Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
jn Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 29 Huh 2005 Viestejä: 49 Paikkakunta: mäntsälä
|
Lähetetty: 30.11.2007 23:02 Viestin aihe: Marinadi ohjeita |
|
|
Olisko kellään hyvää marinadi reseptiä jouluksi?
Peuran ulko- ja sisäfileelle.
Hirven paistille 3-5 kg palalle. _________________ elä ammu se on kaakana |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 01.12.2007 00:13 Viestin aihe: |
|
|
Itte oon marinoinu peuranlihat tuollaisessa jossa on
2 osaa punkkua
1 osa öljyä
sipulia
porkkanaa
valkosipulia
katajanmarjoja
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia
Itte annan olla sen siinä vähintäänkin pari vuorokautta mutta voi olla kylmässä useammankin päivän.
Se että laitan sen punkkuun johtuu siitä että ei ole mahdollisuutta laittaa niitä vakuumiin raakakypsymään vaan tulee siivoomisen jälkeen laitettua ne suoraan pakkaseen (tiukasti elmukelmuun ja sitten alumiinifolioon) ilman tuota raakakypsytystä. Toki tuo marinadi antaa myös makuja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
koilliskaira ***
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 1717 Paikkakunta: Ivalo
|
Lähetetty: 03.12.2007 00:45 Viestin aihe: |
|
|
Teimmä tuossa peuran paistista seuraavaa.
Peuran paisti. Jäässä.
Tehään marinadi johon tulee:
Suolaa
Pippurisekoitusta
Yrttejä(yrttitarha purkki)
Sinappia
Valkosipulia (pilkotaan pieniksi)
Viskiä (meillä oli Hankey Bannister hmm..vai olikohan Grant's. Enivei. Kunhan on jotain talousviskiä)
Ainemääriä on hankala sanoa, kun tehtiin ihan fiilispohjalta. Jokaista silleen sopivasti. sekoitetaan.
Hierotaan marinadi jäisen paistin ympärille. Otetaan kannellinen pata johon paisti laitetaan. Ja uuniin.
aluksi 225'C tunnin verran että pinta menee umpeen. Pudotetaan asteet hiukan yli sataan. Annetaan olla uunissa tunti. Testataan liha, jos ei hyvää niin antaa olla lisää. Tiputetaan asteet 80'C.
Tässä vaiheessa vielä pintaan kunnon suola ja pippuri kuorrutus. Miellä oli yhteensä joku 3-4h uunissa. Oli kypsää. Ehkä hiukan liiankin
Keitellään potut ja tehdään kanttarellikastike.
Hyvää. _________________ Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.09.2010 22:52 Viestin aihe: |
|
|
Löytyiskö keltään lisää yksinkertaisia ja hyviä marinadeja? Tarvisin linnun lihoille jonkin aika miedon marinasin niin saisi vähän mureutettua lihoja ennen paistamista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 23.09.2010 23:07 Viestin aihe: |
|
|
Sortaja kirjoitti: | Löytyiskö keltään lisää yksinkertaisia ja hyviä marinadeja? Tarvisin linnun lihoille jonkin aika miedon marinasin niin saisi vähän mureutettua lihoja ennen paistamista. |
Töki paistiin puukolla reikiä, sullu reikiin valkosipun palasia.
Laita liha kulhoon ja kaada päälle appelsiinimehua ja punkkua niin,
että liha peittyy. Lisää soija kastiketta. Lisaa suolaa, rouhittua mustapippuria,
punapippuria, chiliä ja mitä nyt maustekaapista keksit. Peitä kulho kelmulla
ja anna marinoitua 2-3 vuorokautta.
Nosta liha pois liemestä, paista pinnat kiinni kuumalla pannulla. Laita liha
paistopussiin ja uuniin. Ensin tunti 150 asteessa, sen jälkeen tunti/kilo 100
asteessa. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.09.2010 23:22 Viestin aihe: |
|
|
Peto kirjoitti: | Sortaja kirjoitti: | Löytyiskö keltään lisää yksinkertaisia ja hyviä marinadeja? Tarvisin linnun lihoille jonkin aika miedon marinasin niin saisi vähän mureutettua lihoja ennen paistamista. |
Töki paistiin puukolla reikiä, sullu reikiin valkosipun palasia.
