OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kokkausta tulisijalla: Vinkkejä ja välineitä?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 975

LähetäLähetetty: 28.01.2010 10:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ohrarieskat paistuu hiilloksella, keitot tulee leivinuunissa tai hilloksen vieressä. Foliossa tulee kasvikset, perunat, juurekset. Kalat paistuu halsterissa tai vaikka lahna suolattuna leivinpaperiin ja sanomalehtiin käärittynä hiilloksella. Melkein kaikkihan tuolla onnistuu, opetteluttaa vaan jonkin verran. Mikroateriat tahtoo sulaa muoveineen..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 28.01.2010 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

taivaankaari kirjoitti:
Halsteriin makkaran sijasta ruisleipää. Päälle voita, pari sipulirengasta ja ruodoton kalafile. Suolat, pippurit ja muut oman maun mukaan. Kalapuolen kypsennyksen jälkeen leipäpuoli rapeaksi ja saunan päälle maistuu ilman kaljaakin, vaikka tietenkin se parempaa aina on sen kans.


Suolan ja pippurin voi myös korvata pohjois ruotsalaisella hiekalla Smile
Sori Taivaankaari ei voinut vastustaa kiusausta. Hyvää se oli sillainki.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 28.01.2010 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tupla
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.01.2010 16:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsellä on haasteita tuossa mökin tulisijassa ruuanlaittomielessä. Kyseessä on tuollanen ”peltitakka”, josta hormi lähtee takan päältä.



Tuossahan ei siis mitään keittolevymahdollisuutta ole ja jos erehdyt paistamaan makkaraa ”luukku auki”, tulee pirttiin ”hieman” savua.

En ole oikein mitään järkevää ruuanlaitto/keitto-hommaa tuolla keksinyt, mutta käsiin osui tuollainen ”kolmijalka”:



Tuommoinen peltipömpeli-takkahan ei mitenkään ihmeellisesti lämpöä varaa ja luovuta. Olisi silti mielenkiintoista kokeilla, jos lämmityksen jälkeen pesä menee hiillokselle ja tuolle kolmijallalle lyö vaikka jonkinlaisen ”patapanoksen” muhimaan, vaikkapa ulkoilma-aktiviteettien ajaksi. Piisaako lämmöt ja erityisesti lämmön kesto kypsennykseen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 975

LähetäLähetetty: 28.01.2010 16:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenkä pitkään saat kestämään lehtipuuhiilloksen tuollaisessa jos pidät vähän nasakammat tulet?? Jos hiillos pysyisi 30min, siten että pelti on auki mutta korvausilma lähes kiinni niin siinä ajassahan kyllä ehtii jo monenlaista tekemään.. Kannattaa mielenkiinnon vuoksi ettiä käsiin Jaakko Kolmosen leivinuunikirja parin vuoden takaa. Hyviä vinkkejä ja ohjeita tulisijojen käytöstä evään teossa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7475

LähetäLähetetty: 28.01.2010 19:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämän topikin innoittamana tuli haettua pieni nyssäkkä hirven paistia.

Mustapippuria ja karkeata suolaa paistin pintaan reilusti ja alumiinifolioon tiukasti. Sitten koko hoito savustuspussiin ja takkaan jossa vielä pieni hiillos aamun jäljiltä.

Siivutus ja päälle herkkusienikastiketta johon on lisätty valosipulia. Kyllä on hyvää. Ei ottanut edes pitkää valmistumisaikaa. Laitoin takkaan klo 17 ja nyt jo puolet syöty Wink

ps. Unohtui mainita, että ennen folioon pistoa tuli käräytettyä pannulla pinta kiinni, jonka jälkeen mausteet pintaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sammal
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2009
Viestejä: 383

LähetäLähetetty: 13.02.2010 18:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täytyykin kaivaa vanha "tonninen" pilli esilleja kaivaa vähän harjaterästä esille ja viritellä kolmijalka!
_________________
1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle

Legalize IT! cann...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 13.02.2010 23:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan niinkuin tulisi aavistuksen paremmanmakuista ruokaa noin, vaikka ihan vaan lämmittää "sähköllätehtyä".

