OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tämä ei kauaa netissä(kään) säilyne

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Esa Paananen
Lataaja


Liittynyt: 04 Lok 2004
Viestejä: 496
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 28.08.2009 16:48    Viestin aihe: Tämä ei kauaa netissä(kään) säilyne Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.turvasanomat.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=1646&Itemid=9


Lainaus:
Ministeriön merihätä



Pääkirjoitus

perjantai, 28 elokuu 2009

Sisäministeriö riensi julkisuuteen torstaina. Omien sanojensa mukaan oikaistakseen virheellisiä tietoja, vaikka kenelle tahansa sisäasiainhallintoa tuntevalle on ilmeistä, että kyseessä on sen näkökulmasta hätätilanne. Kiitos sen omien virkamiesten taitamattomuuden, on syntymässä laajojen kansalaispiirien paniikki, joka on pakottamassa hallinnon komromissiin uuden aselain suhteen.

Paniikki näkyy esimerkiksi siinä, kuinka muodollisesti ministeriön tiedote on pantu lain vastuuvalmistelijan ylitarkastaja/projektipäällikkö Mika Lehtosen sanomaksi. Tueksi on kuitenkin tullut ministeriön kakkonen tai kolmonen eli valtiosihteeri Antti Pelttari, lisätietojen antajan ominaisuudessa. Huvittava arvojärjestysero riippuu siitä, onko äänessä kansliapäällikkö vai valtiosihteeri, joka luonnollisesti lukee aina itsensä kakkoseksi ja kilpakumppaninsa kolmoseksi.

Mikäli kyseessä olisi yksin teknisluontoinen täsmennys, olisi tiedote jäänyt Ase- ja arpajaishallintoyksikön asiaksi. Se on kuitenkin mitä suuremmassa määrin poliittinen asia, sillä siinämäärin näkyvästi sisäministeri Anne Holmlundkin(kok) on ripustanut uskottavuutensa sen läpimenon varaan.

Ministerin esikunta mitä ilmeisimmin kuvittelee, ettei ilmeinen paniikki paljastu jo yksin tästä varomattomuudesta. Senkun vielä tietäisi, kuinka se aikoo tehdä vaarattomaksi sen halveksunnan, joka ministeriin ja hallintoon kohdistuu. Puhumattakaan siitä aidosta vihasta, jolla koko lakiesitystä vastustetaan.

Aselakiesityksestä ei voi keskustella keskustelematta samalla tuosta uskottavuusvajeesta kärsivästä, sekä jatkuvasti kuoleman ja halvauksen välimaastossa häilyvästä, naurettavan lilliputtivirastosta. Eikä erityisesti sen avain, mutta lähestulkoon myös ainoista virkamiehistä, Jouni Laihosta ja Mika Lehtosesta.

Vihaa ei olisi olemassa mikäli ei olisi sellaista eilisen virkamiestä, kuin hallitusneuvos Jouni Laiho, joka ei herätä luottamusta juuri kenessäkään. Hän on viipyen puhuva ja ironisoiva hahmo, kuka korostaa viranhoidon muodollisuutta ja asianmukaista virkatietä loputtomiin asti.

Moisella byrokraatintavalla ei olisi mitään merkitystä, jos hän olisi vain linnoittautunut toimisto- ja tukipalveluhenkilökunnnan taakse, sekä olisi tyystin vailla yleisökontaktia. Jouni Laihon ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot ovat hyvin vähäiset.

Hänestä näkyy ja kuuluu, jos ei suorastaan loista, että tässä istutaan tsaarin antamalla vallalla sekä kruunun varoilla. Hänen kanssaan asiat eivät yksin voisi muuten toimiakaan, kuin ylhäältäpäin luennoiden niinkuin viisas tyhmälle ja vallanpitäjä alamaiselle. Jouni Laiho kumartaa lain kirjainta epäjumalana, ollen samanaikaisesti täysin sokea sille oikeudelle,
joka lain piti luoda vaan ei luonut.

Ylitarkastaja Mika Lehtonen taas ei osaa pitää suutaan kiinni. Samaisen valuvian tähden hänen kohtalonsa on jatkuvasti paljastaa se kuinka tyhmä hän on. Hän olisi omavaltaisen ja röyhkeän herran paras käsikassara. Tänä päivänä häntä hillitsee pääosin se, ettei Jouni Laihosta ole tätä ominaisuutta hyödyntämään täydessä mitassaan.

