OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kauris

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
pidic



Liittynyt: 17 Mar 2004
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 19.11.2004 22:23    Viestin aihe: Kauris Vastaa lainaamalla viestiä

Meille on tullut uutena lajina kauris ja nyt niitä pitäis alkaa ruokkimaan. Voi syöttää pelkkää kauraa? Jostakin olen joskus kuullut ettei saisi tarjota normaalia kuivaa heinää. Ei kuulemma pötsi sulata (vaikea uskoa). Mikä mielipide muuten porukalla lajiin. Onko hyvä vain paha?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kauris
Vieras





LähetäLähetetty: 22.11.2004 10:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauris on tarkka ruokansa suhteen. Korsiheinä ei yleensä kelpaa, jos on paremmin sulavaa ravintoa tarjolla. Apila on hyvää ravintoa, mutta siitäkin se syö vain lehdet, korsi jää syömättä! Pajukerput kelpaavat ja perusravintona litistekaura. Ekstrana kannattaa tarjota hedelmiä ja juureksia:(porkkana, lanttu, peruna, omena,yms...) Tuoreet perunan kuoret tuntuvat olevan erityistä herkkua, ongelmana vaan pakkasella on jäätyminen möykyksi, josta se ei saa palasta irti.
Nyt jäi paljon viljaa puimatta peltoon, joten ruokaa kauriit löytävät hyvin myös itse.
Takaisin alkuun
Metsnugis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tou 2004
Viestejä: 806
Paikkakunta: Merikarvia

LähetäLähetetty: 26.11.2004 12:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laajennetaan aluetta hieman, kun en viitti uuttakaan alottaa

Kauris on vasta levittäytymässä oman seuran alueella enkä noista vielä paljoakaan. Lupia pari kuitenkin on ja pitäis mennä yks kaatamaan.

Kysyisinkin minkä kokoisia vasat tähän aikaan vuodesta ovat ja kantaako pukki vielä piikkejään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Tumppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 357
Paikkakunta: Turku/Noormarkku

LähetäLähetetty: 26.11.2004 14:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauriin vasat on tähän aikaan vuodesta jo aika "isoja". Saattaa olla vaikea tunnistaa vasikaksi, jos vieressä ei ole aikuinen eläin vertailukohteena.

Mitä tulee pukin sarviin, niin oman käsitykseni mukaan osa pukeista on jo voinut tiputtaa sarvensa.Suurin osa kuitenkin kantaa vielä sarvia. Yleensä sarvet tippuu sitä aikaisemmin, mitä vanhempi eläin on kyseessä. Eli komeimmat trofeepukit tiputtaa sarvensa ensin. Tammikuun lopulla näillä trofeepukeilla voi olla päässään jo uudet nahkapäällysteiset sarvet, mitkä voivat olla pituudeltaan vaikka yli kymmensenttiset.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
kauris
Vieras





LähetäLähetetty: 26.11.2004 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa tosiaan olla tarkkana sen tunnistamisen kanssa. Vasat ovat lähes emän kokoisia ja seuraavat aina äitiään, mutta eivät aina ihan "tappituntumassa". Tästä syystä ei pyssyn kanssa pidä hätäillä, sillä emähän on aina rauhoitettu. Turvallista on ampua vain silloin, kun näkee eläimellä sarvet tai näkee yhtä aikaa emän ja vasat, jolloin vasan voi ampua.
Tietysti kyseessä voi olla viimevuoden vasa, jolla ei ole vielä jälkeläisiä. Niiden käyttäytymisestä minulla ei ole tietoa, jos jollain on, kirjoitelkaa!
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 26.11.2004 20:36    Viestin aihe: Helppoa? Vastaa lainaamalla viestiä

En tiedä pitäiskö olla tyytyväinen, kun tuli uus laji? Ei näissä raiskatuissa metsissä oikeat metsän elävät liiku. Kauris ja peura on liian helppoja saaliita, ei tule metsäksyksen tunnetta pintaan, kun niitä jahtaa. Pitäis varmaan hankkia jousi. No "juoma tavat keski-eurooppalaistuu" suomessakin.
Takaisin alkuun
Di@bolic
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Mar 2004
Viestejä: 43
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 26.11.2004 21:26    Viestin aihe: Re: Helppoa? Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Anonymous"]En tiedä pitäiskö olla tyytyväinen, kun tuli uus laji? Ei näissä raiskatuissa metsissä oikeat metsän elävät liiku. Kauris ja peura on liian helppoja saaliita, ei tule metsäksyksen tunnetta pintaan, kun niitä jahtaa.quote]


Kyllähän se nyt on hienoa, että metsäkauriiden kannat ovat huimassa nousussa ja laji yleistyy ympäri Suomea, joka vuosi enemmän.

