OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vallanpitäjien halu heikentää kansalaisten perusoikeuksia!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Ettan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 510

LähetäLähetetty: 08.06.2010 11:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Urbaani legenda kirjoitti:
Fields kirjoitti:
Urbaani legenda kirjoitti:
Virallisesti on puhuttu ja kirjotettu aseiden säilytyksen tarkastuksista, kauhusta lamaantuneet kiihkoilijat ovat mieltäneet sen kotietsinnäksi.
Jotenki tuntuu sellaselta että muutamat kirjottajat haluaisivat olla välttämättä mukana työntämässä sitä omaa lusikkaa kaikkiin keitoksiin.


Kyse on aseiden ja patruunoiden säilytyksen tarkistamisesta. Patruunoiden osalta ainoastaan perusteellinen koti"tarkastus" taskuja ja kalsareita myöten selvittää sen, ovatko patruunat asiallisesti säilytettyjä, eli jokainen lukkojen takana.

Oleellisempaa asiassa ovat perustuslailliset kysymykset. Minkäänlainen "tarkistus" ei ole perustuslain mukaista ilman rikosepäilyä ja tähän, samoin kuin tarkistuksen "vapaaehtoisuuteen" on valiokunnissa kiinnitetty jo huomiota. Seuraava ehdotushan voisi olla "vierailuoikeus", jolla poliisi saa pyytää "vieraakseen" kenet tahansa vaikkapa Ahvenanmaalle perustettuun "lomakylään". USA:ssa vastaava oikeus on, tosin kylä on Kuubassa....

Poliisi voi jo nyt pyytää "epäilyttäviä" henkilöitä käymään laitoksella aseineen ja siten tarkistaa aseiden olemassaolon. Tätä oikeutta käytetään liian vähän.

Aseiden säilytyksen tarkistamisella ei ole todellista tarvetta nimenomaan aseiden kannalta, koska 2 viikon varoitusajalla ne kyllä saa muutamaksi tunniksi lailliseen paikkaan ja poliisien lähdettyä vaikka keittiön pöydälle.

Ulkomaitten lait eivät ole voimassa Suomessa eikä ne oikeen toimikaan Suomessa, tämä tulis myös sun ymmärtää. Tässä reippasti jo keski-iän ohittaneena oon havainnu että nuo poliisilaitoksen vierailulle kutsutut on muutenki rötöstelleet tavalla tai toisella. Pitää muistaa ne aseenhallussapidon ehdot siellä kun on kirjotettuna niistä elämäntavoista ja sopivuuesta aseenhallussapitoon.


Urbaani kirjoittelee puppua. Minut kutsuttiin aseitteni kanssa poliisin
kuultavaksi ( kuulustelulta se enemmän vaikutti ). Syynä oli poliisin oma sekoilu vanhojen pahvilupien kanssa, elikkä rekisteristä ei oltu poistettu
jo kymmenen vuotta sitten myymiäni aseita ( myyty liikkeeseen ).
Keskustelu avattiin uhkauksella kaikkien lupien / aseiden takavarikoinnista. Pitkällisten keskustelujen jälkeen sain pitää aseeni. Vielä läksiäisiksi yritettiin vaihdattaa ( maksattaa) pahvilupani uusiin
muovikortteihin. En suostunut tähän.

- onhan tuota tullut kyllä rötösteltyä: kaksi ylinopeussakkoa 10 v kuluessa.
_________________
Ettan
user number 10
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TAK85
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2006
Viestejä: 11353

LähetäLähetetty: 08.06.2010 11:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Urbaani legenda kirjoitti:
Ihka tavallinen palkansaaja olen ja tätä palstaa on tullut lueskeltua yli kymmenen vuotta. Vasta nyt tuli kirjauduttua käyttäjäksi kun aiemmin täällä sai kirjotella ilman kirjautumisia. Mutta entäs kun tarkastuksen tekeekin tulli? Tullihan on erikoistunu löytämään vaikka mitä ja monestakin varmasta piilosta. Tai jospa tarkastuksen tekee rajavartiolaitos? Eiks niilläki ole pikkasta paremmat oikeudet. Tuo Vantaan juttuhan oli jo nimeltäänki Asekätkentäjuttu.


Vai yli kymmenen vuotta. Ulottuuko tämän historia niin kauas.

