OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Äänisiirtymä 2011 eduskuntavaaleissa
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Säilä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2008
Viestejä: 483

LähetäLähetetty: 12.04.2010 19:05    Viestin aihe: Äänisiirtymä 2011 eduskuntavaaleissa Vastaa lainaamalla viestiä

Tästä pitää nyt saada puolueille ja kansaneustajille rautalankamallia. Tällä hetkellä ulospäin ei näy minkäänlaista merkkiä huolestuneisuudesta kansanedustajien tai puolueiden keskuudessa siitä, jotta aselakiuudistus vaikuttaisi äänestyskäyttäytymiseen. Kolmen suurimman puolueen äänimäärät karkeasti ottaen lienevät 600 000 / puolue. Tällähetkellä ainoa kiilapuolue on Persut. Yleinen mötämielisyys voi vallita KD:ssa.

Jos kymmenen prosenttia aseluvan haltijoista antaa äänet Perussuomalaisille, se tarkoittaa 67 000 ääntä. Mikä sitten on realistista?

Nyt 106 voimaan tullessaan potkii välittömösti päähän uutta käsiaseluvan hakijaa. Heitä on ennen vaaleja vain joitakin tuhansia. Lopetusaseen hakijoita on vain satoja. Kotitarkastukset ehkä juuri ehditään aloittaa ennen ensi vaaleja. Siis viive on suuri. Niinpä merkittävämpää on se mitä esitetään aselakiuudistuksen kakkosvaiheessa.

Lama, ja sen tuoma äänisiirtymä auttaa. Asepiirien panos kuitenkin tulee olla näkyvä ja vaikuttava, muuten ei hallitusohjelmaan voi saada lyhyen ajan sisällä kolmatta kertaa aselain uudistusta. Nyt on kaksi työn alla, jotka on tarkoitus runnoa valmiiksi ennen vaaleja.

300 000 äänen siirtymä voisi olla riittävä, eli noin puolet valtapuolueiden äänistä. Väkevästi toimien se on mahdollista.

Ase-alan etujärjestöjen suunnalta todellista apua ei liene odotettavissa muilta kuin NRA:lta ja alan kaupallisilta toimijoilta. Aatteellinen puoli voi tehdä tehokkaasti työtä vain omassa jäsenpiirissään. Metsästäjäin keskusjärjestö on epäpoliittinen, joten se ei voi olla mukana. SML ei kykene nykyjohdollaan mihinkään, sama koskee SAL:n kykyä. Siispä aseharrastaja toimi itse.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 12.04.2010 19:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi kansanedustajat jotenkin huolestuisivat?

Jos aseluvan haltioita sanotaan olevan 670000 niin äänestäviä heistä seuraavissa vaaleissa on 440000. Heistä pitkien aseiden omistajia on 90% ja koko aselaki ei heitä kiinnosta mitenkään käsiaseiden osalta. Kiinnostusta on näillä lopuilla 50000. Näistä 5000 on alaikäisiä luvanhaltijoita. Jäljelle jää 45000 sielua, koska nuoret äänestävät hyvin huonosti niin varttuneempi porukka on hyvin edustettuna. Heille lakimuutoksilla ei paljoakaan ole merkitystä ja puolueuskollisuus on kova. Muutenkaan eivät he liene yhdenasianäänestäjiä. Persuja ja vihreitä he eivät äänestä. Mitä jää jäljelle. 10000 kapinallista sielua hyvässä tapauksessa. Tällä ei edes yhtä kansanedustajaa saada koska äänet hajaantuvat vaalipiirijaon takia. Herätkää nyt jo, ei vaali ole mikään todellinen mahdollisuus tai pelote. Ihan muita keinoja on käytettävä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Fields
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2004
Viestejä: 5009

LähetäLähetetty: 12.04.2010 20:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aris60 kirjoitti:
Miksi kansanedustajat jotenkin huolestuisivat?

Jos aseluvan haltioita sanotaan olevan 670000 niin äänestäviä heistä seuraavissa vaaleissa on 440000. Heistä pitkien aseiden omistajia on 90% ja


Aseluvista lain perustelujen mukaan 81,6 % on ns. pitkiä aseita. Lyhyiden aseiden omistajilla myös huomattavan usein on pitkiä aseita, joten voisi perustellusti olettaa, että käsiaseen täysi-ikäisiä omistajia on yli 100 000.

