OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

kettu pilli?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 124, 125, 126 ... 379, 380, 381  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Jäniksen ja ketun metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
salvelinus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2010
Viestejä: 235
Paikkakunta: toholampi

LähetäLähetetty: 25.03.2010 10:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen kiireellä pillittämään n.klo 18.30 ja sillä aukealla jolle tarkoitus mennä, jolkotteli kettu omia aikojaan,no ajoin autolla ylätuulen puolelle kilometrin verran ja kahlasin kivelle passiin ja aloin pillityksen.Heti pian eka sarjojen jälkeen alkoi kettu rääkkymään viistosti ylätuulen puolella ja pian se jolkotteli n.300 metrin päästä pellon ja metsän rajaa kiertäen alatuuleen ja seurailin kiikarin läpi kunnes se katosi metsään,jatkoin pillittelyä ja kettu pysyi hiljaa noin 10 minuuttia kunnes se yhtäkkiä jatkoi kiimahuutojaan suoraan alatuulen puolella reippaassa sadassa metrissä,mutta ei tullut metsän suojasta näkyville.Tämä oli siis eri kettu kuin se tulomatkalla näkemäni,selvennyksen vuoksi.Kettua näytti pillin ääni kiinnostavan mutta ei kuitenkaan niin että olisi tullut ammuttavaksi asti.Viimein ketun ääni vähitellen loittoni samaan suuntaan jossa näin eka ketun ja lopetin yrityksen,näyttää tuo kiima olevan aika huipussaan kun ketut noin innokkaana huutaa ja liikkuu.Tänä iltana uusintayritys uusin eväin jos vain ehtii.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JoonasL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Kes 2008
Viestejä: 766

LähetäLähetetty: 25.03.2010 11:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RE, crit`r standard pilliäkö siellä on soitettu? Hyviä kuvia.
_________________
live jasmin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Toppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2009
Viestejä: 707
Paikkakunta: Kaksoissola

LähetäLähetetty: 25.03.2010 13:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

komia kuvasarja realextremellä. nyt on ollu taas tapahtumia, kettu vastas pillipiiparille, haukahteli, mutta lähti poispäin haukahrellen. ghj:llä tullu nyt paljo pilliteltyä, tuntuu pelaavan ittellä paremmin ku np..
tekasin sellasen höyhenkasan siiman päähän, mutta se jäi autoon..(tottakai). nyt ku on jäljistä huomannu ja äänistä kans että kettu on likellä käyny usiemmanki kerran nii aattelin että se on nähny mut nii toi höyhenkasa vois olla hyvä huomionviejä.. tänää illalla passittaan
_________________
Panoksia, Paljo!
http://mrkonepaja.blogspot.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RealExtreme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Hel 2008
Viestejä: 3283
Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella

LähetäLähetetty: 25.03.2010 13:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

-Tyhjä-

Viimeinen muokkaaja, RealExtreme pvm 29.06.2010 15:47, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Toppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2009
Viestejä: 707
Paikkakunta: Kaksoissola

LähetäLähetetty: 25.03.2010 14:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RealExtreme kirjoitti:
Onko kukaan kokeillut haukkua takaisin ketulle?


eikö tuo JoonasL ollu matkinu np:llä kettua kertomuksensa mukaan..(?)
_________________
Panoksia, Paljo!
http://mrkonepaja.blogspot.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JoonasL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Kes 2008
Viestejä: 766

LähetäLähetetty: 25.03.2010 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RealExtreme kirjoitti:
Ketullahan on melko matala näkökenttä, eli korkeemmalla olevaa ukkoa se ei tahdo havaita. Itse en ole varma onko ketun näkökään ylipäätään mikään maan mainio. Sivuttaisen liikkeen riista näkee aina, mutta siihen se jää. Haju & kuulo popittaa.

Toinen mitä mietin, on pillialueelle tulo. Itsellä parhaat kokemukset tulevat lähes poikkeuksetta silloin kun kulkupeli jää riittävän kauas pillialueesta ja lähestyminen tapahtuu jalkaisin. Ei kuljeta keskelle mestaa ja aleta päristä pilliin vaan alotetaan reunasta ja edetään alueelle kuin varmistaen selustaa. Peto voi tulla mistä vain, yleensä reunoja ja suojaa käyttäen. Ja se vain on yhtäkkiä siinä.

Kuvaaminen on melko kyseenalaista pillittäessä. Sulkimen ääni on sen verran metallikas ja kantava että vähemmän tulee kuvattua, tai vain hätäsiä räpsyjä otettua.

Crit`n Call Standart ja Red River Bandit. Täytyy laittaa jossakin vaiheessa jokin magnum versio, Pohjanmaan kettu kentille.
Etummaisella pillillä tuli suppana, pienikokoinen naaras.

