ilmeisesti, lämpötilat tuossa palvauksessa eivät korkealle nouse.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JoneK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2008
Viestejä: 4071

LähetäLähetetty: 15.12.2008 13:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pois.

Viimeinen muokkaaja, JoneK pvm 12.01.2011 02:02, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5 ... 16, 17, 18  Seuraava
Sivu 4 Yht. 18

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com