Enkä nyt sanois noinkaan, että kauriit olis helppoa saalista, koska kun ollaan kauris passissa tornissa, niin sielä ei ole oikeestaan yhtään varaa tehdä vääriä tai hätiköityjä liikkeitä ja jos mielestäsi tornissa kyttäys on helppoa, niin mikset koittaisi pyytää eri tavalla kauriita ja peuroja, kuten esim. hiipimällä se jos jokin on jo hankalaa. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
kauris
Vieras





LähetäLähetetty: 28.11.2004 09:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hohhoijaa. Peuroista en tiedä, kun niitä ei täällä ole. Ainakin täällä pienen kauriskannan alueella jahti on kyllä ihan tarpeeksi haastavaa.
Takaisin alkuun
Nisäkäs
Vieras





LähetäLähetetty: 29.11.2004 01:09    Viestin aihe: Re: Helppoa? Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Di@bolic"]
Anonymous kirjoitti:
En tiedä pitäiskö olla tyytyväinen, kun tuli uus laji? Ei näissä raiskatuissa metsissä oikeat metsän elävät liiku. Kauris ja peura on liian helppoja saaliita, ei tule metsäksyksen tunnetta pintaan, kun niitä jahtaa.quote]


Kyllähän se nyt on hienoa, että metsäkauriiden kannat ovat huimassa nousussa ja laji yleistyy ympäri Suomea, joka vuosi enemmän.

Enkä nyt sanois noinkaan, että kauriit olis helppoa saalista, koska kun ollaan kauris passissa tornissa, niin sielä ei ole oikeestaan yhtään varaa tehdä vääriä tai hätiköityjä liikkeitä ja jos mielestäsi tornissa kyttäys on helppoa, niin mikset koittaisi pyytää eri tavalla kauriita ja peuroja, kuten esim. hiipimällä se jos jokin on jo hankalaa. Very Happy



Joo ei se kauris mielestäni ole ollenkaan mikään erikoisen helppo metsästettävä tornissa istuen.Vasta tänä iltana istuin kolme tuntia.Emä ja vasa jotka näin viikko sittenkin olivat tulossa seläntakaa tornia kohti.Kun käänsin varovasti(erittäin varovasti)pääni taaksepäin kuultuani pienen lumen antaman äänen.

Emä teki heti hypyn sivummalle.Kiersivät kumminkin vain 30 metrin etäisyydeltä ohi,pysähtyen useita kertoja kuuntelemaan kuusten suojaan.Olisin ehkä voinut vasan ampua mutta olimme päättäneet ettemme ammu kaurista muutoin kuin kaksoisvasoista toisen,jos nyt kohdalle sattuu.Oli enemmän hirvi,kettu ja rusakko mielessä.Tämä pari hävisi sitten metsän sisään.

Tunnin päästä näin kauriin 170 metrin päässä ylittämässä peltoa.parikymmentä metriä perässä tuli sitten vasa.Otin luonnollisena asiana että aikaisempi pari oli matkalla toiseen suuntaan.Katselin paria kaikessa rauhassa ilman minkäänlaista lihan tai murhan himoa.Sitten ilmestyikin saman metsäniemekkeen takaa kolmaskin loikkien toisten perästä vähän niinkuin myöhästyneenä.Näin tulikin jo vähän kiireempi tarttua pyssyyn kiinni.Olihan tässä nyt kumminkin selvät kaksoset emän perässä.

Kaikilla oli loikkiva meno parinkymmenen sentin lumessa.Tämä jälkimmäinen ennätti tehdä parin sekunnin pysäyksen ja siihen sitten ennätin ampua.Oli kolmas kauris tälle kaudelle ja viimeinen myös,vaikka tulis kolmoset.Epäselvyyden välttämiseksi voin mainita että nämä kolme,sekä yksi kaverin ampuma on jaettu kolmeen pekkaan,ettei tuntuisi niin suurelta ahnehtimiselta.Eikähän tämä ole Suomen kannasta pois.

Joo tällaisessa tapauksessa on kauris helppo käsitellä kun on kysymys arkuudesta.150-200 metrin päässä se ei tunnu aralta.Matka sitävastoin sitten asettaa määrättyjä vaatimuksia.25-40 metrin päässä kauris on kuin toinen eläin tornissa istujan kannalta.Silloin ei todellakaan ole varaa tehdä virheitä.Hiivintämetsästyksestä puhumattakaan.En ymmärrä kuinka siinä yleensäkään voi onnistua.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 03.12.2004 19:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauris kohtasi parempansa tunti sitten kun hämärä hiipparina oli S&B 2.5-10X56 ilman valoa ja Nosler BT, muutama loikka ja siinä hiulas keuhko osuman saaneena matka n,100m.
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com