OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Villisian palvaus
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
rääveli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 171
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 04.02.2009 10:13    Viestin aihe: Villisian palvaus Vastaa lainaamalla viestiä

Sain saaliiksi villisian porsaan, n. 20 kg.
Käytössä olis savusauna, antakaapa vinkkejä suolauksesta, saunan lämmöstä ja palvausajasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 04.02.2009 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Moron

Savustutin pari vuotta sitten aikuisen villipossun kinkun Iiläisessä savustamossa. Savustamon setä sanoi, että villisikaa täytyy suolata 5% voimakkaammalla liuoksella rasvaisuuden takia.
Lopputulos oli erittäin herkullinen. Toivotan menestystä operaatioon, vaikka ohjeita en osaa antaa.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jänkäkurppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 2139
Paikkakunta: Takajänkhä

LähetäLähetetty: 04.02.2009 22:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkastuta liha trikiinien vuoksi.. palvaus ei välttämättä tapa trikkiniä, koska hyvässä palvauksessa lämpötila jää alle 80 astetta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 04.02.2009 22:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä huomio tuosta trikiinistä.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Turja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Lok 2007
Viestejä: 31
Paikkakunta: utajärvi

LähetäLähetetty: 05.02.2009 10:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pari vuotta sitten palvauttiin n.40kg villisianpaisteja kylmäsellä ,lihoissa liian vähän suolaa sekä tosi kuivaa.
mutta koira tykkäs Twisted Evil
_________________
Vaikka perse eellä puuhun !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 05.02.2009 16:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on pakko komentoida vaikka lipsuu jo pahasti aiheesta, mutta tuo yllämainittu lihankäsittely laitos ei saa minulta minkäänlaista arvostusta. En kehtaa alkaa moittimaan, mutta en edes suostu virsireikääni laittamaan mitään tuotetta joka on ko. tuottajalta. Tämä riittänee...
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rääveli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 171
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 05.02.2009 21:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Trikiinit testattu, ei ollut. Viikonloppuna palvataan, saas nähdä mitä tulee. Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 06.02.2009 01:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Snaipperi kirjoitti:
Nyt on pakko komentoida vaikka lipsuu jo pahasti aiheesta, mutta tuo yllämainittu lihankäsittely laitos ei saa minulta minkäänlaista arvostusta. En kehtaa alkaa moittimaan, mutta en edes suostu virsireikääni laittamaan mitään tuotetta joka on ko. tuottajalta. Tämä riittänee...


Tuotteistaan päätellen em. firma on enemmän mylly kuin lihanjalostamo.
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
? ! ?
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Syy 2007
Viestejä: 89

LähetäLähetetty: 08.02.2009 16:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rääveli, miten palvaus onnisti?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rääveli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 171
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 11.02.2009 23:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän jännitin tuleeko syötävää itselleni vai koiralleni. Taitaa koiralle jäädä vain luut.
Palvasin kohtalaisen lämpimässä ( ei ollut mittaria) savusaunassa n. 8 tuntia
aloittaen kylmässä saunassa, ulkona ja sisällä pakkasta n. -5.
Annoin saunan siintyä, jonka jälkeen nautimme makoisista löylyistä ystävättäreni, minä ja palvilihat.
Seuraavana aamuna savustin lihoja vielä 5 tuntia arviolta 20 asteisessa saunassa. Saunan lämmitykseen käytin leppää ja tammea sekä viimeksi
hieman katajaa.
Loppuarvostelu: maukasta, sopivan suolaista, hyvännäköistä, kuivui hieman liikaa. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9468

LähetäLähetetty: 12.02.2009 10:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

rääveli kirjoitti:
jonka jälkeen nautimme makoisista löylyistä ystävättäreni, minä ja palvilihat.
Seuraavana aamuna savustin lihoja vielä 5 tuntia arviolta 20 asteisessa saunassa. Saunan lämmitykseen käytin leppää ja tammea sekä viimeksi
hieman katajaa.
Loppuarvostelu: maukasta, sopivan suolaista, hyvännäköistä, kuivui hieman liikaa. Smile


Onneksi tällä palstalla ei kaksi mielisyttä esiinny... Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhaniR
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Syy 2008
Viestejä: 12

LähetäLähetetty: 20.04.2009 15:21    Viestin aihe: Villisika? Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän aiheen vierestä mutta itselläni on ekaa kertaa pakkanen täynnä villisikaa...millaisia ohjeita olisi eri osien valmistamiseen?

Muut reseptit kuin palvaaminen kiinnostaisi kovasti.

Kiittäen etukäteen ,

-Juhani Siga
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.04.2009 16:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pidähän hyvää huolta siitä kinkusta; ens jouluna sitten vähän parempi joulukinkku tiedossa!! Laughing
Muuten käytä sitä ihan samoin kuin muutenkin possua, mutta ole mausteissa tarkkana ettet hävitä sen ominaismakua.
Olen pari kertaa päässyt maistamaan ja todella maukasta on.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 20.04.2009 16:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yrttisessä punaviinissä olen marinoinut ja normi riistapaistin tapaan haudutellut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhaniR
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Syy 2008
Viestejä: 12

LähetäLähetetty: 27.04.2009 15:40    Viestin aihe: wappuna Vastaa lainaamalla viestiä

vappuna on sitten sikaa tiedossa, pitää ottaa sulamaan ja marinoinitiin muhimaan...grillissä sitten valmiiksi, on meinaan isoa gripsiä tiedossa!

-J
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com