OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Lapin kanalintujahti vain 10 päivää ensi syksynä!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sompala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 432

LähetäLähetetty: 09.06.2009 00:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

K-Ukko kirjoitti:
Lainaus:

Mitenkähän tämä "jenkkilän malli" eroaa nykytilanteesta? Ne läpykät ku tungettas vielä sen saaliin persauksiin, nii mahtava ois taas ohjeistus.


Rolling Eyes Noin viisaitten kavereitten vuoksi metsästysaikoja on syytäkin lyhentää... Rolling Eyes

Ja jos et oikeasti ymmärtänyt niin luvan voisi ostaa vaikka vain yhdelle teerelle, maksaa siitä vaikkapa 10€ ja käydä metsästämässä sitä vaikka joulukuun toisella viikolla. Alueen metsästetty riistakanta olisi kontrollissa mitä se ei nyt todellakaan ole, saalisilmoituksethan ovat yhtä tyhjän kanssa.. sen myöntää MH:n väkikin.


Näinhän minäki teen. Mikä siis uutta? Vissiin haluttaa ympäri vuojen mettään vai? Mie oon kyllä siinä asiassa mukana. Saalisilmoituksesi on palauttamatta vai? Muista että Suomesa on kuntia, joiden asukkailla on valtion maille vapaa metästysoikeus. Myykkö niillekki kympin luvan joulukuussa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 12116

LähetäLähetetty: 09.06.2009 00:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
Sen verran on problemaattinen aihe, että en hirmu kärkkäästi lähde vääntöön mukaan - mutta äkikseltään näyttäisi olevan ääripään kommenteissa yhtä asiantuntematonta puutaheinää.
Tasapuolisuuden nimissä lainaan esimerkkinä tätä:
Nimrod kirjoitti:
Oma henkilökohtainen näkemykseni näistä metsäkanalinnuista on se, että ne ovat siinä asemassa ravintoketjua, että ne ovat olemassa toisten syötäväksi. Täten niitä voi ottaa metsästä periaatteessa sen mitä metsä tarjoaa.
On jännä nähdä, että millaisia harhaluuloja metsästäjillä on linnuista. Yksi perustavaa laatua oleva käsitys on se, että ihmisen verottamat alueet olisivat kovin laajat. Toinen on se, että metsästyksellä (olipa se kuinka vahvaa hyvänsä) olisi merkitystä kantoihin.
Toisen laidan edustajalla, Puuhiksella, näyttäisi olevan siinä määrin potaskapohjaista kvasitietoutta, jotta vaikea valita lainattavaa... Sad


Asiantuntematonta tai ei, mutta yksi perustavaa laatua oleva asia jota näissä suosituksissa, rajoituksissa tai rauhoituksissa ei oteta huomioon on ns. inhimillinen tekijä, jolla on äärimmäisen suuri vaikutus ihmisen toimesta tapahtuvaan verotukseen. Nykyinen systeemi on jopa kanalintumetsästystä mystifioiva ja kanalintujen asema suomalaisessa metsästyskulttuurissa on jotain aivan käsittämätöntä.

Syitä on ehkä historiassa ja ehkä siinä, että köyhä kansa tappoi aikanaan suurriistan ja metsästettäväksi jäi pienriista. Tiedä häntä kaikkia syitä, mutta joka tapauksessa kanalintujen metsästyksen kanssa ollaan jatkuvasti tekemisissä sellaisten asioiden kanssa joita ei oikein liitetä mihinkään muuhun riistaan. Voitaisiin mainita mm. tunteisiin liittyvät rajoitukset, väärään tietoon liittyvät rajoitukset ja naapurin koiraan liittyvät rajoitukset. Joka tapauksessa mitään tolkkua näissä asioissa ei ole ja pääasiassa ainoa mitä voidaan todeta aina oikein on jälkikäteen tapahtuva arviointi ja yleinen jälkiviisaus. Näistä ei kuitenkaan opita mitään.

Minä olen edelleen sitä mieltä, että jos kanalintujen kanssa ei vouhotettaisi niin niihin kohdistuva metsästyspaine olisi maltillisempi. Se myös kohdistuisi oikein, eli ne joiden mielestä omilla metsästysmailla ei ole riittävää metsästettävää kantaa rajoittaisivat todennäköisesti metsästystään automaattisesti koska vain harva kokee mielekkäänä tyhjän kävelemisen. Toisaalta ne jotka ovat pyyntiin enemmän orientoituneita hakeutuvat lähes automaattisesti paikkoihin jossa metsästys on mielekkäämpää. Tämä on mielestäni normaalia käyttäytymistä, jota häiritään liian autoritaarisella metsästyspolitiikalla. Metsästäjien oma järki ei pääse kehittymään ikinä jos kaikki määrätään ylhäältä.

