OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Rauma Luvia Pori Merikarvia: Rannikon linnustus loppuu!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
MustaRuuti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 722
Paikkakunta: Merikarvia/Pori

LähetäLähetetty: 30.04.2010 01:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Metsähallitus katsoo, että Selkämeren kansallispuisto voidaan perustaa vain edellyttäen, että:

- Metsähallitus nimetään kansallispuistolaissa hallintaviranomaiseksi koko kansallispuistossa


Niin ja kuinka käykään soraharjujen, Hiekan nostot toteutetaan.Siinä imetään posket lommolla koko suojelu hankkeen ideologia tuutista sisään.

byrokratia jyllää..
_________________
Pellon laitaan kuljin.Lukon suljin,olin huoleton.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20206
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 30.04.2010 08:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulle on muodostunut sellainen käsitys, että näitä luonnonsuojelualueita ja kansallispuistoja “myydään” perustamisvaiheessa “lavealla speksillä”. Toisinsanoen toimintaa on mahdollista sallia tai kieltää ikään kuin ”käsiohjauksella”.


Tuntuu vaan kovasti siltä, että perustamispäätöksen jälkeen ”ruoriin hyppää sellainen taho”, että normaalien kansalaisten kannalta kaikissa asioissa edetään ”tiukimman mukaan”. Ylimielisyyttä kuvaa aika pitkälle sekin, että jo perustamisvaiheen neuvotteluissa vastapuoli yrittää suoraa sanelupolitiikkaa. Kun se ei menekään läpi, niin sitten edetään tuolla ”lavealla speksillä”, jotta alue saataisiin omaan hallintaan.


Tämä on johtanut nopeasti siihen, että vapaaehtoiset suojelualueet ovat suositumpia kuin koskaan ja ja näitä ”ekofasistien” ajamia hankkeita vastustetaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin.


Minusta tuossa alkaa olla kansallisestikin ”heräämisen paikka” ihan demokratian ylätasoilla.
Näissä ympäristönsuojeluasioissa tuntuu olevan aika paljon asioita, jotka ovat tyystin hyvän hallintotavan vastaisia…

Mielessä kun kannattaa pitää, että monet suojelluiksi aioitut alueet ovat luontoarvoiltaan erinomaisessa kunnossa ---> Minusta tämä kielii siitä, että aluetta satoja vuosia asuneet ja hyödyntäneet sukupolvet ovat todella osanneet hommansa luonnonkin kannalta, ilman mitään suojelupäätöksiä.

Luotatko siihen, että suojelualuetta ajava "risuparta" on kompetenssiltaan samalla tasolla? Tai ehkä paremminkin, luotatko siihen, että luonnonsuojelualueen tai kansallispuiston perimmäisenä tarkoituksena on luonnonsuojelu... Vai ihan joku muu
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtään
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Tam 2009
Viestejä: 1385

LähetäLähetetty: 30.04.2010 20:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mielessä kun kannattaa pitää, että monet suojelluiksi aioitut alueet ovat luontoarvoiltaan erinomaisessa kunnossa ---> Minusta tämä kielii siitä, että aluetta satoja vuosia asuneet ja hyödyntäneet sukupolvet ovat todella osanneet hommansa luonnonkin kannalta, ilman mitään suojelupäätöksiä.


Mielessä kannattaa pitää sekin että suojelualueiksi valitaan yleensä sellaiset alueet jotka ovat säilyneet paremmin luonnontilassa kuin keskimääräiset alueet. Se ei todennäköisesti johdu siitä että maa olisi jotenkin "siunattua" ja ohjaisi omistajiaan viisaaseen toimintaan. Monet maankäyttömuodot ovat syntyneet vasta viimeisen puolen vuosisadan aikana, jolloin jokapaikkaan ei ole ollut vielä tarvetta tehdä soranottopaikkaa, tuulipuistoa, mökkikylää, turpeenottoaluetta tms. Tulevaisuudessa paine tuskin hirveästi vähenee, joten jonkinlaiset suojelualueet edes hillitsemään tuollaista toimintaa ovat ihan tarpeellisia.
Monenlaista ennallistamistoimintaahan on tehty useimmilla suojelualueilla ja kansallispuistoalueilla, ojien tukkimista, lahopuun tuottoa, puulajisuhteen muokkaamista, teiden tukkimista, vedenpinnan nostoa jne. Että ihan luonnontilassa ei ole juuri alueita täällä etelässä säilynyt.
Sinänsä on tottakin että jotkut maanomistajat ovat tietoisesti jättäneet tekemättä luontoa muuttavia toimia ja näin säilyttäneet luontoarvoja. Mutta olisi mielestäni naiivia odottaa että nämä alueet säilyisivät tulevaisuudessakin samanlaisina yksityisessä omistuksessa sukupolvien vaihtuessa.

