OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsästysseurajäsenyyttä netin kautta etsiville tiedoksi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Seuratoiminta
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 11.09.2007 23:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pyydän etukäteen anteeksi kaikilta tämän foorumin kirjoittajilta!!! Olen tällä hetkellä vieraana Pohjoiskarjalassa nettituttavuuden perusteella ja näillä seuduin näyttäisi olevan mahdollista päästä metsästyseurojen jäseneksi jopa ilman maanomistusoikeutta!! Minun kannaltani ainoa vika on se, että etäisyyttä kotoani on yli 400 km. Täältä löytyy ihmisiä joka lähtöön (positiivisessa mielessä) ja meillä tuon koiranpojan kanssa ei ole ainakaan tullut aika pitkäksi!! Laughing Toi mun anteeksipyyntöni johtuu siitä tosiasiasta, että tämä Elisan verkko pätkii välillä totaalisesti; kun tuota kännykkää käytän tällä hetkellä yhteydenottoon tietsikalla. Mä kyllä luen teidän kirjoittamat viestit ajatuksella läpi kunhan pääsen tuonne parempien yhteyksien ääreen!!! EI KAIKKIALLA SUOMESSA OLLA NIIN AHDASMIELISIÄ KUIN ETELÄSUOMESSA!!!!!!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jalmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2005
Viestejä: 173

LähetäLähetetty: 12.09.2007 09:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siellä on Vilperi yks sellainen, jolla se jäsenkuvio taitaa juontaa juurensa perustamistavasta, mutta onko useampi?

Yleensäkin pk:ssa metsästys tietty etelää tavallisempi harrastus. Ihmiset ottaa sen(kin?) suhteen lunkimmin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 15.09.2007 08:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole pyrkimässä jäseneksi tuonne Itä-Suomeen, mutta toin julki sen, että siellä näyttäisi asialliselle kaverille jopa sen jäseneksi pääsy olevan mahdollista. Nyt pitää vaan esittää lämpimät kiitokset P-Karjalaiselle vieraanvaraisuudelle ja mahdollisuuksia olla mukana eri jahtimuodoissa, vaikka saalis ei päätä huimannutkaan! Riistaa tuli kuitenkin syötyä joka päivä ja etelän mies sai kiitoksia ruuanlaittotaidoistaan! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 16.09.2007 20:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jalmar kirjoitti:

Tietoliikenneinssin tapaus on ainakin hyvin vaikea. E-Savossa: ei onnistu jäsenyys, hanki ensin tuttavuuksia ja kontakteja paikallisiiin, EHKÄ aukeaa joku kuvio.


Eläpä manaa Wink

Todennäköisesti jopa "naapuriseurasi" E-Savossa ottaisi "inssinesimerkin" jäseneksi! Nimittäin kun ikää on noinkin "vähän" niin jäsenyys voisi aueta tuon perusteella... Toki kaveri joutuisi esittäytymään ja vähän kertoilemaan muuten itsestään. Toki joku pieni kontaksi tai suhde tekisi hommasta vielä varmempaa!

Harvinaista että olen ollut havaitsevani pienoista heräämistä viime vuosina, että seura on ukkoutumassa. Se ei toki ole mitenkään huono asia.

Toki mitään takuuta en voi antaa, mutta vahvasti tuon kaltainen ilmapiiri on ollut aistittavissa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jalmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2005
Viestejä: 173

LähetäLähetetty: 17.09.2007 07:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep. Loikka on ihan oikeassa, muutamat seurat on jo heränneet jäsenhankintaan. Mutta asenteellinen suhtautumiseni johtuu siitä että vielä on liian hidasta touhua. Keski-iät huitelee 75 ja hirvet mettästä mönkijällä? Edessä loistava tulevaisuus? Ja itseaiheutettu..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kyykky
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Huh 2004
Viestejä: 60
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 10.07.2009 23:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä keskustelussa on annettu hyviä neuvoja siitä, miten tulee menetellä metsästysseuraa itselleen etsiessä. Oikotietä onneen ei ole, jossei ole valmis ostamaan maata tai satu tanssittamaan juuri oikeaa tyttöä oikeaan aikaan kylän tanssilavalla.