Viime vuonna taidettiin perua jo pari tuhatta pitkän aseen lupaa ja vauhti kiihtyy.

Lainaus:
Herätkää nyt jo, ei vaali ole mikään todellinen mahdollisuus tai pelote. Ihan muita keinoja on käytettävä.


Mitä muita?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 12.04.2010 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fields kirjoitti:
Lainaus:
Herätkää nyt jo, ei vaali ole mikään todellinen mahdollisuus tai pelote. Ihan muita keinoja on käytettävä.


Mitä muita?


Ilmeisesti otettava yritysmaailman ja lapsenkasvatuksen perusopit käyttöön. Kiristys, uhkailu ja lahjonta Mr. Green
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 12.04.2010 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ampumaurheilu ja -harrastusperusteella on käsiaseille myönnetty yhteenlaskettuna noin 134 000 lupaa. Metsästysperusteella käsiaseille on arvioilta myönnetty noin 30 000 hallussapitolupaa.

Vuonna 2008 myönnettiin käsiaseluvista 64% metsästysperusteella. SAL:n sateenvarjon alla olevissa seuroissa harrastaa noin 34000 henkeä. Siinä on pitkälläkin pyssyllä harrastavat mukana. Kyllä nämä käsiaseet(kin) kasaantuvat harrastajille.

Edellä olevat luvut lainvalmisteluasiakirjoita.

Tarkkoja lukuja emme mistään saa selville. 100000 äänestävää aktiivia ei löydy. Ja protestiääni tuosta joukosta saa lypsämällä anella.

Noita lupia peruttiin aika tasan 1900 poliisin toimesta. Tilastoa asetyypeittäin ei ole vuodelta 2008 julkaistu. Ainoastaan peruste luvan perumiselle. Meni siellä kokoelmiakin. Eli henkilöitä joita homma koski on vähemmän. Eli ei apuja tule tästäkään joukosta.

Kysyttiin millä hommaan olisi voinut vaikuttaa? Ei tämmöistä hajanaista joukkoa oteta vakavasti. Halut ovat liian moninaiset. Lainvalmistelussa varmistetaan myös poliittinen tuki lakialoitteelle. Ei se aselaki enää kaadu - kosmeettisia muutoksia voi tulla. Voimassaolevalla olisi pärjätty hyvin. Lisäksi eivät nämä aseharrastajat keskity suuriin kaupunkeihin mistä tulee persujen kannatus. Maalta kepun tukialueelta ne löytyvät. Vaaleissa noin 55% ihmisistä äänestää ensisijaisesti puoluetta. Puoluetta vaihtavia on ollut alle 20% äänestäjistä. Jos hommaan haluaa vaikuttaa niin puolueiden ehdokasasettelu on se hetki jolloin on oltava aktiivinen. Eli nyt kun aloittaa niin seuraavan eduskunnan jälkeen yrittämään ehdokkaaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Foster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Mar 2007
Viestejä: 157

LähetäLähetetty: 13.04.2010 10:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yksittäisten henkilöiden vaikutusmahdollisuuksia ei pidä koskaan aliarvioida. Äänestyspäätökset tapahtuvat aina tietynlaisten mielipidejohtajien tai trendsetterien kautta. Jos asiasta on keskusteltu harrastuspiirissä, perhepiirissä tai ylipäätänsä jossakin vaikutuspiirissä, siirtyy ääniä haluttuun suuntaan huomattavasti enemmän kuin aseluvanhaltijoiden määrä. Jos ajatellaan seuraavia eduskuntavaaleja, ratkeaa vaalien voittaja luultavasti muutaman prosenttiyksikön marginaalilla. Ratkaiseva prosentti saattaa siirtää esimerkiksi Keskustan oppositioon pitkäksi aikaa. Vastaavasti ratkaiseva prosentti saattaa nostaa Keskustan täpärästi ohi SDP:n, jolloin hallituspaikka aukeaa. Tässä on vaikutusmahdollisuus. Joskus yksittäiset uutiset, skandaalit, tapahtumat ja tiedot muuttavat asioiden kulkua. Voi olla, että yksittäisen poliitikon ura tyssää sinänsä mitättömään tapahtumaan tai paljastukseen, kuten vaalirahoituskeskustelun yhteydessä on nähty ja tullaan näkemään. Näitäkin keinoja pitää harkita, ellei järki voita muuten. Aikataulu sinänsä on oikein otollinen. Kunkin poliitikon ja puolueen toiminta tässä asiassa on hyvin kirkkaasti selvillä ennen vaaleja. Sitten voi osallistua vaalityöhön oikein tosissaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TAK85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 11357

