OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Colt 1911 laukaisun virittäminen

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
micke b
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Elo 2004
Viestejä: 255
Paikkakunta: Häme/Keski- Suomi

LähetäLähetetty: 08.02.2005 18:05    Viestin aihe: Colt 1911 laukaisun virittäminen Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on yllä mainittu kulmarauta 80-sarjalaisena ja siinä on hieman "karhea" laukaisu. Kiilloittelin laukaisupinnat hiomapaperilla ja dremelillä mutta karheus katosi vain hieman. Kysymys kuuluu: uskaltaako laukaisupintoja hioa viistäen ja kuinka paljon? Eli loiventaa niitä laukaisupintoja siten että ne kevenisivät kosketuspinnaltaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bzoom
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 89

LähetäLähetetty: 08.02.2005 21:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Virepintoihin en itse kajoaisi jos ei ole tarpeeksi varaosia harjoituskappaleisiin, sanovat että "sutta" tulee paljon ennenkuin homman oppii... Wink
Laukaisuvastukseen vaikuttaa pääasiassa sear springin jäykkyys, sitä säätämällä laukaisua saa kevennetyä tiettyyn rajaan saakka. Jos haluat kunnon laukaisun kolttiisi niin kannattaa harkita huippulaatuisten valmiiksi yhteensovitettujen vasaran ja searin ostamista. Joudut todennäköisesti myös sovittamaan varmistimen uusiksi mutta näin saat alle kiloisen laukaisun joka kestää 50000 laukausta.

80-sarjalaisessa on myös nallipiikkivarmistus joten kannattaa etsiä rahinoita myös sieltä suunnasta jos vakio-osilla aiot jatkaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hemmo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 28

LähetäLähetetty: 09.02.2005 13:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Moi,

Vanhoja / Vakio virepintoja ei varmaan hirveästi kannata mennä viilailemaan. Mikäli visa löytyy, niin helpoimmalla pääsee kun tilaa muutaman uuden osan = Hammer / Sear / Sear spring.

Esim Chip McCormicin valmistamat hieman peruscolttia laadukkaammat osat kustantavat jotain allaolevan suuntaista.

Hammer = n. 24 $
Sear = n. 11 $
Sear spring = n. 7 $
Toimitus n. 6-7 $

Myy ja toimittaa suomeen esim : www.e-gunparts.com

Mikäli ei kiinnosta rapakon takaa tilailla, niin Suomestakin löytyy vastaavia osia ainakin M.Nokiolta : www.nokio.fi
Tosin ovat STI:n valmistamia ja myös varmaan hieman arvokkaampia, myös joillakin asesepillä saattaa olla kyseisiä osia, mutta en ostaisi ns. perus coltin osia, mikäli tavoitteena on nimenomaan laukaisun parantaminen.

Henkilökohtaisia kokemuksia ei kylläkään ole McCormicin tuotteista muusta kuin searista ja joistain akselitapeista, niitä on tullut muutama hankittua ja ihan ok kamaa.
Hammer / Sear spring jotka vielä käytössä ovat Stin valmistamia= koska niitä on joskus tullut muutamat ostettua.

Jos Lontoon kieli taipuu ja mielenkiinto riittää, niin netin syövereistä löytyy kyllä tuunaus vinkkejä. Jos virepintoja pitää alkaa oikein viimeisen päälle fiksaamaan, niin tarvitsee hommata ihan oikea Jigi sitä varten.
Esim linkki aiheeseen, tämä kannattaa lukea läpi : www.sightm1911.com/lib/tech/sear_jig.htm
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bzoom
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 89

LähetäLähetetty: 09.02.2005 14:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyviä laukaisuosia 1911-konstruktioon tekee mm :
SV


EGW

Extreme


Cylinder & Slide
ym.

STI osat on muuten ok mutta searin ja vasaran kulmilla ei saa kovin kevyttä laukaisua ilman että vasara alkaa seuraamaan luistia, ase ampuu sarjatulta yms muuta mukavaa...




CMC:t taas on aika halpoja ja yllätys yllätys myös aika huonoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hemmo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 28

LähetäLähetetty: 11.02.2005 12:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Moido,

Hommattiin noita McCormicin seareita ihan sen takia, että ovat vähän halvempia treenailla tuota virepintojen hiomista. Lue uudelleen edellinen viestini / linkki aiheeseen. En sitten ilmeisesti maininnut tarpeeksi selvästi että em. työ VAATII Sear Jigin

En oikein usko että noilla "valmiiksi sovitetuilla, heitä sisään ja hallelujaa" osilla saadaan ikinä sitä viimeistä siisteyttä ulos, koska Jiginkin säädöt ovat hyvin pitkälle asemalli / Sear aihio kohtaiset.