Yleisesti ottaen keskustelussa on katseltu tätä jäseneksiottamis -politiikkaa seuran ulkopuolisen kannalta. Tuonpa tässä nyt oman näkökantani metsästysseuraan (tai itse asiassa kahteen) kuuluvana ja noita jäsenhakemuksia käsittelevänä henkilönä. Haluan vain tuoda ilmi, ettei hylkäyspäätös läheskään aina johdu seuran jäsenten vanhoillisuudesta, itsekkyydestä tai muuten vain v-mäisyydestä.

Seurassa, jossa aktiivisemmin toimin, en muista kovinkaan montaa vuotta, ettei uusia jäseniä olisi otettu. Pidämme kuitenkin kokolailla selviä kriteereitä millä perusteella jäseneksi hyväksytään. Jäseneksi pääsevät tietenkin maanomistajat ja lähes 100% varmuudella seuran alueella asuvat, kun ovat ensin olleet muutaman vuoden seuran toiminnassa mukana. Vieraspaikkakuntalaisia hyväksytään jäseniksi harvemmin. Tämä ei ole läheskään mahdotonta, mutta huomattavasti hankalampaa ja vaatii useamman vuoden moitteettoman mukanaolon seuran toiminnassa. Kellä nousee karvat tässä vaiheessa pystyyn, niin lukekaa viestini viieinen kappale, niin verenpaine ei kohoa aivan tappiinsa.

Päällimäinen syy siihen, miksi on syytä olla tarkkana ketä seuraan hyväksytään on, että henkilön erottaminen seuran jäsenyydestä on todella vaikeaa. Tarvitaan todella vakavia rikkeitä, ennen kuin tätä voidaan edes harkita. Yksi väärä henkilö pystyy aiheuttamaan seuran sisällä ja seuran ulkopuolisiin yhteistyöryhmiin enemmän hallaa kuin kymmenen hyvää valintaa ehtivät edistämään seuran toimintaa.

Mitä eroa sitten on sillä, onko hakija paikkakuntalainen vaiko ei? Tässä tullaan siihen, että paikkakuntalaiset ovat aina ainakin osalle seuran jäsenistä tuttuja ja heidän soveltuvuutensa seuran jäseniksi on yleensä hyvin tiedossa. He kun ovat ns. "tarkkailun alla" koko ajan, eivätkä vain muutamana päivänä vuodessa yhteisjahdeissa tai talkoissa, kuten ulkopaikkakuntalainen. Kaverista jonka näkee muutaman kerran vuodessa ei millään voi mennä sanomaan millainen henkilö hän ajan myötä on.

Suhteet maanomistajiin on syytä pitää kunnossa ja heidän ääntänsä on myös syytä kuunnella. Metsästysharrastus menee vaikeaksi, jos maata ei ole kuin kynsien alla. Tämä ei tietenkään tarkota, että jokaiseen maanomistajan vaatimukseen olisi suostuttava. Omassa seurassani päästiin joitakin vuosia takaperin eroon viimeisestä hirvenlihaan perustuvasta vuokrasopimuksesta ja tämä kaikki saatiin aikaan hyvillä suhteilla maanomistajiin. Nyt nuokin maat ovat vuorattu meille jopa kaiken riistan metsästykseen eikä vain hirvieläimille, kuten aiemmin.

Entäpä ne seuramme ulkopaikkakuntalaiset, jotka eivät ole jäseniä? Meillä ei ole varsinaista koejäsenyysjärjestelmää, mutta myönnämme ns. kausikortteja. Näitä voi anoa vaikkei jäseneksi haluaisikaan. Kausikortti on muistaakseni saman hintainen, kuin jäsenmaksukin ja en muista, että yhtään kausikorttianomusta olisi vielä koskaan hylätty. Kortti on voimassa yhden metsästyskauden kerrallaan ja se on anottava joka vuosi uudelleen. Kausikorttilaisilla on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin varsinaisilla jäsenilläkin. Ainoat poikkeukset ovat, etteivät he saa tuoda vieraita ja he eivät voi äänestää seuran kokouksissa. Esim. hirvimetsällekin siis pääsee ja lihaa saa yhtä paljon kuin jäsenetkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 11.07.2009 00:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyykky kirjoitti:


Jäseneksi pääsevät tietenkin maanomistajat ja lähes 100% varmuudella seuran alueella asuvat, kun ovat ensin olleet muutaman vuoden seuran toiminnassa mukana.