Ihan tavallinen palkansaaja. Palkkaahan ne saavat virkamiehetkin. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekusti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Syy 2008
Viestejä: 1334

LähetäLähetetty: 08.06.2010 19:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En jaksa jokaista kiveä vierittää alas mäkeä, mutta koitetaan edes jotain..
sasu kirjoitti:
Mitä enemmän viranomaisilla on valtaa, sitä pienempi porukka ja sitä nopeammin pystyy muuttamaan rikoksen määritelmiä.

Tämä on aika kaukaa haettua. Jos viranomaisille annetaan lisää valtuuksia selvitellä rikoksia, niin miten viranomaiset muuttuvat lainsäätäjiksi? Natsi-vertailu on tosiaan kaukaa haettua, sillä tässä keskustelussa ei puututa edes vähimmissä määrin kansanvaltasuuteen. Jos viranomainen pystyisi muuttamaan rikoksen määritelmää, tulisi sen pystyä muuttamaan rikoslakia. Meillä on kuitenkin riippumaton tuomioistuinlaitos, joka hoitaa tuomitsemisen, ei poliisi. Ja poliisinkin määräämä sakko voidaan viimekädessä saatta tuomioistuinten ratkaistavaksi.

Oleellisinta poliisien keskinäisissä rikostutkinnoissa on se, että prosessin johto tulee kuitenkin ulkopuoliselta taholta, eli syyttäjälaitokselta. Poliisilla on kuitenkin tässä maassa parhaat valtuudet tutkia mitä rikosta tahansa, joten en näe ristiriitaa siinä, että poliisi tutkii myös toisen poliisin tekemäksi epäillyt rikokset. Ja kun tähän lisätään sekin seikka, että rikostutkinnasta voi kuka tahansa kannella EOA:lle ja hän voi viime kädessä määrätä syytteen nostettavaksi.

En tunne rikostutkintaa käytännön tasolla, mutta voisi kuvitella, että joidenkin rikosten selviämiseksi on välttämätöntä suorittaa se kotietsintä välittömästi ja viivytyksettä. Siinä luulisi olevan kuitenkin hiton paljon eroa, että etsitäänkö nyt vai vasta viikon päästä. Kun se mitä etsitään voi olla jo tunnin päästä kadonnut/tuhoutunut/myyty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
turjake
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Lok 2004
Viestejä: 194

LähetäLähetetty: 08.06.2010 19:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä kotitarkastusjutussa jurppii epäloogisuus. Pyritään ratsaamaan luvallisia aseenomistajia, mutta esim. laittomia aseita tai varastettua tavaraa tms ei saakaan noin vaan etsiä. Pitää olla vahva näyttö ennenkuin poliisi saa tulla etsimään. Jos omistat luvallisen aseen voit joutua etsinnän kohteeksi milloin vain, näyttöä ei tarvita.

Kyse ei ole siitä että ei kenelläkään pitäisi olla mitään salattavaa. Oletusarvoisesti rehellisessä kansalaisessa ei pitäisi olla mitään kytättävää. Säilytystilatarkastukset ja muut tarkistukset pitäisi tehdä aselupaa hakiessa ja sitten se asia on kunnossa. Asiaan palataan jos on perusteltua syytä epäillä että tilanne onkin toisin. Suuresti olen ihmetellyt sitä kun rikos- ja aseluparekisterien ristiintarkistuksessa on löytynyt aselupakelvottomia henkilöitä, jokainen tälläinen tapaus on osoitus siitä että poliisi on tyrinyt joko aseluvan hakijan tutkimisessa tai rikosepäillyn aselupien selvittämisessä. Mikään näistä asioista ei korjaannu sillä että poliisi käy katsomassa jotain peltikaappia. Sillä vaan nöyryytetään aseen omistajaa jonka on päästettävä poliisi sisään, samalla kun naapurissa sinun verorahoillasi asuva narkkari voi naureskella laittomat aseet sängyn alla, tietäen ettei poliisi voi häntä samoin käskyttää eikä asetta viedä vaikka tekisi mitä.

