OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vasemmistoliitto: Aseet kiellettävä!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 18.09.2009 19:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itseasiassa voisi olla ihan kätevää, jos luvallisia aseita ei olisi enää ollenkaan. Silloin ammunnan harrastajien ei tarvitsisi enää tuhlata aikaansa ja hermojaan lupaprosesseissa vaan voisivat ostaa mitä aseita haluavat ja milloin haluavat. Ainoa harmi olisi, että välillä saatettaisiin ase takavarikoida ja tulisi sakot maksettavaksi. Eiköhän pimeät hankintakanavat löytyisi paremman luokan harrasteaseillekin. Kilpailut pitäisi järjestää puskaradion avulla yllättävissä paikoissa, ettei poliisi ehtisi virittää ratsiaa kisapaikalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Stance
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Kes 2007
Viestejä: 701
Paikkakunta: Etelä

LähetäLähetetty: 18.09.2009 19:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sasu kirjoitti:
Itseasiassa voisi olla ihan kätevää, jos luvallisia aseita ei olisi enää ollenkaan.


Oikeastaan aika mielenkiintoinen pointti. Noinhan se menee yhteiskunnissa jossa kansalainen ei koe lakia kohtuulliseksi - sen rikkomisesta tulee maan tapa. Käytännössä valtio joutuisi säätämään laittoman aseen hallussapidosta suhteettoman suuret rangaistukset, jos haluttaisiin pitää tavan tallaajat ruodussa. Taparikolliset nauraisi tietysti partaansa asemarkkinoiden "avautumisesta".

Ehkä lakiin pitäisi kirjata lievä ampuma-aserikos, jos ase on .22LR kaliiperia ja järeämmistä tulisi sitten törkeä ampuma-aserikoksen rangaistus. Kertalaukeava olisi myös lievä ampuma-aserikos ja kertatulikonepistoolista törkeä. Kaikkein suurin rangaistus tulisi .500S&W järeän revolverin hallussapidosta. Humalassa aseen kanssa heiluminen olisi lieventävä asianhaara, samoin huumeiden ja aseiden sekoittaminen. Reikäpäisten pistoolin patruunoiden hallussapito olisi erityisen vaarallinen ampuma-aserikos, paitsi jos samalla löytyisi kivääri, silloinhan kyse on hirviluodista ja rangaistus olisi lievin mahdollinen. Näin se varmaan Suomessa voisi mennä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JuhaH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Huh 2007
Viestejä: 3645
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.09.2009 19:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Stance"]
sasu kirjoitti:
...samoin huumeiden ja aseiden sekoittaminen....

Huumeiden ja aseiden sekoittamisesta ei luonnolisestikaan tulisi mitään rangaistusta. Jos ampuu ekstaasipillerillä ja laittaa aseen suuhunsa niin ei jää jäljelle mitään, mille rangaistus luettaisiin Laughing
_________________
Ei ole sellaista mekaanista ongelmaa, jota tietämättömyys ja raaka voima eivät ratkaise!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 18.09.2009 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Stance kirjoitti:
Oikeastaan aika mielenkiintoinen pointti. Noinhan se menee yhteiskunnissa jossa kansalainen ei koe lakia kohtuulliseksi - sen rikkomisesta tulee maan tapa. Käytännössä valtio joutuisi säätämään laittoman aseen hallussapidosta suhteettoman suuret rangaistukset, jos haluttaisiin pitää tavan tallaajat ruodussa.


Nk. brittikierre, meinasivat että rankat rangaistukset kyllä toimivat ehkäisevänä tekijänä mutta kävikin niin että se parin poliisin pippurointi käryn käydessä enää tuntunut tempulta eikä miltään kun mm. pimeälle asesepälle on napsahtanut jo kerran elinkautinen toiminnastaan. Toimii vähän eri tavalla kuin huumepuolella, kilon hepopaketilla ei saa ratsaavia poliiseja hengiltä mutta näillä milspec-"kauppatavaroilla" saa. Veikkaisin ehkä ennemmin E-Afrikkalaista nk. DGAF-mentaliteettia, eli kielloille nauretaan ihan suoraan ja harrastus pyörii niinkuin ennenkin, byrokratian rajoittamatta. Suomen asukastiheys on vielä pyöreästi 60% pienempi joten harvaanasuttua seutua löytyy toimintaan.

