OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Merkel drillinki 12/76 6.5x55 1/4 ja1/2 supistuksilla
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
mky
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 724

LähetäLähetetty: 04.10.2009 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos sulla on vielä se kovamuovinen perälevy, vaihda pehmeämpään. Tiukoilla 76 latauksilla mulle aiheutti ison mustelman olkapäähän ja jonkinlaista paukkuarkuutta. Varisjahdissa ja ratakokeiluissa noita suurempia määriä tulee vain ammuttua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
peher
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Lok 2008
Viestejä: 73

LähetäLähetetty: 04.10.2009 21:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perälevy on kuminen.
Tuskaisia hetkiä olen kyllä kokenu surkean pienen etutukin vuoksi. Käytin nimittäin sitä jonkun mainostamaa englantilaista otetta ja sain kunnon tällin etusormeni päähän kantohihnan lenkistä joka on kovin lähellä etutukkia 55 senttisissä piipuissa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 04.10.2009 21:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Drillingissä olisi kyllä "beavertail" -etutukki poikaa.

Ja mainittakoon että ammuttaessa sen etusormen pitäisi olla etutukin sivulla jolloin sormen osuminen hihnalenkkiin on asteen verran epätodennäköisempää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
naskama



Liittynyt: 06 Lok 2009
Viestejä: 5
Paikkakunta: kittilä

LähetäLähetetty: 06.10.2009 12:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen hankkimassa itselleni drillinkiä. Merkel vs blaser tämä painiskelu on tarkentumassa. Kivääripuolen kaliiberi on jo selviö eli 6,5 * 55 swe. Mutta tuo haulipiippujen kaliberi on kysymysmerkki. Tarkoitus on lähinnä pyydellä pystykorvalla metsoja ja jossakin määrin ehkä metsähanhia. Aluksi tuntui, että 12/76 pesä on selviö, mutta kun olen lueskellut noita juttuja drillinkeistä niin tämän kaliberin ero tai etu ehkäpä jopa haitat ovat jääneet erittäin epäselväksi. Onko kenelläkään kokemusta tästä kaliiberista merkelissä tai Zolin drillinkeissä.

Toinen asia on tämä 20/76 kaliiberi. Jos uusia drillinkejä etsiskelen tuntuu, että tämä kaliberi on yleistymässä. Olenko käsittänyt oikein? Mitä etua tästä pienireikäisestä voi saada? No tietenkin painon häviämä. Aika jännä juttu, että blazer tekee drillinkiä vai tässä kaliberissa mutta rihlakkona löytyy kyllä jopa 12/76:n. Itselläni on jo tällainen ja ihan hyvä on mutta lentoon ammuntaan sitä ei ole. Kun se pitää virittää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TAK85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 11352

LähetäLähetetty: 06.10.2009 17:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yllättävän mukava kaliberi tuo 20/76. Kokemusta on vasta vähän mutta sitä miellyttävämpää. Minäkin pidin ennen 12 kaliberista ainoana kunnon vaihtoehtona. Ja hyvin sillä tipahtaa vaikka ei metsoon ole vielä päässyt testaamaan. Henki on mennyt rusakolta ja muutamilta teeriltä. Ja mukava tunne taskussa kun patruunat ovat tuollaisia hoikkia puikkoja eikä semmoisia 12 kaliberisiä möllyköitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jan
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Syy 2005
Viestejä: 72

LähetäLähetetty: 06.10.2009 21:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

joku vuosi aikaa tuli 96 merkkeli hankittua ,12/76 pesillä,juurikin hanhenpyynnin takia.onkelmia en ole maknumeilla poksauttelusta havainu,muutako mojovan potkun.osumakuvion siirtymistä en ole huomannut.
kakskymppinen merkeli on tosi siro verrattuna kakstoistaseen ja nousee poskelle mallikkaasti. kannattaa naskama käydä jossain liikkeessä vähän käpistelemässä nuita, ei jää sitte jossiteltavaa.
tosin se tietää eteläsuomen reissua ,näiltä selkosilta ei merkkeleitä kaupan hyllyiltä taija löytyä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26277