Suomalaisia metsästäjiä on toisekseen hauska tarkkailla siltä kantilta, että kuinka erikoistuneita metsästäjiä suurin osa metsästäjistä on. Voidaan sanoa, että ns. kaiken viljan metsästäjiä on todella vähän ja varsinkin niitä metsästäjiä on vähän jotka mukauttavat metsästyskautensa sisältöä metsästettävien eläinten kannanvaihteluiden mukaan. Osasyynä tälle on jäykkä politiikka (valinta panostuksesta on tehtävä liian ajoissa) ja toisaalta se, että eri pyyntien jaksottaminen on vaikeaa tai mahdotonta johtuen tarkkaan säännellyistä metsästysajoista.

Sitten vertauksia: kuinka moni on kuullut sorsalintujen pyyntirajoituksista niiden kannanvaihteluiden mukaan, ja entäpä sitten jänisten... Eipä juuri kukaan. Mutta kanalinnut. Ne ne vasta vaativat rajoittamista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sompala
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2008
Viestejä: 432

LähetäLähetetty: 09.06.2009 00:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuulesie Nimrotti, sie unohit koirat! Se o kuule noituutta ku niitten kaa mennään mettään ja viinaksiaki nautitaan ja ollaan sekasin ja leuhkitaan ja tapellaan ja sammuillaan sitte lopuksi. Tää Suomi on vaan sarvikuonojenmaa, niinku joku on SYRJÄllään sepostanu. Me tarvitaan kaitsemista..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Löllö
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Huh 2007
Viestejä: 317
Paikkakunta: Liminka

LähetäLähetetty: 09.06.2009 00:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Näin suurriistametsästäjänä ja osa-aikaisena lintumiehenä en voi kuin ihmetellä sitä, että miten ihmeessä se lintu voikaan voida metsästäjän saaliina niin maan hemmetin huonosti, kun taas jänis pärjää aina vaikka sen kannat kävisivät välillä ennätyksellisen alhaallakin... Olisikohan homma kiinni arvostusasioista enemmänkin kuin oikeista kantaan ja verotukseen perustuvista asioista. Jatkuvasti ollaan kuitenkin rajoittamassa lintujahtia, mutta ruton iskiessä jänisjahdin kestoon ei puututa... Höpöhommia, sanon.


Ei se ihan näin mene.. Muuan vuos sitte meidän seuran alueella, kuin myös lähialueilla oli todella heikko jäniskanta usean vuoden ajan. Jäniksiin tarttui joku ihme virustauti ja kannat olivat ainakin meidän seuran alueella n. 5 vuotta todella heikot ja rajotus oli lähes sama kuin metsälinnuilla 5 metsäjänistä/metsästäjä/kausi, eipä tullu ammuttua vuosiin yhtään metsäjänistä, panostus olikin sitte rusakoiden pyynnissä mitä sai ampua ilman rajotuklsia,
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
yloneha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Hel 2009
Viestejä: 453

LähetäLähetetty: 09.06.2009 08:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Very Happy

Viimeinen muokkaaja, yloneha pvm 02.07.2009 18:11, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 09.06.2009 08:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
1) ...ja pääasiassa ainoa mitä voidaan todeta aina oikein on jälkikäteen tapahtuva arviointi ja yleinen jälkiviisaus. Näistä ei kuitenkaan opita mitään.

Minä olen edelleen sitä mieltä, että jos kanalintujen kanssa ei vouhotettaisi niin niihin kohdistuva metsästyspaine olisi maltillisempi. Se myös kohdistuisi oikein, eli ne joiden mielestä omilla metsästysmailla ei ole riittävää metsästettävää kantaa rajoittaisivat todennäköisesti metsästystään automaattisesti koska vain harva kokee mielekkäänä tyhjän kävelemisen.

2) Toisaalta ne jotka ovat pyyntiin enemmän orientoituneita hakeutuvat lähes automaattisesti paikkoihin jossa metsästys on mielekkäämpää. Tämä on mielestäni normaalia käyttäytymistä, jota häiritään liian autoritaarisella metsästyspolitiikalla. Metsästäjien oma järki ei pääse kehittymään ikinä jos kaikki määrätään ylhäältä.

