Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
janvan
Liittynyt: 21 Lok 2005 Viestejä: 1
|
Lähetetty: 21.10.2005 09:55 Viestin aihe: Alli ruokaa! |
|
|
Löytyisikö hyviä ohjeita, tai löytyy mutta kertokaa minullekkin..
Eli vaimo kun vierastaa kaikkea outoa ja nyt pitäisi allista tehdä maukasta ja hyvää..
Kertokaa ihmeessä hyviä reseptejä ja vaikka viinisuositusten kera!!
Kiitoksia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 04.10.2007 13:57 Viestin aihe: |
|
|
Alli jahtiin pitäisi lähteä ja nyt tarvittaisiin jotain hyviä reseptejä, jos vaikka sattuisi saalista tulemaan.
Millaisia ruokia olette allista tehneet? _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pretor Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Syy 2009 Viestejä: 32 Paikkakunta: PKS
|
Lähetetty: 29.11.2009 22:46 Viestin aihe: |
|
|
Nostetaas vanha aihe ylös.
Vaikka tuossa jo jotain reseptiaiheita läpi lueskelinkin, niin erilaisia valmistustapoja otetaan mielellään vastaan:
Maridanit/kastikkeet
Keitto/haudutus/paisto
(Pata/pannu/pelti) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 29.11.2009 23:02 Viestin aihe: |
|
|
Kurppa kysyy
-onko osion Alli ruokaa ! tarkoitus keskustella siitä miten pyydetään Allilta huutamalla ruokaa
-vai tarkoitetaanko alliruokaa
Jyräys
quote="Jyräys"]Alli jahtiin pitäisi lähteä ja nyt tarvittaisiin jotain hyviä reseptejä, jos vaikka sattuisi saalista tulemaan.
Millaisia ruokia olette allista tehneet?[/quote]
Kurpan alliresepti
Paras alliresepti
.
1. kynitään alli
2. liuotetaan suolavedessä 3vrk
3. liotetaan maidossa 1vrk
4. lämmitetään leivinuuni
5 vuollaan ohuita leppäkeppejä uunin pohjalle
6. laitetaan alli uuniin keppien päälle 120 asteeseen yöksi
7 aamulla alli heitetään roskiin ja syödään kepit
.. jo vain |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JaniFIN Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Lok 2008 Viestejä: 335 Paikkakunta: Uimaharju
|
Lähetetty: 09.10.2010 15:11 Viestin aihe: |
|
|
Ilmeisesti alli on vain harvojen herkkua ja reseptit salaisia. Noh, tunnin päästä nuo on viimestään uunissa ja jotain kehitellään, chiliä ja paprikaa kehiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 09.10.2010 15:22 Viestin aihe: |
|
|
Alliin pätee samat ohjeet kuin haahkaankin ja mikäli haluaa ominaismakua poistaa, niin vähän mausteita enemmän.
Esim. palapaisti eri juuresten kanssa on ihan syötävää.
Perusmausteet; sipuli, valkosipuli, maustepippuri ja valkopippuri ja jokainen sitten lisää niitä oman suunsa mukaisesti.
Yks ihan käyttökelpoinen resepti on "chili con carne" ja pitäis löytyä netistäkin tuolla nimellä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
JaniFIN Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Lok 2008 Viestejä: 335 Paikkakunta: Uimaharju
|
Lähetetty: 09.10.2010 18:53 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Alliin pätee samat ohjeet kuin haahkaankin ja mikäli haluaa ominaismakua poistaa, niin vähän mausteita enemmän.
. |
Kiitokset. Tosin haahkakin on täysin outo otus ruokana. Mutta maltoin mieleni ja jätinkin yöks marinoitumaan. Cajunia, valkopippuria, yrttisuolaa, merisuolaa ja riistamaustetta laitoin. Tarkotus huomena lisätä vielä jotain(?) ja yritän värkätä kermakastikkeenkin. Ajattelin tehä rintapaloista jonkunlaista hakkelusta ja ruskistaa sitten pannulla, josta uuniin lihaliemeen mausteiiten ja yrttien kera 2-3t, ja lopuksi kerma joukkoon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JaniFIN Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Lok 2008 Viestejä: 335 Paikkakunta: Uimaharju
|
Lähetetty: 11.10.2010 10:42 Viestin aihe: |
|
|
Nonih, hyvvää tuli.
Mausta Allin rintapalat yön yli jääkaapissa. Mausteseos: Yrttisuola, riistamauste, cayanne ja valkopippurijauhe.
Paista KUUMALLA pannulla 1min puoleltaan. Laita palat valmiiksi kuumennettuun paistikuppiin jossa lihalientä/linnun loppuosasta keitetty liemi. Upota rintapalat liemeen, lisää paprikajauhetta 3 t-lusikallista, sekä 2-4 hyppysellistä rakuunaa, lisää vielä vähän merisuolaa.