Onko kukaan kokeillut haukkua takaisin ketulle?


Kokeilin kyllä tuota takaisin rääkymistä mutta haukkua en ole tehnyt. Luulisin ainakin hyvän naamioinnin olevan eduksi vaikkei ketun näkö paras oliskaan. Koska pillityksessähän eläin tietää aika tarkallaan mistä ääni tulee ja kohdistaa katseensa juuri sinne. Enemminkin sanoisin, että normi kyttäysjahdissa naamioinnilla ei ole niin suuri merkitys kuin pillityksessä. Ja sitä voisi korostaa, että nojaa johonkin vaatteisiin sopivaan taustaan jotta ihmishahmo rikkoutuu.

Hajuista vaikea mennä sanomaan, itelläni kyllä aina ollu deodorantit ja partavedet vielä iholla. En nyt niitä metsälle varta vasten laita mutta normaalissa elämässä on ihan kiva tuoksua hyvälle. Nuo metsästysvaatteet on varmasti sen verran luonnonhajua saaneet ettei niiden alta deodarantin ym. tuoksut oikein pahasti jahtia haittaa. En kylläkään alkaisi juomaan kahvia pillityspassissa. Eikä tupakointikaan varmaan avuksi ole, luulisin.

Ite mietin ainakin passiin mentäessä sitä etten joutuisi kävelemään sen alueen yli josta kettu mahdollisesti tulee. Auton jätän yleensä suht lähelle koska olen hyvin laiska kävelemään. Kuitenkin sen verran kauas niin ettei se näy siihen passipaikalle. Ehkä tämänkin vaikutus riippuu alueesta, käyn ainakin sen verran vilkkailla alueilla yleensä, että siellä ketuille autot ovat tuttu näky. Auton ovet laitan aina hiljaa kiinni enkä naureskele siinä auton luona jollekin hyvälle jutulle kaverin kanssa.

Tuon olen kyllä huomannut, että usein kettu vain yhtäkkiä ilmestyy. Olen aivan varma, että noita kettukohtaamisia on tullut jo useampiakin mutta kettu on tullut selän takaa ja huomannut pillittäjän. Nimittäin rasahtuksia/hyppyääniä on kuulunut joskus passissa ollessa. Muutaman ketun olen nähnyt jo hyvissä ajoin. Edellisen sain nurin ja sitä edellistä pummasin. Siinä saakin hillitä itsensä kun näkee ketun tulevan kohti pitkästä matkasta. Usein nopeaa tilannetta ei ehdi niin jännittää ja ampuminenkin voi sujua paremmin.
_________________
live jasmin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Hunter
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Huh 2009
Viestejä: 240
Paikkakunta: Forssa

LähetäLähetetty: 25.03.2010 22:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä poijaat, hyviä kuvia ja kertomuksia. tulin just pillittämästä, ei tulosta...hermot lepäs Very Happy Laughing ,välillä sekin riittää.
_________________
Jos ohi tähtää niin ohi menee
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
massimo85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2006
Viestejä: 1536
Paikkakunta: Mikkeli

LähetäLähetetty: 25.03.2010 23:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noni eilen ja tänää määkimässä käyty, ja tänää ensimmäinen pieni haivainto ketun kiinnostuksesta. ja eikä oo ku muutama kymmenen reissua takana. Very Happy kaverin kanssa käveltii autolta noin 300 metriä auraamatonta mökkitietä rantaan passiin. siinä noin puolisen tuntia pilliteltii ja todettii että joudetaan kotiin päin. Paluu matka autolle ja kaveri huomas että mitäs !&%¤#"!ä ketun jälet ilmestynyt tien penkalle! oli tullu mettää myöten meidän taakse ja törmänny meijän jälkii ja siinä liinat kii ja pako laukka metsään takas! !&%¤#"!.. pitäis vissii lentämällä passii päästä Very Happy mutta hyvä että edes noin ja antaahan tämä lisä intoo koko touhuun.. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
kalalokki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 192
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 25.03.2010 23:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kalalokki kirjoitti:
Ensimmäinen pilliltä ammuttu kettu tänään klo. 22.20. Yes! Yes! Yes!

Olen kyllä paljon erillaisia metsästyksiä harrastanut mutta täytyy sanoa että oli adrenaliinin täyteiset 2 minuuttia! Ammuin eka vielä ohi ja sain pillitettyä sen takaisin!! Asekin teki syöttöhäiriön ekan laakin jälkeen. Voi helv€tti jos joku olis nähnyt niin vois melkein todeta että meinas tilanne lähteä HIUKAN lapasesta!

Kolli kettu, pimeässä katsoen melko pieni.