3) ...ns. kaiken viljan metsästäjiä on todella vähän ja varsinkin niitä metsästäjiä on vähän jotka mukauttavat metsästyskautensa sisältöä metsästettävien eläinten kannanvaihteluiden mukaan....


Asiaa. Nappaan kiinni kolmeen kohtaan.

1) Rajoitukset tulevat viisaiden miesten kerhosta ja yhtä kautta myöhässä. Kukaan ei siltikään uskalla tarttua mm. kanahaukka (metsäkanalinnut, sorsat) ja joutsen (metsähanhi) ongelmaan. Vaikka arvostankin kaikenlaista järjestötoimintaa eri koiralajien tiimoilta, vahvaa perinteikästä asiantuntemusta sinänsä sekä vapaaehtoistyötä, en voi kuin ihmetellä miksei meillä koskaan anneta uusien tuulien puhaltaa edes koemielessä. Hämmästellä täytyy miten ruotsi tuntuu niin paratiisilta metsästäjän ja kalastajan näkökulmasta.

2) Nyt on kai järkevää kävaistä vaikka naapurin puolella koiran kanssa maalintujahdissa. Hanhia pohjoisessa ei pyydä käytännössä kukaan.

3) Itse mukautan pyyntiä riistan mukaan mahdollisuuksien rajoissa. Mukavasti tuo pystykorva haukkuu niin maalinnut, sorsat, hanhet, näädät, todennäköisesti myös karhut. Hirviäkin on haukkunut, mutta en ole erityisesti kannustanut. Nyt voisi niitäkin kokeilla. Ensimmäinen viikko kuitenkin kokeillaan hirven houkuttelua. Näiden metsästyskaudet menevät mukavasti limittäin ja kun syvällä kairassa ollaan niin rihlakko 12/76 - 30-06 on käytännöllinen yhdistelmä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 12116

LähetäLähetetty: 09.06.2009 09:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Löllö kirjoitti:
Nimrod kirjoitti:
Näin suurriistametsästäjänä ja osa-aikaisena lintumiehenä en voi kuin ihmetellä sitä, että miten ihmeessä se lintu voikaan voida metsästäjän saaliina niin maan hemmetin huonosti, kun taas jänis pärjää aina vaikka sen kannat kävisivät välillä ennätyksellisen alhaallakin... Olisikohan homma kiinni arvostusasioista enemmänkin kuin oikeista kantaan ja verotukseen perustuvista asioista. Jatkuvasti ollaan kuitenkin rajoittamassa lintujahtia, mutta ruton iskiessä jänisjahdin kestoon ei puututa... Höpöhommia, sanon.


Ei se ihan näin mene.. Muuan vuos sitte meidän seuran alueella, kuin myös lähialueilla oli todella heikko jäniskanta usean vuoden ajan. Jäniksiin tarttui joku ihme virustauti ja kannat olivat ainakin meidän seuran alueella n. 5 vuotta todella heikot ja rajotus oli lähes sama kuin metsälinnuilla 5 metsäjänistä/metsästäjä/kausi, eipä tullu ammuttua vuosiin yhtään metsäjänistä, panostus olikin sitte rusakoiden pyynnissä mitä sai ampua ilman rajotuklsia,


No mitäs sitten jos teillä metsästäjistä kaikki täyttäisivät tuon viiden jäniksen kiintiön per kausi? Taitaisi käydä niin, että verotettava määrä olisi suurempi kuin se mitä sieltä normaalisti otetaan. Tuossa periaatteessa sitten samalla pyörrät sanomasi siten, että olet luopunut kokonaan pyynnistä kun kannat ovat olleet alhaalla. Tämä on juuri sitä normaalia käyttäytymistä, jota tapahtuu silloin kun kannat ovat alhaalla - niitä ei kiinnosta metsästää ja metsästyspaine siirretään toisaalle. Aivan kuten sinä teit.