Ei silti ihan hyän laatuisia nuo edellisessä viestissäsi mainitsemasi osat, miinuksena myös äärimmäisen hyvänhintaisiakin.

Esim tuo kehumasi EGW Utra low mass hammer : 80 $ painaa 9 grammaa.
Teen lähes vastaavan painoisen n. 10-11 grammaisen ihan perus teräs vasarasta hiomalla sen mallia " tikuksi ", mutta niitä saa samalla rahalla 2-3 kpl.

Ei tietenkään näytä yhtä hienolta, mutta on aivan käytännössä aivan yhtä nopea ja tekee saman työn. Sanonpa vaan, tälläkin hetkellä käytössä olevalla tikulla takana jotain 25.000 laukausta ja lisää tulee koko ajan.

Lainaus:

STI osat on muuten ok mutta searin ja vasaran kulmilla ei saa kovin kevyttä laukaisua ilman että vasara alkaa seuraamaan luistia, ase ampuu sarjatulta yms muuta mukavaa...


Blääh hohhoijjaa,

Lue, ymmärrä ja sisäistä aiempi linkki. www.sightm1911.com/lib/tech/sear_jig.htm Virepinnat eivät tietenkään vaikuta ”keveyteen”, haluttu laukaisuvastus säädetään Jousella (sear spring). Virepinnat vaikuttavat laukaisukynnyksen ”puhtauteen”. Jigillä kun se tehdään = erittäin selvä/lyhyt laukaisukynnys + lyhyt jälkiveto (oletetaan että liipaisimesta löytyy jälkivedon pituutta rajoittava säätöruuvi) samalla myös matka mitä liipaisinta täytyy liikutella laukauksen jälkeen pohjasta takaisin vireeseen on oleellisesti lyhentynyt.

Pelkkää vastusta voi säätä jousta vääntelemällä, mutta lähellekkään jigillä tehtyä laukaisukynnystä siitä ei ikinä saa tai tule. Nuo ns valmiiksi sovitetut varmasti välttävät useimpien tarpeisiin, seteille vaan tahtoo kertyä hintaa helposti 150 - 200 $.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bzoom
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 89

LähetäLähetetty: 11.02.2005 21:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu mun jutut koski täysin vain pelkkiä osia vaihtamalla tehtävää laukaisun parantamista. Ilman muuta jos jigit ja taitoa on niin hyvää materiaalia olevista osista saa kertaluokkaa paremman laukaisun kuin tehdasosilla. Etenkin kuin akselien väliset etäisyydet voivat vaihdella eri valmistajien rungoissa.

Omat taidot ja työkalut kun ei riitä virepintojen kanssa työskentelyyn eikä lähiseudulta löydy ketään 1911-osaajaa niin vaihtoehdot oli hankkia "drop-in trigger job" osat tai opetella homma itse. Vaihto-osilla sain huomattavasti STI:n vakio-osia paremman (alle kiloisen) laukaisun joka toistaiseksi menettelee. Ja kauppiaatkin ovat tyytyväisiä... Smile

Hyvää luettavaa sinun kirjoituksesi hemmo, taitaapa joutua jigin tilaamaan ensi talveksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rescator



Liittynyt: 18 Lok 2004
Viestejä: 1

LähetäLähetetty: 15.03.2005 10:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erittäin hyviä laukaisuja saa aikaan ihan vaan niitä jousia vääntelemällä. Varmasti voisi myös kevyempiä main springejä kokeilla. Hanan ja searin kulmia ei kannata alkaa muuttelemaan, ellei ihan oikeasti tiedä mitä tekee.

Amerikan practical sepiltä saa sitten valmiiksi viilattuja laukaisun osia jos oikein alkaa himottamaan. Hinta onkin sitten tyyliin $ 150+

Minun mielestäni ei sen laukaisun tarvitse olla mikään ultrakevyt (sellainen vajaa kilo on ihan riittävä) kunhan se laukaisu on vaan tarkka ja lyhyt. Siis tyyliin, tunnet kun seari ottaa kiinni ja sitten laukeaa.

Suomessakin on muutamia erittäin hyviä practical-pyssyjen tekijöitä, joilta varmaan voi lisää aiheesta kysellä. Myöskin kun radalle menee ja vetää hiasta jotain STI / SVI ampujaa niin neuvoja yleensä alkaa löytymään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 18.03.2005 09:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuolla näkyy olevan jos jonkinlaista 1911 ja muutamin sälää:
http://stores.ebay.com/GUNSURPLUSPARTS_W0QQssPageNameZl2QQtZkm
Itse olen ilmeisesti sieltä tilaamassa tavaraa, jotain pientä tulisi varmaan samassa paketissa...laita yv:tä jos haluat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com