OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Marinadi ohjeita

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jn
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Huh 2005
Viestejä: 49
Paikkakunta: mäntsälä

LähetäLähetetty: 30.11.2007 23:02    Viestin aihe: Marinadi ohjeita Vastaa lainaamalla viestiä

Olisko kellään hyvää marinadi reseptiä jouluksi?
Peuran ulko- ja sisäfileelle.
Hirven paistille 3-5 kg palalle.
_________________
elä ammu se on kaakana
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Turisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2004
Viestejä: 610
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 01.12.2007 00:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itte oon marinoinu peuranlihat tuollaisessa jossa on

2 osaa punkkua
1 osa öljyä
sipulia
porkkanaa
valkosipulia
katajanmarjoja
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia

Itte annan olla sen siinä vähintäänkin pari vuorokautta mutta voi olla kylmässä useammankin päivän.

Se että laitan sen punkkuun johtuu siitä että ei ole mahdollisuutta laittaa niitä vakuumiin raakakypsymään vaan tulee siivoomisen jälkeen laitettua ne suoraan pakkaseen (tiukasti elmukelmuun ja sitten alumiinifolioon) ilman tuota raakakypsytystä. Toki tuo marinadi antaa myös makuja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
koilliskaira
***


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 1717
Paikkakunta: Ivalo

LähetäLähetetty: 03.12.2007 00:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teimmä tuossa peuran paistista seuraavaa.

Peuran paisti. Jäässä.

Tehään marinadi johon tulee:

Suolaa
Pippurisekoitusta
Yrttejä(yrttitarha purkki)
Sinappia
Valkosipulia (pilkotaan pieniksi)
Viskiä (meillä oli Hankey Bannister hmm..vai olikohan Grant's. Enivei. Kunhan on jotain talousviskiä)

Ainemääriä on hankala sanoa, kun tehtiin ihan fiilispohjalta. Jokaista silleen sopivasti. sekoitetaan.
Hierotaan marinadi jäisen paistin ympärille. Otetaan kannellinen pata johon paisti laitetaan. Ja uuniin.
aluksi 225'C tunnin verran että pinta menee umpeen. Pudotetaan asteet hiukan yli sataan. Annetaan olla uunissa tunti. Testataan liha, jos ei hyvää niin antaa olla lisää. Tiputetaan asteet 80'C.
Tässä vaiheessa vielä pintaan kunnon suola ja pippuri kuorrutus. Miellä oli yhteensä joku 3-4h uunissa. Oli kypsää. Ehkä hiukan liiankin

Keitellään potut ja tehdään kanttarellikastike.


Hyvää. Razz
_________________
Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 23.09.2010 22:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Löytyiskö keltään lisää yksinkertaisia ja hyviä marinadeja? Tarvisin linnun lihoille jonkin aika miedon marinasin niin saisi vähän mureutettua lihoja ennen paistamista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9977
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 23.09.2010 23:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sortaja kirjoitti:
Löytyiskö keltään lisää yksinkertaisia ja hyviä marinadeja? Tarvisin linnun lihoille jonkin aika miedon marinasin niin saisi vähän mureutettua lihoja ennen paistamista.


Töki paistiin puukolla reikiä, sullu reikiin valkosipun palasia.
Laita liha kulhoon ja kaada päälle appelsiinimehua ja punkkua niin,
että liha peittyy. Lisää soija kastiketta. Lisaa suolaa, rouhittua mustapippuria,
punapippuria, chiliä ja mitä nyt maustekaapista keksit. Peitä kulho kelmulla
ja anna marinoitua 2-3 vuorokautta.

Nosta liha pois liemestä, paista pinnat kiinni kuumalla pannulla. Laita liha
paistopussiin ja uuniin. Ensin tunti 150 asteessa, sen jälkeen tunti/kilo 100
asteessa.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 23.09.2010 23:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
Sortaja kirjoitti:
Löytyiskö keltään lisää yksinkertaisia ja hyviä marinadeja? Tarvisin linnun lihoille jonkin aika miedon marinasin niin saisi vähän mureutettua lihoja ennen paistamista.


