OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

jalkajousella ampuminen
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Jousimetsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
juna96



Liittynyt: 20 Mar 2005
Viestejä: 6
Paikkakunta: nousiainen

LähetäLähetetty: 01.11.2006 16:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varsijousen metsästys kielto johtuu siitä ettei sitä luokitella metsästys aseeksi vaan yleis vaaraliseksi esineeksi kuten puukko ,pamppu ,metalliputki, puhallusputki nunza patukat ja muut lyoniesineet julkisilla paikoilla. Kyseinen tieto löytyi jostain poliisi foorumista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EmesR
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2006
Viestejä: 142
Paikkakunta: Savon-mua

LähetäLähetetty: 01.11.2006 20:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Varsijousen metsästys kielto johtuu siitä ettei sitä luokitella metsästys aseeksi vaan yleis vaaraliseksi esineeksi kuten puukko ,pamppu ,metalliputki, puhallusputki nunza patukat ja muut lyoniesineet julkisilla paikoilla.

Kyllä minä luulen että haulikko/kivääri/taljajousi on yhtä vaarallinen ase jos sitä käyttää väärin. Julkisilla paikoilla, kuten kylillä tuskin kukaan metsästää. Jalkajousi minusta sopisi ihan hyvin metsästysaseeksi sopivilla nuolilla ja vetojäykkyydellä. Mutta kun EU:n herrat ovat päättäneet sen näin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiul
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2005
Viestejä: 3980

LähetäLähetetty: 02.11.2006 09:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

SML:n esitys jousimetsästyksen laajentamiseksi hirveä pienempiin hirvieläimiin sisältää myös maininnan jalkajousen aseman selvittämisestä. Mitä minä esityksen sanamuodosta ymmärsin niin vieläpä siinä sävyssä, että nimenomaan tutkittaisiin asiaa siltä kantilta, että jalkajousi haluttaisiin mukaan sallittujen aseiden joukkoon.

Minusta erittäin positiivinen kannanotto ja todella toivoisin, että jalkajousestakin saataisiin sallittu metsästysase muiden jousten rinnalle. Onhan jalka(varsi)jousi kuitenkin se jousityyppi, jolla esi-isämme ovat viimeiset vuosisadat riistaa metsästäneet, ennen kuin ruutiaseet jousen syrjäyttivät. Myöskään mitään teknisiä esteitä ei ole olemassa, markkinoilta löytyy tehonsa ja rakenteensa puolesta hyvin metsästyskäyttöön sopivia pelejä. Tai voihan sen varsijousenkin itse tehdä, niinkuin esi-isät ennen tekivät. Tästäkin on hyviä esimerkkejä olemassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 02.11.2006 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juna96 kirjoitti:
Varsijousen metsästys kielto johtuu siitä ettei sitä luokitella metsästys aseeksi vaan yleis vaaraliseksi esineeksi kuten puukko ,pamppu ,metalliputki, puhallusputki nunza patukat ja muut lyoniesineet julkisilla paikoilla. Kyseinen tieto löytyi jostain poliisi foorumista.

Aivan täyttä potaskaa. Kyllä metsästyskivääri on varmasti "yleis vaaralli sempi" esine kuin jalkajousi, jos sen kanssa menee julkisille paikoille heilumaan. Julkisilla paikoilla ei kuitenkaan saa metsästää eikä pitää mitään metsästysaseita esillä. Ja jalkajousenhan voi kuitenkin käydä ostamassa ihan ilman mitään lupia. Selvästikin tuo on keksitty selitys. Tuollaista sontaa alkavat virkamiehet suoltaa, kun eivät itsekään tiedä miksi joku laki on sellainen kuin se on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
UROSHIRVI
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Tou 2009
Viestejä: 79
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 29.01.2010 22:25    Viestin aihe: typerää Vastaa lainaamalla viestiä

aivan täysin järjetön laki!! jos sillä ammuttaan afrikassa norsuja niin miksei suomessa riista eläimiä!! Ihan järjetöntä että tollasia saa joka poika kaupasta, tässähän saa pelätä koiraa pissattaessa että saa kuolettavan osuman jonku mielipuolen ampumasta nuolesta toden näköisemmin siihen kuolee kuin ajaisi autolla kolarin. tapetaanhan suomessa puukolla enemmän ku millään jousilla, todella typerää verrata tollasiin asioihin ennemmin puukolla tuikkaa montaa samassa ajassa ku jousta lataa!!! jotkut ihmiset tekee sen verran pitkiä työ päiviä että ei ole aikaa opetella ampuu millää hemmetin vasta kaari jousilla!! niin luvallïsella varsijousella ei opetteluun kuluisi kaikki vapaa aika!!

