Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 01.09.2010 07:48 Viestin aihe: |
|
|
Bamse kirjoitti: | whiski kirjoitti: | Juu on, mutta ei kerro silti koko totuutta siitä välimatkasta lihoihin/ kiviin ja miten se koko paketti on kasassa? Ei ole kyse mistään ilkeydestä, vaan uteliaisuudesta, sillä minusta tuo paketti on liian lyhyt? Tulen ja savustustilan välissä? |
On siinä metri kiveä tulipesän päällä... Ja lämmönsäätely on aika helppoa.
Edit. Niin ja mitään raivokasta tulta ei palvauksen aikana voi tossa edes pitää. Ihan kytemällä ne halot siellä palaa, kun veto on säädetty minimiin. |
Tällöin on asia kunnossa, tuosta kuvasta vain ei se näkynyt! _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 01.09.2010 09:45 Viestin aihe: |
|
|
igorrock kirjoitti: | Tehtiin kaverin kanssa aikoinaan ihan kirja aiheesta, tosin lähinnä kaloihin liittyen; kaveri kirjoitti tekstit ja otti valokuvat, minä tein piirroskuvat uuneista.
Jos harrastaa kylmäsavustusta niin hyvän paikan lihoille/kaloille saa vanhasta astianpesukoneesta jossa on rosterikorit jo valmiina. Toinen tapa on johtaa savu pitkän torven kautta vanhaan toimivaan jääkaappiin jossa on siirretty lämpömittari ulkopuolelle. |
Jos aika on nk. ajanut kirjan ohi, niin voisit tehdä sen PDF muotoon ja julkaista vaikka tällä foorumilla; saisit ainakin "asiantuntevaa" kommenttia sen eri osioista! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 01.09.2010 13:47 Viestin aihe: |
|
|
Olisi ihan kiva nähdä se kirja _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Villedz Vieras
|
Lähetetty: 01.09.2010 13:57 Viestin aihe: |
|
|
Helpoimmalla pääsee kun vie lihat pertunmaalle tai sitten tuonne leppäveden suuntaan..muistaakseni. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 01.09.2010 17:53 Viestin aihe: |
|
|
Tuo on jo minulla. Hyvä kirja, osaan sen jo melkein ulkoa _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 02.09.2010 15:17 Viestin aihe: |
|
|
Hmm.. tulipa tuossa mieleen, että kaapissa on ylimääräsenä halpa 25W kolvi. jos sen kolvin virittelis johonki peltipurkkiin ja purkki täyteen purua? saisko tuon toimiin? eikö savusammon vastus ole 30w?. Voiskohan sen kolvin kären tilalle laittaa jotain lankaa? Purkissa vois käyttää purua kun ei noita leppiä ole joka nurkalla täälläpäin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 08.09.2010 19:55 Viestin aihe: |
|
|
Nyt alakas sauna olemaan valmis. Mutta sitä nitriittisuolaa puuttuu vielä. Joku aiemmin kirjoitti, että ruotsista saa. Mulla oli siellä agentti tänään, mutta ei löytyny.
Mistä sitä löytyisi esim. Haaparannasta? Tai täältä kotiSuomesta? _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 08.09.2010 21:01 Viestin aihe: |
|
|
Ei taida enää mistään saada, se kun ei ole tervydelle hyvää _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10221 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 08.09.2010 22:04 Viestin aihe: |
|
|
Ainakin kesällä sai Sikabaarista Ylivieskasta. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 08.09.2010 22:24 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos Peto. Soittelen aamulla Sikabaariin' _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 15.09.2010 17:10 Viestin aihe: suolaamisesta vielä |
|
|
Nyt on lihat suolassa ja perjantaina olis pöntön tulikoe. Mitenkä mielestänne tuo suolaveden keittäminen.
Onko juuri väliä keittääkö suola veden vai ei. Toki suolalla höystetty keitetty vesi on vähemmän bakteerista kuin keittämätön, mutta sitten sinne upotetaan liha jossa varmasti on jonkinlaista bakteeritoimintaa.
Mitä asiaan sanoo arvon raati. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 16.09.2010 16:22 Viestin aihe: |
|
|
Itse keitän aina veden jos kerran lihaa sinne likoomaan laitan. Ja käytän vain merisuolaa jonka päälle sen kiehuvan veden kaadan. Harmauttaahan se lihan, mutta maku taas puoltaa paikkaansa. Samaten jos kantti kestää, niin sinne voi samassa yhteydessä laittaa vähän mausteita mukaan, niin on sitten lihan sisälläkin muutakin kuin suolan makua.
Nitriittisuolaa en suostu käyttämään; joskus muinaisuudessa oli sillä suolattu joulukinkku ruokapöydässä ja maku ei ollut paras mahdollinen ja kaitpa sen vuoksi niitä ei nykyään olekaan. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10221 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 16.09.2010 16:36 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se on ainaki nuihin kylymäsavulihhoihin ehotonta tuo nitriittisuola. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 16.09.2010 20:54 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Kyllä se on ainaki nuihin kylymäsavulihhoihin ehotonta tuo nitriittisuola. |
Miksi ? Värin vuoksiko ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|