LähetäLähetetty: 06.10.2009 23:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jokunen vuosi taaksepäin laittelin kaverin 7x57R / 20-76 Merkkelin kiikarin as uusiksi, kun sillä ei ollu sattunut,, eipä ihme kumirenkaita yms. jalustoissa. kysäisin miksi on sitten kanniskellu, oli kuulema niin hyvä haulikko.
noh, kiväärikin alko käymään 20-30mm kasaa joten tyytyväisyys lisääntyi Merkkeliin, saattas muuten tätänykyä olla myynnissä, ja on tässä naapurikunnassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
naskama



Liittynyt: 06 Lok 2009
Viestejä: 5
Paikkakunta: kittilä

LähetäLähetetty: 07.10.2009 16:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos vastauksista.

Olen jollakin etelän reissulla päässyt hypistelemään merkeliä...tosin taisi kaliberi olla 12/70 ja 222 rem. Mukavan oloinenhan se oli, mutta eipä sitä voi sanoa paljoakaan pelkällä hypistelyllä. Sepä se paljon euroja olisi menossa, kun pikajalat ja laatukiikari pitäis saada samaan pakettiin. Siksi sitä yrittää kaivella tietoa ja mielipiteitä mahdollisimman hyvin ennen askelta peruuttamattomaan. Juu, kyseinen pyssy taitaa mennä tilattavaksi 12/76 kaliberissa ja toimitus ensivuoden puolella. Ainakin yhden toimittajan mielestä.

Kivääristä pidän 6,5 mm:stä ainoa mahdollisena itselleni. En ole kaliberi fanaatikko mutta syitä tähän on monia. Latausvälineet valmiina, useampi pyssy jo ennalta perinteisenä ja villikissaksi tehtynä. Tiedän sen suorituskyvyn hyvin isolle linnulle pitkille matkoille ja lähes 40 asteen pakkasillekkin. Oikealla luodilla maustettuna ei revi lintua pudottaen sen kuitenkin puun juurelle lähes poikkeuksetta...jne...Tosin drillinkiä en kuvittelekkaan käytettävän yli 150 metrin matkoille. Joten luulen kaupasta ostettujen lapuan scenar paukkujen antavan(toivottavasti) tarkkuuden.

Toisin sanoen joskus on tullut tehtyä aikapaljon kyseisen kaliberin kanssa töitä ja euroja tutustuakseni siihen ja en enään jaksa samaa ryhtyä toistamaan uuden kaliberin kera.

Mitä panoksia olet kokeillut 12/76 piipuissa?

Pasi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26277

LähetäLähetetty: 07.10.2009 17:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

uskoisin että et välty testailulta vaikka laitatkin tutun kaliperin. jokainen ase on oma yksilönsä. etenki kun on ihan toisentyyppinen.
sanoisin että järkevä perustelu kaliperi valintaan on tuo muut samanlaisia.
vaikka en pelkääkään urakantaisia, oma valintani olisi 7x57R.
mikäs peikko sinua on pelotellut ettei Dr pysty jokseenki samaan kuin normaali pulttilukko? ainut on perättäiset laukaukset joka tekee hommasta haastavan.

kysy suoraan tehtaalta saatko käyttää Remingtonin Wingmaster HD 12/76 patruunaa. huom, kysy tehtaalta ! turha kuunnella myyjiä ja kuulopuheita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
naskama