No kertokaapa mikä helvetin laki se semmoinen on että ulkomaalainen saa enemmän tukia/rahaa kuin esim suomalainen työtön!! suomi on järjettömien lakien maa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mrv
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Jou 2006
Viestejä: 129
Paikkakunta: vaasa

LähetäLähetetty: 30.01.2010 14:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

joo onhan se kumma miksi ei varsijousella saisi metsästää sillä tehoa on enemmän kuin tarpeeksi. ja rupeaa jo olemaan noissa ilmakivääreissäkin noita jouleja parhaissa jopa 800. sitten meidän aivottomat päättäjät haluaa rajoittaa jousia ja ilmaaseita lailla joka tekisi ne luvanvaraisiksi. jos ja kun ne menevät luvallisiksi silloin minusta pitäisi miettiä samalla uudelleen niiden metsästys soveltuvuus ja sallia noilla metsästäminen. mitä tuosta luvallisuudesta sitten seuraa niin luvattomien aseiden maahantuonti ja myynti kasvaa räjähdysmäisesti ja kuka sitä luvatonta asetta sitten ostaessa ostaa 1000€ luvattoman jousen vai ilmaaseen?? kyllä sitä ennemmin sitten kun se kerran on luvatonta niin tulee ostettua ennemmin ak47 kun jousi tai ilmakivääri. kun kerta tuomiokin on sama kiinnijäädessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34940

LähetäLähetetty: 30.01.2010 15:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuskin jousista tulee luvanvaraisia,sitähän olisi täysin mahdotonta valvoa ja sitä paitsi joka toinen nuori jäppinen syyllistyisi silloin kesäisin ampuma-ase rikokseen.
Minullakin kun viimeiset kossina vuollut jouset olivat varmasti jo reilusti yli 40#,puhumattakaan nyt aikuisena tehdyistä (olen aloittanut jousten vuoleskelun uudelleen),lisäksi omistan muutamia ihan tehdastekoisiakin ja niihinkinkö pitäisi lähteä lupia haeskelemaan?
Tuskin niin pösilöä päätöstä saadaan edes sirkus arkadiassa aikaiseksi...tai ehkä kuitenkin...voi prkl,joutuuko kuitenkin tulevaisuudessa hakemaan asesepän toimilupaa vuolaistakseen flättärin tai ELB:n?
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
andes
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Syy 2009
Viestejä: 1078
Paikkakunta: Sodankylä

LähetäLähetetty: 20.02.2010 16:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitokset Hankaniemelle että jaksoit tällekkin foorumille jakaa asiantuntemustasi aiheesta, ja oli sitä Kettu ja joku muukin jaksanu puhua asiaa vaikka onkin niin loppuun märehditty aihe. Jospa sellanen ihme vielä joku kaunis päivä tapahtuis että lukuisat jalkajousesta pitävät saisivat reilun laillisesti istua jänispassissa mettätien varressa eikä tarviis pusikoissa luikistella. Tahi tiputtaa näreen oksalta mukkanuolella näätä pystykorvasen haukusta. Harvat noitten asioitten päälle ymmärtää, saati että heitä sattuis niitten virkamiesten joukkoon joilla on valta kieltää kunnon kansalaisilta hyvä harrastus ilman minkäänlaisia perusteita saati että olisi selkärankaa oikaista vääriä päätöksiään. Kun ei asia itseään kosketa niin mitäpä tuolla päätää vaivaamaan. Aika pettynyt olen myös Sjml:n aikaansaannoksiin asian eteenpäin viennissä. Jos ei alan valtakunnallinen harrastajaliitto asiaa ärhäkästi vie eteenpäin niin mikäpä muukaan taho?? Taitaa vaan näyttää siltä että perinteen vaalijoitten on pysyttävä jatkossakin "pusikossa" ja kriminaalisuuden ja mystisen pahuuden leima saa pysyä tämän aseen päällä.

