OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

JA TÄMÄKIN VIELÄ....
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20137
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.06.2009 08:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
Lahtinen kirjoitti:

Ei varmaan oltu kaukana siitäkään, että tekijä olisi valinnut linjan, jossa "linnaan ei mennä" ja muutenkaan ei ole tarkoitus yksin lähteä...

Käsittääkseni tuollaisessa tilanteessa seuraukset olisivat olleet melkoisen karut ja seurannaisena aselain valmistelun tässä vaiheessa rehellisille harrastajille todellinen karhunpalvelus.


Silkkaa spekulaatiota tekijän oletettu "napsahtaminen".

Itse en katso olevani missään moraalisessa vastuussa toisten tekemisistä enkä ymmärrä miksi kukaan muukaan sellaista kokisi.


En nyt ihan täysin ymmärtänyt pointtiasi.


Itse olen sitä mieltä, että syytetyllä oli IPSC/reserviläisharrastustaustaa vasten peilattuna melkoinen potentiaali toimia siten, ettei pahalta verenvuodatukselta olisi vältytty.

En minäkään katso olevan moraalisesti vastuussa kaapparin tekemisistä tai tekemättä jättämisistä, mutta olen sitä mieltä että verenvuodatukseen päättyessään tapaus olisi pomminvarmasti vaikuttanut uuden aselain valmisteluun ja mahdollistanut kiristysrintamalla "mutkien oikomista".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
E_h_e
***


Liittynyt: 12 Jou 2004
Viestejä: 2169
Paikkakunta: Maarianhaminasta itään

LähetäLähetetty: 16.06.2009 09:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Me kaikki tulemme varmasti tulevisuudessa kaipaamaan tätä Suomen liberaalia ampuma-aselakia. Mutta mennyt aika tuskin koskaan enää palaa.

Ampuma-aselaki 9.1.1998/1

44 § Hankittavaa ampuma-asetta ja aseen osaa koskevat edellytykset

Hankkimislupa voidaan antaa vain sellaista ampuma-asetta tai aseen osaa varten, joka ei lippaan patruunamäärän, kaliiperin tai muiden ominaisuuksien perusteella ole hakijan ilmoittamaan käyttötarkoitukseen nähden tarpeettoman tulivoimainen ja tehokas sekä joka soveltuu hyvin hakijan ilmoittamaan käyttötarkoitukseen.
...

Hallituksen esitys (HE 183/1997) Eduskunnalle ampuma-aselaiksi...