Mitä tämä "seuran toiminnassa" käytännössä tarkoittaa?

Tiedän muutaman seuran, missä edellytetään tätä, vähintään kolme vuotta saat pyöriä jokaikisissä talkoissa, !&%¤# ja laskennoissa.

Yksikin kaveri sai kuulla kahden vuoden, monien talkoiden ja !&%¤# jälkeen, että ensi syksynä saattaisi jo päästä ajomieheksi hirvihommiin! siihen loppu sen seuran ilmanen talkooapu.
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Abso
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Tou 2004
Viestejä: 97

LähetäLähetetty: 11.07.2009 12:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[/quote]

Mitä tämä "seuran toiminnassa" käytännössä tarkoittaa?

Tiedän muutaman seuran, missä edellytetään tätä, vähintään kolme vuotta saat pyöriä jokaikisissä talkoissa, !&%¤# ja laskennoissa.

[/quote]

Meidän seurassa se tarkoittaa jäsenmaksun maksamista ajallaan, yhdet puolenpäiväntalkoot vuodessa tai tupla jäsenmaksu. Kahden vuoden koeajalla, jos kerran käy vuosi- tai syyskokouksessa näyttäytymässä, niin hyvä juttu. Jos ei ole näkynyt talkoissa ja kokouksissa, niin vuosi koeaikaa lisää. Jos tuossa ajassa noista velvotteista ei suoriudu niin voi voi. Ei kun uutta jäsenanomusta vetämään.

Moni ulkopaikkakunnalle muuttanut muuten maksaa mielummin tuplajäsenmaksun kuin ajelee monia satoja kilometrejä puutalkoisiin. Toimiva järjestelmä mielestäni.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 11.07.2009 16:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenkäs se seuran jäsenmaksu maksetaan, jos vielä ei ole edes seurassa jäsen? niinkuin tuossa oli puhe.

Ehkä muualla erilailla. Niissä tapauksissa joissa tiedän, talkoot ovat olleen sellaisia, että nämä "hangaroundit" pistetään vaikkapa kunnostaan hirvitornit kesän aikana. Varsinaiset vaan kattelee vierestä ja tekee muuta tärkeää.

Ehkä nämä seurat ovat poikkeuksia, toivottavasti. Monessa seurassa tuntuu olevan yhdet tornien kunnostustalkoot ja muutamat klapitalkoot vuodessa. Näissä em. seuroissa kaikenlaisia rahankeräystalkoita on todella paljon vuodessa. Hakijoita on pistetty liikenteenohjaukseen kaupunkiin, kun seuralla on ollut hirvijahti menossa.
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kyykky
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Huh 2004
Viestejä: 60
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 12.07.2009 08:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peura-esari kirjoitti:
Kyykky kirjoitti:


Jäseneksi pääsevät tietenkin maanomistajat ja lähes 100% varmuudella seuran alueella asuvat, kun ovat ensin olleet muutaman vuoden seuran toiminnassa mukana.



Mitä tämä "seuran toiminnassa" käytännössä tarkoittaa?

Tiedän muutaman seuran, missä edellytetään tätä, vähintään kolme vuotta saat pyöriä jokaikisissä talkoissa, !&%¤# ja laskennoissa.

Yksikin kaveri sai kuulla kahden vuoden, monien talkoiden ja !&%¤# jälkeen, että ensi syksynä saattaisi jo päästä ajomieheksi hirvihommiin! siihen loppu sen seuran ilmanen talkooapu.


Mitä nyt metsästysseurojen toimintaan kuuluu, eli osallistumista mahdollisuuksien ja oman halun mukaan talkoisiin, yhteisjahteihin, kokouksiin, ammuntoihin, kilapiluihin, hirvilaskentaan...

Mitä aktiivisempi, sen paremmat edellytykset on päästä varsinaiseksi jäseneksi.

