OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Peuramureke Vilperin tapaan.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Punajalaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2006
Viestejä: 3187
Paikkakunta: :)

LähetäLähetetty: 19.02.2009 18:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Ei muuten palanut! Pitääkö vielä lähettää yks foto todisteeksi?


Ei tarvi fotoja, mutta palan mureketta voisit kyllä tänneppäin lähettää todisteeksi, ku seuraavan kerran tuommosta kokkailet.
_________________
No ehä minä, mutta muut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 19.02.2009 18:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Punajalaka kirjoitti:

Ei tarvi fotoja, mutta palan mureketta voisit kyllä tänneppäin lähettää todisteeksi, ku seuraavan kerran tuommosta kokkailet.


Tuota vois joskus harkita jonkun minimiitingin ruokalistalle koska se on kuitenkin parhaimmillaan lämpimänä. Rolling Eyes Eihän tuon tekeminen niin ihmeitä taitoja vaadi ja ruokaohjeethan on tehty sovellettaviksi tilanteen vaatimusten mukaisiksi. Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 25.02.2009 09:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sinappijauheen kanssa olen toiminut siten että, noin ruokalusikallinen kastikkeen joukkoon ja huom. Sen pitää ehtiä kypsymään, muuten maku on karvas ja kitkerä.

Mitä tulee valkosipulin ja homejuuston vaikutukseen mielipiteissä, niin homejuusto ei suoranaisesti aiheuta sellaisia vastarektioita, kuin valkosipuli aiheuttaa. Omakohtaisesti tutustuin homejuustoon jo vuonna - 58 tai - 59 ja jäin heti koukkuun. Muistan kuinka äitini ei silloin voinut sitä sietää, eikä sitten myöhemminkään. Huvittavinta asiassa oli se että, kun oli meillä jonkun lapsen kastetilaisuudessa, kehui voileipäkakkua valtavan hyväksi ja vaati reseptiä ja kun kuuli, että sisälsi homejuustoa, niin jäi syöminen siihen. Eli kyseessä oli ainakin hänen kohdallaan pelkästään siitä, että kun on sanonut inhoavansa, niin sitä on inhottava, vaikka mikä olisi.

Tässä muuten sellainen valkosipuli resepti, että lapsikin syö sitä ihan mielellään.

Hunajamarinoidut valkosipulinkynnet

500 G valkosipulinkynsiä
1 ½ dl vettä
1 ½ dl etikkaa (voi laittaa vähän enemmän, maku asia)
1 rl suolaa
1 dl hunajaa
1 dl oliiviöljyä (voi laittaa vähän vähemmän, maku asia)
½ sitruunan mehu
3 tl rosepippuria tai 1 rkl chilipalkoja viipaleina

Mittaa kattilaan vesi, etikka ja suola. Keitä kuoritut valkosipulit liemessä viisi minuuttia, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hunaja, öljy ja mausteet. Jaa valkosipulit purkkeihin ja kaada päälle liemi. Anna marinoitua jääkaapissa viikon. Mutta paranee todella paljon, jos malttaa pitää ainakin kuukauden kaapissa
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 25.02.2009 13:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mureke on uusavuttoman cityhunterin ruokaa.
Peuramäxmureke. Unhappymeal with Garlic! Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 25.02.2009 20:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

whiski kirjoitti:


Tässä muuten sellainen valkosipuli resepti, että lapsikin syö sitä ihan mielellään.

Hunajamarinoidut valkosipulinkynnet

500 G valkosipulinkynsiä
1 ½ dl vettä
1 ½ dl etikkaa (voi laittaa vähän enemmän, maku asia)
1 rl suolaa
1 dl hunajaa
1 dl oliiviöljyä (voi laittaa vähän vähemmän, maku asia)
½ sitruunan mehu
3 tl rosepippuria tai 1 rkl chilipalkoja viipaleina

Mittaa kattilaan vesi, etikka ja suola. Keitä kuoritut valkosipulit liemessä viisi minuuttia, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hunaja, öljy ja mausteet. Jaa valkosipulit purkkeihin ja kaada päälle liemi. Anna marinoitua jääkaapissa viikon. Mutta paranee todella paljon, jos malttaa pitää ainakin kuukauden kaapissa



Hyvin samanlaisella reseptillä on tullut itse tehtyä monen monta kertaa sillä erotuksella että Etikkaa 1 dl (tuo 1.5 dl tekee mielestäni liian etikkaisen ja pistävän maun, kokeiltu myös maustettuja etikoita) ja oliiviöljy korvattu auringonkukkaöljyllä (pehmeämpi maku) ja himpun reilummin eli 1.5dl. Samoin Chiliä kymmenkunta palkoa/satsi.

Chilin voi korvata myös esim pussillisella kuivattuja yrttejä tai ihan millä haluaa... Yleensä purkit ei säily avaamisen jälkeen kovin pitkään -ei ne pilalle mene vaan tulee valkosipulit napsittu parempiin suihin. Laughing

Niin ja noihin valkosipuleihin joita marinaadiin on tullut laitettu niin kannattaa unohtaa kiinalaiset kynnet. Espanjalaiset ja kotimaiset soveltuu paremmin -ainakin oman kokemuksen mukaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 26.02.2009 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paljon kiitoksia hyvistä vinkeistä!! Pitänee laittaa joitain tuotoksia ihan työn alle!! Twisted Evil
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9368

LähetäLähetetty: 28.02.2009 15:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkoittiko Loikka kiinalaisilla kynsillä kynnettömiä? Ne ei tuppaa oikeen mehustumaan läpeensä, vain pinnalta ja keskeltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 28.02.2009 19:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei vaan ihan perus valkosipuleita jotka ovat kiinasta. Jotenkin kynnen rakenne on hyvin erilainen verrattun Espanjalaiseen tai kotimaiseen. Samoin noissa kiinalaisista olen usein havainnut että ne on jo puoliksi itäneitä kun kantaan kotiin... Kotimaiset + Espanjalaiset kestää napakampina ja jotenkin omaan makun miellyttävämpinä tuosta marinoinnista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 28.02.2009 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

laitoin eilen kiinalaisista kynsistä marinadin, koska omien kynsien sato alkaa olemaan loppu, saas nähdä, miten äijän käy?
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 10.03.2009 16:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässäpä yksi kuva tuolta viime marraskuun lopulta. Ensimmäinen satsi kuorittuna. Noin 2.4 kg kiinalaisia kynsiä kutistu lopulta 1863 grammaan. Kuorittu ja suurimmasta osasta poistettiin sisältä jo himpun alkavaa "itämistä" eli se vihreä osa. Joulukuun alussa tuli tehtyä toinen pikkasen isompi satsi -johonkin ne on vaan huventunut (lahjaksi ja omaan napaan).

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 10.03.2009 17:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen laitoin toisen satsin, jossa mukana myös pieniä tavallisia keltasipuleita, yksi chili ja jonkin verran rose pippureita. edellisen satsi ei ole vielä kypsä.
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com