LähetäLähetetty: 13.04.2010 10:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Turha kuvitellakaan että protestiäänet menisivät persuille.
Homman on mentävä niin että puolueiden sisällä tuo äänien siirtymä menee aseriisujakansanedustajilta muille. Siellä se pelko ammatin menemisestä realisoituu parhaimmillaan muutaman kymmenen äänen siirtymään ja ura "senaattorina" on poikki.

Oletteko tehneet parhaanne että vaalipiirissänne on oman puolueenne sisällä ehdokas jota voitte tässä asiassa turvallisin mielin äänestää. Kun sellaisen tiedetään listoilla olevan niin aseriisujakansanedustajakin tulee kannanotoissaan varovaisemmaksi. Question

Minä lähden äänestämään toista puoluetta vasta sitten kun vaikutusmahdollisuudet omassa puolueessa ovat menneet. Eivätkä vielä ole mennneet.

Vai perussuomalaisia - Mitä puoluettahan se suurin aseistariisuja Velttto Virtanen mahtaa edustaakkaan. Question

Aselaki koskee lähes kahta miljoonaa suomalaista kun perheenjäsenetkin huomioidaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Säilä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2008
Viestejä: 483

LähetäLähetetty: 13.04.2010 17:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä vaiheessa näyttää, että kokoomus on vaalien jälkeen suurin. Eipä tilanne parane. Katainen ei ole nytkään tehnyt mitään - paitsi sallinut Holmlundin häärätä tai taustajoukkojensa.

Lähetin miehelle postia, jotta junailisi 106:n käsittelyn Vanhasen lähdön jälkeiseen aikaan. Saamme nähdä.

Eikös se Veltto ole sitoutumaton?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
torant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Huh 2009
Viestejä: 2238

LähetäLähetetty: 13.04.2010 17:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Säilä kirjoitti:
Tässä vaiheessa näyttää, että kokoomus on vaalien jälkeen suurin. Eipä tilanne parane. Katainen ei ole nytkään tehnyt mitään - paitsi sallinut Holmlundin häärätä tai taustajoukkojensa.

Lähetin miehelle postia, jotta junailisi 106:n käsittelyn Vanhasen lähdön jälkeiseen aikaan. Saamme nähdä.

Eikös se Veltto ole sitoutumaton?


Siis lähetit kataiselle postia vai virtaselle? Jos kataiselle, niin kyllä taas turhaan näit vaivaa, se ihminen ei todellakaan ajattele muita, se on jo huomattu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Säilä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2008
Viestejä: 483

LähetäLähetetty: 13.04.2010 19:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Boylle", avustaja vastasi; viesti välitetty eteenpäin. Aikaisemmin ei ole tullut mitään vastausta. Pyrky pääministeriksi on äärettömän kova, joskin vielä peitelty. Ja onhan noita muitakin. Fosterin kanssa olen samaa mieltä, äänessä kannattaa olla. Pikkuasiat ovat muuttaneet maailmanhistoriankin kulkua - ei heitetä vielä kirvestä kaivoon, vaikka karulta näyttää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13038

LähetäLähetetty: 13.04.2010 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei sitä koskaan tiedä kenen niskaan se meteoriitti putoaa tai kenen lentokone tulee tonttiin vaikka ei pitänyt.