Meillä esim. talkoisiin ei velvoiteta ketään tulemaan, toki tähän kannustetaan, varsinkin jos osallistuminen on ollut jostain syystä edellisiin tapahtumiin tavallista laiskempaa. Ainoat ketä velvoitetaan osallistumaan johonkin ovat hirvimetsälle osallistuvat, joiden oletetaan osallistuvan hirvilaskentaan (pois jäämisestä ei kuitenkaan tule mitään sanktioita, vaan homman tulee pelata vapaaehtoisuus -periaatteella), myöskin johtokunnan jäseniltä odotetaan muita aktiivisempaa osallistumista seuran toimintaan.

Ja kuten tuossa aiemmin mainitsin niin kausikorttilainenkin saa tulla hirvimetsälle ihan niin monen aseen kanssa, kun vaan olalla jaksaa kantaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26270

LähetäLähetetty: 12.07.2009 12:03    Viestin aihe: jäsenyys Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo, Kyykyn malli kuulosti toimivalta, tosin näitä toiminta vuosia hieman ihmettelin. Mutta nämä erottamis ongelmat on varmaan kaikkein suurin syy jäsenyyden saamiseksi. Kertakaikkiaan pitäisi yhdistys lakiin saada muutos. Käsittämätöntä kuinka joku itteensä täynnä oleva voi saada asiat pois raiteiltaan. Mielestäni esim.2/3 kun on erottamisen kannalla, sillon lähti oli miten oli. Jo aukeais paikkoja.
Mutta tuo Kyykyn porukan malli vuosikortista kuulosti hyvältä.
ps. eikä ne erotettavat ole (kuulosta) olevan ns. vieraita , usein jopa entisiä hallituksen jäseniä, jotka sitten "vallan" vähetessä alkavat näyttämään todellista minäänsä!
(mahtaa olla lystiä kun kotosallakin kyky "hallita" hiipuu, vai sekö se seuroissakin näkyy )
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Metsastyskerho1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Lok 2005
Viestejä: 906

LähetäLähetetty: 12.07.2009 23:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hauska huomata että vanha aiheeni herättää yhä mielenkiintoa ja etenkin juuri Kyykyn ja hänenkaltaistensa vastauksille annan ison arvon, valottavatpahan ne asiaa myös siitäkin näkökulmasta mistä jäsenyyden hakijan on tätä usein hankala nähdä. Loppuenlopuksi jäsenyyden kannalta on vain tuloksekkaampaa yrittää sovittaa itsensä tähän olemassa olevaan tilanteeseen ja yrittää pelata olemassa olevilla ”säännöillä” kuin muuttaa näitä sääntöjä. Kyykkä kertoi miksi vieraspaikkakuntalaisen (=tuntemattoman) on hankalampi päästä jäseneksi mutta kertoi yhtälailla että kyllä sekin on mahdollista, tuossa on vain hieman pidempi tie. Itsekin olen aikanaan kulkenut tuon pidemmän tien.

Toki järki ja kohtuus tuossa koeaikajärjestelmässäkin kannattaa olla, siinä ei ole tolkkua jos jokainen hakija joutuu läpikäymään vaikkapa kolmivuotisen koeajan jona aikana ei saa metsästää mutta jolloin pitäisi tehdä runsaasti talkootyötä seuran hyväksi. Koeajan ideahan on tutustua hakijaan eikä teettää kaikkea käytännöntyötä hänellä.

Omasta mielestäni Abson esittelemä malli mahdollisuudesta maksaa tuplajäsenmaksu talkoo-osallistumattomuuden korvikkeena ei ole millään tavoin kohtuuton, päinvastoin moni ”kaukojäsen” maksanee mielellään tuon tuplajäsenmaksun. Itseasiassa tuokin malli toimii vain niin kauan kuin noita talkoiden väliinjättäjiä on suhteellisen vähän, olipa tuo lisämaksu miten suuri hyvänsä: toisinkuin talkootyö, mikään raha kun ei itsessään hoida riistapeltoa, nosta hirvitorneja pystyyn tai siivoa ampumarataa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Seuratoiminta Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6
Sivu 6 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com