Luonnonsuojelualueiden tarkoitus on luonnonsuojelu, mutta mitä tämä käytännön pikkutoimissa tarkoittaa, on hiukan epäselvää. Kuinka lähellä luonnontilaa alueen tulee olla? Saako kalastaa? ammattimaisesti vai harrastajakeinoin? Metsästää? Vieraseläimiä vai kaikkia riistalajeja? Kerätä marjoja? Kaikki nuokin toimet vaikuttavat luonnontilaan ja jossain määrin ovat vastoin luonnonsuojelun alkuperäistä ajatusta. Toisaalta ne ovat myös harrastuksia joita varten luontoa halutaan säästää ja joiden kautta ihmiset myös kokevat suojelun hyödylliseksi.
Ja ihmisten ohjaamiseksi tehdään reittejä ja rakennelmia jotka eivät kuulu luonnontilaan, joten sikäli muussakin pitäisi voida joustaa. Vai pitäisikö? Taitaa olla taas näitä makuasioita. Loppupeleissä kansallispuistojen säännöt tosiaan tehdään "käsiohjauksella", eli jokaiselle puistolle tarvittaessa erilaiset säännöt.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7478

LähetäLähetetty: 30.04.2010 21:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä foorumi on ase ja metsästysharrastuksen parissa puuhaileville ja niihin myötämielisesti suhtautuville. Eiköhän me osata tarvittaessa itsekkin linkitellä tarvittavat jutut tänne ja pohtia juttuja omista näkökulmista ja tulla sitten tarpeen vaatiessa "luonto" ihmisten foorumeille kertoilemaan metsästyksen tarpeellisuudesta jos on pakottavaa tarvetta.

Ihme pahanilman lintu. Hus, pois meidän mailta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtään
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Tam 2009
Viestejä: 1385

LähetäLähetetty: 03.05.2010 10:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paakirjoitukset/05/fi_FI/selkameresta_ei_pida_tehda_reservaattia/

Kontro se ainakin jaksaa kerätä irtopisteitä, kyllä saivat taas virkamiehet kuullu kunniansa...
Vaan tuokin kirjoitus oli lähinnä syyttelyä ja olettamista, todellista keskustelua ei aikaansaatu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20206
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 03.05.2010 10:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maaseudun Tulevaisuuden pääkirjoitus kirjoitti:
Selkämerestä ei pidä tehdä reservaattia
3.5.2010

”Selkämeren kansallispuistoasia on nyt kaikkine piirteineen nostettava virkamiesten kabineteista avoimeen poliittiseen keskusteluun.”
Hallitus päätti viime syksynä, että ns. Raumanmeren kansallispuistoa ryhdytään laajentamaan. Päätös pohjautui Metsähallituksen virkamiesten työpöydällä tehtyyn suunnitelmaan. Suunnitelma oli karttaharjoitus, jossa kansallispuiston rajojen sisään oli merkitty miltei puolet Selkämerta.

Alueen kunnat hämmästyivät. Vakka-Suomi on Suomen tärkein kalastusalue ja kalankasvatuspaikka. Suojelualueeksi julistaminen merkitsisi vesiviljelyn eli kalankasvatuksen loppua. Samalla joutuisivat vaakalaudalle ne 400-500 työpaikkaa, jotka alueella kalastuselinkeinon piirissä ovat. Metsästys suojelualueella olisi lähtökohtaisesti kielletty. Myös kaikille Suomen kansalaisille kuuluva ikiaikainen oikeus metsästää lintuja ulkosaaristossa lopetettaisiin.