Veikkaanpa että matkusohjesääntöjä on taas rukattu vähän siellä sun täällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13038

LähetäLähetetty: 13.04.2010 21:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TAK85 kirjoitti:
Turha kuvitellakaan että protestiäänet menisivät persuille.
Homman on mentävä niin että puolueiden sisällä tuo äänien siirtymä menee aseriisujakansanedustajilta muille. Siellä se pelko ammatin menemisestä realisoituu parhaimmillaan muutaman kymmenen äänen siirtymään ja ura "senaattorina" on poikki.



Meidän vaalisysteemissä ei tiedä kenelle se oma ääni lopulta menee siellä puolueessa.

Protestiäänet eivät mene Persuille vaan Aku Ankalle ja Mikki Hiirelle. Persuista sen sijaan tulee hallituspuolue ja Virheät ja RKP jäävät oppositioon koska heitä ei tarvita.

Hesarin haastattelussa Katainen unohti sellaisen vaihtoehdon että Persut ovat hallituksessa.

En kannata Persujen kaikkia ideoita mutta vaikea noita hallituspuolueitakaan on kannattaa. Ja muutos on aina hyvästä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 4379
Paikkakunta: päijät-häme

LähetäLähetetty: 13.04.2010 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
TAK85 kirjoitti:
Turha kuvitellakaan että protestiäänet menisivät persuille.
Homman on mentävä niin että puolueiden sisällä tuo äänien siirtymä menee aseriisujakansanedustajilta muille. Siellä se pelko ammatin menemisestä realisoituu parhaimmillaan muutaman kymmenen äänen siirtymään ja ura "senaattorina" on poikki.



Meidän vaalisysteemissä ei tiedä kenelle se oma ääni lopulta menee siellä puolueessa.

Protestiäänet eivät mene Persuille vaan Aku Ankalle ja Mikki Hiirelle. Persuista sen sijaan tulee hallituspuolue ja Virheät ja RKP jäävät oppositioon koska heitä ei tarvita.

Hesarin haastattelussa Katainen unohti sellaisen vaihtoehdon että Persut ovat hallituksessa.

En kannata Persujen kaikkia ideoita mutta vaikea noita hallituspuolueitakaan on kannattaa. Ja muutos on aina hyvästä.
Pitkämatka on persuilla vielä hallitukseen,suurin puolue kumminkin päättää ketä otetaan.Eli tehdään hallitus ohjelma ja ketkä kannattaa sitä niillä on mahdollista koota hallitus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekusti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Syy 2008
Viestejä: 1334

LähetäLähetetty: 13.04.2010 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

eero kirjoitti:
Pitkämatka on persuilla vielä hallitukseen,suurin puolue kumminkin päättää ketä otetaan.Eli tehdään hallitus ohjelma ja ketkä kannattaa sitä niillä on mahdollista koota hallitus.

Ei siinä periaatteessa niin pitkä matka ole. Onhan RKP ollut hallituksessa ties kuinka monta vuotta putkeen. Kyllähän Persutkin sinne pääsee, jos on valmis luopumaan kaikesta omasta ja tanssimaan muiden pillien mukaan.

RKP olisi syytä tiputtaa hallituksesta pois jo ensivaalien jälkeen. Kansa kun ei ole halunnut, että RKP johtaa tätä maata. Kukaan muu puuolue ei edes kehtaisi moisella äänimäärällä sinne mennä. Toisaalta olemalla hallituspuolue, turvaa RKP ruotsin kielen ja kielisten aseman Suomessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13038

LähetäLähetetty: 13.04.2010 22:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa muistaa myös aseidenomistajien äänestysikäiset perheenjäsenet. Lisäksi on PALJON ei-aseenomistajia joita ei totaaliset asekiellot ratkaisuna suomalaisten mielenterveysongelmiin miellytä.

Aseidenomistajien pitäisi lobata nämä ryhmät mukaan.

Kotietsinnät tulevat muuten myös metsästäjille. Case Väänänen osoittaa miten reilua kohtelua on tulossa kunnallispolitiikan aktiiveille.

Jos joku metsästäjä luulee että hänet jätetään rauhaan niin kannattaisi herätä jo. On toki mahdollista että osa metsästäjistä on aidosti yksinkertaisia mutta en haluaisi uskoa siihen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com