Aselakiesitys ei ole tarpeellinen, sillä esitetyt kehittämistarpeet ovat pääosin keinotekoiset ja muutenkin hoidettavissa. Esityksen tarpeettomuuden merkiksi sen takana olevaa yhteiskunnallisen uudistuksen tarvetta ei ole lähestulkoonkaan tarpeeksi jalkautettu koko kansalle, myös sille osalle, joka ei omista aseita tai liity niihin mitenkään.

Suomi olkoon asetiheydeltään mikä hyvänsä, mutta tiettävästi muillakin on äänioikeus, kuin ampuma-aseluvan haltijoilla. Ampuma-aselakiesityksessä on aivan liian kiusallisen selvästi kyse vain siitä, että tehdään nyt jotain, jottei päästä syyttämään toimimattomuudesta. Toiminnan kohteeksi on päätynyt kaikensorttinen kontrollointi ja kyttääminen, minkätähden?

Lakimuutosta on alustettu muuan hallinnollisella ohjeella, joka vaikuttaa kiivaimpien vallesmannien käytännössä ohitaneen jopa voimassaolevan lainkin. Luonnollista on, ettei hallinto vastaa mitään syytöksiin tuon ohjeen vinoutumista, joista pahin lienee asetekniikan ylikorostus ja luvanhakijan lähes täydellinen unohtaminen.

Itse lakiesityksen pahimmat viat ovat kotirauhan suojan, yksityisen omistusoikeuden ja yksilönsuojan vakava-asteinen aliarviointi. Arvostelu on aiheellinen, sillä näiden oikeushyvien suhdetta julkisen vallan intressiin turvallisuuden säilyttämisessä, ei ole riittävästi punnittu.

Ylitarkastaja Lehtosen palotarkastusvertaus on sopimaton, koska esimerkiksi kerrostaloasunnossa asuvan henkilön on käytännössä mahdotonta joutua palotarkastukseen. Omakotitalossakin asuvalle vastaavan todennäköisyys on todellisuudessa päälakeen osuvan salamaniskun luokkaa.

Niinikään liian tiheästi uusittava aselupa on omiaan tekemään tyhjäksi soveliaan henkilön oikeuden omistaa ampuma-aseen. Mikäs oikeus se sellainen on, joka on teoriassa olemassa, mutta käytännössä mahdoton käyttää, kiitos hallinnollisten esteiden? Lisäksi aseasioita käsittelevien viranomaisten tiedonsaantioikeus on esitetyssä muodossa aivan liian laaja.

Koska ainakin toistaiseksi elämme kansanvaltaisesti hallitussa maassa, ei mitä tahansa voida perustella turvallisuudella. Päinvastoin, esitettyjen toimenpiteiden vaikutusta on aina punnittava vasten niistä odotettavissa olevaa enimmäistä hyötyä. Vasta sen jälkeen voidaan keskustella toteutetaanko toimenpide ylipäätään.

Se, mitä viimeisen kahden vuoden aikaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa on yritetty esittää turvallisuutta parantavina toimenpiteinä, ei kuitenkaan sitä ole. Jos se on mitenkään nimettävä, on oikeampi nimi asekieltolaki. Se on kieltolaintyyppinen viritys, jos ei suorasanaisesti niin sitten tulkinnanvaraisuutensa ja epämääräisyytensä kautta.

Näinollen sisäministeriön torstaina ilmennyt tarve selitellä ja puolustella itseään ei selvitä paljon mitään vaan kääntyy omaan nilkkaan, ollen lähinnä jälleen kerran yksi osoitus lainvalmistelun epäonnistuneisuudesta.

Viisautta asiassa olisi ollut kunnollinen sidosryhmätyö silloin, kun lakiesitystä valmisteltiin. Nyt ollaan käytänössä siinä pisteessä, jossa esitystä ryhdytään arvioimaan julkisesti eikä voida välttää sitä, että kaikki sen viat merkitsevät sisäministeri Holmlundin päälle heitettyä kuraa.

Se, kuinka paljon kuraa tulee, on toistaiseksi epäselvä. Mutta selvää sensijaan on, että mitä enemmän sitä tulee, sitä vaikeampi hänen on säilyä toimintakykyisenä ja eduskunnan luottamusta nauttivana ministerinä. Halusipa hän tai ei, hän on pohjimmiltaan vastuussa aivan kaikesta tuon lakisesityksen suhteen, myös sen virheistä.


Niinpä ....