Alueen kunnat Uusikaupunki kärjessä ilmoittivat vastustavansa suunnitelmaa. Myös molemmat maakuntaliitot, Varsinais-Suomen liitto ja Satakunnan liitto ilmoittivat, että ne eivät suunnitelmaa hyväksy.

Selkämeren suojelualue ihmetytti myös biologeja. Alueella ei yksinkertaisesti ole sellaisia ekologisia ongelmia, johon reservaattia tarvittaisiin. Mitä hyötyä suojelusta olisi, jos sen seurauksena kalastuselinkeino joutuisi vaikeuksiin ja kotimainen kala jouduttaisiin korvaamaan tuontikalalla.

Ympäristöministeriö sai tehtäväkseen laatia lakiehdotuksen uuden kansallispuiston rajoista. Ehdotus valmistui viime perjantaina.

Kuntien reaktiot ministeriön ehdotukseen ovat edelleen kielteisiä. Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Kari Koski kysyi (MT 28.4.2010), mitä lisäarvoa ”kuristava rengas” kaupungin ympärille toisi. Kalastajat ja kalankasvattajat ovat epäileviä. Tiedossa on, että osa kalankasvattajista on jo nyt pakannut kassinsa ja muuttanut lahden yli Ruotsin puolelle, koska siellä ympäristöbyrokratia ei vainoa yrittäjiä yhtä pahasti kuin Suomessa.

Ympäristöministeriö puolustautuu sanomalla, että sen esitys kansallispuistoksi on erilainen kuin Metsähallituksen esitys. Ministeriön esitykseen sisältyykin kartalla vähemmän alueita kuin alkuperäiseen leveällä pensselillä tehtyyn karttaharjoitukseen. Kaikki ei silti ole sellaista, miltä näyttää.

Suunnitelman mukaan suojelualuetta rajataan kapeammaksi, mutta samalla varataan mahdollisuus sen kasvattamiseen liittämällä siihen myöhemmin Natura-alueita. Kun tällainen muu luonnonsuojelualue liitetään kansallispuiston alueeseen, myös sillä alueella tulevat voimaan kansallispuiston säännöt. Porsaanreikä takaa sen, että suojelualuetta voidaan jatkossa laajentaa.

Kansallispuistossa ei voida metsästää, mikä merkitsee sitä, että alueen hyljekannat jatkavat kasvuaan. Jo nyt hylkeet ja merimetsot aiheuttavat kalastukselle erittäin suuria ongelmia, koska kannan kasvua ei ole saatu kuriin. Vaikka esityksessä puhutaan hylkeiden ja merimetsojen kantojen säätelyn sallimisesta, moni epäilee lupausta. Eräin paikoin kalastus on jo loppunut, kun ympäristöhallinto on evännyt jopa merimetsojen poistoluvat, vaikka kyseessä on puhdas haittaeläin.

Kansallispuistohanketta kohtaan vallitsee suurta epäluuloa, eikä ihme. Byrokraattinen ja politisoitunut ympäristöhallinto on menettänyt monissa asioissa kansan silmissä uskottavuutensa ja luotettavuutensa. Selkämeren kansallispuiston runnominen läpi ei ainakaan lisäisi luottamusta.

Selkämeren kansallispuistoasia on nyt kaikkine piirteineen nostettava virkamiesten kabineteista avoimeen poliittiseen keskusteluun. Selkämeren pitää elää – eikä reservaatti ole ratkaisu.


Ihan hyvää tekstiä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiul
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2005
Viestejä: 3980

LähetäLähetetty: 03.05.2010 12:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mehtään kirjoitti:
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paakirjoitukset/05/fi_FI/selkameresta_ei_pida_tehda_reservaattia/

Kontro se ainakin jaksaa kerätä irtopisteitä, kyllä saivat taas virkamiehet kuullu kunniansa...
Vaan tuokin kirjoitus oli lähinnä syyttelyä ja olettamista, todellista keskustelua ei aikaansaatu.