Esimerkkinä mainittakoon, että kun kauriin pyynti vapautui niin seurassamme määritettiin viiden kauriin kiintiö. Pari vuotta ammuttiin muistaakseni neljää kaurista vuodessa ja liikenne tappoi oman osansa. Sitten pyynti vapautettiin (koska kiintiötä ei saatu täyteen) ja nyt kauriita pyydetään pari kolme vuodessa ilman sen suurempia vouhotuksia... Samaten kokouksessa yritettiin puskea läpi yhden linnun kiintiötä, mutta päätettiin kuitenkin pitäytyä jääräpäisesti yhdistyksen määräyksissä. Homma meni niin, että suurin osa ei saanut edes sitä yhtä lintua...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Visapää
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 991

LähetäLähetetty: 09.06.2009 10:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:

Suomalaisia metsästäjiä on toisekseen hauska tarkkailla siltä kantilta, että kuinka erikoistuneita metsästäjiä suurin osa metsästäjistä on. Voidaan sanoa, että ns. kaiken viljan metsästäjiä on todella vähän ja varsinkin niitä metsästäjiä on vähän jotka mukauttavat metsästyskautensa sisältöä metsästettävien eläinten kannanvaihteluiden mukaan. Osasyynä tälle on jäykkä politiikka (valinta panostuksesta on tehtävä liian ajoissa) ja toisaalta se, että eri pyyntien jaksottaminen on vaikeaa tai mahdotonta johtuen tarkkaan säännellyistä metsästysajoista.


Aika monet tuntemani metästäjät ovat kuitenkin vetäneet kannanvaihteluista omia johtopäätöksiään ja siirtäneet metästyksen painopistettä sujuvasti muihin eläimiin, jos siihen vain on mahdollisuus (kaikilla ei ole)... Itse olen jo suunnitellut tulevan metästyskauden omalla kohdallani hirvieläinjahdin varaan. Ongelmallisin tilanne on kuitenkin niillä metästyskoiraharrastajilla, jotka ovat jämähtäneet kiinni johonkin tiettyyn rotuun ja metästystapaan. Miten moni vannoutunut kanakoiramies, esimerkiksi, haluaisi luopua harrastuksestaan (ja koiristaan) tai vaihtoehtoisesti alkaa vain käymään koiransa kanssa pelkissä kokeissa istutuslinnuilla (fasaaneilla)?
_________________
Autuaita ovat puupäät, sillä he eivät koskaan huku.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 09.06.2009 12:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

GWP kirjoitti:
Potuista senverran, että siemenpuikulat laitettiin maahan reilu viikko sitte.

Siemenlintuja oli soitimilla varsin mallikkaasti ja kanat hautovat. Tulevien, siis huom! tulevien viikkojen sään perusteella voidaan alkaa tekemään arvailuja pesinnän onnistumisesta ja tietoa tulevan kauden lintukannoista alkaa kertyä siitä alkaen kun hillat kypsyvät. Rasti tuolla jo kirjoitti faktaa. Puuhapeten vastausta ei mahda asiassa pysyen tulla, kun tuota tietopohjaa lintujen pesinnästä ei ole selvästikkään ole petelle päässyt kertymään.

Voisit kuitenkin valaista, kun kerran piireissä olet, että onko se jonkinsortin vaatimus niihin piireihin pääsemiseen tuo pölkkypäinen hokeminen ilman että tietää asioista hölkäsen pölhäystä?


Kun asiallinen kirjoittelu loppuu, sen jälkeen alkaa veetuilu. Onko näin arvon GWP?
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 09.06.2009 12:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:


Asiantuntematonta tai ei, mutta yksi perustavaa laatua oleva asia jota näissä suosituksissa, rajoituksissa tai rauhoituksissa ei oteta huomioon on ns. inhimillinen tekijä, jolla on äärimmäisen suuri vaikutus ihmisen toimesta tapahtuvaan verotukseen. Nykyinen systeemi on jopa kanalintumetsästystä mystifioiva ja kanalintujen asema suomalaisessa metsästyskulttuurissa on jotain aivan käsittämätöntä.Minä olen edelleen sitä mieltä, että jos kanalintujen kanssa ei vouhotettaisi niin niihin kohdistuva metsästyspaine olisi maltillisempi. Se myös kohdistuisi oikein, eli ne joiden mielestä omilla metsästysmailla ei ole riittävää metsästettävää kantaa rajoittaisivat todennäköisesti metsästystään automaattisesti koska vain harva kokee mielekkäänä tyhjän kävelemisen. Toisaalta ne jotka ovat pyyntiin enemmän orientoituneita hakeutuvat lähes automaattisesti paikkoihin jossa metsästys on mielekkäämpää. Tämä on mielestäni normaalia käyttäytymistä, jota häiritään liian autoritaarisella metsästyspolitiikalla. Metsästäjien oma järki ei pääse kehittymään ikinä jos kaikki määrätään ylhäältä.