44 §. Hankittavaa ampuma-asetta ja aseen osaa koskevat edellytykset.Ampuma-aseiden käyttöön liittyvä turvallisuus edellyttää, että hankkimislupa annetaan vain sellaiseen ampuma-aseeseen tai aseen osaan, joka soveltuu hyvin hakijan ilmoittamaan hyväksyttävään käyttötarkoitukseen. Eräitä ampuma-aseita on tulivoimansa, tehonsa, käsiteltävyytensä, helpon kätkettävyytensä, epätavanomaisen ulkomuotonsa tai muiden ominaisuuksiensa vuoksi pidettävä muita aseita vaarallisempina. Siksi on tarkoituksenmukaista, että näiden aseiden hankkimiselle asetetaan erityisiä ehtoja ja rajoituksia.
...
Kaiken kaikkiaan on tarkoituksenmukaista, että perusteena muita aseita tiukemmalle lupaharkinnalle ovat ampuma-aseen ominaisuudet eikä se, mihin käyttötarkoitukseen ase on alun perin valmistettu tai missä käyttötarkoituksessa sitä tosiasiallisesti käytetään. Vaikka kaikki ampuma-aseet ovatkin väärissä käsissä vaarallisia, on kuitenkin perusteltua, että lupaharkinta on muita aseita tiukempaa kaikkein vaarallisimpien ampuma-aseiden osalta. On aina olemassa vaara, että asetta hallussaan pitävä käyttää asetta väärin. Lisäksi ampuma-ase voi kulkeutua vääriin käsiin rikoksen kautta. Ampuma-aseen ulkonäölle ei sen sijaan tulisi antaa lupaharkinnassa merkitystä.
...
Sen lisäksi, että ampuma-aseen tai aseen osan tulisi esityksen mukaan soveltua hyvin hakijan ilmoittamaan käyttötarkoitukseen, ei hankittava ase tai aseen osa saisi olla käyttötarkoitukseensa nähden tarpeettoman tulivoimainen ja tehokas. Aseessa ei myöskään saisi olla lipasta, jonka patruunamäärä on tarpeettoman suuri. Vaikka edellä mainittujen säännösten soveltamiseen voikin liittyä ongelmia, sääntely on kuitenkin välttämätön.
...
Kuten sarjatuliaseiden on myös suuritehoisten, suurilla lippailla varustettujen itselataavien kertatuliaseiden katsottava olevan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden kannalta hyvin ongelmallisia ampuma-aseita vääriin käsiin joutuessaan. Tähän ampuma-aseiden ryhmään kuuluu joitakin metsästysaseita, alun perin sotilaskäyttöön suunniteltuja ja valmistettuja pistooleita sekä alun perin sotilaskäyttöön valmistettuja kivääreitä. Käytännössä lähes jokaiseen itselataavaan kertatuliaseeseen on hankittavissa suurikapasiteettinen lipas.
...
Vaikka asedirektiivissä ja Schengenin yleissopimuksessa yksiselitteisesti kielletäänkin sarjatuliaseet, myös isolla lipaskapasiteetilla varustetut isokaliiperiset tai muuten tehokkaat itselataavat kertatuliaseet ovat erittäin vaarallisia aseita. Näillä aseilla voidaan ampua lippaan patruunamäärän mukaan jopa kymmeniä nopeita peräkkäisiä tähdättyjä laukauksia. Tähän ryhmään kuuluu sekä käsiaseita että kiväärejä. Esimerkiksi rynnäkkökiväärien itselataavat kertatuliversiot ovat tehokkaita, tulivoimaisia ja suuren patruunakapasiteetin aseita, jotka käsiteltävyydeltään vastaavat rynnäkkökivääriä. Sotilaallakin pääasiallinen tulilaji on kertatuli. Myös isokaliiperisia, suurella lipaskapasiteetilla varustettuja käsiaseita on pidettävä erityisen vaarallisina ja tulivoimaisina aseina. Maininnan arvoisia ovat lisäksi ainakin nykyaikaiset tarkka-ampujan kiväärit, joiden kaliiperi on hyvin suuri ja joilla käytännössä voidaan osua ihmisen kokoiseen maaliin jopa parin kilometrin päästä. Erityisen ongelmallisina voidaan pitää myös eräitä pelkästään suojaliivien läpäisemiseen suunniteltuja ja valmistettuja ampuma-aseita.
...
Vaikka edellä onkin todettu, että lupaviranomaisen olisi suhtauduttava erityisellä harkinnalla teholtaan ja tulivoimaltaan erityisen vaarallisia aseita koskeviin lupahakemuksiin, lupa olisi toisaalta aina annettava käyttötarkoitukseen sopivaan ampuma-aseeseen, jos luvan saamisen edellytykset muuten täyttyvät. Eräissä ammunnan lajeissa, lähinnä practical-ammunnassa ja joissakin vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön liittyvissä reserviläisammunnan lajeissa tehokas ja tulivoimainen, usein alun perin sotilaskäyttöön valmistettu itselataava kertatulitoimintoinen ampuma-ase on välttämätön. Näissä tapauksissa lupaviranomaisen tulisi antaa lupa harrastuksessa tarvittavan aseen hankkimiseen sen vaarallisista ominaisuuksista huolimatta, jos muut luvan antamisen edellytykset, kuten ehdotetussa 45 §:n 2 momentissa tarkoitettu luotettava selvitys harrastuksesta, täyttyvät. Erityisen tehokkaita aseita käytetään myös ainakin silhuetti- ja kasa-ammunnassa.
...

45 §. Hankkimisluvan saajaa koskevat edellytykset. Edellä on painotettu, että lupaviranomaisen olisi esityksen mukaan osoitettava tavanomaista suurempaa harkintaa eräitä muita ampuma-aseita vaarallisempia aseita koskevia lupahakemuksia kohtaan. Ampuma-aseiden käyttöön liittyvän turvallisuuden säilymisen kaikkein tärkein edellytys on kuitenkin se, ettei minkäänlaista ampuma-asetta luovuteta henkilölle, jota ei ole pidettävä aseen hallussapitoon sopivana.
...

Lisätietoja: Finlex
_________________
Errare humanum est
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
k.kettunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Tam 2008
Viestejä: 647
Paikkakunta: pääkalloseutu

LähetäLähetetty: 16.06.2009 09:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fields kirjoitti:
Mielenkiintoista on se, että AINOA media, missä ihmisryöstäjän aseharrastusta on mitenkään alleviivattu on TÄMÄ foorumi joidenkin herkkänahkaisten marttyyrien toimesta. Jopa iltapäivälehdistön joistain artikkeleista on maininta unohtunut, vaikka jopa VPK, Aikido ja lennokitkin on mainittu.



Jos Fieldsille sopii, niin pohditaan sieppauksen juridista puolta.