Liittynyt: 06 Lok 2009
Viestejä: 5
Paikkakunta: kittilä

LähetäLähetetty: 07.10.2009 18:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin,

urakanta ei ole peikko. Omistan yhden tuplapiippuisen 9,3*74R. Mutta se ei ole itsestäänselvyyskään.
Pulttilukko vs. drillinki. Ei käytännön kokemusta vielä. Joskus vaan kun värkkäilin enemmän latailujen ja pyssyn viilauksen kanssa. Tämä johti aseseppien pyssyihin ja vasittuihin lukkoihin ja tätä kautta tietenkin aika erikoisiin latauksiin kovilla lähtönopeuksilla jne. Tarkkuutena tavoittelin tuollaista n.25-35 mm ja 250 metriä kasaa. kohtuu helposti säkkien päältä ammuttuna, huonot päivät poislukien.
Miellän kuitenkin yhdistelmäaseen aina kompromissiksi, joten en tavoittele kuin riittävää tarkkuutta kohtuu matkoille. Pyyntiä vartenhan se on ja yksi ase pitkälle reissulle kannettavaksi tuntuu nykyään oikein houkuttelevalta.

Kyllä varmaan 7 mm:n on ihan yhtä hyvä kaliberi ainakin näissä drillingeissä. En ole kyllä tutustunut niiden ballistiikkaan ja luotivaihtoehtoihin.

Niin ja kun tuntee sen oman kaliberin, onkin hyvin tärkeä seikka. On tullut joskus hankittua muunkinlaisia kalibereja. Mikään ei potuta enemmän kuin, että ei löydä hyvää latausta niin että ammutusta jäisi jotain pataan pantavaa tai ammuttava menee raanoissa löytämättömiin kun luoti menee läpi ns. liian siististi. Yritin vain sanoa, että ei enään huvita sellaiset löytöretket kun tietää jonkun toimivan.

tv. täältä lumituiskuisesta pohjolasta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26277

LähetäLähetetty: 07.10.2009 18:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

joo, nämä sortavuus / räjäyttely jutut on etupäässä nopeudella säädeltävissä. mutta toki joillakin kalipereillä helpompaa, kuten esim. 7mm .
pikkuhiljaa on tuo valitsemasi 6,5 niskanpäällä luotivalikoimassa, etenki kokovaipoissa, varsinki 6-8g alueella.
vaikka väitänki ettei parempaa lintuluotia ole kuin sellerin 9g 7mm:nen,
etenki keskipitkille matkoille, toki toivoisin laajenpaa valikoimaa.
vertailin Dr:ää normaali pulttilukkoon, en rimmailtuihin. mutta kokemukseni on .222 ja 7x65R Dr ja niille ei 200-250m ole ongelma, paitsi tietenki 5,7:kan tuuliherkkyys. 65R:llä pisin teeritiputus muutamaa metriä vajaa 300m.

ymmärrän tuon kutkan rillukkaan, etenki kun hanhet on ohjelmassa, siksi mainitsin Rem patruunasta. itellä melkolailla samansuuntaiset perustelut aikoinaan dr hankintaan, myös se kyllästyminen usean aseen kantamiseen.
mutta mutta,,, yhä harvemmin dr lähtee mukaan, mielummin otan kumminki rihlan, osin kiikarin syytä, mutta jotenki vaan rihla miellyttää enemmän, etenki kun ei enää niin pirunmoinen vimma saada kaikki ilmassa lentelevät,,, siis yksikin riittää, yhessä rytinässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jan
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Syy 2005
Viestejä: 72

LähetäLähetetty: 07.10.2009 18:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kolmemilliset antaa tasaisia kuvia kaikki kokeilemistani,boaria ja miragea käytän ruokana.
täyssuppeasta ehdoton ykkönen win supreme 3.3 mm ,
puolikkaasta rotikan 76 3.2 haulit ,bp mythos koossa 2 ,ja ehkä paras wingmaster nro 4.
täyssuppeasta wingmastereita en vielä ole tohtinu päästellä,olis varmaan kova sana hanhelle.
luotipuoli ittelä 308,ei moitteen sijaa. tokihan laippakantainen olis vähän perinteisempi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
naskama



Liittynyt: 06 Lok 2009
Viestejä: 5
Paikkakunta: kittilä

LähetäLähetetty: 07.10.2009 19:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jan, Onko sulla merkel:n drillinki? Jos on, niin kuinka pitkällä piipulla? Niitä ilmeisesti saa 55 cm ja 60 cm versioina. Patit on ilmeisesti teräshauleja, kun epäröit kokeilla täyssuppealla. Mille paineelle Merkel on ponnistettu 12/76:lle?