Suomalaisia metsästäjiä on toisekseen hauska tarkkailla siltä kantilta, että kuinka erikoistuneita metsästäjiä suurin osa metsästäjistä on. Voidaan sanoa, että ns. kaiken viljan metsästäjiä on todella vähän ja varsinkin niitä metsästäjiä on vähän jotka mukauttavat metsästyskautensa sisältöä metsästettävien eläinten kannanvaihteluiden mukaan. Osasyynä tälle on jäykkä politiikka (valinta panostuksesta on tehtävä liian ajoissa) ja toisaalta se, että eri pyyntien jaksottaminen on vaikeaa tai mahdotonta johtuen tarkkaan säännellyistä metsästysajoista.10+ Nimrodille kirjoituksestaan.
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 09.06.2009 13:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
Sen verran on problemaattinen aihe, että en hirmu kärkkäästi lähde vääntöön mukaan - mutta äkikseltään näyttäisi olevan ääripään kommenteissa yhtä asiantuntematonta puutaheinää.
Tasapuolisuuden nimissä lainaan esimerkkinä tätä:
Nimrod kirjoitti:
Oma henkilökohtainen näkemykseni näistä metsäkanalinnuista on se, että ne ovat siinä asemassa ravintoketjua, että ne ovat olemassa toisten syötäväksi. Täten niitä voi ottaa metsästä periaatteessa sen mitä metsä tarjoaa.
On jännä nähdä, että millaisia harhaluuloja metsästäjillä on linnuista. Yksi perustavaa laatua oleva käsitys on se, että ihmisen verottamat alueet olisivat kovin laajat. Toinen on se, että metsästyksellä (olipa se kuinka vahvaa hyvänsä) olisi merkitystä kantoihin.
Toisen laidan edustajalla, Puuhiksella, näyttäisi olevan siinä määrin potaskapohjaista kvasitietoutta, jotta vaikea valita lainattavaa... Sad


Mitä faktaa olet sitten itse esittänyt?
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kytösavu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2006
Viestejä: 2568
Paikkakunta: Lapua

LähetäLähetetty: 09.06.2009 13:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä, juuri näin kuten Nimrod kirjoitti. Kausi elokuun lopusta vuoden loppuun, ja ihmisille harkintavalta.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 09.06.2009 14:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on ainakin yksi riistapäällikkö avautunut.

Pakkasissa onnikin myötä

Tiivistelmä:
Etelä-Pohjanmaalla on ollut erittäin kylmiä öitä, mutta riistapäällikkö Jarkko Nurmi uskoo, että metsäkanalinnut ovat selvinneet niistä säikähdyksellä. Metsojen ja teerten poikaset kuoriutuvat keskimäärin 10. kesäkuuta, joten poikaset ovat välttyneet pakkasilta. Aikuiset linnut eivät kärsi hallasta. Lintujen onneksi sadetta ei ole ollut, Nurmi sanoo. Tuhoisinta kanalintupoikueille on jatkuvan sateen ja kylmyyden yhdistelmä. Sateella ruokaa ei ole saatavilla riittävästi, joten poikaset kuolevat joko viluun tai nälkään. Riistapäällikön arvioita vahvistaa myös Keski-Suomen riistanhoitopiirin Metsoparlamentti. Nettikamera näyttää, että Metsoparlamentin koppelo hautoo kaikessa rauhassa.

Media: Ilkka , Ilkka (printed version)
Päivämäärä: 9.6.2009
Kirjoittaja: Pekka Rajala
Päälähde: riistapäällikkö Jarkko
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 09.06.2009 16:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten ihmeessä tuo Etelä-pohjanmaan RP:n "avautuminen" liittyy Lapin piirin toilailuihin muuten kuin että sielläkin riistapäällikkö näkyy uskovan sitä tätä. Ei halaistua sanaa siitä miten, milloin ja millaisia päätöksiä pitäisi kulloinkin tehdä.

Mieluusti kuulisin Tanskasen porinoita siitä miten hommat olisi hyvä hoitaa. Häntä sentään olen kohtuu järkevänä jätkänä pitänyt.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 4379
Paikkakunta: päijät-häme

LähetäLähetetty: 09.06.2009 17:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei taida ollakkaan niin hyvät lintu kannat kuin oletetaan,http://www.radiorex.fi/pages/paikallisuutiset?newsid=20931&PHPSESSID=5beb595267f8a1f82b5c10d2bd736b54
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Seuraava
Sivu 16 Yht. 20

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com