OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 30.03.2010 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kumimaisuus kuuluu normaaliin "tuotantoprosessiin".
Ne ovat nyt 1/3 kuivia. Nyt jos tulee pikku yöpakkasia ja tuuleskelee, lihat ovat viikon päästä "jämistyneet" kummasti.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lamsamikko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2009
Viestejä: 138

LähetäLähetetty: 30.03.2010 21:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään otin lihat pois kuivumasta. Kaikki makimmoilleen kypsyneitä. Jännä homma mitä en oo ennen huomannu oli että paisti lihat oli ottanu paljon enemmän suolaa mitä sydämmet vaikka olivat samassa sankossa suolatumassa yhtä aikaa Question
_________________
Vaihda naamari ensin omille kasvoillesi ennen kuin autat vierustoveriasi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 30.03.2010 21:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paistiliha on sydäntä harvasyisempää ja imee suolan helpommin.
Jos oikein tarkka haluaa olla, pitäisi sydämet, vasan lihat ja aikuisen lihat suolata eri astioissa, eri väkevyydellä tai eri ajan tai lihan mukaan eri kokoisina paloina.... Van haitannookoon tuo mittää, jos joku palanen ärmäkkäämpää onni?
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pirulainen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hel 2008
Viestejä: 1077

LähetäLähetetty: 30.03.2010 23:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vieläköhän tuota ehtis... !&%¤#"! kun aina jää laittamati homma jalalle ajallaan. Jos ostais vaikka naudan sisä/ulkofilettä pikku kontin, ja siitä vuoleskelis sopivat pötköt ja roikkumaan. Ei poroa taia enää näille lumille saaha.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huti-kuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 1813
Paikkakunta: periferia

LähetäLähetetty: 31.03.2010 00:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pirulainen kirjoitti:
Vieläköhän tuota ehtis... !&%¤#"! Ei poroa taia enää näille lumille saaha.

tuolta:
http://www.deliporo.fi/shop/products.asp?id=1
vaikutti minusta kalliilta, eikä taida näille lumille keretä, mutta josko ensivuonna. viimeksi kun ostin kokonaisen poron suoraan poromieheltä, niin aikalailla halvempi kilohinta oli, toisaalta siinä oli kyllä luutkin paikallaan vielä.
tuolta lihalle muutama resepti:
http://www.paliskunnat.fi/pororeseptit/
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 01.04.2010 21:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään +12 lämpöä. Kärpänenhän se jo oli alkanut lentämään. Onko aiheellista "pelastaa" lihat? Pienimmät palat jo otin mutta vielä yli puolet jäi kun olivat niin pehmeitä sisältä.Koittaakohan se kärpänen munia noihin, pinta on jo ihan kuiva ja suolaakihan noissa on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RipeH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 919
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 01.04.2010 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olisi kolme kappaletta hirven sydämiä suolassa. Miten pienitte noita vai laitetaanko kokonaisena roikkumaan?
Viime vuonna hirvenpaisti lihoilla koko homma hieman epäonnistui. Esteettisesti erittäin kauniita mutta maku meni aivan ´eltaantuneen´ rasvan makuiseksi. Liekkö ollu vanahaa kantturaa ne lihat mitä kuivamaan tarjottiin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1673

LähetäLähetetty: 01.04.2010 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sampa kirjoitti:
Tänään +12 lämpöä. Kärpänenhän se jo oli alkanut lentämään. Onko aiheellista "pelastaa" lihat? Pienimmät palat jo otin mutta vielä yli puolet jäi kun olivat niin pehmeitä sisältä.Koittaakohan se kärpänen munia noihin, pinta on jo ihan kuiva ja suolaakihan noissa on.


Ei käy kärpäset ja linnut kiinni suolattuihin lihoihin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RipeH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 919
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 01.04.2010 21:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sampa kirjoitti:
Koittaakohan se kärpänen munia noihin, pinta on jo ihan kuiva ja suolaakihan noissa on.


Siinähän ne munakset vaan lisänä menee.. Laughing siis varsinkin jos kuivahtavat hyvin!
Eipä vaiskaan.
Itelläki "hieman" harjoittelua vaatii vielä täma homma.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 01.04.2010 22:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Leikkaa RipeH ne sydämet pystysuuntaan 3-5 cm kanttiinsa suikaleiksi, kuori tali pois pinnasta ja ripusta kuivamaan.
Minä oon meleko varmana, että ensi viikon lopulla paukuttaa pakkanen nurkkia ja kiiluvaisia taivaalla piisaa..
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 01.04.2010 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sopiva oli suola mutta pikkusen on täällä oulun korkeudella ottanut viimepäivien märistä keleistä "paksunahkaisuutta" Kele ku olis ehtiny kuivahtaa sillain että olis saanu viime viikolla pois seinältä.

Elämäni ensimmäisen kerran suolasin puntarin kautta ja taidanpa tehdä näin myös jatkossa.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RipeH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 919
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 02.04.2010 08:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koukkupolovi kirjoitti:
Leikkaa RipeH ne sydämet pystysuuntaan 3-5 cm kanttiinsa suikaleiksi, kuori tali pois pinnasta ja ripusta kuivamaan.
Minä oon meleko varmana, että ensi viikon lopulla paukuttaa pakkanen nurkkia ja kiiluvaisia taivaalla piisaa..


Tämäpä selevä. Eli pystysuuntaan suikaileiksi.
Siinäpä hommaa päästiäisen ajaksi onkin saunan lämmityksen ohessa.
Jos ennustus pitää paikkansa niin eihän tässä ollenkaan myöhässä olla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wesko
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Lok 2009
Viestejä: 41
Paikkakunta: Pohj. Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.04.2010 18:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No yesh, tänään nostelin lihat seinältä pakkaseen.
Huomaamatta tuli veisteltyä yksi kimpale ääntä kohti loppuja pussitellessa.
Hyviä olivat ja läpikuivia. Pitäsköhän tekasta vielä toinen satsi, kyllä kai näitä kelejä riittää. Laitoin lihat seinälle jo 15. tammikuuta, turhan aikasin kun näin jäläkeen päin miettii, vaan eipä siinä, pääasia että tuli laitettua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6257
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 07.04.2010 08:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ompa aika syvältä nämä ilmat, vettä sataa, usvaa tihuuttaa ja aamulla on sumua. Lihat ei kuiva pätkääkään.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 08.04.2010 16:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kävin tänään puristelemassa lihoja ja vaikka en koskaan oo uskonu että kuivat lihat imee vettä takaisinpäin, niin kyllä vissiin pitää alkaa uskomaan ku kaikki oli pehmentyneet. Kele tana ttu.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 31 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com