Ehkä se savun aromi vähän tarttuu.

Olisiko jollain muuten vinkkejä, minkämoinen pata oikeaan ruuanlaittohommaan olisi hyvä; joku valurautainen, emaloitu/pinnoitettu sellainen vai arabian keraamipata?

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
emppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 398
Paikkakunta: Pori

LähetäLähetetty: 13.02.2010 23:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:

Olisiko jollain muuten vinkkejä, minkämoinen pata oikeaan ruuanlaittohommaan olisi hyvä; joku valurautainen, emaloitu/pinnoitettu sellainen vai arabian keraamipata?


Ihan perus valurautapata: meillä mökillä kaytetty niin avovalkeella, sähköhellalla kun uunissakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sammal
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2009
Viestejä: 383

LähetäLähetetty: 16.02.2010 18:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valurauta ehdottomasti ja jos saat semmosen missä on se sanka niin aina paranee!!
_________________
1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle

Legalize IT! cann...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 17.02.2010 01:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Ei se aina niin kummoisia värkkejä tarvi. Tulis jo kevät ja uudet perunat..
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vaahtera
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Syy 2008
Viestejä: 49

LähetäLähetetty: 21.03.2010 22:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voisko joku heittää vinkin että miten tuossa halsterissa tehdään pikkuahvenet. Muistan kuinka lapsena olen syönyt satoja kertoja takan hiilloksella halstrattuja pikkuahvenia mutta en muista kuinka niitä tarkalleen tehtiin. Muistan vain että ihan sairaan hyviä olivat. Olen pari kertaa kokeillut aikuisiällä tehdä vastaavia mutta en ole mielestäni onnistunut..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 23.03.2010 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kai noissa halstratuissa ahvenissa mitään suurempia taikoja ole.

Puhkot ahvenet ja peset ne. Itse jätän päät paikalle. Teen suunnilleen saman määrän 10% suolaliuosta kuin ahvenia on. Jäähdytän suolaliemen ja pistän ahvenet uimaan puoleksi tunniksi. Kylmällä (tai isompia kaloja) pikkuisen pidempi aika. Huuhtelen kalat puhtaassa vedessä pari minuuttia.

Eikä muuta kuin halsteriin ja koivuhiillokselle sitten kun kaikki siniset liekit ovat sammuneet.

Jos vaihtelua haluaa niin sekoita vähän ruokaöljyä, tilliä ja ruohosipulia ja levitä "mönjää" kalojen sisälle. Anna maustua viileässä 1-2 tuntia. Halstraa...

Jos kaljan kanssa halut pikkupurtavaa sekoita mönjään vielä pari lusikallista paholaiskastiketta - älä laita liikaa on aika voimakasta.

Pahin virhe on liian pitkä kypsennysaika....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 23.03.2010 17:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos noita ruoanlaittoromuja meinaa mukanaan kantaa, niin mielestäni paras vaihtoehto on hankkia hyvä teräksinen ja iso kahvipannu sekä trangian teflonpinnoitettu korkea paistinpannu. Lisäksi rulla vahvaa foliota matkaan. Näillä pärjää todella hyvin kun valmistaa ruokaa avotulella. Perunat/makaronit voi keitellä kahvipannussa, kypsentää lihat / kalat / juurekset folion sisällä hiilloksella tai paistella sitten pannussa. Pannun mukana aina kuljettaa mukana hyvää paistinlastaa ja jatkovarsi syntyy näppärästi puukepistä.

On aika pitkä käyttökokemus kuvatunkaltaisesta "keittiöjärjestelmästä" niin talvi- kuin syysaikaankin ja toimii kyllä älyttömän hyvin. Valitettavasti lohenpyyntireissuilla tämä järjestelmä ei toimi, kun koivuroidolla ei kyllä jaksa alkaa kokkailemaan vaan tervasta pitää löytyä.
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9425

LähetäLähetetty: 23.03.2010 18:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitähän tämä Aris60:n "paholaiskastike" on kauppanimeltään?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 2 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com