Ja pisteenä iin päälle kun avaudut asiasta tulee joku vatipää nillittämään miten ei saa olla eri mieltä ja kyllä se kaikki on meidän omaksi parhaaksi, ja jos et usko olet kyllä jonkun sortin roisto.
_________________
-turjake
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sasu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2006
Viestejä: 3487

LähetäLähetetty: 08.06.2010 19:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lain muuttamiseen riittää reilut sata kansanedustajaa. Ja kuten käytännössä on nähty, viranomaiset toimivat helposti jopa ohi lain eikä mikään instanssi meinaa puuttua siihen. Ja oikeuslaitos näyttää tekevän ainakin välillä valtion edun mukaisia, ja samalla voimassaolevan lain vastaisia päätöksiä.

Ja kaikki tämä nyt normaaleissa oloissa. Mitä tapahtuukaan sitten jos tulevat levottomat ajat, jossa sopivan populistijohdon ohjailemana osa kansasta alkaa vaatia joidenkin vähemmistöjen päätä vadille, esim. maahanmuuttajat/rikkaat/ruotsinkieliset/punaiset/valkoiset/kapitalistit/riistäjät/aseenomistajat.

On vaarallista säätää sellaisia lakeja ja rakentaa sellaisia viranomaiskäytäntöjä, joiden avulla voidaan helposti suorittaa "epäsuosiossa" olevien ihmisten vainoja.

Suosittelen perehtymään esim. 1930-luvun Saksan tapahtumiin miten juutalaiset ahdistettiin nopeassa tahdissa yhä tiukkenevin lain ja viranomaispäätöksin kansan taputtaessa käsiään, koska heille asia esitettiin positiivisessa valossa.

Mikä h*lvetin hinku monilla suomalaisilla on rakentaa vastaavan kärsimysnäytelmän välineitä? Mukamas turvallisuuden nimissä. Vaikuttimena on pelko ja tyhmyys, tai sitten perinpohjainen pahansuopuus ja vallanhimo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 08.06.2010 19:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pahinta on luoda sellainen laki, joka mahdollistaa laajan viranomaisen harkintavallan ILMAN että lakimuutoksia tarvitsisi edes tehdä. Mm. rikoksen määrittely kun jätetään löyhäksi sanailuksi, "jota asennuksin tarkennetaan jälkeenpäin", jää todella poliisin tahi muun tahon vapaasti määriteltäväksi kunnes joko laki säädetään uusiksi (epätodennäköistä), tehdään uusia asetuksia (jotka todennäköisesti pahentavat tilannetta), tai kunnes oikeussalista tulee ison nuijan päätöksellä lausunto suuntaan tahi toiseen, ja sekin käy vaan tietyissä ennakkotapauksissa.
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7478

LähetäLähetetty: 08.06.2010 19:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Tässä kotitarkastusjutussa jurppii epäloogisuus. Pyritään ratsaamaan luvallisia aseenomistajia, mutta esim. laittomia aseita tai varastettua tavaraa tms ei saakaan noin vaan etsiä. Pitää olla vahva näyttö ennenkuin poliisi saa tulla etsimään. Jos omistat luvallisen aseen voit joutua etsinnän kohteeksi milloin vain, näyttöä ei tarvita.


Tiedä sitten edes vahvasta näytöstä. Eikös se chilinkasvattaja ottanut hieman nokkiinsa kun poliisit ryntäsivät suorittamaan kotietsinnän? Epäilyyn riitti kukkakaupasta haettujen täysin lupavapaiden kasvinkasvatus tarpeiden osto.

Poliisilla on jokin laista piittamaton logiikka ja toimitatapa. Esimerkiksi se tapaus jossa poliisi pidätti ihka oikeat rikolliset ennen kuin rikos ehti tapahtua. Jutun kaaduttua oikeudessa ja vapauttavan päätöksen jälkeen poliisi ei millään olisi suostunut antamaan takaisin luotiliivejä ja radioita kun niitä käytettäisiin kuitenkin rikoksiin. Epäloogisuudessaan poliisi perusteli tätä sillä, että poliisi seuraa sellaisten tavaroiden kauppaa, joita voidaan käyttää rikokosten valmisteluissa ja itse teossa. Siispä jokainen luotiliivin ostanut porsarin tointa tai vastaavaa harrastava on "seurannassa".? Puutarhureiden ohella...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekusti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Syy 2008
Viestejä: 1334

LähetäLähetetty: 08.06.2010 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sasu kirjoitti:
Lain muuttamiseen riittää reilut sata kansanedustajaa. Ja kuten käytännössä on nähty, viranomaiset toimivat helposti jopa ohi lain eikä mikään instanssi meinaa puuttua siihen. Ja oikeuslaitos näyttää tekevän ainakin välillä valtion edun mukaisia, ja samalla voimassaolevan lain vastaisia päätöksiä.