Töki paistiin puukolla reikiä, sullu reikiin valkosipun palasia.
Laita liha kulhoon ja kaada päälle appelsiinimehua ja punkkua niin,
että liha peittyy. Lisää soija kastiketta. Lisaa suolaa, rouhittua mustapippuria,
punapippuria, chiliä ja mitä nyt maustekaapista keksit. Peitä kulho kelmulla
ja anna marinoitua 2-3 vuorokautta.

Nosta liha pois liemestä, paista pinnat kiinni kuumalla pannulla. Laita liha
paistopussiin ja uuniin. Ensin tunti 150 asteessa, sen jälkeen tunti/kilo 100
asteessa.


Kiitoksia ohjeesta. Aika pitkä tuo marinointi aika? Olen muutamat lihat pitänyt kaupan marinadissa n.8 tuntia ja sen jälkeen nopeasti paistanut ja on ollut hyviä, mutta tekisin kyllä marinadin mielellään itse.

Mitä perusaineita tavalliseen marinadiin tulee ja missä suhteessa jos kokeilis keksiä itse jotain? Ainakin punaviiniä ja soijaa vois laittaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9977
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 23.09.2010 23:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suola ja pippuri on ne perus setit. Unohin tuosta ohjeesta sipulit, silppuan liemeen runsaasti sipulia sekä toisinaan myös valkosipulia.

Tuo punkku on tärkeä, sen funktio on juurikin se mureutus.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 23.09.2010 23:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
Suola ja pippuri on ne perus setit. Unohin tuosta ohjeesta sipulit, silppuan liemeen runsaasti sipulia sekä toisinaan myös valkosipulia.

Tuo punkku on tärkeä, sen funktio on juurikin se mureutus.


Joo, tuota vähän ajattelinkin.
Näyttäisi myös jotain öljyä olevan monessa ohjeessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 28.09.2010 07:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.blocket.se/sodermanland/Marinadspruta__omtalad_i_ICAs_Buffe_SUCCE_24530851.htm?ca=4&w=3 Täällä on näitä marinerinki ruiskuja kaupan saa liemet paistin sisään hyvin ja antaa olla paripäivää viä tasautumas niin hyvää tulee,Itellä on vähän isompi kun suolaan savustukseen,sitten on tavallinen kipusiskon ruisku jolla pienemmät palat.Varsinkin hirven sydän on reikiä täynnä on silloin parempi käyttää pienempäää.Ei oo mitään erikois reseptiä koska joku tykää valkosipulosta ja joku ehdottomasi EI.Eikä pidä mennä hyviä lihoja liikaa maustamaa että tuntee mitä lihaa syö.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petosieni
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Lok 2010
Viestejä: 14

LähetäLähetetty: 01.10.2010 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lisäisin noihin ensimmäisiin sinänsä oikein hyviin marinadeihin vielä n. ruokalusikallisen sokeria.

Jos haluaa rivakammin mureuttaa, voi käyttää viinin sijasta viinietikkaa, mutta huomattavasti vähemmän, ettei tule syömätön paikka Razz

Itse en kävisi paistin tai linnun pintaa turhaan puhkomaan tai viiltelemään, jotta makoisat lihasmehut pysyvät lihassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.10.2010 23:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Petosieni kirjoitti:
Lisäisin noihin ensimmäisiin sinänsä oikein hyviin marinadeihin vielä n. ruokalusikallisen sokeria.

Jos haluaa rivakammin mureuttaa, voi käyttää viinin sijasta viinietikkaa, mutta huomattavasti vähemmän, ettei tule syömätön paikka Razz

Itse en kävisi paistin tai linnun pintaa turhaan puhkomaan tai viiltelemään, jotta makoisat lihasmehut pysyvät lihassa.


Tuosta punaviinietikasta on jo kokemusta.. Ei sitä tarvinutkaan laittaa yhtä paljon kuin punaviiniä Rolling Eyes Millä tuon punaviinin voisi korvata kun pitäisi vähän vaihtelua saada?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petosieni
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Lok 2010
Viestejä: 14

LähetäLähetetty: 18.10.2010 21:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

^Itse olen käyttänyt marinadeissa myös olutta ja cocacolaa (!). Lopputulos on toki tällä tavoin huomattavasti miedompi, joten maustamiseen kannattaa panostaa tarkemmin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com