OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Paatero myöntää: lainsäädännöllä ei voi estää murhia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Bushmaster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 2591

LähetäLähetetty: 08.01.2010 01:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hätävarjelupykälä itsessään tulisi sinällään poistaa ja hätävarjelulta vaikuttava tilanne tulkittaisiin lähtökohtaisesti puolustautujan kannalta. Jos asunnon omistaja on kotonaan ja joku random-nisti puskee sisään ja omistaja lopsauttaa hyökkääjää mutkalla niin tilanne on melko selvä. Tietysti joku tähän väliin huutaa että mitä jos joku kutsuu kaverinsa muuttopuuhiin ja tämän kantaessa töllöä posauttaa äijän päiviltä ja väittää oikeudelle että yllätti hemmon keikkaamasta taloa.. Rolling Eyes

Lainaus:
In one particularly notorious case, Kevin Weber was sentenced to 26 years to life for the crime of stealing four chocolate chip cookies..


Tietenkin joku järki on oltava. Omasta näkökulmasta vain keskimääräistä vakavampien rikosten toistaminen johtaisi (pidemmäksi ajaksi)* kakkostason vankilaan. Pikkunistien eristämisestä ei saada tarpeeksi hyötyä; heistä aiheutuvat haitat ja kulut yhteiskunnalle ovat kuitenkin suhteellisen vähäiset, jos joskus makkarapaketin tai jonkun kameran nyt pöllivät.

Toisaalta vankilalaitokseenkaan ketään ei edelleenkään voitaisi tuomita elinikäiseen vankeuteen, vaan vankeusaika olisi määräaikainen, vähintään kymmenen vuotta mutta kuitenkin enintään 25 vuotta, mahdollisuudella armahdukseen, jos (korkein) oikeus tai pressa siihen suostuu.

*Korrektointilaitos vastaisi joten kuten nykyistä avovankilajärjestelmää, ollen vain askeleen ehdollista vankeutta ankarampi. Vankilaan joutuvia vähäisiä rikoksia(alle 2v) toistuvasti tehtailevat pikkunistit päätyisivät kuitenkin istumaan koko rangaistuksensa vankilalaitokseen lyhentämättömänä.

Jos tuomitulla ei olisi aiempaa rikostaustaa ja rikoksesta tuomittu rangaistus olisi 4 vuotta tai enemmän, hänet sijoitettaisiin suoraan vankilalaitokseen, ellei oikeus perustellusti toteaisi, että henkilö rikokseensa nähtynä voidaan sijoittaa korrektointilaitokseen. Kuitenkin 6 vuotta tai enemmän olisi pidettävä ehdottomana rajana vankilalaitokseen sijoittamiselle.

Rikoksen toistaminen josta oikeus tuomitsee 2 vuotta tai enemmän vankeutta, johtaisi suoraan vankilalaitokseen. Vastaavasti kolmannesta ja edelleen sitä jäljentävistä vankeuteen johtavista rikoksista päätyisi vankilalaitokseen suoraan tuomion pituudesta riippumatta, ellei edellisen sellaisen rikoksen, josta on voinut seurata vankeutta, rangaistusajan suorittamisen päättymisestä ole kulunut vähintään kymmenen vuotta. Kuitenkin, mikäli henkilö syyllistyisi kolmeen sellaiseen rikokseen, josta on määrätty vähintään neljä vuotta vankeutta, hänet voitaisiin tuomita vähintään viideksi mutta korkeintaan 25 vuodeksi vankilalaitokseen.

Ja niin eespäin. Järjestelmä täytyisi toki perfektoida, mutta tokkopa tuota tarttee tehdä ennen kuin jos sitä aletaan ajaa oikeasti lainsäädäntöön.

Mr. Green
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 08.01.2010 02:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
Helppoja ratkaisuja ei ole mutta Suomessa väkivaltarikostuomioiden taso verrattuna esim. Ruotsiin, Saksaan tai UK:iin on naurettavan löysä.


No älä. Iltauutisissa haastateltiin elinkautisvankia, Suomenlinnan avovankilassa tepastelemassa ja luottamassa siihen että kyllä se armahdus muutaman vuoden päästä tulee.