Voisin laittaa tuohon vielä sen että olin pillittämässä varsinaisesti supeja vesilintujärvellä tuolloin. Olin seurannut jo pari päivää supin jälkien ilmestymistä järvenjäälle reenatessani noutajaa. Supin retkut olivatkin järvellä jo sinne mennessäni. Ei vaan saanut jyvälle vaikka matkaa ei ollut kuin joku 120m ja sitten kun siinä tupelsin, niin supit sai musta vainun ja lähtivät. Niistäkin olisin varmaan saanut ainakin toisen jos olisi ollut joku muu kiikari.

Piti sit tänään käydä ostamassa Meopta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MKL
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Syy 2005
Viestejä: 28

LähetäLähetetty: 26.03.2010 07:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen hiihtelin pellon reunaan passiin klo 17.40 ja melko pian aloitin pillittelyn kahdella uudella pillillä testaus mielessä. 20 minuuttia oli kulunut eikä vielä ollut mitään tapahtumia, siirryin noin 50 metriä ja NP:llä 2 kunnon sarjaa ilmoille. Samassa kuulin rasahduksen takaviistosta, rauhallinen pään kääntö ja katos kummaa. Kettu tuli 20 metriä minusta rauhallisesti välillä pysähdellen, kun kettu oli liikkeessä sain nostettua kiväärin käteeni. Ketun päästyä pellolle sain poimittua ristikon kylkeen ja puristettua liipaisimesta. Kello oli 18.10 kun kettu oli nurin. Kettu tuli tosiaan metsästä myötätuuleen ja näin ollen ei saanut minusta mitään vihiä. Päätin hiihtää autolle ja käydä vielä toisessa paikassa katsomassa näkyiskö kettuja. Seuraavaan paikkaan menin myös hiihtämällä viimeiset 400 metriä. Passipaikan ehdin valita ja katkoa muutaman risun sekä laittaa kiväärin valmiiksi kun näin aukean toisella puolella vilahduksen.
Hetken päästä kettu todella tuli peltoon. Matkaa kettuun tässä vaiheessa 200 metriä. Kettu tuli vähän lähemmäs ja lähti sitten poikittain kulkemaan.
Tässä kohtaa pillillä pientä vikinää ja kettu pysähty kuin seinään. Hetken se katseli ja löi perseen penkkiin ja minä vikisin ja kettu istua katseli.
Tais mennä pari minuuttia ja minun hermo petti, yritin ampua kettua mutta ohi laukaus siitä tuli. Tällä reissulla päätin kokeilla jos paikkoja tulee kun yhtenä aamuna kävin kolmen pellon reunassa ja jokaisessa näin ketun mutten päässyt yhtään ampumaan. Tai olisin päässyt kahta koittamaan mutta matkaa turhan paljon. Joka tapauksessa tähän talveen toinen pillikettu nurin, kaks kertaa olen ampunut ohi ja lisäks kolme kettu tullut näyttäytymään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 26.03.2010 09:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikö sulla mitään tukea ole käytössä, kun ohi pitää ammuskella? Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hitleri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Kes 2006
Viestejä: 4744

LähetäLähetetty: 26.03.2010 11:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MKL kirjoitti:
..... yhtenä aamuna kävin kolmen pellon reunassa ja jokaisessa näin ketun mutten päässyt yhtään ampumaan. Tai olisin päässyt kahta koittamaan mutta matkaa turhan paljon. Joka tapauksessa tähän talveen toinen pillikettu nurin, kaks kertaa olen ampunut ohi ja lisäks kolme kettu tullut näyttäytymään.

Missäpäin on noin kova kettukanta? Tuntuu aika veikeältä, että liki toinen pillittäjistä törmää kettuun/näkee sellaisen jo ennen passiin menoa...
_________________
Vaan varmoilta paikoilta ohi!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RealExtreme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Hel 2008
Viestejä: 3283
Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella

LähetäLähetetty: 26.03.2010 13:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

-Tyhjä-

Viimeinen muokkaaja, RealExtreme pvm 29.06.2010 15:48, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
MKL
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Syy 2005
Viestejä: 28

LähetäLähetetty: 26.03.2010 13:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varsinais-Suomessa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Hunter
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Huh 2009
Viestejä: 240
Paikkakunta: Forssa

LähetäLähetetty: 26.03.2010 15:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kävin äskön tuikkaan 222. :n paikalleen...aika muikeeta kasaa tuli.Illalla pillitään,kaato uupu vielä tältä vuodelta, jolulun välipäivinä tuli yks punaturkki saaliiks.
_________________
Jos ohi tähtää niin ohi menee
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Jäniksen ja ketun metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 124, 125, 126 ... 379, 380, 381  Seuraava
Sivu 125 Yht. 381

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com