Ehkä tämä on sitten se ainoa keino jota kautta kevätlinnustus ja latvalinnustus palaavat kuin itsestään suomalaiseen jahtiperinteeseen, vielä viitisen vuosikymmentä sitten harrastetusta käsiasemetsästyksestä puhumattakaan... Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RamboII
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Mar 2007
Viestejä: 9

LähetäLähetetty: 21.09.2009 17:47    Viestin aihe: Re: Vasemmistoliitto: Aseet kiellettävä! Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="eero"]Otsikko on väärä Lapintie ei edusta koko vasemmisto puoluetta,etenkin kun siellä on vastustajia tuolle kirjoitukselle![/quote]

Näin varmasti onkin. Lapintie vain on aika keskeisiä hahmoja puolueessa. Lapintiehän väläytti jo muutama vuosi sitten asiantuntevalla kysymyksellään hallitukselle, eli jotakuinkin, että "kun jokainen, jolla on luottokortti, voi halutessaan tilata netin kautta konepistoolin, mitä hallitus aikoo asialle tehdä?". Jos joku muistaa tarkemmin, kertokoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 21.09.2009 20:20    Viestin aihe: Re: Vasemmistoliitto: Aseet kiellettävä! Vastaa lainaamalla viestiä

RamboII kirjoitti:
Lapintiehän väläytti... "kun jokainen, jolla on luottokortti, voi halutessaan tilata netin kautta konepistoolin..."

Niin sen pitäisikin toimia. Selain käyntiin, ase ostoskoriin, luottokortin numero lomakkeelle ja sitten odottamaan asetta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paha Kani
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 122

LähetäLähetetty: 22.09.2009 08:31    Viestin aihe: Re: Vasemmistoliitto: Aseet kiellettävä! Vastaa lainaamalla viestiä

RamboII kirjoitti:
Jos joku muistaa tarkemmin, kertokoon.


Täältä.

Lainaus:
Yksi syyllinen kehitykseen on Internetissä toimivat erilaiset asekaupat, joista kuka tahansa, joka omistaa luottokortin, voi tilata itselleen uuden jännittävän aseen.


Annika pitäisi saada televisioon haastateltavaksi näistä aseasioista. Ei olisi kuulkaa Kummeli mitään sen rinnalla.
_________________
Blog.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 22.09.2009 13:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lapintie oli vihdoinkin jotain vastannut, mutta pieleen meni taas!! Twisted Evil

" Annika Lapintie kirjoitti 22.09.2009 - 13:20
Seuraan blogissani käytävää keskustelua. Eri näkökantojen kuuleminen on hyödyllistä. Tämä koskee sekä niitä, jotka haluavat aselainsäädännön kiristämistä että aseharrastajia. Tässä vastauksia joihinkin esitettyihin kysymyksiin:

Aseiden lukumäärä on Suomessa henkeä kohti maailman huippua. Yhden tilaston mukaan Suomi on kolmantena, toisen mukaan seitsemäntenä. Käytän itse samoja tietoja kuin hallituksen esitys.

Vastuullinen aseharrastus on turvallista. Valitettavasti kaikki eivät käyttäydy vastuullisesti ja sen vuoksi sääntelyä on kiristettävä. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan vuonna 2008 ampuma-aseilla tehdyistä henkirikoksista 42 prosenttia tehtiin luvallisilla aseilla. Pikaistuksissa tehdyt tapot tehdään pääsääntöisesti teräaseilla ja toissijaisesti luvallisilla ampuma-aseilla.

Nykyoloissa kuka tahansa voi aina väittää olevansa aseineen juuri matkalla ampumaradalle tai sieltä pois. Myös Jokelan ja Kauhajoen ampujilla oli luvalliset aseet mukanaan. Aseiden säilyttäminen ampumaseuroissa lukituissa tiloissa tekee viranomaisvalvonnasta yksinkertaista ja vältytään kotitarkastuksilta. Rikollisten käsiin päätyy luvattomia ampuma-aseita myös asuntomurroista ja epäilenpä, että ne ovat juuri niitä aseita, joita ei ole säilytetty lain vaatimalla tavalla.

Esitykseni merkitsee ampumaharrastuksen kallistumista ja vaikeutumista. Katsoakseni se on kuitenkin yhteiskunnan kokonaisedun mukainen ja hinta on alhainen saavutettuun hyötyyn nähden. Aloitteessani esitetään tarvittavat yleiset suuntaviivat ja yksityiskohtainen sääntely aseiden kuljettamisesta jne. tarkentuu vasta jos lakialoite etenee."

http://lapintie.vuodatus.net/blog/2147861

Muistaako joku että mistä nuo 2007 ja 2008 tilastot löytyvät ja jos niistä poistetaan Jokelan ja Kauhajoen tapaukset, niin mikä mahtaa prosenttiluku olla silloin!??
Mä olen jo kerran tuonne vastannut ja voin tehdä sen myös uudestaan, mutta faktoja kaipailen.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
cork
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Elo 2009
Viestejä: 9

LähetäLähetetty: 22.09.2009 15:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

google auttaa
http://www.optula.om.fi/uploads/e1mo5mq_2.pdf

Hassua kun Lapintien 2008 prosentit on samat kun 2007 tilastossa.