Kylmiä väreitä. Elinkautista kun ei ihan nakkikiskamurrosta saa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tupella
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2007
Viestejä: 5313

LähetäLähetetty: 08.01.2010 02:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Haastattelijatyttösen ilmeestä päätellen armahdettu oli jo ajat sitten!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mozambique
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Huh 2004
Viestejä: 411
Paikkakunta: Kalifornische Demokratische Republik

LähetäLähetetty: 08.01.2010 02:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo kolmas kerta toden sanoo -systeemi on johtanut juuri Bussen mainitseman kaltaisiin tapauksiin. Yhtä paha on se efekti, että näpistäjääkin kiinniottaessa pitää aina varautua siihen että se on nyt se elinkautisen suklaapatukka menossa.

Suomessa on henkeen ja terveyteen kohdistuvista rikoksista kovin lepsut rangaistukset, se on selvää. Kuitenkin toisaalta on onnistuttu harvinaisen hyvin motivoimaan rikollisia olemaan eskaloimatta vähäpätöistä kilikalikeikkaa murhaksi.

Tämä on kriminologian keskeisiä haasteita, ja täysin ratkaisematon yhtälö. Nykytilanteessa Suomessa menetetään ihmishenkiä todella vähän tällaisiin tyhjänpäiväisiin moponkäsistälähtemisiin, taitaa edelleen vaarallisinta olla kaahaavien kakaroiden pysäyttäminen. Hintana on kuitenkin huonontuva turvallisuuden kokemus kansassa, vaikka objektiivisesti ottaen turvallisuustilanne on tasaisesti vain parantunut (kriminaalipolitiikasta huolimatta tai sen ansiosta, ei voi tietää).

Sitä ei estäisi mikään, että vakain tuumin toista vakavasti vahingoittamaan alun pitäenkin lähtenyt pantaisiin lukon taakse ja avain järveen. Nämä pahoinpitelytuomiot tapauksista, joissa on ammuttu useaan kertaan ja vain satuttu osumaan jalkoihin, ovat todellinen häpeä. Joka ainut ampuma-aseella tehty toisen vahingoittaminen pitäisi tuomita henkirikoksen yrityksenä ja raskaimman jälkeen.
_________________
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Bushmaster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 2591

LähetäLähetetty: 08.01.2010 03:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mozambique kirjoitti:
Nämä pahoinpitelytuomiot tapauksista, joissa on ammuttu useaan kertaan ja vain satuttu osumaan jalkoihin, ovat todellinen häpeä. Joka ainut ampuma-aseella tehty toisen vahingoittaminen pitäisi tuomita henkirikoksen yrityksenä ja raskaimman jälkeen.


Se on siis totta jonka eräältä jo mullissa makaavalta narkilta kuulin taannoin - että pienoispislarit ovat halutumpaa kamaa kuin isommat tykit, sillä kun lopsauttaa (polveen) niin menee todennäköisesti törkeänä pahoinpitelynä, isommalla tosi helposti tapon yritykseksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 08.01.2010 08:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varmasti vaikuttavana seikkana on myös .22lr yleisyys ja siten patruunoiden saatavuus pimeilläkin markkinoilla.
_________________
Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 08.01.2010 08:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Suomen virallisessa aserekisterissä on tykinmentäviä aukkoja
07.01. - 09:58 (Luotu: 08:49) - Kommentit: 18


Suomessa on virallisen rekisterin mukaan noin 1,6 miljoonaa asetta. Kukaan ei tiedä tarkkaa määrää, sillä poliisin pitämä aserekisteri on perin hatara.

Tuhannet vanhat aseluvat ovat niin sanottuja pahvikorttilupia: tiedot lupien haltijoista ja asetyypeistä ovat mitä sattuu, arkistoituna vihkoihin ja kansioihin.

Varsinkin vanhat aseet ovat huonosti kirjoissa. Ennen maaliskuuta 1998 poliisi ei tarkastanut asetta lupaa haettaessa, ja lääninhallitukset myönsivät poikkeuslupia käsiaseisiin, jopa sarjatuliaseisiin. Tuolloin käsiaseen hallussapitoluvan sai, kun esitti "hyväksyttävän syyn".

Perintönä tulleet kiväärit, haulikot ja pistoolit lojuvat usein komeroissa, eikä perijöillä ole käsitystä luvista. Virallisten arvioiden mukaan luvattomia aseita on Suomessa 20 000-50 000, varastettuja aseita tuhansia.