Mikäli tiedot jotka poliisi on tapahtumasta antanut, ovat totta ja epäilty todettaisiin syylliseksi, olisi maksimirangaistus 10 vuotta vankeutta.

Tästä tuomiosta lusittavaa jäisi ensikertalaiselle hyvällä käytöksellä n. 3 vuotta. Mikäli lunnassumma 10Me on hyvässä tallessa tulisi päiväpalkaksi n.10Ke.

Vapautumisen jälkeen muutto esim. Sveitsiin, jossa varakkaille (kuten Maija Lahtiselle) löytyy ymmärtämystä.

Onko mielestänne mahdollista, että tuomio olisi enemmän kuin nykyinen maksimi, sillä kaappaus kohdistui suomen varakkaimmman suvun jäseneen?

Tehdäänkö tästä varoittava esimerkki? Aselainsäädäntöhän on jo osoittanut, että perustuslain vastaiset päätökset ovat mahdollisia.

Epäilen, että julkisuuteen annetut tiedot tapahtumasta ovat vain poliisin tarkoituksella vuotamaa. Totuus saattaa joskus selvitäkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fields
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2004
Viestejä: 5009

LähetäLähetetty: 16.06.2009 09:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ilman muuta sopii pohtia sieppauksen juridista puolta.

Tästä (10v) maksimituomiosta lusittavaa jäisi ensikertalaiselle hyvällä käytöksellä 5 vuotta vähennettynä asiaan liittyvä aiempi vapaudenmenetys (kiinniotto, pidätys, vangitseminen).

Mikäli lunnassumma 10Me on "hyvässä tallessa" tuomio tulee luultavasti asteikon yläpäästä.

En pidä mitenkään mahdollisena, että tuomio olisi enemmän kuin nykyinen maksimi, vaikka kaappaus kohdistui Suomen varakkaimmman suvun jäseneen. Kuka muuten köyhää kaappaisi lunnaiden toivossa?

Uskon, että tästä tehdään varoittava esimerkki ja syytä onkin.

Aselainsäädäntöä ei ole vielä muutettu, joten perustuslain vastaisia päätöksiä ei ole tehty. Lainsäätäjähän ei muuten tee perustuslain vastaisia päätöksiä, kansa vain lukee lakeja väärin Twisted Evil Onneksi meillä on edes joitakin tahoja (NRA), jotka yrittävät herätellä kansaa.

Minäkin epäilen, että julkisuuteen annetut tiedot tapahtumasta ovat vain poliisin tarkoituksella vuotamaa ja siihen on varmasti hyviäkin syitä. Totuus saattaa olla paljon "laajempi" kuin mitä lehdistä saamme lukea....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
k.kettunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Tam 2008
Viestejä: 647
Paikkakunta: pääkalloseutu

LähetäLähetetty: 16.06.2009 10:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uskokoon ken haluaa.


http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/63503-kidnappaaja-harhautteli-huolellisesti-%E2%80%93-yksi-kompelo-virhe

Miljonäärin tyttären kidnapannut mies oli suunnitellut tekoaan pitkään. Toteutuskin noudatti osin huolellista käsikirjoitusta, mutta kaikki ei mennyt nappiin

Iltalehden tietojen mukaan mies vaihdatti lunnasrahojen luovutuspaikkaa useaan otteeseen varmistaakseen, ettei raha-autoa seurata. Lopulta hän ilmoitti, että rahat piti jättää lähelle parkkihallia Turun keskustassa.

Lehden tietojen mukaan mies nouti rahat polkupyörällä, jossa oli perävaunu. Ajoluiskaa alas ajaessaan mies kuitenkin kompuroi ratkaisevasti pyörällä sillä seurauksella, että toinen rahakasseista repesi ja setelit levisivät ympäriinsä. Myös päässä ollut lierihattu tippui, jolloin miehen kasvot paljastuivat valvontakameroille.

Parkkihallissa mies pakkasi lehden mukaan rahat sinne aiemmin tuomaansa autoon ja poistuu paikalta. Myöhemmin raha-auton haki joko hän itse tai joku avustaja. Poliisi tutkii vielä, liittyykö kidnappaukseen useampia henkilöitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
E_h_e
***


Liittynyt: 12 Jou 2004
Viestejä: 2169
Paikkakunta: Maarianhaminasta itään

LähetäLähetetty: 16.06.2009 12:34    Viestin aihe: Kauppalehti: Poliisi teki rynnäkön yöllä sieppaajan firmaan Vastaa lainaamalla viestiä

Kauppalehti Tiistai 16.06.2009 klo 08:33 / 11:53

Poliisi teki rynnäkön yöllä sieppaajan firmaan

lta-Sanomien tietojen mukaan poliisi etsi lunnasmiljoonia perijättären sieppauksesta epäillyn miehen omistamasta turkulaisesta aseliikkeestä.
...
Sieppauksesta epäilty Juha Turunen on 25 prosentin osuudella osakkaana turkulaisessa Suomen Ase Budo ja Erä (SABE) -liikkeessä.
...

