Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16758
|
Lähetetty: 03.03.2009 21:06 Viestin aihe: Ruotsinpaisti |
|
|
http://www.keminmaa.fi/haro/hirvipaisti.htm
Suosittelen tuota ruattinpaistia. Olutta kannattaa ottaa pari purkkia ja paistiin riittää yksi. Itse käytin Nokian Panimon tummaa keisaria. Hyvältä maistui olutkin. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 04.03.2009 12:34 Viestin aihe: |
|
|
Laitantähän vähän pienempänä annoksena.
N.kilo hirvenlihaa jäisenä uuniin 150astetta 1tunti, sitten uuni n.100astetta 10tuntii.Laita kulhoon tinafolie(ei tartte jynssätä kulhoo).
1litra vettä
1dl.suolaa
valkosipulin kynsi
2-3 laakerin lehtä
10-20 katajanmarjaa
1/2dl sokeria(ei pakko jollekka ei sovi)
pippuria kokonaisena(musta,valko,rosen)mistä kukanenkin ite tykkää
Sitte ite voi laitta mistä ny sattuu tykkään ja kokeilla.
Kun on aika ottaa paisti uunista laittaa mausteet veteen ja kiehauttaa muutaman minuutin ja kaataa kiehuvana paistinpäälle heti kun on ottanu uunista
4tuntia mausteliemes välillä paistia käännellen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3556
|
Lähetetty: 04.03.2009 14:29 Viestin aihe: |
|
|
Väitän, että tuommoista isoa paistia ei kyllä kannattaisi täysin läpiruskeaksi paistaa hirmu kauaa, vaan paistomittarin kanssa, hillytysti ja sopivasti paisten, että jääpi kivasti hitusen punervaksi sisältä. Lämpötila paistissa tällöin 70-75 astetta. Silloin äkkiä uunista pois. Jääpi meheväksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 04.03.2009 15:13 Viestin aihe: |
|
|
Ite en ole koskaan noin isoja (2,5kg)paistanu on olleet n.reilu1kg.Ei se paisto aika niin pitkä oo kun ottaa huomioon että se laitetaan suoraa pakastimesta.Ja jos halutaan sisältä punaseksi niin silloin lämpötila on jotain 60astetta.ei oo ollu kuivaa koska on heti paiston jälkeen mauste liemessä imee kuumana aika hyvin kosteutta. Teheny kermaviiliin sekottaen keltasia kanttarelliä valkopippuria suolaa ja punasipulia .Sitten lohkoperuna+paprika+sipuli+porkkana vähän öljyä uunissa paistaen.Ja tietysti Norrlands Guld.Kyllä alkaa sen jälkeen velatkin nekeen saatavilta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|