Uudistusta vailla
Eräs pirkanmaalainen metsästäjä vei isältään perimänsä hyväkuntoiset kiväärit, haulikon ja pistoolin poliisille, saadakseen luvat omiin nimiinsä. Jokaisen aseen mukana oli täysin laillinen kantolupa. Poliisin rekisteristä ei löytynyt lupamerkintää yhdestäkään.

Sisäministeri Anne Holmlund (kok) toteaa törmänneensä uuden aselain valmistelussa aataminaikuisiin rekistereihin ja tsaarinaikaisiin lakipykäliin.

- Aserekisteri olisi pitänyt uudistaa vuosia sitten. Nyt sitä ajetaan poliisin uuteen tietojärjestelmään. Valtava työ valmistuu vasta vuoden 2011 puolella. Rekisteri on perustyökalu lakia sovellettaessa, Holmlund pohtii.

Uusi aselaki on tulossa eduskunnan käsiin. Ministeri Holmlund huomauttaa, että lähes kaikki kilpa-ampujat ja metsästäjät ovat pitäneet tiukkenevaa valvontaa kaikkien etuna.


Fakta: Aseluvat
Hallussapitolupa, joka rekisteröidään poliisin tiedostoon: alaikäinen voi saada sille rinnakkaisluvan, joka on voimassa enintään 10 vuotta.

Kantolupa, joka seuraa jokaista asetta erikseen.

Aseenkäsittelylupa muiden omistamien aseiden käsittelyyn, vaaditaan asesepiltä, aseseppäopiskelijoilta ja aseseppäliikkeen vastuuhenkilöltä.

Aulis Alatalo


http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/suomen-virallisessa-aserekisterissa-on-tykinmentavia-aukkoja/166321
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fw71
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Maa 2006
Viestejä: 1270
Paikkakunta: pohjanmaa

LähetäLähetetty: 08.01.2010 09:35    Viestin aihe: Eipä uutta Vastaa lainaamalla viestiä

Rekisterin persauksillaan olo on tiedetty hyvin pitkään, niin viranomaisten kuin harrastajienkin taholla. Rekisterin kuntoonsaattaminen on käsittääkseni ollut paljonkin kiinni resurssipulasta, sekä tahtotilan puutteesta.
Onhan niitä ``laittomia`` aseita tainnut olla jopa Balderin-salin huutokaupassakin takavuosina. Ase oli viranomaisten mukaan laiton , koska sitä ei löytynyt rekisterin tietokannasta. Luvat olivat kuitenkin kunnossa.
Koko rekisteriohjelmisto on luotu käsittääkseni johonkin vanhaan, muuhun tarkoitukseen kehitettyyn ohjelmistopohjaan, mistä johtuen järjestelmä on käyttötarkoitukseensa sopimaton.
Eikä taida olla helpoimpia tehtäviä ajaa vanhoja dokumentteja sisään ohjelmistoon. Pelkästään kuolleiden rekisteriin merkittyjen määrä saattaa olla suuri.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 08.01.2010 09:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Ministeri Holmlund huomauttaa, että lähes kaikki kilpa-ampujat ja metsästäjät ovat pitäneet tiukkenevaa valvontaa kaikkien etuna.


Shocked Mitävit....
_________________
Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 08.01.2010 17:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MtJ kirjoitti:
Shocked Mitävit....


Eipä mitään uutta, vekselivetoinen sisäasiainministeri puhuu taas kerran läpiä päähänsä eikä kukaan vedä eukkoa tilille verbaalisesta sonnastan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 08.01.2010 23:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote]
Lainaus:
Ministeri Holmlund huomauttaa, että lähes kaikki kilpa-ampujat ja metsästäjät ovat pitäneet tiukkenevaa valvontaa kaikkien etuna.


Ainoastaan hallituksen iltakoulun linjauksia kannattavat mielipiteet voidaan ottaa huomioon, tästä johtuen kannatus on lähes sataprosenttista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sarma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 517
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 27.01.2010 11:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aina kun joku vetää esille argumentin suomalaisten väkivaltaisuudesta, niin muistakaahan esittää seuraava vasta-argumentti niin ei tule tuettua huppapuppa myyttiä.