Kaikki onkin vain suurta salaliittoa pientä kansalaista vastaan? Minä kehoitan sinua tutustumaan Suomen valtiovallan organisointiin ja valtionsääntöön. Erityisesti siihen mitä tarkoittaa vallan kolmijako-oppi. Nämä esittämisi asiat ei oikein kohtaa tämän keskustelun kanssa. Sikäli kun keskustellaan siittä, että missä kulkee raja viranomaisen oikeudesta puuttua perusoikeuksiin jne...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fields
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2004
Viestejä: 5009

LähetäLähetetty: 08.06.2010 23:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Urbaani legenda kirjoitti:
Fields kirjoitti:
Urbaani legenda kirjoitti:
Virallisesti on puhuttu ja kirjotettu aseiden säilytyksen tarkastuksista, kauhusta lamaantuneet kiihkoilijat ovat mieltäneet sen kotietsinnäksi.
Jotenki tuntuu sellaselta että muutamat kirjottajat haluaisivat olla välttämättä mukana työntämässä sitä omaa lusikkaa kaikkiin keitoksiin.


Kyse on aseiden ja patruunoiden säilytyksen tarkistamisesta. Patruunoiden osalta ainoastaan perusteellinen koti"tarkastus" taskuja ja kalsareita myöten selvittää sen, ovatko patruunat asiallisesti säilytettyjä, eli jokainen lukkojen takana.

Oleellisempaa asiassa ovat perustuslailliset kysymykset. Minkäänlainen "tarkistus" ei ole perustuslain mukaista ilman rikosepäilyä ja tähän, samoin kuin tarkistuksen "vapaaehtoisuuteen" on valiokunnissa kiinnitetty jo huomiota. Seuraava ehdotushan voisi olla "vierailuoikeus", jolla poliisi saa pyytää "vieraakseen" kenet tahansa vaikkapa Ahvenanmaalle perustettuun "lomakylään". USA:ssa vastaava oikeus on, tosin kylä on Kuubassa....

Poliisi voi jo nyt pyytää "epäilyttäviä" henkilöitä käymään laitoksella aseineen ja siten tarkistaa aseiden olemassaolon. Tätä oikeutta käytetään liian vähän.

Aseiden säilytyksen tarkistamisella ei ole todellista tarvetta nimenomaan aseiden kannalta, koska 2 viikon varoitusajalla ne kyllä saa muutamaksi tunniksi lailliseen paikkaan ja poliisien lähdettyä vaikka keittiön pöydälle.


Ulkomaitten lait eivät ole voimassa Suomessa eikä ne oikeen toimikaan Suomessa, tämä tulis myös sun ymmärtää. Tässä reippasti jo keski-iän ohittaneena oon havainnu että nuo poliisilaitoksen vierailulle kutsutut on muutenki rötöstelleet tavalla tai toisella. Pitää muistaa ne aseenhallussapidon ehdot siellä kun on kirjotettuna niistä elämäntavoista ja sopivuuesta aseenhallussapitoon.


Ehkä "sun" pitäisi mieluummin ymmärtää, mitä kirjoitin. Niitä "ulkomaiden" lakeja juuri luodaan näillä erikoislakeihin piilotetuilla erioikeuksilla, kuten nyt aselain varjolla yritetään.

Millä perusteella muuten keski-iän ohittamisesi on tuonut tietoa siitä, millaista porukkaa poliisilaitokselle kutsutaan? Itse en ole asemassa, jossa sellaista voisi mitenkään laajassa mitassa tietää, etkä varmasti ole Sinäkään.