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/06/23284
_________________
Errare humanum est
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fields
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2004
Viestejä: 5009

LähetäLähetetty: 16.06.2009 12:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Cuculus canorus kirjoitti:
Fields kirjoitti:
Mielenkiintoista on se, että AINOA media, missä ihmisryöstäjän aseharrastusta on mitenkään alleviivattu on TÄMÄ foorumi joidenkin herkkänahkaisten marttyyrien toimesta. Jopa iltapäivälehdistön joistain artikkeleista on maininta unohtunut, vaikka jopa VPK, Aikido ja lennokitkin on mainittu.

Kaikesta päätellen kaapparin mahdollisella ampumaharrastuksella ei ole mitään merkitystä itse kaappauksen kannalta.


Fieldshän on taas kerran paavillisempi kuin paavi itse ? Wink

Olisiko tässä keskustelussa kysymys pikemminkin siitä kuinka tämä Turun juttu vaikuttaa aselain uudistukseen...Kuopion, Oulun, Helsingin, Kauhajoen, Jokelan ja ties minkä jutun jälkeen.

Sanoisin, että vaikuttaa. Ja vaikuttaa kovaa. Eikä tarvinne kertoa mihin suuntaan.


Paavillisesti: Itse kaappaukseen ei käsittääkseni ole uutisoitu asetta käytetyn, mutta varmasti on totta, että tapausta hyödynnetään ase(kielto)lain edistämisessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tupella
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2007
Viestejä: 5313

LähetäLähetetty: 16.06.2009 15:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oli tuon edellisen kanssa miten oli, mutta kun tämän uuden kaappausharrasteen ääriviivat, suoritustavat ja tarjolla oleva hyöty on tehty nyt tuhansin sanoin ja kuvin aivan selväksi kaikille vielä tuntemattomuudessa eläville, niin jäämme vain odottamaan seuraavaa, edellisestä inspiraationsa saanutta spektaakkelinomaista kaappausta. Ja sitten sitä seuraavaa. Riittäähän nousukkailla sukulaisia ja tuohta ja medialla paperia, kahvia ja tupakkia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 16.06.2009 15:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fields kirjoitti:
Minäkin epäilen, että julkisuuteen annetut tiedot tapahtumasta ovat vain poliisin tarkoituksella vuotamaa ja siihen on varmasti hyviäkin syitä. Totuus saattaa olla paljon "laajempi" kuin mitä lehdistä saamme lukea....

+1. Luulenpa, että tulemme hämmästymään tämän tarinan todellisista koukeroista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 16.06.2009 15:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Itse olen sitä mieltä, että syytetyllä oli IPSC/reserviläisharrastustaustaa vasten peilattuna melkoinen potentiaali toimia siten, ettei pahalta verenvuodatukselta olisi vältytty.

Käsittämätöntä spekulaatiota. Verenvuodatukselta vältyttiin eikä missään ole edes vihjattu mitään muuta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 16.06.2009 15:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

E_h_e kirjoitti:
Vaikka edellä onkin todettu, että lupaviranomaisen olisi suhtauduttava erityisellä harkinnalla teholtaan ja tulivoimaltaan erityisen vaarallisia aseita koskeviin lupahakemuksiin, lupa olisi toisaalta aina annettava käyttötarkoitukseen sopivaan ampuma-aseeseen, jos luvan saamisen edellytykset muuten täyttyvät. Eräissä ammunnan lajeissa, lähinnä practical-ammunnassa ja joissakin vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön liittyvissä reserviläisammunnan lajeissa tehokas ja tulivoimainen, usein alun perin sotilaskäyttöön valmistettu itselataava kertatulitoimintoinen ampuma-ase on välttämätön. Näissä tapauksissa lupaviranomaisen tulisi antaa lupa harrastuksessa tarvittavan aseen hankkimiseen sen vaarallisista ominaisuuksista huolimatta, jos muut luvan antamisen edellytykset, kuten ehdotetussa 45 §:n 2 momentissa tarkoitettu luotettava selvitys harrastuksesta, täyttyvät. Erityisen tehokkaita aseita käytetään myös ainakin silhuetti- ja kasa-ammunnassa.