Työttömät miesalkoholistit tappavat täällä toisiaan poikkeuksellisen paljon, mutta muiden ryhmien henkirikollisuus on länsieurooppalaista keskitasoa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010012711005210_uu.shtml
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mikan
Ase-alan edunvalvoja


Liittynyt: 23 Maa 2007
Viestejä: 1750
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 27.01.2010 16:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse paperi...

http://www.optula.om.fi/49629.htm


Suomalaiset ovat tasan yhtä väkivaltaisia kuin muutkin eurooppalaiset, jos tilastoista poistetaan ryyppyporukoiden sisäiset kahinat.

Lainaus:

816 kpl; Kaikki surmat yhteensä aikavälillä 2002 - 2008

17,3 % Kaikki tuliaseet yhteensä
8,5 % Pistooli / revolveri
5,9 % Haulikko
2,9 % Kivääri tai muu tuliase (laskettu yllä olevista,
koska ei ole erikseen ilmoitettu)

Edelleen optulan prosenteista ja määristä johdettuna surmia:

31 kpl Luvaton pistooli / revolveri
26 kpl Luvaton haulikko

38 kpl Luvallinen pistooli / revolveri
22 kpl Luvallinen haulikko

24 kpl Kivääri tai muu tuliase (luvallinen tai luvaton).
Ei ole ilmoitettu erikseen, joten laskettu;
17,3% - 8,5% - 5,9% = 2,9% => 24 kpl

141 kpl Kaikki tuliaseet yhteensä, joissa:
- 94 kpl kertalaukaus riitti
- 47 kpl surmattiin usealla laukauksella.

Entäpä sitten aselakiuudistuksen erityinen "kohderyhmä" eli luvallisen pistoolin tai revolverin omistajat (tai luvanhakijat, vanhat tai uudet). Näihinhän sisäministeriö on kohdistanut ensimmäisen mielenkiintonsa tappojen lopettamiseksi Suomessa.

38 kpl surmia luvallisella pistoolilla / revolverilla vuosina 2002 - 2008, siis seitsemänä vuotena. Tämä on keskimäärin 5,4 kpl per vuosi.



Ja sitten vielä tämä tuosta optulan raportista.

Lainaus:

Jossain määrin toisenlainen oli taustoiltaan
katsauskauden jälkeen vuoden 2009 joulukuussa Espoossa
Sellon kauppakeskuksessa tehty rikos, jossa
surmattiin yhteensä viisi ihmistä. Tämänkaltaisten
rikosten täydellinen ennalta ehkäisy on mahdotonta,
toisaalta kaikissa mainituissa neljässä rikoksessa
tekijä oli antanut viitteitä aikeistaan ennakolta, niitä
ei vain ajoissa kyetty tulkitsemaan oikein tai niihin ei
suhtauduttu riittävällä vakavuudella. Riskiyksilöiden
mahdollisimman varhaisen havaitsemisen tärkeyttä ei
voi ylikorostaa kaiken tyyppisten henkirikosten ennalta
ehkäisyn kannalta. Toisaalta pelkkä havaitseminen ei
riitä, väkivaltaisten ongelmayksilöiden käyttäytymiseen
tulisi kyetä myös puuttumaan nykyistä tehokkaammin.
Moniuhristen henkirikosten esiintymistodennäköisyyttä
ja niillä tuotetun tuhon laajuutta voidaan pienentää
myös tekemällä tuhovoimaisten aseiden hankinta
mahdollisimman hankalaksi.
Tässä suhteessa kehitys
on vuoden 2009 aikana kulkenut myönteiseen
suuntaan.


Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Mitähän ovat nuo ei niin tuhovoimaset aseet?
_________________
Suomen ilma-aseharrastajat ry (SIHry), Ilma-aseharrastajien edunvalvoja!
http://www.sihry.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12997

LähetäLähetetty: 27.01.2010 18:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Airsofteja ja ilma-aseita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mikan
Ase-alan edunvalvoja


Liittynyt: 23 Maa 2007
Viestejä: 1750
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 27.01.2010 21:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
Airsofteja ja ilma-aseita.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010012710994179_uu.shtml

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad


V!tuttaa niin, ettei veri kierrä! Evil or Very Mad
_________________
Suomen ilma-aseharrastajat ry (SIHry), Ilma-aseharrastajien edunvalvoja!
http://www.sihry.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
Sivu 5 Yht. 7

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com