Olen kuitenkin keski-iän ohittaneena ja lainkuuliaisena ihmisenä asemassa, jossa olen nähnyt useita syyttämättäjättämispäätöksiä, joissa tekstinä lukee tyyliin "ei syytetä, koska epäilty ei ole tehnyt rikosta" (tietenkin ao. kapulakielellä), eli aivan varmasti nämä henkilöt eivät ole rötöstelleet. Ihan selvyyden vuoksi: Oikeasti rötöstelleiden tai edes mahdollisesti rötöstelleiden syyttämättäjättämispäätöksissäkin lukee jotakin muuta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bscontti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 925

LähetäLähetetty: 09.06.2010 00:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitääpä tähän sanoa muutama sana. Teillä useimmilla toi viranomaisvastaisuus menee totaalisesti överiksi. Tuskin poliisi on kiinnostunut niistä sorsareisulta taskuun jääneistä pateista? Minulla ainakin tuppaa niitä jäämään, enkä siltikään tunne olevani rikollinen. Ja ei se syyni vanhojen rötösten jälkeen 10 vuoden taakse ulotu. No, kerran olen nimismiestä joutunut kuunteleen, meinas, ettei putkassa tule niin useasti olla. Lupasin parantaa tapani. Hyvin on sen jälkeen toimeen tultu, eihän niitä nimismiehiä enään edes ole. Ovat jopa aina silloin tällöi uuden luvan kirjoittaneet. Ja saa tulla pyssyjä katteleen, kuhan ennalta ilmoittavat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 09.06.2010 00:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

bscontti kirjoitti:
Ja saa tulla pyssyjä katteleen, kuhan ennalta ilmoittavat.


Mitäs helvetin hyötyä tästä nyt sitten yhteiskunnalle on? Ilmoittavat 2 vko etukäteen. Sinä (tai asianomainen) kerää pyssynsä sängyn alta, irrottaa pumppuhaulikon ovesta, nostaa eestä tai takaaladattavan sarvilta, käy kaupassa hakemassa asekaapin ohimennen (tai muun, jos ei saa piiloteltua ympäri kämppää pyssyjen osia lain puitteissa) ja siivoilee patruunoita loput 13 päivää. Polliisit sitten tulee yks kaunis päivä, köräyttää etupihalle (6 asunnon rivitalo, jossa asut viimisen oven takana. tai kerrostalo, vielä parempaa), huutelee että "JAA TÄÄLLÄKÖ SE VIRTANEN. SIELLÄ MEIÄN PITI KÄYDÄ". Rymistelevät sisään (virkakengissä) ja juovat tarjoamasi kupin kahvia. Sitten ne hetken rymistelevät ympäriinsä ja kattovat että "JAA KYLLÄ NÄÄ ON KUNNOSSA EI MITTÄÄ HYVÄÄ PÄIVÄNJATKOA" (ulko-ovi auki koska se ujompi jäi sinne pitämään vahtia). Lopun viikkoa selittelet naapureille että "ei ku sen takia ne polliisit kävi kun tää lakimuutos" ja yhtiökokouksessa kauhistellaan ko sen VIRTASEN luona ne poliisitki kävi, mikä kriminaali.

Kustannuksia yhteiskunnalle 2 virkamiestä á vähintään tunti kohdekäyntiä. Vähintään 1 tunti ennakkoilmoituksia ja raportointia (puolikas ennakkoilmoitusta ja puolikas raportointia, yksi mies per tapahtuma). Ajokilometrejä. Mahdolliset takaiskut naapurisovussa. Perheen lapsille traumaa ko polliisit käy lapsuudenkodissa huutelemassa ja juomassa iskän kahvit.

Hyöty yhteiskunnalle = 0
Kustannukset yhteiskunnalle = 1x [laskekaa x tuntikustannusten ja kulujen perusteella]
Menetetty naapurisopi = priceless
Menetetty usko viranomaistoimintaan = priceless
Vaikutus naapurissa asuvaan kokaiinikauppiaaseen jolla ladattu AK-47 ovessa ja suunnittelee keskikokoista heimosotaa lähikaupungin keskustassa = 0

Ja tämä nyt sitten laissa määritellään. x:n voi kertoa kotitarkastusten määrällä per vuosi. Poliisiorganisaation työtunteja joissa muutenkin on jo vajetta, kun liikkuva poliisi ei ehdi, oikeusistuimet on ylikuormitettuja, ja enempää en jaksa ees pohtia tähän aikaan. Jokatapauksessa jokainen tällinen nollahyödyn tunti on pois hyödyllisestä poliisityöstä. Ties mitä se kustantaa, rikoksina eri muodoissaan ja menetettyinä sakkomaksuina ja mitä poliisit nyt vahtivatkaan. Eli yhteiskunnalle todella "halpaa" siihen nähden ettei siinä saatu kuin paikalliselle asekauppiaalle 300e asekaapista.