Pitkälle menevä johtopäätös Very Happy IPSC, SRA ja siluetti tulevat jatkumaan. Rikollisten asehankinnat eivät ole aselaista riippuvaisia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
E_h_e
***


Liittynyt: 12 Jou 2004
Viestejä: 2169
Paikkakunta: Maarianhaminasta itään

LähetäLähetetty: 16.06.2009 16:12    Viestin aihe: Kettu 16.06.2009 15:50 Vastaa lainaamalla viestiä

"Rikollisten asehankinnat eivät ole aselaista riippuvaisia."

Ovat ne sillä lailla, että valtaosa Suomessa olevista laittomista aseista on joskus ollut laillisia, mutta niiden hallinta on sitten yleensä jonkun omaisuusrikoksen seurauksena vaihtunut.

Se oli syy minkä vuoksi nämä huolellisuus- ja säilytysmääräykset tulivat!

Hallituksen esitys (HE 183/1997) Eduskunnalle ampuma-aselaiksi...

2.3. Ampuma-ase rikoksentekovälineenä
...
Anastettujen ampuma-aseiden määrä on viime vuosina pysynyt lähes muuttumattomana. Vuonna 1993 Suomessa anastettiin yhteensä 980 ampuma-asetta. Anastetuista aseista 67 prosenttia oli metsästysaseita ja 29 prosenttia käsiaseita. Noin 70 prosenttia aseista anastettiin yksityisasunnoista. Aseliikkeistä anastettujen aseiden osuus oli vain alle 5 prosenttia. Anastetuista aseista saatiin takaisin noin 13 prosenttia.

Vuonna 1994 anastettiin 517 jutun yhteydessä yhteensä 932 ampuma-asetta. Näistä aseista oli tammikuun 1995 loppuun mennessä saatu takaisin 167 eli noin 18 prosenttia. Anastetuista aseista noin 68 prosenttia oli metsästysaseita (haulikoita 370, kivääreitä 257 ja yhdistelmäaseita 7) ja noin 26 prosenttia käsiaseita (pistooleja 196 ja revolvereja 42). Kaasuaseiden ja -sumuttimien osuus oli noin 4 prosenttia. Sarjatuliaseiden osuus oli noin 2 prosenttia (23). Viimeksi mainittuun määrään sisältyy puolustusvoimilta anastetut 17 rynnäkkökivääriä. Vuoden 1994 anastuskohteista ei poliisirekistereiden puutteellisuuden vuoksi voida antaa täsmällisiä tietoja. Arvion mukaan yksityisasunnot olivat anastusrikosten kohteena noin puolessa tapauksista, huvilat noin 20 prosentissa, aseliikkeet noin 5 prosentissa ja muut kohteet noin 30 prosentissa tapauksista.

Vuonna 1995 Suomessa anastettiin 900 ampuma-asetta.

Valtaosa aseista anastetaan yleensä muun rikollisen toiminnan, kuten asunto-, ajoneuvo- ja kellarimurtojen yhteydessä. Puolustuslaitoksen osuus asianomistajana ampuma-aseiden anastustapauksissa on ollut meillä erityisesti muihin pohjoismaihin verrattuna hyvin pieni.
...
Luvattomien ampuma-aseiden määrään sisältyy niin perintönä saatuja kuin myös luvattomasti hankittuja ampuma-aseita.
...

Lisätietoja: Finlex
_________________
Errare humanum est
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Stainless_steel
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2007
Viestejä: 120

LähetäLähetetty: 16.06.2009 16:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mistä tuon tietää, vaikka olis siepattu ollu mukana juonessa? Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tate
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1417
Paikkakunta: Etelä Suomi

LähetäLähetetty: 16.06.2009 16:28    Viestin aihe: Re: Kettu 16.06.2009 15:50 Vastaa lainaamalla viestiä

E_h_e kirjoitti:

Vuonna 1995 Suomessa anastettiin 900 ampuma-asetta.


Olisko uudempaa tilastoa noista varastettujen aseiden määrästä? Tuo on jo pitkälti toistakymmentä vuotta vanhaa matskua. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
E_h_e
***


Liittynyt: 12 Jou 2004
Viestejä: 2169
Paikkakunta: Maarianhaminasta itään

LähetäLähetetty: 16.06.2009 16:37    Viestin aihe: Tate 16.06.2009 16:28 Vastaa lainaamalla viestiä

"Olisko uudempaa tilastoa noista varastettujen aseiden määrästä?"

Samaa pohdin itsekin, mutta toistaiseksi en kyennyt ratkaisemaan ongelmaa.

Yritetään...
_________________
Errare humanum est
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
Sivu 4 Yht. 7

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com