OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Koiramies
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Hirvestäjä
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Jou 2004
Viestejä: 63
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 09.12.2004 02:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meidän porukka on joka vuosi jaettu koiraporukkaan ja ajoporukkaan. Ne joilla on koirat metästää koirien kanssa ja muu porukka harrastaa ajo metsästystä. Ei varmaan toimi pienellä porukalla. Meidän porukassa noin 50 henkeä. Kummallakin tavalla tulee hyvin kaatoja. Loppu syksystä on kyllä monesti sen verran vähän porukkaa metällä, että metsästetään pelkällä koiralla. Ainakin meidän porukassa koiramiehet antavat koirattomalle mahdollisuuden mennä haukulle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Juunas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 2397
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 09.12.2004 19:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitäis oikeastaan tehdä vertailu siitä minkä verran rahaa ja aikaa palaa hirvijahtiharrastukseen passimiehellä ja minkä verran koiramiehellä. Passimiehellä maksaa seuran jäsenmaksut ja kaatolupamaksut, mahdollisesti vhf-puhelimet,aseet ja vaatetus, autolla jahdin takia ajetut kilometrit jne... Samoihin asioihin kuluu koiramiehillä rahaa ja tuohon autolla jahdissa ja sen takia ajelemiseen monta kertaa enemmän kuin passimiehellä. Sitten menee rahaa aika pirusti hyvän koiran saamiseen, kouluttamiseen ja ylläpitoon. Aikaa menee monta kertaa enemmän kuin passimiehillä, koska koiraahan pitää treenata ja juoksuttaa jo ennen metsästyksen alkua ja sen jälkeenkin. Aika usein tahtoo myös olla niin että koiramiehet ne myös etsivät hirvenjäljet aamuisin ennen kokoontumista tulille. Ja illalla on sitten se koiranmetsästäminen metsästä kun passimiehet on jo kotona saunomassa.

Kyllä koiramiehiä pitäis arvostaa enemmän eikä rueta !&%¤#"!. Tekevät kuitenkin aika paljon enemmän jahdin eteen niin jahdin aikana kuin sen ulkopuolellakin.

Minun mielestä koiramiehen tulee pitää yhteyttä passiin tarpeeksi paljon ettei passissa kyllästytä. Haukku kun alkaa niin koiramies kysyy onko passit paikallaan ja jos on niin lähtee hiipimään haukulle sen enempää aikailematta. Haukulle päästyään katsoo mitä elukoita haukussa on. Sitten jos paikka tulee niin voi aivan hyvin ampua itse hirven tai sitten tyrkkää hirvet liikkeelle kohti passia ja ilmoittaa millaisia hirviä haukussa on. Ja vaikka saisi itse hirven haukusta kaadettua niin vielä ilmoittaa passiin mitä hirviä paikalta karkkosi niin vielähän on passimiehilläkin mahdollisuus.
_________________
Ei se ota jos ei annakkaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ent.ap
Vieras





LähetäLähetetty: 09.12.2004 22:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koiramiehen (mielestäni) tulee olla luonnossa "kotonaan".

Koiramiehen PITÄÄ ymmärtää eläimiä, kuin myös ihmisiä.

Koiramies pitää hermonsa, eikä hötkyile.

Koisamies ei ole mitään, näistä mutta kerjää jokavaiheessa kuulaa kylkeensä.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 13.12.2004 11:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni perustelu, kun joudutaan hakemaan koiria metsästä passimiehien jo ollessa saunassa on säälittävä. Se osoittaa vain ettei koiramies ole koulinut koiraansa tottelemaan.
Itselleni ei enää ole hirven ampuminen niin tärkeää, vaan se että kuinka hyvää pyynti koirillani on porukoiden kannalta.
Olen pyrkinyt aina toteamaan mikä elukka on haukussa ja ammun useimmiten tuplavasoista toisen ja jätän loput passimiehille. Mielestän haastavampa ampumista ei ole kuin ottaa tuplavasoista toinen kun olet ryteikössä hiipinyt alle 30 m päähän. Yksinäiset naarat ja sonnit kunhan jäävät seisontahaukkuun on varsin helppoa saada hengiltä.
Mielestäni riittää jos ammun itse 3-5 hirveä per syksy haukusta ja loput 15-30 ampuu passimiehet siirtyvään haukkuun.
Metsästän myös kallioisissa maastoissa vanhojen ukkojen kanssa. Siellä on pakko paimentaa hirvet tien varteen, koska raatoja ei muutoin saa pois metsästä.
Nautintoa saan siitä kun passimiehet tulevat sanomaan että oli jännittävä ja koirat toimii hyvin (nopeita löytöjä ja hyviä haukkuja) eli paljon tilanteita.
Takaisin alkuun
Juunas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 2397
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 13.12.2004 19:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se vaan tahtoo olla niin että niitä sitkeitä koiria joita ei meinaa saada metsästä pois on kuitenkin aika monessa seurassa... en ymmärrä miksi siihen koiran kiinniottoon ei voisi muutkin osallistua. Jos joku ajomies eksyy metsään niin ei sitäkään jätetä emännän etittäväksi sen takia että on huonosti koulutettu eikä osaa pois.
_________________
Ei se ota jos ei annakkaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 14.12.2004 08:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyllä se on muitten porukan jäsenten turha jäädä kiinni ottaa sellasta
koiraa jota omistajakaan ei saa kuttumalla pois.meijän porukan koira
mieheltä ku kysyy et jäänkö kaveriks se kyl aina sanoo ettei tartte jäädä
sen vanhempi koira kerrankin saatiin pimeessä metässä kiinni ku koiran omistaja anto karkon toisen äijän kanssa ootettiin vastapuolella sattu hirvi juoksee meijän välist ja koira ei huomannu meit eiku syöksy pantaan kiinni oli tuuril
Takaisin alkuun
zombi
Vieras





LähetäLähetetty: 14.12.2004 10:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pikku tarkennuksena kommentoin että sitkaalla tarkoitetaan todellakin jotain muuta kuin koiraa, joka ei ota yhteyttä isäntään, jos se ei ole haukkumassa. Haukkuva koira on lienee mahdollista löytää ja viheltää pois haukulta. Voi toisin olla kaukanakin haukkumassa.

Passizombi on huono kaveri koiran pyydystykseen. Ota joku koiramies kaveriksi, niin on paljon hauskempaa.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 14.12.2004 13:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sitkeydellä ei ole mitään tekemistä tottelevaisuuden / tottelemattomuuden kanssa. Itellä koiria ja kaverilla on koiria, jotka pysyy työmaalla vähintään 2xkoeaika ja tulee pillillä pois jopa kilometristä jos kuuluvuus on riittävä.
Ja jos ette usko niin pannaan vedon lyönniksi.
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com