Ite sekä ruutiaseilla että kaikilla pääjousityypeillä (pitkä-, vastakaari-, talja- ja varsijousella) metsästäneenä ja kaikilla hieman riistaa saaneenakin, saattaisin taas varsijousen hommata mikäli tulisi lailliseksi metästysaseeksi. Ja lisäisi se mielenkiintoa myös perinteisen suomalaisen jalkajousen tekoon. Erityisesti tunnen sille tarvetta sillon kun ei ole ollut aikaa eikä innostusta tai kunnon mahollisuuksia ahkeraan harjotteluun käsijousityypeillä. Jänis kun lönkyttelee koiran ajossa mettätietä kymmenen metrin päähän, on se mukavampi omasta mielestäni varsijousella kupsauttaa ennemmin ku haulikolla jytkästä. Ja nuukana miehenä on tympässy taljajousen nuolien ja kärkien kalleus, ne kun tuppaa häviämään tai hajoamaan aika usein, varsinkin kun tielle jäniksen ampuu. Varsijouseen saa tehtyä kyseiseen käyttöön itekki halpoja nuolia jotka on myös halpa hukata. Sen voin kokemuksesta sanoa tuosta varsijousen mettäkäytöstä, että ei se käytännön tilanteessa niin helppoa ole osua mitä moni vois luulla. Esim pikkusta pyytä pillittäessä kyttäilin maassa istuen niin että sai kyynärpään tuettua polvelle ja ammuttua vakaasti. Vapaalta kädeltä on yllättävän vaikea osua tarkasti jo 10m:n päästä, vaan pyrittävä saamaan tukea. Laukasu on vastakaarellisissa varsijousissa monesti vielä melko jäykkä ja pitkä, ainakin niissä kohtuuhintasissa mitä oon kokeillu. Nykysissä satoja euroja maksavissa taas on jo herkistetyt laukasut ja muutenkin lähtönopeus huippuluokkaa. Siinä kun maassa istuen pyytä pillitteli ja pyy pyöri rinkiä 10-15 säteellä niin sai siinä pitkään yrittää ennen kun pyy oli sopivassa suunnassa omaan asentoon nähden, ampumalinja esteetön ja vielä pysyi paikoillaan jonkun aikaa että ehti ampumaan rauhallisen laukasun polvituelta. Paljon helpompana oon pitäny taljajousella pyyn pillitystä, koska se ei vaadi asennolta niin paljon läheskään mitä varsijousi vastaavalla matkalla ja riistalla. Varsijousessa on omat hyvät ja huonot puolensa muihin jousiin nähden ja erot halvemmissa ja kalliimmissa varsijousissa on melkoset. Ite kyllä oon mielistyny vastakaarellisiin varsijousiin, perinteinen ja silmäämiellyttävä näky seinällä roikkumassa ja tietyissä jahtimuodoissa.

Ja niille jotka mahollisesti arvelee että laillistaminen sais monet muilla jousityypeillä metästävät siirtymään sankoin joukoin varsijousen käyttäjiks siitä syystä että sillä olis niin paljon helpompi saaha riistaa,on väärä kuvitelma. Eiköhän jousimetästäjät oo jo alunalkaen valinneet tietosesti sen haastavamman tien, kuka enemmän kuka vähemmän haastavamman.
_________________
Sole niin justhiinsa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34940

LähetäLähetetty: 20.02.2010 16:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minun käsitykseni on etteivät niin sjml kuin pml:ään ole isommin ollut jalkajousimiesten asialla,varsinkin sjml:n johtoroikka on aina suhtautunut äärimmäisen nuivasti jalkajouseen,ehkä tehdäkseen taljasta jotenkin erikoisemman...sitähän markkinoidaan joka tuutissa nimenomaan "metsästys"jousena.
Niissä kun ei oikeastaan ole aseena juurikaan eroa,suurin ero lienee se että jalkajousen voi varustaa kiikarilla,jousimatkoilla aika olematon ero.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perah
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2007
Viestejä: 136
Paikkakunta: Jyväskylä

LähetäLähetetty: 02.05.2010 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ruskakon kyttyy asutustalähellä olevissa paikoissa. Entä kanijahti?

Varsijousi on tehokas, kantama lyhyt, äänetön, ei kimpoile...

Osaavissa käsissä ykköspeli, mutta kielletty.
Itse olemme pättäjämme valinneet?
_________________
Haapaa se vain on! -sano hirvimies kun takalaittoman ampu...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Jousimetsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
Sivu 4 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com