Outo kommentti kirjoituksesta, joka on osa keskustelua. Vai olisiko 'keskustelun' nimissä kriittiset kannanotot jätettävä julkaisematta ja vain Metsähallituksen ja Ympäristöhallinnon kannanotot käsitettävä keskusteluna?
Suomalaisena luonnonsuojelun erikoisuutena oleva 'täydellisen suojelun' -ajatus on omiaan lisäämään ristiriitoja. Metsästyksen ja kalastuksen salliminen tuskin millään tavoin heikentää niitä luonto- ja suojeluarvoja, joita tälläkin hankkeella tavoitellaan. Kuitenkin nämä ikiaikaiset toiminnot halutaan 'suojelun periaatteen' mukaan alueella kieltää. Ympäristöhallinnon 'oveluutta' kuvaa hyvin tämä Natura-alueiden käyttö 'lisäravinteena' suojelualueen kasvattamisessa, annetaan ikään kuin kuva 'siedettävämmästä' rajauksesta, mutta tosiasialliset suunnitelmat ja tavoitteet ovat jotain muuta. Tyyppiesimerkki kuinka ympäristöhallinto omilla toimillaan lisää kansalaisten epäluuloisuutta kaikkea suojelua kohtaan ja kaikkiin, jopa oikeasti tarpeellisiin, suojeluhankkeisiin tullaan jatkossa suhtautumaan entistä suuremmalla vastustuksella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtään
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Tam 2009
Viestejä: 1385

LähetäLähetetty: 03.05.2010 15:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Outo kommentti kirjoituksesta, joka on osa keskustelua. Vai olisiko 'keskustelun' nimissä kriittiset kannanotot jätettävä julkaisematta ja vain Metsähallituksen ja Ympäristöhallinnon kannanotot käsitettävä keskusteluna?


Hyödyllistä olisi tehdä kunnon tutkivaa journalismia ja haastatella virkamiehiä tarkemmin, vertailla aiempien puistojen lupauksia ja toteutuneita rajoituksia jne. Kun kerran on oma toimitus käytössä niin luulisi vähän parempaankin pystyvän...

No, onpahan ainakin kritiikki tuotu nyt esille, ei voida Metsästäjäliitossakaan sanoa ettei asialle olisi "yritetty" jotain tehdä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 03.05.2010 15:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin jos tuota valmistelua vertaa voimassa olevaan lakiin ei yksittäisellä virkamiehellä ole muuta roolia kuin valmistella Valtoneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti Selkämeren kansallispuisto. Ei virkamies voi antaa lupauksia, eikä pitäisi esitää ollenkaan mielipiteitäänkään vaan toteuttaa virkansa tehtävänkuvauksen mukaista tointa. Nyt kun valtioneuvoston/eduskunnan tahtotilan muodostaminen on ollut hyvin pienen piirin virkamiehiä ohjauksessa on avoin yhteiskunnallinen keskustelu jäänyt puutteelliseksi. Samoin oikeuskanslerinkin lausunnon perusteella on käynnistetty jo useamman vuoden kestänyt luonnonsuojelulain uudistaminen vastaamaan perustuslain vaatimuksia. Uudistusta ei ole kyetty saamaan loppuun ja ehdotusta ei ole tullut. Tämän perusteella on virkamiehelle jäänyt harkintavaltaa joka ei perustu lakiin. Tätä pyritään ehkä vieläkin käyttämään hyväksi. Kuitenkin voimassa olevan lain tarkoitus on rajoittaa ja kieltää ainoastaan sellaiset toimenpiteet, joilla vaarannetaan suotuisa suojelutaso. Esim. metsästys ei sitä Natura2000 - alueilla yleensä vaaranna, lukuunottamatta Valtioneuvoston 1982 tekemän periaatepäätöksen (Oikeuskanslerin lausunto jossa päätös pyydetään viemään Eduskunnan käsiteltäväksi, taitaa myös löytyä) mukaisia lintuvesiensuojeluohjelman alueita. Metsästyskielto pyritäänkin saamaan mukaan puistojen järjestyssääntöön virkamiesten aloitteesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Raataja Rankka
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Syy 2009
Viestejä: 55
Paikkakunta: Ulvila