- Esa -
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 28.08.2009 16:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Painavaa asiaa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34941

LähetäLähetetty: 28.08.2009 18:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

+
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mozambique
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Huh 2004
Viestejä: 411
Paikkakunta: Kalifornische Demokratische Republik

LähetäLähetetty: 28.08.2009 18:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sissus Laughing
_________________
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Ettan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 510

LähetäLähetetty: 28.08.2009 18:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt Esa erehdyit. Cool Viestisi on tallennettu ja lähti juuri n. kymmeneen osoitteeseen. Minkä nettiin laitat ei sieltä ikinä katoa...

Kirjoitus oli erinomaisen hyvä. Mitään lisäämättä tai poistamatta.
_________________
Ettan
user number 10
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13000

LähetäLähetetty: 28.08.2009 18:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

+1
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 28.08.2009 19:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laittakaa lehden sivuilta palautetta, että tietävät tuen määrän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 28.08.2009 19:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oli kyllä hyvä kirjoitus!
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 28.08.2009 21:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Talteen meni ja postiin myös Cool
_________________
Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TAK85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 11352

LähetäLähetetty: 28.08.2009 22:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

AAHY:n asiantuntemattomuutta kuvaa parhaiten se että aselain valmistelutyöryhmissä mukana oleva ( roolia en nyt muista enkä viitsi tarkastaa) ylitarkastaja Liisa Timonen kertoi sanomalehti Kalevan "Laita toimittaja asialle " palstalla 25.3.2007 kertoo että poliisilta anottavassa patruunoiden ostoluvassa ei yleensä rajoiteta hankittavaa määrää. jne. Kuitenkin jo vuonna 1983 muutettiin ampuma-ase asetuksen 25 pykälää siten että aseen hallussapitpoon oikeuttava lupa oikeutti hankkimaan aseeseen soveltuvia ampumatarpeita. Sitä arvon ylitarkastaja ei tiennyt edes 14 vuotta myöhemmin.

Siis, noin 14 vuotta myöhemmin AAHY:n ylitarkastaja, aselain uudistukseen merkittävässä roolissa osallistuva ylitarkastaja Liisa Timonen antaa julkiseen tiedotusvälineeseen neljätoista vuotta sitten muutettuja tietoje erittäin tärkeässä asiassa.
Sanomalehtileikkeet ovat tallessa ja käytettävissä hyvään tarkoitukseen.
Haluaisiko NRA kenties ne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tako
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Elo 2007
Viestejä: 32
Paikkakunta: Kotikaupunkini

LähetäLähetetty: 28.08.2009 23:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liisa Timosesta tuli mieleen. Tuttuni oli ammattinsa puolesta ollut yhteydessä edellä mainittuun henkilöön, koskien tulevaa (tai mahdollista?) äänenvaimentimien asennuksen luvanvaraisuutta. Jossain vaiheessa keskustelua oli Lissu tokaissut suuntaan " mitä äänenvaimentimilla tekee, eikös sitä ole kuulonsuojaimia ?"
Onneksi myös hän on päättämässä asioista Rolling Eyes .
_________________
Elä ammu, se on kaakana !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13000

LähetäLähetetty: 28.08.2009 23:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eihän sitä nyt kiireinen virkamies aivan kaikkia pikkudetaljeja voi muistaa. Pääasia että virkapallilla on sopivan puolueen sopiva edustaja. Remember the children.

Mika Lehtonenkin väitti itse kirjoittamastaan lakiehdotuksesta että ei se nyt aivan tarkkaanottaen sitä tarkoita mitä siinä tarkkaan ottaen lukee. Se oli mielestäni kohtuullisen hauska Sisäministeriön edustajan argumentti oman lakiehdotuksensa puolesta. Argumentti suomennettuna: "Älkää lukeko lakiehdotustamme niin kuin se on kirjoitettu, vaan niin kuin me olemme sen tarkoittaneet."

No eipä se Vanhasen kommentti ruoan arvonlisaverosäädöstä ollut sen kummempi: Emme me ole mitenkään puuttuneet jo aiemmin tehtyyn päätöksen ruoan arvonlisäveron alentamiseen 17%:sta 12%:iin. Me olemme hallituksessa nyt vain joutuneet tekemään uuden päätöksen että nostamme ruoan arvonlisäveron VASTA ENSI VUODEN KESÄKUUSSA 12:sta 13:sta prosenttiin. Tämä on aivan erillinen päätöse. Toimittaja on ymmärtänyt tämän asian ihan väärin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com