Anna hautua 175 asteessa kannen alla 2t ja vielä 150 asteessa 1t. Lisää 30min ennen valmistumista vielä kerma. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sudo Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 11 Elo 2008 Viestejä: 96
|
Lähetetty: 11.10.2010 22:33 Viestin aihe: |
|
|
Meillä syödään paljon allia, haahkaa, koskeloa ja telkkää. Yleensä emännän pyynnöstä tulee sitä laitettua, joten jotain on oikein tehty tai sitten eukko hyvin koulutettu kaikki-ruokaiseksi
Mutta tällaisella yksinkertaisella ohjeella olen valmistanut kaikkia voimakkaamman makuisia riistalintuja. Makuun jää näinkin aina jonkin verran ominais-makua k.o. riistalajista, mutta ainakaan meillä sitä ei ole ikinä pidetty huonona asiana.
Alla oleva resepti on yleensä toteutettu 4 allin lihoilla, rintalihat + jalat.
1. Leikkaa linnun rintalihat noin sentin paksuiksi suikaleiksi. Isompi lintu = useampi suikale, allista tulee 4-5 suikaletta. Leikkuu syitä poikki, ei pitkin...
2. Laita suikaleet kulhoon, mausta hienolla merisuolalla ja mustapippurirouheella oman maun mukaan. Anna istua 6-8 tuntia huoneenlämmössä ja sotke pari-kolme kertaa tänä aikana maun tasoittamiseksi.
3. Keitä 2 litraa vettä ja lisää sinne riistafondi lientä (saa kaupasta, en muista merkkiä kun ei juuri nyt ole kotona. Ruskea pullo...) ja 2-3 laakerinlehteä
4. Liemen kiehuessa kuori ja paloittele 1-2 punasipulia ja 3 keskikokoista porkkanaa.
5. Laita savipataan (römertopf) kerroksittain/sekaisin vihannekset ja lihasuikaleet, kaada päälle fondiliemi ja lisää pataan vielä muutama kokonainen valkopippuri.
6. Hauduta uunissa 175 asteessa 2,5 tuntia, ota ulos uunista ja anna maun tasaantua puoli tuntia. Tee sinä aikana rosamunde-perunoista ja aidosta voista perunamuussia, mausta hienolla merisuolalla muussi ja tarjoile riistan kanssa.
Paistoliemestä voi suurustaa vielä kastikkeen ateriaa kruunaamaan laittamalla siihen maizena-jauhoja, loraus konjakkia sekä pieni kourallinen karpaloita. Sen jälkeen maustetaan kieli-tuntumalla kohdalleen suola, ja lopuksi kastike siivilöidään kulhoon ennen tarjoilua niin että karpaloista puristetaan mehu mukaan kastikkeeseen esim lusikalla siivilässä painelemalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pretor Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Syy 2009 Viestejä: 32 Paikkakunta: PKS
|
Lähetetty: 16.10.2010 18:51 Viestin aihe: |
|
|
Tämmöinen helppo ja nopea perusresepti käytössä täkkälihoille:
Pintaan suolaa ja mustapippuria rouheena.
Antaa olla huoneen lämmössä jonkin aikaa maustumassa.
Reilussa voissa 1-2min/puoli pannussa (leikkuupinta ensin).
Uuniin pellille 7-10min.
Uunin kanssa tarkkana. Pari minuuttia liikaa ja tahtoo täkät kuivahtaa liikaa, eli pitää jäädä "meheväksi".
Jos oiken jaksaa nähdä vaivaa, niin muista rippeistä voi tehdä kastikkeen, jos ei paistojäämistä viitsi vääntää.
Tai sitten vaan suoraan voipottujen kera parempiin suihin.
On kokeiltu keittämiset+paistot+padat yms. mutta ei ole tuon yksinkertaisen ja nopean tavan voittanutta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
miksa Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 643
|
Lähetetty: 16.10.2010 20:47 Viestin aihe: |
|
|
Tuohon viimeiseen reseptiin liittyen - en tosin allia ole laittanut mutta ainakin heinurista ja sepelkyyhkystä tulee erinomaisen hyvää samalla tapaa ( juuri äsken sorsaa maistelleena ).
Ennen uuniin laittoa kun täkät kääräisee alumiinifolioon, niin eivät kuivu vaikka olisivat vähän pidempäänkin. Joka tapauksessa tuollainen 10-15 minuuttia 150 asteessa ( +pannun paistolämpö ) tekee tarvittavan.
Kaikkihan ei pidä "roseesta" linnunlihasta, mutta ainoa tapa pitää liha mehevänä ja samalla tapaa ne muuten paremmissakin ravintoloissa ankan tarjoilevat... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|