Mutta on SE NIIN !&%¤#"! HIENOA ETTEI SUA HÄIRITSE JOS JOKU POLLIISI TULEE KATTELEMAAN SUN PYSSYJÄ.
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
leverman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2005
Viestejä: 1300

LähetäLähetetty: 09.06.2010 12:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja vielä, by the way, ne poliisit on ihan oikeasti nykyisin kiinnostuneita niistä sorsatusreissulla taskunpohjalle unohtuneista paukuista. Jos semmoisia sattuu löytymään jossain väärässä yhteydessä (tai vaikka esim. auton keskikonsolista yms.paikasta) niin voin kertoa, että tänä päivänä olet vaikeuksissa. Selittele siinä sitten sorsareissuista...todellakin, ei voi kuin ihmetellä joidenkin kirjoittelijoiden yksisilmäisyyttä "kotitarkastusten" yms. kansalaisten perusoikeuksia heikentävien lakiehdotusten suhteen..."Ei koske minua"-mentaliteetti on välillä suorastaan uskomatonta. Vaan turhapa on sitten enää rypistellä kun on jo housuissa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bushmaster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 2591

LähetäLähetetty: 09.06.2010 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

bscontti kirjoitti:
Tuskin poliisi on kiinnostunut niistä sorsareisulta taskuun jääneistä pateista? Minulla ainakin tuppaa niitä jäämään, enkä siltikään tunne olevani rikollinen.


Kyllä on. Ja sen jälkeen jos löytävät niitä sinulta sillä tavalla säilytettynä, et ainoastaan tunne olevasi rikollinen, vaan sinut on ihan virallisesti arkistoihin rikolliseksi merkitty. Sitten hommaa pyöritellään pitkään ja hartaasti "ei olis millään voinu uskoa.."

Kyse ei ole viranomaisvastaisuudesta (jollaisia ovat kaikki jotka eivät ole heidän kanssaan täysin samaa mieltä) vaan realiteeteista, joihin useimmat valitettavasti heräävät vasta, kun pilkka sattuu omaan nilkkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fields
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2004
Viestejä: 5009

LähetäLähetetty: 09.06.2010 16:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

bscontti kirjoitti:
Pitääpä tähän sanoa muutama sana. Teillä useimmilla toi viranomaisvastaisuus menee totaalisesti överiksi. Tuskin poliisi on kiinnostunut niistä sorsareisulta taskuun jääneistä pateista?


Siinä vaiheessa kun ne löytyvät, niin varmasti on. Haepa foorumilta case "Vantaan asekätkentä" ja lue huolella, niin huomaat, mitä seurauksia niillä parilla patruunalla/ruudilla oli. Kun prosessi käynnistyy, pieninkin rike riittää lupien perumiseen.

Lainaus:
Minulla ainakin tuppaa niitä jäämään, enkä siltikään tunne olevani rikollinen.


Sillä ei ole merkitystä mitä tunnet, koska lain ja nykyisen käytännön mukaan silloin olet "rikollinen".

Lainaus:
Ja ei se syyni vanhojen rötösten jälkeen 10 vuoden taakse ulotu. No, kerran olen nimismiestä joutunut kuunteleen, meinas, ettei putkassa tule niin useasti olla. Lupasin parantaa tapani. Hyvin on sen jälkeen toimeen tultu, eihän niitä nimismiehiä enään edes ole. Ovat jopa aina silloin tällöi uuden luvan kirjoittaneet. Ja saa tulla pyssyjä katteleen, kuhan ennalta ilmoittavat.


Seuraavasta putkareissusta lupasi todennäköisesti lähtevät. Kahdesta lähtevät varmasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Foster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Mar 2007
Viestejä: 157

LähetäLähetetty: 09.06.2010 16:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010060911830545_uu.shtml

Nähtävästi sillä, mitä Suomen perustuslaki tai aselaki sanoo kotietsinnöistä, ei liene tulevaisuudessa juurikaan enää merkitystä. Eikä ole olemassa mitään sellaista äänestystä, jossa suomalaiset voisivat kieltäytyä kohteliaasti kotietsinnöistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
Sivu 4 Yht. 7

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com