Juu, oon himoinnut 222 rem drillinkiin myös. Sillä kun on kiva ampua ja tarkka oikealla latauksella. Tosin omat kokemukset metsästyksessä pulttilukkoisella, risuherkkä, tuuliherkkä oikeastaan heinäherkkä, joskus repii, alle -25 astetta tappaa huonosti.

Näiden syiden johdosta olen ihastunut 6,5 mm:n luodeilla 7-9 g. Samahan asia on varmasti 7 mm:n kalibereilla.

niin,on kai noita lintuja joskus alas saanut epäinhimillistäkin matkoilta. Kerran mittasin gps:llä metton ampuetäisyyden 332 metriä ja pakkasta n. 30 astetta tammikuun iltahämärä, putosi. Jos olis ollut niissä olosuhteissa toimiva etäisyysmittari niin en olisi ampunut ollenkaan vaan mennyt huomattavasti lähemmäksi. 8 g kokovaippaluoti meni rinnasta läpi, lintu lensi n. 150 metriä rämeellä ja putosi, jonka jälkeen hiihdin sen kiinni. Juoksi vielä, vauhti tosin aika hyytynyt. Ai niin, Ruotsin puolella olin tietenkin.

Ja vieläkin legendaarisempi löytyy aikaa ennen gps:ä, joten se siitä. kaliberina oli 243 win ja takuulla täyttä tuuria, etäisyydenarvioinnin täydellinen epäonnistuminen jne.

No sitten takaisin drillinkeihin. 6,5 mm:stä on ilmeisesti saatavana myös laippakantaisena. Tämäkin on mulle täysin outo. Minkälainen on tämä 7 mm:n laippakantaisen hylsyvalikoima?

Niin, olen samoihin ajatuksiin tullut jopa hanhenpyynnissä. Parempi pyrkiä yhteen hyvään laakiin ja raatoon. On tullut rihlakkokin mieleen jossakin vaiheessa mutta jos kuitenkin drillinki. Itelläni tuo blaser tuplapiippu, niin siihen saisi rihlapiipun hankittua. Siinä vaan on se yksi ominaisuus johon en ole ihastunut linnunpyynnissä. Varmistimen sijasta pitää virittää ennen laakia. Lentoonammunta tilanteet vähän epäilyttää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 07.10.2009 19:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"No sitten takaisin drillinkeihin. 6,5 mm:stä on ilmeisesti saatavana myös laippakantaisena. Tämäkin on mulle täysin outo. Minkälainen on tämä 7 mm:n laippakantaisen hylsyvalikoima?"

Hylsyjä saa täältä suomesta luultavasti parhaiten 7x57R:ään ja 7x65R:ään. Sitten jo jonkin verran hankalampi on 6,5x57R. Kaikkia näitä tekee ainakin RWS sekä S&B. NORMA tekee noihin 7 mm kaliibereihin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jan
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Syy 2005
Viestejä: 72

LähetäLähetetty: 07.10.2009 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

merkkeli on ja 55 cm piiput, otin noilla lyhemmillä ko kakstoistanen tuntu noilla 600 piipuilla hivenen raskaalta,toisin kun kakskymppinen.
painoa tällä pyssyllä aika tarkkaan 3.5 kg alasokkeleineen,ei niin paha ko saattas olettaa.
nuo wingmasterit on jotain sekoitetta joka on vähintään kova kuin teräshaulikin.
pitäs selvittää kestäskö noita laskea täyssuppeasta läpi? ehkä noita 3.3mm voisikin.eihän niitä monta vuojessa mene jos aina ollenkhan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com