Lainaus:
Ampuma-aseella tehdyt rikokset muodostivat 16
prosenttia jakson henkirikoksista, osuus oli kasvanut
prosenttiyksikön edellisestä mittausjaksosta. Pääsyynä
olivat Jokelan koulukeskuksen verityöt. Rikoksissa
käytetyistä ampuma-aseista 42 prosenttia oli luvallisia
(osuus oli käsituliaseista 41 prosenttia ja haulikoista
49 prosenttia).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mozambique
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Huh 2004
Viestejä: 411
Paikkakunta: Kalifornische Demokratische Republik

LähetäLähetetty: 22.09.2009 23:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan puhtaasti se aseiden lukumäärä: http://www.intermin.fi/intermin/bulletin.nsf/vwSearchView/92074A07CCA95289C2257346003A00B0

HE:n pohjaksi kummasti ei ole tämä Rakkauden ministeriön itse oikaisema tieto kelvannut...
_________________
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
thaapasalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 242
Paikkakunta: Joensuu (Eno)

LähetäLähetetty: 23.09.2009 14:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo Lapintie on kyllä oikeesti tyhmä. Siis tyhmä, ei mitenkään pahalla tms. vaan ihan objektiivisestikin ajatellen Tyhmä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 23.09.2009 20:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei nyt sentään tyhmä. Hän vain noudattaa tarkasti - liki "Poliittisen Työn Sankarin" tarmokkuudella - nuorena syötettyä ja päähän iskostunutta "agendaa".
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13025

LähetäLähetetty: 23.09.2009 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Annikaa äänestää tietty änkyräosasto. Jos Annika muuttaisi tyyliä niin änkyrät ei äänestäisi häntä. Muut ei äänestä Annikaa vaikka muuttaisikin tyyliä koska kukaan ei uskoisi että Annika oikeasti olisi yhtään muuttunut.

-> Annika voi vain änkyröidä jos haluaa pysyä Eduskunnassa.

No ristinsä se on jokaisen itse kannettava Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13025

LähetäLähetetty: 23.09.2009 21:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mozambique kirjoitti:
Ihan puhtaasti se aseiden lukumäärä: http://www.intermin.fi/intermin/bulletin.nsf/vwSearchView/92074A07CCA95289C2257346003A00B0

HE:n pohjaksi kummasti ei ole tämä Rakkauden ministeriön itse oikaisema tieto kelvannut...


Olikohan muuten alkuperäisessä "tutkimuksessa" huomioitu että Italiassa, Ranskassa, Itävallassa ja Espanjanssa merkittävä osa ampuma-aseista ei ole missään rekisterissä koska piekkarit ja haulikot menevät monessa EU-maassakin rekisteröimättämien aseiden joukkoon ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TRK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Mar 2006
Viestejä: 978
Paikkakunta: Vehkalahti

LähetäLähetetty: 23.09.2009 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
mozambique kirjoitti:
Ihan puhtaasti se aseiden lukumäärä: http://www.intermin.fi/intermin/bulletin.nsf/vwSearchView/92074A07CCA95289C2257346003A00B0
HE:n pohjaksi kummasti ei ole tämä Rakkauden ministeriön itse oikaisema tieto kelvannut...

Olikohan muuten alkuperäisessä "tutkimuksessa" huomioitu että Italiassa, Ranskassa, Itävallassa ja Espanjanssa merkittävä osa ampuma-aseista ei ole missään rekisterissä koska piekkarit ja haulikot menevät monessa EU-maassakin rekisteröimättämien aseiden joukkoon ?


Tuskin; laskepa ilmakiväärit Suomesta. Homma lienee vaativuustasoltaan vastaava.

Sitäpaitsi; jos on hyvää ja sopivaa tilastotietoa löytänyt, ei kannata turhilla faktoilla häiritä. Suomen olosissa, jossa kuitenkin kaikki paukahtava on viimeisten vuosikymmenten mittaan näkemään luvanvaraisena ja rekisteröitynä, tieto siitä, että EU-direktiivin mukaan yksipiippuisia kertalaukeavia haulikoita ei tarvitse edes rekisteröidä ja alle kolmen patruunan lippaalla varustetut kertalaukauskiväärit (ei siis pelkät pienoiskiväärit) vaativat pelkän ilmoituksen, ei lupaa, aiheuttaa lähinnä reaktion "ei kollokoi".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 3 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com