Laita liha kulhoon ja kaada päälle appelsiinimehua ja punkkua niin,
että liha peittyy. Lisää soija kastiketta. Lisaa suolaa, rouhittua mustapippuria,
punapippuria, chiliä ja mitä nyt maustekaapista keksit. Peitä kulho kelmulla
ja anna marinoitua 2-3 vuorokautta.
Nosta liha pois liemestä, paista pinnat kiinni kuumalla pannulla. Laita liha
paistopussiin ja uuniin. Ensin tunti 150 asteessa, sen jälkeen tunti/kilo 100
asteessa. |
Kiitoksia ohjeesta. Aika pitkä tuo marinointi aika? Olen muutamat lihat pitänyt kaupan marinadissa n.8 tuntia ja sen jälkeen nopeasti paistanut ja on ollut hyviä, mutta tekisin kyllä marinadin mielellään itse.
Mitä perusaineita tavalliseen marinadiin tulee ja missä suhteessa jos kokeilis keksiä itse jotain? Ainakin punaviiniä ja soijaa vois laittaa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 23.09.2010 23:25 Viestin aihe: |
|
|
Suola ja pippuri on ne perus setit. Unohin tuosta ohjeesta sipulit, silppuan liemeen runsaasti sipulia sekä toisinaan myös valkosipulia.
Tuo punkku on tärkeä, sen funktio on juurikin se mureutus. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.09.2010 23:35 Viestin aihe: |
|
|
Peto kirjoitti: | Suola ja pippuri on ne perus setit. Unohin tuosta ohjeesta sipulit, silppuan liemeen runsaasti sipulia sekä toisinaan myös valkosipulia.
Tuo punkku on tärkeä, sen funktio on juurikin se mureutus. |
Joo, tuota vähän ajattelinkin.
Näyttäisi myös jotain öljyä olevan monessa ohjeessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 28.09.2010 07:47 Viestin aihe: |
|
|
http://www.blocket.se/sodermanland/Marinadspruta__omtalad_i_ICAs_Buffe_SUCCE_24530851.htm?ca=4&w=3 Täällä on näitä marinerinki ruiskuja kaupan saa liemet paistin sisään hyvin ja antaa olla paripäivää viä tasautumas niin hyvää tulee,Itellä on vähän isompi kun suolaan savustukseen,sitten on tavallinen kipusiskon ruisku jolla pienemmät palat.Varsinkin hirven sydän on reikiä täynnä on silloin parempi käyttää pienempäää.Ei oo mitään erikois reseptiä koska joku tykää valkosipulosta ja joku ehdottomasi EI.Eikä pidä mennä hyviä lihoja liikaa maustamaa että tuntee mitä lihaa syö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petosieni Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Lok 2010 Viestejä: 14
|
Lähetetty: 01.10.2010 22:07 Viestin aihe: |
|
|
Lisäisin noihin ensimmäisiin sinänsä oikein hyviin marinadeihin vielä n. ruokalusikallisen sokeria.
Jos haluaa rivakammin mureuttaa, voi käyttää viinin sijasta viinietikkaa, mutta huomattavasti vähemmän, ettei tule syömätön paikka
Itse en kävisi paistin tai linnun pintaa turhaan puhkomaan tai viiltelemään, jotta makoisat lihasmehut pysyvät lihassa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.10.2010 23:13 Viestin aihe: |
|
|
Petosieni kirjoitti: | Lisäisin noihin ensimmäisiin sinänsä oikein hyviin marinadeihin vielä n. ruokalusikallisen sokeria.
Jos haluaa rivakammin mureuttaa, voi käyttää viinin sijasta viinietikkaa, mutta huomattavasti vähemmän, ettei tule syömätön paikka
Itse en kävisi paistin tai linnun pintaa turhaan puhkomaan tai viiltelemään, jotta makoisat lihasmehut pysyvät lihassa. |
Tuosta punaviinietikasta on jo kokemusta.. Ei sitä tarvinutkaan laittaa yhtä paljon kuin punaviiniä Millä tuon punaviinin voisi korvata kun pitäisi vähän vaihtelua saada? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petosieni Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Lok 2010 Viestejä: 14
|
Lähetetty: 18.10.2010 21:30 Viestin aihe: |
|
|
^Itse olen käyttänyt marinadeissa myös olutta ja cocacolaa (!). Lopputulos on toki tällä tavoin huomattavasti miedompi, joten maustamiseen kannattaa panostaa tarkemmin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|