Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 10.11.2009 15:13 Viestin aihe: |
|
|
Pitänee huomenna säilöä vielä satsi muikkuja kun niitä vielä saa, ja samalla kokeilla muutama purkki hirveä. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6331 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 10.11.2009 18:53 Viestin aihe: |
|
|
aisola kirjoitti: | Olen maistanut öljyyn säilöttyä savustettua muikkua, oli todella hyvää. Muikut olivat kokonaisina lasipurkissa reilussa öljyssä. Osaisikohan joku kertoa tarkemmat ohjeet ko. appeelle? |
Itse olen tehnyt noin. Eli ensin muikuilta päät ja pyrstöt pois, ettei ne vie turhaan tilaa. Kulhoon ja laitetaan suolaa maun mukaan ja hieman sokeria. Savustusuunissa muikut voi latoa leivinpaperin päälle, jolloin ne eivät kuiva niin herkästi vaan jäävät meheviksi.
Savumuikut sitten purkkiin, loraus oliiviöljyä ja loppu täytetään ruokaöljyllä muikkujen tasalle. Liian täyteen ei saa laittaa ettei tule purkista ulos.
Kylmään uuniin ja uuni 125, paistoa tunti-pari (lämmenneessä uunissa). Annetaa jäähtyä uunissa. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 10.11.2009 19:29 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä meillä on ollut tapana syödä päät ja pyrstötkin, jos nyt ei aivan tolkuttoman isoja ole? _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
yloneha Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Hel 2009 Viestejä: 453
|
Lähetetty: 10.11.2009 19:37 Viestin aihe: |
|
|
..
Viimeinen muokkaaja, yloneha pvm 23.11.2009 12:36, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6331 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 10.11.2009 21:30 Viestin aihe: |
|
|
No kyllä minä päät ja pyrstöt kaikissa muissa tilanteissa syön mutta mulla on senkokoset purkit että savustettu kala menee poikki jos sitä päineen ja pystöineen änkeää purkkiin. Nuukana miehenä olen ne kyllä pystärille keittänyt.
Muikku on ihan kuusamolaista (mätisellaista), puruveteläistä olen joskus maistanut, mutta kotiinpäin vetämättä voin sanoa että häviää 6-0 kuusamolaiselle. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Viimeinen muokkaaja, Sämpy pvm 10.11.2009 21:32, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
yloneha Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Hel 2009 Viestejä: 453
|
Lähetetty: 10.11.2009 21:32 Viestin aihe: |
|
|
..
Viimeinen muokkaaja, yloneha pvm 23.11.2009 12:36, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6331 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 10.11.2009 21:37 Viestin aihe: |
|
|
Puruveteläisellä en saanut edes minkkiä, kuusamolaista kun laittaa niin oravatkin menee jopa jäälle asennetuihin rautoihin. Ja tämä on tosi! _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
yloneha Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Hel 2009 Viestejä: 453
|
Lähetetty: 10.11.2009 21:40 Viestin aihe: |
|
|
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 10.11.2009 21:57 Viestin aihe: |
|
|
pitäsköhän itelläkin jättää nuo pari kuusamolaista muikkupurkkia syömättä ja viiä loukkuhin syötiksi _________________ -vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 10.11.2009 22:01 Viestin aihe: |
|
|
Eikös vanha kansa laittanut aikoinaan leipään puolet petäjäistä kun syötäväksi ei ollut tarjolla kuin kitkalaisia taikka pettua? _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|