LähetäLähetetty: 22.05.2010 18:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asiaa hieman enempi tutkiskellut ja tyrmistykseni rupiaa olemaan huipussaan.. Ensin puisto markkinoitiin tyylillä "mikään olellinen ei muutu, kalastus ja metsästys pysyvät ennallaan". Sitten asiassa on tapahtunut käännettä jos toistakin ja tosiasia taitaa olla ainakin metsästyksen hirmuinen rajaaminen. Yleisillä vesialueilla linnustus loppuu kokonaan, mikäli puisto näine hyvineen toteutuu! -Kenelle voisi postia pistää asian tiimoilta? Nyt metsästäjien pitää antaa äänensä kuulua, kun kerran etujärjestömme ei mielestäni riittävän ponnekkaasti, tahi ainakaan näkyvästi, ole puoliamme pitänyt. Toivompa, ettei vaan olisi jo liian myöhäistä aktivoitua...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2007
Viestejä: 915
Paikkakunta: Ulkomaat

LähetäLähetetty: 22.05.2010 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing Mitä se mehtään täällä taas terrorisoi foorumia !Hus Hus !
_________________
<a> <a>
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtään
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Tam 2009
Viestejä: 1385

LähetäLähetetty: 24.05.2010 07:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.yle.fi/alueet/turku/2010/05/selkameren_kansallispuisto_vastatuulessa_1701052.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Raataja Rankka
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Syy 2009
Viestejä: 55
Paikkakunta: Ulvila

LähetäLähetetty: 24.05.2010 20:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuohan on toisaalta hyvä uutinen, toisaalta taas jutussa ei ole tuotu esiin metsästyksen näkökulmaa. Toivottavasti puisto menee uudestaan harkintaan ja perusteellisesti. Toivon että päättäjät heräisivät tähän päivään! Luonnonsuojelijat yms. vihreä väki osaa kyllä lobbaus-hommat ja saa äänensä kuuluviin, vaikka sitten totuutta muuntelemalla. Vihreä kun on nykyään niin in.. Tarttiskohan hommata mekafooni, jotta omakin mielipide jonnekin kantaisi Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Suomäki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Elo 2006
Viestejä: 262
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 24.05.2010 21:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Satakunta/1194643946229/artikkeli/kansallispuisto+vaarantaisi+linnustusperinteet.html

http://yle.fi/alueet/satakunta/2010/05/selkameren_kansallispuistoa_kiirehditaan_1706689.html

mutta Satakuntaliiton lausunnossa yksi myönteinen kohta "Satakuntaliitto esittää, että myös Merikarvian kunnan edustalle osoitettaisiin vesilintujen syysmetsästyksessä sallitut alueet. "
_________________
Silendo Libertatem Servo
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 24.05.2010 22:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Natura2000 ei metsästystä lähtökohtaisesti estä. Kansallispuistojen hoitosuunnitelma Etelä-Suomen osalta sen pääsääntöisesti tekee. Ja kyllä kun näitä hoito- ja käyttösuunnitelmia tehdään niin hyvin paljon rajoituksia niihin on tulossa. Niin kauan kun alueet ovat Naturassa rajoitukset ovat aluekohtaisia, puistolla on yhdet säännöt. Mm liikkumisen, kalastuksen, metsästyksen, moottoriliikenteen ja maankäytön osalta. Selkämerellä on ihan selvästi jo nyt sanottu, että puistoon voidaan liittää myöhemmin uusia alueita. Mm kuntien omistamia. Lisäksi esim. Preiviikin Natura2000 alueen liittämisestä puistoon myöhemmin on jo kerrottu Ympäristöministeriön tiedotteessa.

Löytyy täältä viimeinen kappale... http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=357105&lan=fi

Taitaa olla kaksi syytä kiirehtiä päätöstä. Poliittinen ja yhteiskunnallinen paine ovat kasvaneet avoimemman päätöksenteon puolesta. Päätöksen arkkitehdit eivät pakettia halua avata. Valtioneuvosto on myös liputtanut puiston puolesta muiden kuin paikallisten ihmisten ääntä kuunnellen. Joku myös kuvittelee kansallispuiston pelastavan tuulimyllyiltä. Uskokoon kuka haluaa. Myllyt voidaan tämän jälkeen sijoittaa vain puiston ja mantereen väliin. Luonnon kannalta hyvin kriittiselle vyöhykkeelle. Ja haluavatko ihmisetkään niitä sinne? Kansallispuistopäätös on käytännössä purkamaton.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 16 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com